Kvarn "Interskol": Funktioner I Bälte Och Excentriska, Borst- Och Vibrationsslipmaskiner. UPM -egenskaper. Hur Väljer Man En Bil För Trä?

Innehållsförteckning:

Video: Kvarn "Interskol": Funktioner I Bälte Och Excentriska, Borst- Och Vibrationsslipmaskiner. UPM -egenskaper. Hur Väljer Man En Bil För Trä?

Video: Kvarn
Video: Please Do not Use Plastic | Massage | Dance | Udaan 19-20 | TOPPERS ACADEMY 2024, Maj
Kvarn "Interskol": Funktioner I Bälte Och Excentriska, Borst- Och Vibrationsslipmaskiner. UPM -egenskaper. Hur Väljer Man En Bil För Trä?
Kvarn "Interskol": Funktioner I Bälte Och Excentriska, Borst- Och Vibrationsslipmaskiner. UPM -egenskaper. Hur Väljer Man En Bil För Trä?
Anonim

Företaget "Interskol" är en av ledarna på hemmamarknaden för olika elverktyg. En av företagets produkter är olika typer och modeller av slipmaskiner - bälte, vinkel, excentriska, ytslipmaskiner och vinkelborstar. De låter dig ta bort färg och lack, åldras eller polera en träprodukt, ta bort rost från metall eller slipa av grader från ytan, slipa den, bearbeta en polymer eller komposityta, polera en sten, jämna väggar efter kittning. Slipmaskiner är efterfrågade i alla branscher, från möbler och snickerier till byggnadsarbeten.

Fördelar och nackdelar

Slipmaskiner tillhör kategorin elverktyg som används inte bara på industriell eller professionell nivå, utan också i vardagen för vanliga människor. Slipmaskiner för Interskol -företaget kan utföra ett brett spektrum av arbeten från grovbearbetning till efterbehandling av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med slipmaskiner är naturligtvis deras direkta syfte . De ersätter behovet av tungt manuellt arbete på en mängd olika ytor. Med ett sådant verktyg behöver du inte längre sandpapper på ett träblock vid slipning, liksom en bågfil för metall eller sten. Vinkelslipmaskiner (vinkelslipmaskiner) vid köp av nödvändig utrustning kan skära sten, metall, plast, trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller är utrustade med speciellt damm- och avfallshantering för att göra arbetet säkrare och renare.

Fördelarna med Interskol -modellerna inkluderar ett omfattande urval av komponenter (slipband, hjul, hjul för skärning av olika material, utbytbara borstar) och verktygs tillförlitlighet. Dessa egenskaper är bland de viktigaste som du bör vara uppmärksam på när du väljer en enhet. Glöm inte tillgängligheten av garantiservice och servicecenter i närheten.

Bild
Bild

Av bristerna i Interskol -slipmaskiner, att döma av feedback från användare, kan följande särskiljas: nätsladdens korta längd, otillräckligt skydd mot vibrationer vid arbete med verktyget.

Typer och betyg

Företaget "Interskol" presenterar på marknaden en mängd olika slipmaskiner - bälte, excentrisk, vinkel, vibration. Och i varje vy presenteras både professionella och hushållsverktygsmodeller. En imponerande lista över ytterligare komponenter presenteras för varje modell . Idag kommer vi att berätta om dem och rangordna dem, så att säga, enligt popularitetsbetyget bland konsumenter.

LBM - hos vanliga människor "bulgariska " - är den vanligaste modellen för slipmaskiner, på grund av sin mångsidighet och användarvänlighet tillåter den inte bara sliparbeten utan även skärning av metall, sten, betong, polymer och kompositmaterial, rengöring av svetsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan varje ägare till en sommarstuga eller sitt eget hem har en kvarn. Och det kommer alltid att finnas ett jobb för henne.

Företaget "Interskol" tillhandahåller ett stort urval av vinkelslipmaskiner - från kompakta små modeller till stora professionella verktyg. Och det finns också högspecialiserade modifieringar, till exempel en vinkelpoleringsmaskin (UPM), som har samma funktionsprincip som vinkelsliparen, men med förmågan att bara polera olika ytor. Verktyget används i stor utsträckning inom bilunderhåll och reparation.

Bild
Bild

Den gyllene medelvägen för utbudet av vinkelslipare är modell UShM-22/230 … Denna modell tillhör kategorin semi-professionella verktyg: kraftfull motor, bra funktionalitet, förstärkt spindeldesign, stor diameter på polerings- eller skärbladet.

Bild
Bild

Egenskaper

  • Motoreffekt - 2200 W.
  • Den maximala skivdiametern är 230 mm.
  • Sliphjulets tomgångshastighet är 6500 rpm.
  • Vikt - 5,2 kg.
Bild
Bild

Fördelarna med denna modell inkluderar närvaron av en mjuk start, vilket minskar belastningen på motorn, en lång tre meter lång nätsladd i skyddande isolering, ett extra handtag, begränsar startströmmen, förmågan att skära hållbara material med hjälp av specialsåg hjul, samt tillhandahåller ett skyddande skydd som skyddar mot gnistor och splinter vid skärning av material. Garantitiden för maskinen är 3 år.

Bland bristerna noteras modellens tunga vikt (5,2 kg) och påtagliga vibrationer vid skärning av hårda material - sten, betong.

Bandslipmaskinen är ofta kompakt i storlek, arbetsytan är ett smörjband . Under drift gör kvarnen cirkulära och oscillerande rörelser, vilket tar bort även de minsta ojämnheterna i ytan. Bältslipningsanordningar kännetecknas av den högsta produktiviteten, de klarar perfekt en stor mängd arbete, där det är nödvändigt att utföra primärslipning eller rengöring av ytan, ta bort färg eller ett lager kitt. För efterbehandling eller polering är det bättre att använda en ytskärare eller orbitalslipmaskin.

Bild
Bild

Ett utmärkt val av remslipmaskin skulle vara modell LShM-100 / 1200E , den har en kraftfull motor för hög produktivitet och är utrustad med variabel remhastighet för att anpassa sig till olika typer av material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

  • Motoreffekt - 1200 W.
  • Måtten på tejpens ytgrepp är 100x156 mm.
  • Slipbältets storlek är 100x610 mm.
  • Remhastighet (tomgång) - 200-400 m / min.

Fördelarna med denna modell är möjligheten att justera slipbandets hastighet och snabbt byta slipbandet. Setet innehåller: en påse för att samla sågspån, en sladd med en längd på minst 4 m, en anordning för skärpning av ett verktyg.

Bland bristerna kan man särskilja enhetens stora vikt (5,4 kg), avsaknaden av en mjukstartfunktion och skydd mot överhettning och störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vibrations- eller ytslipmaskiner är mellanliggande länk mellan bälte och excentriska modeller.

Deras främsta fördelar är:

  • möjligheten att polera hörnfogar;
  • måttlig kostnad;
  • renhet ytbehandling av stora ytor (golv, tak, väggar).
Bild
Bild

Ytkvarnens arbetsyta är en platta som går fram och tillbaka med låg frekvens. För detta installeras motorn i sådana modeller vertikalt, på grund av vilket det excentriska motviktsligamentet omvandlar axelns rotationsrörelse till translationell rörelse.

Ett utmärkt val skulle vara modell PShM-115 / 300E … Det har alla fördelar med vibrationsslipmaskiner. Den har en kraftfull motor som ger lång drifttid vid låga hastigheter för hög precision ytbehandling, ett inbyggt dammutsugningssystem och möjligheten att ansluta en speciell dammsugare. Två av de viktigaste indikatorerna för PSHM är amplituden och frekvensen av den enda stroke. Den första egenskapen är ganska liten och överstiger vanligtvis inte 1-3 mm i varje riktning, men bearbetningsområdet för olika typer av material med olika ytrenhet beror på värdet av den andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

  • Motoreffekt: - 300 W.
  • Slipskivans storlek är 115x280 mm.
  • antalet plattformsvibrationer per minut - 5500-10500.
  • Oscilleringskretsens diameter är 2,4 mm.

Fördelarna med denna modell är motorvarvtalsreglering, förbättrad och ergonomisk design, hållbart plattformsmaterial, enkla och pålitliga slipbandsklämmor, låg vikt (2,3 kg).

Bild
Bild

Excentriska (orbital) slipmaskiner presenteras av Interskol as modeller EShM-125 / 270E Används för filigran slipning eller polering, sämre i kraft än vibrationsmaskiner, men inte i popularitet och effektivitet. Denna typ av maskin är avsedd för högkvalitativ bearbetning, som främst används av snickare eller bilmålare vid arbete med profil, krökta eller skrymmande material, samt med plana ytor. På grund av närvaron av en excentriker och en motvikt utför orbitalsliparen inte bara cirkulära rörelser runt sin axel, utan också längs "banan" med en liten amplitud. Därför rör sig slipelementen längs en ny bana varje cykel.

Ett så komplext sätt att flytta arbetsytan gör att du kan få en sådan filigranyta utan fördjupningar, vågor eller repor.

Bild
Bild

Modell EShM-125 / 270E - en ljus representant för excentriska slipmaskiner med utmärkta egenskaper som ger högkvalitativa resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

  • Motoreffekt - 270 W.
  • Motorns tomgångsvarvtal - 5000-12000 rpm.
  • Antalet vibrationer per minut är 10 000-24 000.
  • Sliphjulets diameter är 125 mm.
  • Vikt - 1,38 kg.

Fördelarna med denna modell inkluderar justering av motorvarvtalet med efterföljande underhåll, ett gummerat hus för att minska vibrationer som överförs till operatören, en dammsäker omkopplare, en sågspånspåse, möjligheten att ansluta en dammsugare och en liten verktygsvikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men från bristerna i denna modell skiljer sig en inte alltför lång sladd (2 m) och en blygsam motoreffekt.

Vinkelslipmaskiner (borstning) är en specialiserad modifiering av slipmaskiner . Ett sådant verktyg är en nyhet i Interskols modellserie, det tillåter bearbetning av nästan vilken yta som helst: borttagning av rost, gammal lackering, skala, för- och efterslipning av olika material, polering, satinbearbetning (samtidig slipning och polering) samt borstning - konstgjort åldrande trä. För slipning används speciella borstar med en ytterdiameter på 110 mm och en bredd på 115 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

  • Motoreffekt - 1400 W.
  • Den maximala borstdiametern är 110 mm.
  • Spindelvarvtalet vid tomgång är 1000–4000 rpm.

Från fördelarna med denna modell kan man särskilja alla möjliga funktioner och skydd som finns i ett professionellt verktyg, nämligen: smidig start, justering av spindelns rotationshastighet, bibehållen hastighet under drift, samt skydd mot överbelastning och störningar. Speciella justeringsvalsar för justering av ytbehandlingens kvalitet, en kraftfull elmotor i kombination med ett metallväxelhus ger maximal prestanda, tillförlitlighet och hållbarhet, möjligheten att ansluta en speciell dammsugare till skyddshöljet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland modellens brister kallar de den höga kostnaden och hittills ett relativt litet utbud av borstar.

Urvalstips

Det finns flera faktorer att tänka på när du väljer en kvarn.

  1. Syftet med verktyget är polering, skärning eller slipning . Baserat på detta, välj den lämpligaste versionen av kvarnen för dig. Dessutom måste du bygga vidare på mängden arbete som krävs från verktyget - en hushållsversion eller en professionell enhet.
  2. Prisklass . Initial prissegment betyder ett verktyg avsett för användning i vardagen. Den har en mer blygsam funktion och mindre effekt. Ett professionellt verktyg är dyrare på grund av dess kraft, prestanda, många ytterligare funktioner, skydd. Designad för permanent användning.
  3. Verktygets underhållbarhet . Vissa tillverkare gör sina produkter så att säga "engångs". Jämför därför alltid modeller av samma typ, inte bara när det gäller tekniska parametrar, utan också be om recensioner om dem, rådfråga proffs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

En detaljerad bruksanvisning medföljer verktyget, men vissa punkter bör markeras separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att demontera verktyget avråds starkt, särskilt om det är under garanti. Det är bättre att ta det till ett servicecenter, där det kommer att servas av proffs. Detta gäller inte byte av borstar och andra slip- eller skärblad.

Om du använder en slipmaskin för att slipa verktyg eller slipa små delar måste du använda ett speciellt bordsställ som slipmaskinen kommer att monteras på, annars kan du skada dig. Dessa stativ är kommersiellt tillgängliga och du kan också göra dem själv.

Rekommenderad: