Puff Med Rygg (47 Bilder): Välj En Stoppad Ottoman Stol, En översikt över Stora Runda, Hörn Och Styva Modeller Med En Låda, Måtten På En Puffstol För Köket Och Vardagsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Puff Med Rygg (47 Bilder): Välj En Stoppad Ottoman Stol, En översikt över Stora Runda, Hörn Och Styva Modeller Med En Låda, Måtten På En Puffstol För Köket Och Vardagsrummet

Video: Puff Med Rygg (47 Bilder): Välj En Stoppad Ottoman Stol, En översikt över Stora Runda, Hörn Och Styva Modeller Med En Låda, Måtten På En Puffstol För Köket Och Vardagsrummet
Video: Förvara smart med vakuumpåsar 2024, April
Puff Med Rygg (47 Bilder): Välj En Stoppad Ottoman Stol, En översikt över Stora Runda, Hörn Och Styva Modeller Med En Låda, Måtten På En Puffstol För Köket Och Vardagsrummet
Puff Med Rygg (47 Bilder): Välj En Stoppad Ottoman Stol, En översikt över Stora Runda, Hörn Och Styva Modeller Med En Låda, Måtten På En Puffstol För Köket Och Vardagsrummet
Anonim

Puffen är en fantastisk designuppfinning. Detta element i interiören kombinerar kompakt storlek, praktiskt och bekvämt. Moderna tillverkare erbjuder puffar i olika färger och former. En speciell plats i sortimentet upptar produkter med rygg. Låt oss överväga funktioner och sorter av sådana modeller mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

En puff med rygg är ett föremål som liknar en mjuk stol eller en miniatyrstol utan armstöd. Fördelarna med sådana möbler är uppenbara.

  • Ryggstöd hjälper till att minska muskelspänningar.
  • Produkterna har ett solidt, komplett utseende. De kan dekorera vilken inredning som helst.
  • Till skillnad från skrymmande stolar väger sådana föremål lite, så att de lätt kan flyttas runt i huset.
  • Puffar tar också lite plats, vilket gör att de kan placeras även i små rum.

Produkterna är funktionella. De kan användas som sittplats, ställning för väskor. Om du köper tillvalet med en inre låda kan du få extra lagringsutrymme för små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med denna lösning, även om det inte finns många av dem

  • Ryggstödet ökar produktens höjd. Därför är ett sådant föremål svårt att ta bort under bordet eller gömma sig på ett annat ställe.
  • Det är inte särskilt bekvämt att använda en puffstol som fotstöd eller soffbord. Du kan bara anpassa den för att spela rollen som ett sängbord.

Även om produkterna är mobila, placeras de vanligtvis mot en vägg. I mitten av rummet kommer ett sådant element i inredningen att se konstigt och olämpligt ut, till skillnad från puffar utan bakre stång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändå kan en puff med ryggstöd användas i alla delar av huset

  • I korridoren kommer den här artikeln att vara mycket användbar. Det kommer att vara möjligt att sitta på den för att byta skor, smörja skor med grädde, knyta barnets snören. När du kommer tillbaka från affären eller från jobbet kommer det att vara möjligt att lägga tidningar, påsar med matvaror, en påse på puffen.
  • På loggian eller på balkongen låter en mjuk ottomansk stol dig bekvämt njuta av den vackra utsikten och den friska luften.
  • I köket kan modellen med ryggstöd fungera som en barstol eller ytterligare sittplatser.
  • I sovrummet kan du sätta en puff vid sängen eller framför sminkbordet. En produkt med vacker klädsel kommer att betona miljöns sofistikerade och bli dess höjdpunkt.
  • I barnkammaren kan en ljus ottoman fungera som en riktig stol för en liten familjemedlem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Enligt typen av ram finns det tre typer av ottomaner

  • Produkter med öppen ram är mer som stolar. Ramen kan vara av trä eller metall. Designalternativen för sådana produkter är varierande.
  • Puffar med sluten ram är som mini-stolar. I det här fallet ser utformningen av rygg och sits ut som en enda enhet. Ramen är helt täckt med tyg. Ett sådant föremål kan stå på ben eller på en solid bas.
  • Ramlösa modeller ser ut som stora väskor med en viss form. Expanderad polystyren används ofta som fyllmedel för produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att stå isär är en puffbänk med en låda . Med öppningsplatsen kan du använda föremålet så effektivt som möjligt. Produkten kan vara rak eller vinklad. Det andra alternativet passar perfekt in i små rum med ett tomt hörn.

Särskilt ofta placeras sådana puffar i korridorer. De lagrar paraplyer, väskor, tofflor och andra saker, medan de är stängda, används de för sitt avsedda ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Puffarnas mått kan variera. Detta gäller både produktens bredd och höjden. Ryggen kan bara stiga något över sätet, vara medelhög eller mycket hög, vilket får föremålet att se ut som en tron. Bredden på produkterna varierar från 50 till 100 cm och mer (för stora hörnmodeller). Medelhöjden för ottomanerna är från 70 till 85 cm.

När det gäller formen på sådana möbler är de också olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkant

Sådana puffar ser ganska strikta ut, särskilt om de är gjorda i återhållsamma färger och färdiga med läder. En liknande produkt skulle vara lämplig i korridoren eller på balkongen . Det är också lämpligt för ett rum om ägaren föredrar en affärsstil i interiören.

Bild
Bild

Runda

Modeller med rundade former verkar mer mysiga och graciösa. Oftare är det dessa produkter som väljs för sovrum, rymliga omklädningsrum, vardagsrum . För en plantskola är detta alternativ också att föredra. Föremål som inte har skarpa hörn utgör ingen fara för en liten familjemedlem, eftersom risken för skada minimeras.

Bild
Bild

Rektangulär

Sådana produkter är mer som en minisoffa. Beroende på storleken kan två eller till och med tre personer sättas på ett sådant föremål. Normalt är dessa modeller utrustade med ett internt förvaringsfack . Det visar sig vara ett mycket praktiskt och rymligt interiörelement. Vanligtvis placeras sådana modeller i korridorer, där de utför flera funktioner samtidigt.

Bild
Bild

Lockig

Om du vill kan du hitta en puff med en ovanlig form. Till exempel kan ryggen vara hjärtformad eller triangelformad. En puff på en ram kan likna en stor sko, och en ramlös version kan se ut som ett pärlskal eller någon form av frukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Först och främst är det värt att markera de material som används för att göra ramen för produkterna. Dessa är olika typer av trä, spånskiva, MDF, metall, naturlig och konstgjord rotting. För att göra sätet mjukt placeras ett speciellt fyllmedel under ytan. Det kan vara syntetisk vinterisator, holofiber, polyuretanskum.

När det gäller den yttre finishen är sortimentet här ganska brett

Läder . Massivt material med hög prislapp. Fördelarna inkluderar styrka, hållbarhet, ädelt utseende och enkel underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjort läder . En budgetanalog av det tidigare materialet. Kvalitetsvarianter av ekoläder har alla samma fördelar som naturmaterial.

Bild
Bild

Velours . Det sammetslen tyget, behagligt vid beröring, ser väldigt vackert ut. Men med tiden kan det torka av om du använder produkten mycket aktivt.

Bild
Bild

Flock . Slitstarkt, andningsbart, slitstarkt tyg som inte förlorar sitt ursprungliga utseende på länge. Den enda varningen är elektrifierande. Produkten måste regelbundet rengöras från damm och små skräp.

Bild
Bild

Jacquard . Vackert material med uttrycksfull lättnad. Det är inte benäget för nötning, hållbart, opretentiöst i vården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chenille . Tjockt tyg med hög slitstyrka och trevlig konsistens.

Bild
Bild

Konstgjord mocka . Mjukt tyg som liknar sin naturliga motsvarighet.

Bild
Bild

Nylon, mikrofiber och andra fuktresistenta tyger . De används vanligtvis för att göra ramlösa puffar. De är inte särskilt trevliga vid beröring; under drift kan de avge ett prasslande ljud. Men en sådan puff kan säkert tas med till en picknick eller till landet. Hög luftfuktighet och ljusförorening är inte hemskt för sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Att välja färg och design på den ottomanska, det är värt att avgöra om det kommer att vara ett harmoniskt tillägg till inredningen eller en ljus höjdpunkt i interiören. I det första fallet måste färgen väljas för andra möbler. I det andra kommer produkten effektivt att sticka ut mot den allmänna bakgrunden och locka uppmärksamhet. Det är i alla fall viktigt att tänka på miljöns stil.

Till exempel, modeller klädda i ädla tyger passar bra in i den klassiska interiören . En vagnskopplare, lockiga ben är lämpliga. I ett modernt rum kan du sätta en modell av den ursprungliga designen både på benen och på en solid bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även när du väljer är platsen där denna möbel kommer att vara av stor betydelse.

Det är bättre att sätta en produkt i köket av material som är resistenta mot fukt och smuts . Detsamma gäller för korridoren. I båda fallen skulle det vara en utmärkt lösning att köpa en modell av ekoläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet och sovrummet ligger fokus på möblernas utseende. Här behöver du bara välja rätt storlek och typ av puff. Om du planerar att ibland använda produkten som ställ för tidskrifter, böcker, ett bricka med drycker, är det bättre att vara uppmärksam på bredbildsmodeller med liten rygg.

För en plantskola skulle det bästa alternativet vara en mjuk ramlös puff . Det är bättre att välja en ljus färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Några exempel på praktisk användning av en puff med rygg gör att du kan övertyga om dess mångfald:

färgen på härlig grönska jublar och gör puffstolen till en intressant inredning av inredningen

Bild
Bild

i ett återhållsamt beige och brunt sortiment ser sådana produkter väldigt ädla ut

Bild
Bild

en ovanlig kombination av en slips och en slät konsistens, tvåfärgad design och förgyllning i botten bildar en ovanlig och bekväm produkt

Bild
Bild

en snövit mjuk puff passar perfekt in i en strikt modern miljö

Rekommenderad: