Hitachis Cirkelsågar: Funktioner I Cirkulära Handhållna Modeller, Egenskaper Hos Dyksågar. Hur Väljer Man En Styrskena För En Elektrisk Cirkulär?

Innehållsförteckning:

Video: Hitachis Cirkelsågar: Funktioner I Cirkulära Handhållna Modeller, Egenskaper Hos Dyksågar. Hur Väljer Man En Styrskena För En Elektrisk Cirkulär?

Video: Hitachis Cirkelsågar: Funktioner I Cirkulära Handhållna Modeller, Egenskaper Hos Dyksågar. Hur Väljer Man En Styrskena För En Elektrisk Cirkulär?
Video: Cirkelsågar i test: klyver en regel med HiKOKI 18V & 36V 2024, Maj
Hitachis Cirkelsågar: Funktioner I Cirkulära Handhållna Modeller, Egenskaper Hos Dyksågar. Hur Väljer Man En Styrskena För En Elektrisk Cirkulär?
Hitachis Cirkelsågar: Funktioner I Cirkulära Handhållna Modeller, Egenskaper Hos Dyksågar. Hur Väljer Man En Styrskena För En Elektrisk Cirkulär?
Anonim

Sågutrustning från Hitachi är av hög kvalitet, tillförlitlighet och hållbarhet. Cirkelsågar i detta avseende är inget undantag, eftersom material av hög kvalitet används i produktionsprocessen kan de klara vilken uppgift som helst. Sågar från Hitachi används flitigt inom konstruktion, möbler och andra områden.

Bild
Bild

Egenskaper hos skivmodeller

Under tillverkningen av sina produkter använder Hitachi aktivt avancerad teknisk utrustning för att utöka enheternas funktionalitet och garantera maximal säkerhet vid användning. Tillverkarens skivmanualmodeller har följande fördelar:

  • pålitliga elektroniska enheter för start och stopp av kraftenheten;
  • inbyggt överbelastningsskyddssystem och en speciell hastighetsstabilisator;
  • autonomt belysningssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Ett särdrag hos Hitachis cirkelsågar är att de kan fungera inte bara med trä utan även med polymermaterial, koppar, aluminium och andra metaller. Det är bara nödvändigt att välja en modell som kommer att skilja sig åt i de givna egenskaperna.

C6SS

Denna enhet har utformats för industriell design. Den största fördelen med modellen är dess utmärkta dragegenskaper, vilket utmärker den från konkurrenterna. Hitachi C6SS levererar hög prestanda med en 1050 watt elektrisk drivlina. Skärdjupet vid användning av denna enhet kan nå 57 mm på grund av att bladdiametern är 165 mm. Bland fördelarna med denna modell är det möjligt att notera dess förmåga att bygga om på kort tid för att utföra olika typer av nedskärningar.

I produktionsprocessen för denna såg användes aluminium- och magnesiumlegeringar, på grund av vilka det var möjligt att uppnå en massa av enheten vid en nivå av 3,2 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

C6U2

Hitachi C6U2 är en av de mest populära modellerna, som är utrustad med en kraftfull 1100 W kraftenhet. Detta är tillräckligt för att enheten ska klara sig utan problem med trämaterial, vars tjocklek är 54 mm. Närvaron av ytterligare tillbehör gör att du inte bara kan göra raka utan även hörnsnitt. Ytan på Hitachi C6U2 -modellen är kromad, vilket ger tillförlitlighet och motståndskraft mot korrosion.

För att underlätta och säkerställa arbetet har ingenjörerna utrustat sågen med gummikuddar, vilket inte tillåter att den glider ur händerna under arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

C7SS-NA

Denna modell är en av de lättaste i Hitachis sortiment. Trots att Hitachi C7SS-NA är en representant för budgetsegmentet är den utrustad med ett 1050 W kraftverk. Tack vare detta kan bladet accelerera till 5500 rpm. Med sin låga vikt, har verktyget närvaron av ett extra handtag utformat för att förenkla driftsprocessen, liksom flera skyddshöljen.

Ett särdrag hos modellen är att den gör att du snabbt kan ställa in den optimala skärvinkeln, vilket i hög grad påskyndar denna process.

Bild
Bild

C7MFA

Hitachi C7MFA är en semi-professionell enhet som inte bara kan användas i hemmet. Till skillnad från tidigare versioner har denna modell förbättrats avsevärt, vilket har resulterat i att dess tillförlitlighet och förmåga att klara höga belastningar har ökats. En uppgraderad 1050 W kraftenhet är installerad här.

Basen är tillverkad av ultralätt aluminium, vilket har en positiv effekt på enhetens vikt. Modellen har också en inbyggd dammutsugning.

Bild
Bild
Bild
Bild

C9U3

Hitachi C9U3 är en professionell modell med en stor massa och en kraftfull kraftenhet. Utrustningen fick en motor med en effekt på 2000 W, tack vare vilket skivbladet har en diameter på 235 mm. En särskiljande egenskap hos enheten är närvaron av en innovativ elektrisk broms, utformad för att säkerställa hög tillförlitlighet och säkerhet.

Till skillnad från andra modeller har Hitachi C9U3 funktionen att installera en styrskena och dammpåse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en styrskena för en elektrisk cirkulär?

Den elektriska cirkulära styrskenan har ett antal fördelar när du arbetar med detta verktyg. Det bör noteras att många vägrar ett sådant element, eftersom kostnaden är nästan densamma som priset på själva sågen. Det är värt att välja en styrstång i följande fall:

  • om du använder en såg kontinuerligt, kommer det extra elementet mycket snabbt att motivera investeringen;
  • om cirkuläret används för yrkesverksamhet.

Viktig! Du kan skapa ett element på egen hand. Ett särdrag hos sådana produkter är att de inte kännetecknas av monteringens komplexitet, men skillnaden i pris kommer att bli kolossal.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest lönsamma styrskenorna idag är från Skil, som kan användas för nästan alla verktyg. Först och främst måste du vara uppmärksam på de spår som svärdet måste vara kompatibelt med. I de flesta fall innehåller satsen 4 segment, som kan användas både för hela längden och för en specifik del av instrumentet. Tillsammans med varje styrskena måste en instruktion bifogas, som måste läsas noggrant.

Naturligtvis är inköpta modeller mer funktionella än hemmagjorda, varför de föredras av proffs.

Bild
Bild

Egenskaper för dränkbara modeller

Hitachi-sågsågar är mycket populära och efterfrågade på grund av ett antal fördelar, bland vilka finns följande:

  • förmågan att utföra alla typer av snitt, från längsgående till tvärgående; det enda som ligger utanför kraften hos Hitachi-sågsågar är formad bearbetning;
  • massan är jämnt fördelad över strukturen, vilket förenklar processen med att använda utrustningen kraftigt;
  • maximal bearbetningsprecision, vilket garanteras av designens precision, liksom den innovativa positioneringen av sågbladet.

När du väljer den optimala nedskjutningssågen från Hitachi måste du vara uppmärksam på kraften i den elektriska enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta modeller kan fungera på ett 220 W nätverk, vilket är oerhört viktigt för DIYare. Det beror på motorns effekt vid vilken hastighet arbetsstyckena kommer att bearbetas. Hitachis cirkelsågar är av hög kvalitet, tillförlitlighet och hållbarhet. Företaget erbjuder ett brett utbud av amatör- och professionella modeller, så att varje hantverkare kan välja det bästa alternativet för honom.

Rekommenderad: