Stativ För En Strålkastare: En översikt över Stativ Och Stativ För LED-strålkastare, Ett Gör-det-själv-stativ. Golv Teleskopiska Stativ 3 Meter Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Stativ För En Strålkastare: En översikt över Stativ Och Stativ För LED-strålkastare, Ett Gör-det-själv-stativ. Golv Teleskopiska Stativ 3 Meter Och Andra

Video: Stativ För En Strålkastare: En översikt över Stativ Och Stativ För LED-strålkastare, Ett Gör-det-själv-stativ. Golv Teleskopiska Stativ 3 Meter Och Andra
Video: MEIN STATIV | Really Right Stuff | #100 2024, April
Stativ För En Strålkastare: En översikt över Stativ Och Stativ För LED-strålkastare, Ett Gör-det-själv-stativ. Golv Teleskopiska Stativ 3 Meter Och Andra
Stativ För En Strålkastare: En översikt över Stativ Och Stativ För LED-strålkastare, Ett Gör-det-själv-stativ. Golv Teleskopiska Stativ 3 Meter Och Andra
Anonim

Välja ett stativ för spotlight - det finns ett brett utbud av erbjudanden i onlinebutiker, i stormarknader med hushållsartiklar och i specialiserade butiker för fotografering, målning, kommersiell och byggnadsutrustning. Sökarljuset är ett samlingsnamn för belysningsanordningen, vars idé tillhör Leonardo da Vinci, och den fullvärdiga utföringsformen i Ryssland är geni av den inhemska uppfinningen I. Kulibin. Trots det stora utbudet av erbjudanden kan det vara svårt att välja ställ för en specifik sort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver vi det?

Ett stativ för en spotlight är ett slags specialiserad enhet som låter dig säkert fixa och rikta en kraftfull ljusstråle från en optisk enhet. Detta kan vara ett stativ som en belysningsarmatur är ansluten till. Välj ett bärbart golvstativ, ett fast stativ med speciella alternativ, en enhet med skjutbara ben och andra typer av armaturer. Alla är nödvändiga för att få rätt perspektiv, vinkel eller full belysning och full användning av belysningsenhetens kraft.

  1. Typerna av stativ och andra funktionella anordningar beror på produkter från moderna företag, en omfattande rad förslag, betecknade med en rymlig term - ett söklys.
  2. Tidigare uppfattades det som en anordning med hjälp av vilken ljusstrålar koncentrerades och riktades i en riktning. Sorterna differentierades av en reflektor (konformad eller parabolisk), vars roll kunde spelas av spegel eller polerade metallytor.
  3. Användningen av uppfinningen praktiserades på järnvägen, i militära frågor. Praktisk implementering i vardagen hindrades av de dimensioner som var nödvändiga för att uppnå den nödvändiga kraften och koncentrationen av ljusflödet.
  4. Efter en slags revolution i söklysbranschen verkade användningen av fokuseringslinser istället för reflekterande ytor vara variabla, kompakta och inte särskilt enheter som fungerar enligt olika principer, som har funnits stor tillämpning inom olika områden i den dagliga verkligheten.
  5. Men trots all industriell sort (det finns halogen- och metallhalogenid, LED- och infraröda och natriumlampor), kompliceras deras användning för praktiska ändamål, kreativitet, reparation av komplexa tekniska enheter och till och med i arrangemanget av butiksytor av oförmågan för att uppnå önskad effekt utan tillförlitlig fixering.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bilda maximal riktning till en specifik punkt eller till en given yta används en mängd olika enheter och enheter:

  • konsoler;
  • fästen;
  • avstängningar;
  • jordpinnar;
  • svängbara moduler;
  • snabba bäralternativ - med lätt bas och handtag;
  • stativ.

Ett stativ är en speciell design (i alla former av tillverkning) som är utformad för att fixa en optisk enhet. Denna konstruktion används av professionella fotografer i studion, på film och videofilmning för att säkra kameran. Den används för geodetiska och geologiska undersökningar, för att mäta arealen av marktilldelningar med specialinstrument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsyftet med stativet är att ge stöd för den installerade enheten, eliminera störningar, vibrationer och fel från manuellt arbete, fixa det i en given position, ge tillförlitlighet och undvika eventuella skador.

Vad är dem?

Det finns många enheter i den industriella serien av belysningsprodukter som kan differentieras efter storlek, design, utseende och typ av belysning som används . Detta innebär behovet av samma mångsidiga produktsortiment som uppfyller behoven hos ägaren av en viss typ av belysningsenhet och syftet med dess användning inom en viss gren av daglig yrkesaktivitet.

Det är ganska svårt att lista alla typer av industriprodukter, men man kan tänka sig de vanligaste och mest efterfrågade typerna. De är differentierade beroende på följande parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner . De är indelade i monopoder, stativ och mini. Stativet är det mest kända av de trebeniga designerna, men det finns också ett med ett ben, vilket inte ger ett säkert fäste, men är oumbärligt för fotografer för att förbättra exponeringen. En monopod med strålkastare kan användas när det är nödvändigt att kort fixa strålkastaren i marken eller sanden. Mini stativ - bärbar, monterad på en höjd. Dess sort är en klämma, som är fixerad på stabila ytor, som används för att installera en strålkastare eller utrustning för fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial . Specialstället kan vara tillverkat av metall, trä, plast, kolfiber. Det billigaste ljusstället är av metall, men dess vikt gör det svårt att arbeta med när konstant rörelse av enheten och installation krävs. Aluminium - inte den billigaste, men lätta, plastiska - sköra. Trä är bland de dyraste och mest funktionella, särskilt om de tillverkas industriellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ändamål . Stativet är konstruerat, geodetiskt, för filmning, LED -belysning (hemma, i offentliga byggnader, i underhållning och kommersiella anläggningar), golvteleskopisk strålkastare. Det senare finns alltid i sortimentet av onlinebutiker. Det finns alternativ för två, en eller flera strålkastare, från inhemska och utländska tillverkare. Det kan vara enkelt och med ytterligare förbättringar, utrustad med en väska, gummitoppar på benen. De kan ha flera färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett dubbelstativ är en specifik utrustning som används för specifika ändamål. Valets komplexitet ligger just i det lilla antalet alternativ. Men även ett stativ med ett huvud, som ger en stråle på 3 meter, har nyanser som måste beaktas vid köp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns inga universella rekommendationer om denna poäng - trots allt har varje användare sina egna preferenser och krav, som beror på syftet och målen. Det första av tipsen är att inte vara uppmärksam på en märkes- eller föga känd tillverkare, hög eller budgetkostnad, utan graden av enhetens överensstämmelse med de uppsatta målen, tillämpningsområdet. För en fotograf, illuminator, inredare kan dessa vara några oumbärliga förhållanden. Om du behöver belysning av hög kvalitet i konstruktionen, när du reparerar en bil, när du installerar belysning på en tomt, kan du vara mindre krävande för vissa kvaliteter och uppmärksamma andra. Allmänna rekommendationer att tänka på:

  • tillverkningsmaterial - för stationärt är det bättre hållbar metall eller kolfiber, bärbar - du måste ta aluminium eller plast;
  • antalet ben - ett stativ är att föredra, men i vissa fall är det mer optimalt att köpa ett monopod eller ett ministativ;
  • ben-rörformade eller icke-rörformiga, applicerade lås eller klämmor, antal sektioner, antislipspetsar;
  • för en mobil installation är principen för vikning viktig, lätt att bära, men den ska inte gå på bekostnad av prestanda och funktionalitet;
  • antalet installationsplatser - det är ingen mening att köpa en dubbel om du planerar att använda en spotlight;
  • designfunktioner - höjd, närvaro av en central pelare, metoder för att säkerställa stabilitet, huvudtyp - boll, 3D eller 2 -axlig, monteringsplattform.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om inget av alternativen som erbjuds på marknaden passar konsumenten kan du komma ihåg att de stativ som säljs i de flesta fall är avsedda för yrkesmässigt bruk inom det kreativa området, vilket innebär höga kostnader och tillgänglighet för enheter som kan undvikas om stativet behövs för enkel installation. belysningsenhet. I det här fallet kan du hänvisa till rekommendationer från hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Ett hemlagat stativ är ofta en enkel och billig lösning på ett problem som har uppstått, ett sätt att få önskad enhet utan tröttsamma sökningar och stora investeringar. Ritningar och instruktioner från folkhantverkare gör det möjligt utan större svårigheter och oberoende "uppfinning av cykeln" att göra ett stativ av tillgängliga verktyg - metallavfall eller polypropenrör:

  • Det är inte svårt att göra ett stativ själv i det senare fallet - det räcker med att löda ihop två kopplingar, tre bitar av polypropenrör och fästa den resulterande anslutningen till ett metallrör;
  • stativben är gjorda av 90-graders hörn, till vilka pluggar är lödda, trådar skärs på dem så att strukturen kan demonteras;
  • inga speciella verktyg krävs för detta - den vanliga uppsättningen av en hemmamästare räcker för att fungera;
  • efter att propenröret sätts på ett metallrör, fästs en mobil vagn av en tee, 2 klämmor och en fixeringsbult på stället;
  • den rymmer en installationsplattform eller annat fäste, vilket kräver en hemlagad adapter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra egna enheter är inte alltid den enklaste vägen ut. Detta kommer att ta tid, material till hands och ett viktigt element i kreativitet.

Detta är dock oundvikligt om en person i industriprodukter inte är nöjd med den kostnad, kvalitet eller material som stativet för strålkastaren är tillverkat av.

Rekommenderad: