Sladdlösa Slipmaskiner: Egenskaper För Batteridrivna Slipmaskiner. Betyg Och Jämförelse Av Modeller. Funktioner Hos Raka Maskiner För Trä

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlösa Slipmaskiner: Egenskaper För Batteridrivna Slipmaskiner. Betyg Och Jämförelse Av Modeller. Funktioner Hos Raka Maskiner För Trä

Video: Sladdlösa Slipmaskiner: Egenskaper För Batteridrivna Slipmaskiner. Betyg Och Jämförelse Av Modeller. Funktioner Hos Raka Maskiner För Trä
Video: BoilerMag, test och jämförelse 2024, Maj
Sladdlösa Slipmaskiner: Egenskaper För Batteridrivna Slipmaskiner. Betyg Och Jämförelse Av Modeller. Funktioner Hos Raka Maskiner För Trä
Sladdlösa Slipmaskiner: Egenskaper För Batteridrivna Slipmaskiner. Betyg Och Jämförelse Av Modeller. Funktioner Hos Raka Maskiner För Trä
Anonim

Sladdlösa slipmaskiner är en typ av bärbar utrustning som låter dig avsevärt utöka användningsområdet för slipmaskiner. Som regel är sådana modeller kompakta, har en modern design och är lämpliga för att skära metall, trä, sten till ett grunt djup.

Men bland miniatyrenheter finns det riktiga "arbetshästar" som uppfyller kraven på den professionella marknaden och tillåter kontinuerlig kontinuerlig drift under ganska lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

De grundläggande egenskaperna hos batteridrivna slipmaskiner är ganska standard, de tillåter även med en liten analys av marknaden för sådan utrustning att få en uppfattning om kraven för det köpta verktyget. Bland de viktiga parametrarna är det värt att lyfta fram ett antal egenskaper.

  • Skivdiameter som stöds. Som regel varierar det i intervallet 115-125 mm.
  • Batteri-liv. De mest effektiva är litiumjonversioner för 18 V med en resursreserv på 5000-5500 A * h.
  • Antalet spindelvarv per minut. Ju lägre den är, desto mer intensivt förbrukningsartiklar spenderas, lageret av cirklar måste fyllas på regelbundet. Den optimala siffran är inte mindre än 8 000 rpm - för batteriteknik är siffran ganska imponerande.
  • Motorkonstruktionstyp. Borstlösa vinkelslipar är dyrare, men på lång sikt visar de sig vara ett mer lönsamt köp. Samlare (med borstar) är enklare i designen, de misslyckas ofta.

Förutom andra parametrar, när du väljer batteriteknik, är det värt att förtydliga möjligheterna för dess användning i ett annat intervall av atmosfärstemperaturer och klimatförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla sladdlösa slipmaskiner kan grovt delas in i hushålls- och professionella alternativ. De första har ultrakompakta dimensioner och en ganska förväntad uppsättning egenskaper: 3 Ah -batterier, stödda diskstorlekar upp till 115 mm och låg vikt - i genomsnitt cirka 1,5 kg. Budgetkostnaden gör sådana minivinkelslipmaskiner optimala för hemmabruk. Men när det gäller arbetets varaktighet utan laddning är de betydligt sämre än sina motsvarigheter. I genomsnitt varar verktyget i 10 minuter med kontinuerlig slipning eller skärning. Nedsänkningsdjupet i materialet överstiger inte 25-28 mm.

Professionella modeller överträffar också sina trådbundna motsvarigheter i full storlek när det gäller enheter som stöds - den når 125 mm kontra 180/230 mm för stora slipmaskiner. Men annars har mobila enheter många fördelar som gör att du kan styra hela processen fullt ut, att arbeta utan avbrott i 30-45 minuter, beroende på vilken typ av operation som utförs. Bland professionella modeller är högspecialiserade alternativ vanliga. De fokuserar uteslutande på metallskärning och är utrustade med speciella impulsbatterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Batteridriven vinkelslip har ett antal fördelar och nackdelar. Dess fördelar inkluderar:

  • hög rörlighet - kan användas där det inte finns någon åtkomst till nätverket alls;
  • minsta vikt - de lättaste modellerna har en massa på 1,5 kg, utan att skapa en betydande belastning på handen under arbetet;
  • låg ljudnivå - i jämförelse med nätverksmodeller är skillnaden mycket märkbar;
  • den komfort som är förknippad med bristen på trådar och restriktioner för rörelse på platsen;
  • den enklaste designen, som även en icke-professionell klarar av uppstart och felsökning.

Bland de mest nämnda nackdelarna med bärbara slipmaskiner kan man särskilja den höga kostnaden, som avsevärt överstiger liknande indikatorer för nätverksmodeller. Dessutom är produktutbudet i detta fall betydligt begränsat och representeras inte av alla populära märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Popularitetsbetyg

Det är inte svårt att göra en bedömning av sladdlösa vinkelslipar på marknaden. Genom att göra en jämförelse kan det noteras att det finns en signifikant skillnad mellan professionella och hushållsapparater. Det finns flera populära modeller bland marknadsledarna.

Metabo WB LTX BL 125 Quick utrustad med en borstlös motor, modern elektronik för säker drift, laddningsindikatorer. Det innovativa LiHD -batteriet håller en laddning länge, anses vara ett av de bästa på marknaden och har en vridbar design. Samtidigt räcker 9000 varv / min vid tomgång för att visa hög prestanda.

Bild
Bild
  • Milwaukee M18 CAG125XPDB-0 har en borstlös motor, professionell kvalitet och modern fyllning. Batterier erbjuds vanligtvis att köpas separat - tillverkaren hävdar en kapacitet på 5 A * h. Bland fördelarna kan man notera närvaron av ett filter, en snabbklämmutter för byte av utrustning och närvaron av ett extra handtag i konfigurationen.
  • DeWALT DCG 412 M2 utrustad med ett skyddsfäste, ett 4 A * h batteri, under drift utvecklas det upp till 7000 rpm vid tomgång. Modellen har ytterligare handtag i två lägen, det finns ett startknapplås.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller direktmaskiner för trä, här är det viktigaste vid arbetet att utföra antalet spindelvarv, utan utrustningens förmåga att klara de uppgifter som tilldelas den. Rakvinkelslip är avsedd för efterbehandling av ytan till önskad jämnhet. Bland dess skillnader finns den speciella formen på kroppen, som påminner om den klassiska hängslen. Utrustningen är monterad framför, i ett speciellt uttag, möjligheterna beror på modellens status - inhemsk eller professionell.

Sladdlösa raka vinkelslipar för träbearbetning har en effekt på upp till 800 W, samtidigt som de klarar den grundläggande uppsättningen . För långvarig slipning på stora ytor är det bättre att välja en mer kraftfull professionell teknik på 2000 W, som stöder arbete med skivor med en diameter på upp till 150 mm. För exakt bearbetning av materialet kommer också liten utrustning att behövas, ju bredare valmöjligheter, desto lättare blir det att uppnå önskat mål. Bland de ledande märkena här finns Metabo, Makita, Bosch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt sätt att välja kan sladdlösa slipmaskiner vara ett mycket användbart köp för både proffs och byggare.

Rekommenderad: