Sanders Makita: Funktioner I Bälte Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Väljer Jag Pneumatiska Och Vibrationsmaskiner För Trä- Och Betongarbeten?

Innehållsförteckning:

Video: Sanders Makita: Funktioner I Bälte Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Väljer Jag Pneumatiska Och Vibrationsmaskiner För Trä- Och Betongarbeten?

Video: Sanders Makita: Funktioner I Bälte Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Väljer Jag Pneumatiska Och Vibrationsmaskiner För Trä- Och Betongarbeten?
Video: Which Electric Sander to Use? 2024, April
Sanders Makita: Funktioner I Bälte Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Väljer Jag Pneumatiska Och Vibrationsmaskiner För Trä- Och Betongarbeten?
Sanders Makita: Funktioner I Bälte Och Excentriska Slipmaskiner. Hur Väljer Jag Pneumatiska Och Vibrationsmaskiner För Trä- Och Betongarbeten?
Anonim

Moderna Makita-slipmaskiner är allmänt representerade på marknaden för handhållna pneumatiska, sladdlösa och sladdade elverktyg. Det japanska varumärket producerar både professionell och hushållsutrustning, ger snabba uppdateringar av produktsortimentet.

Särdrag

Utan att känna till egenskaperna hos bälte och excentriska slipmaskiner är det svårt att göra rätt teknikval. Utrustningens prestanda och prestanda är avgörande för framgångsrik drift. Innan du väljer pneumatiska och vibrationsmaskiner för arbete på trä och betong, metall och sten, bör du noggrant studera deras kapacitet, driftskrav. Det är viktigt att komma ihåg att vanliga hushållsmodeller inte är konstruerade för kontinuerlig kontinuerlig drift . Om du måste använda kvarnen regelbundet och länge, bör du välja version för professionellt bruk.

Makita slipmaskin är avsedd för bearbetning av hårda ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustningen utför polering, slipning av metall, plast, trä, betong, sten, gör att du kan uppnå önskad nivå av jämnhet, ta bort den gamla beläggningen, förbereda materialet för dekorativ beläggning. Utrustningens arbetsdel är en skiva eller bandplatta som roterar med en viss frekvens.

Alla varianter av slipmaskiner som presenteras i modellserien för Makita -utrustning är indelade i följande typer:

  • hörn;
  • vibrerande;
  • platt (deltoid, tejp, excentrisk);
  • borsta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytslipningstekniker anses vara de mest populära . Denna typ av elverktyg fäster helt på arbetsytan, med hela den roterande plattformen. Excentriska modeller är utrustade med skivmunstycken. Deltoids liknar strykjärn, tillverkas i ett kompakt storleksintervall som används vid bearbetning av svåra, svåråtkomliga områden. Triangulär sula med liten yta är bekväm och funktionell, lämplig för hemverkstad.

Makitas bandslipmaskiner är utrustade med en rektangulär plattform.

Bild
Bild

Bältet sträcks över två rullar och rör sig längs en rak bana. Detta tillvägagångssätt ger möjligheter till framgångsrik bearbetning av en stor yta, plattformen i sig kan också vara stor. Bandslipmaskiner används för att skrapa parkett och underhålla trägolv. En kvarn eller kvarn, förutom direkt slipning, kan användas tillsammans med skärhjul för att utföra ett brett spektrum av operationer. Som regel används den för mekanisk bearbetning av ytor i ett vertikalt plan.

Sådana modeller är praktiska för manuell användning, tillgängliga i batteri och trådbunden form.

Bild
Bild

Vibrationsmodeller av Makita -slipmaskiner förtjänar särskild uppmärksamhet . De använder slipmekanismer som genererar vibrationsvibrationer med låg amplitud. Rörelsefrekvensen når 20 000 per minut. Maskiner av denna typ anses industriella eller professionella eftersom deras prestanda gör att de snabbt kan bearbeta ett stort täckningsområde. Träbearbetning har sina egna finesser. Grovslipning är bekvämt att utföra med borstmaskiner med en cylindrisk arbetsplattform. För slipning på metall används inte ett sådant verktyg på grund av för låg påverkan.

Fördelar och nackdelar

Pålitlig japansk Makita -utrustning kännetecknas av en sådan uppsättning uppenbara fördelar som:

brett pris och modellutbud - du kan välja utrustning för vilken budget och uppgift som helst

Bild
Bild
  • låg vikt och kompakta dimensioner - endast professionella modeller är stora, handverktyg är lätta att använda och förvara;
  • pålitliga komponenter gör det möjligt att säkerställa den längsta möjliga driften av utrustningen utan att skada eller byta ut;
  • närvaron av dammuppsamlare i satsen - det är möjligt att säkerställa insamling av det genererade avfallet under malningsprocessen;
  • justerbar position på handtagen - du kan hålla enheten bekvämt, välja ett bekvämt sätt att fästa verktyget i handflatan;
  • valet av nätverksanslutna och autonoma modeller av utrustning med batteri.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte utan brister . Bland dem noterar konsumenterna den lilla längden på sladden i vissa modeller av handverktyg. Nyare modeller av utrustning kan ha problem med omkoppling av omkopplaren. Till en början kan dess gång knappast kallas slät. Bristen på hastighetsreglering i ett antal modeller kan också kallas en nackdel som inte påverkar utrustningens funktion nämnvärt.

Modeller och deras egenskaper

Utbudet av slipmaskiner som tillverkas av varumärket Makita är ganska varierat och låter dig köpa ett komplett utbud av utrustning för din hemverkstad, metallbearbetning, träbearbetning från en enda källa. Bland de mest populära och relevanta utrustningsalternativen kan flera sorter urskiljas.

LBM . Utbudet av Makita -slipmaskiner är mycket varierat. Prisklassen sträcker sig från budget till professionell. De mest populära alternativen är GA7010C och GA5034. Det finns laddningsbara modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejp för trä, metall . Bland modellerna av det nuvarande produktsortimentet är det värt att lyfta fram alternativ för kompakta filer som fungerar på samma princip-de är inte billiga, har hög effekt, skiljer sig från fullstora alternativ endast i ultrakompakta dimensioner. Budgetalternativen anses vara alternativ för slipmaskiner med numeriska index 9910 och 9911. Den professionella versionen är Makita 9920 med en effekt på 650 W, med en justerbar hastighet, remhastighet upp till 270 m / min, en inbyggd system för avlägsnande och uppsamling av damm, grafitplattor och pluggar ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska excentriska slipmaskinen finns i ett stort antal modeller . Hushållsalternativ - BO5020, BO5040 har låg effekt, lämplig för att utföra de enklaste operationerna. För mer intensiv användning rekommenderas att välja modell BO6050J med en stor slipdiameter, 750 W effekt, modern elektronisk utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar . I denna kategori presenteras excentriska versioner av BBO140Z med ett batteri på 3,0 A * h och DBO180RFE, ganska fyndiga - tomgångsvarvtalet når 11 000 rpm. Och även i tillverkarens katalog hittar du icke-flyktiga raka slipmaskiner-budget Makita BGD801Z, fullfunktionell BGD800RFE, som utvecklar hastigheter upp till 25 000 rpm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero - används för bearbetning av små områden. Munstycket är placerat i form av en spets av arbetsområdet, uppställningen representeras av hushållsalternativ GD0602 och GD0603, professionella modeller GS6000 och GS5000. Det finns också pneumatiska modeller som körs på tryckluft.

Bild
Bild

På betong . Makita skiljer sina modeller av denna klass PC5001C, PC1100 i en separat kategori. Professionell utrustning har en effekt på upp till 1400 W, en slagfrekvens på 10 000 rpm, utrustad med diamantkoppar och elektroniska styrsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borsta . I den nuvarande modellserien finns det bara en professionell Makita 9741-enhet. 860 W-versionen kan fungera på metall, ger högkvalitativ strukturering av träfibrer. Snabbbytarfästen och exakt positionering gör utrustningen bekväm för arbete i hemverkstaden.

Bild
Bild

Vibrerande . De mest budgetversioner - BO4561, BO4563, BO3700, som har låg effekt, upp till 200 W, kompakt storlek och minsta vikt. För mer seriöst arbete är det bättre att välja BO4900V-versionen med en effekt på 330 W och ett tomgångsvarvtal på 4 000-10 000 varv / min.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! När du köper en kvarn är det värt att överväga statusen för kvarnmodellen, dess syfte, designfunktioner, driftförhållanden.

Urvalstips

Många människor är intresserade av frågan om hur man väljer rätt modell av Makita -kvarnen. Först och främst måste du bestämma om dess syfte. Om tekniken är planerad att användas i en hemverkstad, är en multifunktionell orbital (excentrisk) modell lämplig, vilket är bekvämt att använda på en arbetsbänk. För professionell användning vid golvskrapning, reparation och efterbehandling är det bättre att använda ett vibrations- eller rakt verktyg - det är mer produktivt, avsett för intensiva belastningar. En kvarn med skärfunktion är en bekväm lösning om du planerar att använda den för allmänna hushållsändamål. Här är det värt att överväga alternativen för att köpa sladdlösa eller nätverksvinkelslipmaskiner som gör att du kan ändra skär- och slipalternativen för utrustningen.

För arbete med betong och sten bör du omedelbart köpa moderna professionella modeller av verktyget som har den högsta produktiviteten, intensiteten av påverkan på materialets yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer utrustning är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till närvaron av en dammuppsamlare - det här användbara alternativet kommer att underlätta processen för rengöring av verkstaden i framtiden. En annan viktig punkt är tätheten i ärendet. Det ska vara så högt som möjligt så att det vid uppvärmning inte finns någon risk för antändning av trä eller plastdamm.

Hur man ansöker?

Makita Grinder Process kräver noggrann följning av följande tillverkares rekommendationer:

de viktigaste försiktighetsåtgärderna är relaterade till iakttagande av elektriska säkerhetsstandarder - hantera inte trådarna och kontakten med våta eller fuktiga händer, det rekommenderas att använda skyddsglasögon och handskar, gummisulade skor under arbetet

Bild
Bild
  • när du väljer sliputrustning måste du ta hänsyn till remsans standardbredd och skivans diameter;
  • en preliminär kontroll av utrustningen krävs före arbetet; förekomsten av mekanisk skada i väskans struktur, ledningar, roterande element utesluter användning av utrustning;
  • vid start är det absolut nödvändigt att undersöka balanseringen av skivan, eftersom det är nödvändigt för att utesluta knackning och vibrationer när slipelementet roterar;
  • under arbetet är direktkontakt av händer eller andra delar av kroppen med de roterande delarna av verktyget förbjudet; en andningsskydd krävs för att skydda ansiktet, ett fungerande ventilationssystem i rummet;
  • elverktyget utesluter möjligheten till nötande effekter på våta ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna Makita -slipmaskiner erbjuder en mängd olika utföranden och sätt att rotera slipmekanismen. De väljs av amatörer och proffs, de noteras på specialiserade utställningar som ett exempel på ett pålitligt elverktyg som kan behålla sin prestanda under lång tid.

Rekommenderad: