Slipmaskin "Zubr": Funktioner I Bälte, Orbital Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Tar Man Bort Rotorn? Att Välja Bil För Trä

Innehållsförteckning:

Video: Slipmaskin "Zubr": Funktioner I Bälte, Orbital Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Tar Man Bort Rotorn? Att Välja Bil För Trä

Video: Slipmaskin "Zubr": Funktioner I Bälte, Orbital Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Tar Man Bort Rotorn? Att Välja Bil För Trä
Video: Sawdust granulation line / Full cycle of wood processing 2024, April
Slipmaskin "Zubr": Funktioner I Bälte, Orbital Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Tar Man Bort Rotorn? Att Välja Bil För Trä
Slipmaskin "Zubr": Funktioner I Bälte, Orbital Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Tar Man Bort Rotorn? Att Välja Bil För Trä
Anonim

Slipmaskiner används inte bara inom det professionella området, utan de har också använts i vardagen. Bland dem har produkter från märket Zubr nyligen sticker ut. Användarens speciella intresse dök upp på grund av kvaliteten, tillförlitligheten och det överkomliga priset på modellerna från denna tillverkare.

allmän beskrivning

Varumärket erbjuder den moderna användaren ett lättanvänt och bekvämt verktyg som, jämfört med utländska motsvarigheter, är billigt. Alla slipmaskiner är konstruerade för efterbehandling och efterbehandling.

I de flesta modeller är det möjligt att ändra antalet varv som skivan gör.

Verktyget är anmärkningsvärt för sina små dimensioner och vikt; designen har ett tvåkomponentshandtag.

Bild
Bild

Av fördelarna noterar användarna oöverträffad kraft, genomtänkt design och uthållighet.

Zubr -enheterna har också en nackdel - känslan av stark vibration under driften av någon av modellerna.

Laguppställningen

Kvarnar från det beskrivna märket kan vara orbitala eller excentriska, bälte- och ytslipmaskiner. De kan fungera på trä och betong, bara du behöver välja rätt modell.

I bandprodukter tillhandahålls ett slipband i konstruktionen, därav namnet. Dess rörelse utförs på två rullar, som i utseende liknar underredet på en larvtraktor. Sådana enheter har låg tyngdpunkt, hög färdhastighet och pålitlig design.

Orbitalmaskiner används för att bearbeta materialet fint, så slutresultatet är av hög kvalitet.

Bild
Bild

Ytkvarnarna befinner sig i ett mellanläge, de är nödvändiga för den slutliga slipningen av ytan. Med deras hjälp kan du enkelt bearbeta hörn.

Trots att utbudet av slipmaskiner inte är för brett har tillverkaren försökt se till att varje användare kan hitta något användbart för sig själv. Tänk på denna serie modeller.

Bild
Bild
  • Ytslipning modell ZPShM-300-E-02 … Visar fint arbete, det är möjligt att justera hastigheten. Den har ett stort fotavtryck och hög dammutsugningseffektivitet. Enhetens effektindikator är 300 W, förbrukningsmaterialet är anslutet med hjälp av specialanordningar i form av klämmor. Du kan ansluta enheten till en dammsugare. Produktens vikt är 2,3 kg.
  • Orbital slipmaskin ZOSHM-450-125 … Motoreffekten är 450 W. Liksom den föregående enheten är det möjligt att reglera antalet varv som gjorts. Arbetsmaterialet fästs med kardborrebandssystemet. Strukturens vikt är bara 2 kilo, det är möjligt att ansluta till en dammsugare.
  • Bälttyp modell ZLShM-76-950 … Den utvecklar en kraft på 950 W, men tillverkaren föreskrev inte hastighetskontroll i denna design. Enhetens vikt är 3,6 kg. Produkten kännetecknas av hög prestanda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enhet ZPM-1300E av universell typ … Modell med variabel hastighet och effekt på 1300 W. Den har dock inte en funktion som gör att du kan ansluta till en dammsugare. Förbrukningsmaterialet fästs med kardborreband. Verktygsvikt 3,4 kg.
  • ZPM-240 modell för polering … Produktens effekt är bara 140 W, det finns ingen justering av antalet varv och möjligheten att ansluta till en dammsugare. Förbrukningsmaterialen fästs med slips och vikten är 2,2 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsfunktioner

För att använda verktyg av en eller annan typ korrekt måste du känna till några av funktionerna i deras funktion.

  • Rita ramar används vid bearbetning av stora ytor. Det är bäst att använda remmen när du måste ta bort ett tjockt lager av färg eller lack. Möjliga bearbetade material för verktyg av denna typ är: trä, metall och till och med plast. Utformningen av sådana enheter är tänkt ut på ett sådant sätt att det är bekvämt för användaren att hålla verktyget.
  • Med de tillgängliga fästena kan du snabbt ta bort rotorn och remmen på en bandslipmaskin. Dyrare modeller har ett automatiskt centreringssystem.

När grovslipning krävs, installeras en förbrukningsvara med en stor mängd slipmedel på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vibrationsmaskiner kan utrustas med en dammsugare, även om de ofta har ett eget dammutsugningssystem. Allt detta ökar komforten och den personliga säkerheten under driften av enheten.
  • När du använder deltaslipmaskiner kan du köpa en rengöringsduk om du planerar att bearbeta en metallyta.

Rekommenderad: