Uppblåsbar Bäddsoffa: Välj En 5-i-1 Transformator Och Andra Typer. Vilka är Fördelarna Och Nackdelarna?

Innehållsförteckning:

Video: Uppblåsbar Bäddsoffa: Välj En 5-i-1 Transformator Och Andra Typer. Vilka är Fördelarna Och Nackdelarna?

Video: Uppblåsbar Bäddsoffa: Välj En 5-i-1 Transformator Och Andra Typer. Vilka är Fördelarna Och Nackdelarna?
Video: SHOPEE HAUL/BESTWAY 5 IN 1 INFLATABLE AIR SOFA BED REVIEW 2024, Maj
Uppblåsbar Bäddsoffa: Välj En 5-i-1 Transformator Och Andra Typer. Vilka är Fördelarna Och Nackdelarna?
Uppblåsbar Bäddsoffa: Välj En 5-i-1 Transformator Och Andra Typer. Vilka är Fördelarna Och Nackdelarna?
Anonim

Uppblåsbara produkter används för mer än bara simning. Tack vare modern teknik erbjuder tillverkarna hållbara blåsta möbler. En av dessa produkter är en uppblåsbar bäddsoffa. Möbler med luftkamrar har vissa för- och nackdelar, som bör granskas noggrant innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Vid tillverkning av uppblåsbara bäddsoffor används vinyl, polymerer och flock. För tillverkning av pålitliga modeller används förstärkta flerskiktsmaterial. De har ett längsgående system av skär som ger en ortopedisk effekt.

Fördelarna med blåsta soffor

  • Kompaktitet i vikt . Tömda produkter tar liten plats, vilket gör att de kan läggas i en påse, placeras i en garderob eller på en balkong.
  • Förmåga att motstå tunga belastningar . Beroende på modell kan produkterna bära från 200 till 300 kg.
  • Praktisk och mångsidighet . Uppblåsbara möbler är vattentäta, de är inte rädda för hög luftfuktighet eller temperaturförändringar. Tack vare sådana funktioner kan den användas i en lägenhet, i ett hus på landet, i naturen.
  • Estetik . De flesta bäddsoffemodellerna har en velour- eller flockyta. Hon har ett attraktivt utseende, dessutom glider arket inte av henne under en natts vila.
  • Otrevlig vård och enkel användning . Produkterna blåses upp med en inbyggd elektrisk eller mekanisk pump. Att ta hand om uppblåsbara möbler är enkelt - för att göra detta måste du torka av ytan med en mjuk, fuktig trasa.
  • Multifunktionalitet . Bäddsoffan kan användas som sittplats eller som sovplats.
  • Omfattande sortiment . Till salu finns modeller av inhemsk och utländsk produktion av olika konfigurationer, färger och storlekar.
  • Lätt vikt och små dimensioner , tack vare vilken soffan kan tas med dig på en fisketur eller på en picknick.
  • Billighet . Uppblåsta soffor är billigare än klassiska möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter har också nackdelar, och det finns många av dem. Först och främst klassificeras sådana produkter som opålitliga . Under drift töms de ofta på grund av de minsta hålen i sömmarna. Under tung belastning sjunker de snabbare, varför de kräver periodisk pumpning. Uppblåsta möbler rekommenderas inte för familjer med husdjur - de kan genomborra luftkammaren med sina klor. Ibland kan det vara problematiskt att hitta skadestället. Om du använder en sådan soffa i naturen är det stora risker att punktera den mot glas, vassa stenar eller knutar.

Uppblåsbara soffor kan inte ge tillräckligt stöd för ryggraden medan du sover . På grund av denna funktion rekommenderas det inte att använda dem permanent. I annat fall kan problem från muskuloskeletala systemet uppstå.

För personer som lider av sjukdomar i ryggraden rekommenderar läkare inte att använda uppblåsbara möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av transformation

Bäddsoffor med luftkammare kan vara linjära eller vinklade. Förutom, modellerna är stationära eller hopfällbara … De första ger inte möjlighet till transformation, vilket resulterar i att de bildar en inte särskilt bekväm sovplats. Oftare föredrar köpare transformatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana lösningar är enkla att använda - när de monteras fungerar de som säten , och utfällda används som sängar. Cabriolet soffor har flera madrasser (2 eller 3 beroende på modell). För att fälla ut produkten för en natts vila är det nödvändigt att dra det nedre blocket framåt, varefter resten av luftmadrasserna fälls ut en efter en.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat intressant och funktionellt alternativ är 5-i-1-transformatorn. Detta är en blåst produkt som kan användas som:

  • soffa;
  • säng;
  • soffa;
  • vilstol;
  • stol med rak rygg.

Populära modeller inkluderar hängmatta soffor. De består av 2 kammare. Uppblåsbara hängmattor är utformade för en person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

Uppblåsbara bäddsoffor kan ha en inbyggd pump. För vissa produkter kommer pumputrustningen i en komplett uppsättning, medan andra måste köpas separat. Pumpen kan vara:

  • elektrisk;
  • mekanisk (fot eller hand).

Elektriska modeller ger mer bekvämlighet. För deras arbete krävs ström. De är anslutna till ett 220V hushållsuttag eller till en bilcigarettändare. Tack vare de inbyggda pumparna kan soffan pumpas upp så snabbt som möjligt - i allmänhet överstiger processen inte 4 minuter. Att blåsa upp en uppblåst soffa med en fot- eller handpump tar mer tid och ansträngning för användaren. Det är dock idealiskt där det inte finns någon möjlighet att ansluta till det elektriska nätverket (fiske, vandring, i sommarstugor). Uppblåsbara soffor kan levereras med uppblåsta kuddar eller puffar. Om utrymme tillåter kan du hämta en helcirkelformad soffa med en ottoman i mitten. För små rum är hörnstrukturer utrustade med fack för glasögon lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Inhemska och utländska tillverkare bedriver tillverkning av bäddsoffor. Vi presenterar ett betyg av de bästa företagen, vars produkter ingår i listan över de bästa.

Intex . Amerikanskt varumärke grundat 1964. Idag finns produktionsanläggningarna i Kina. Tillverkaren erbjuder många modeller av uppblåsbara bäddsoffor med sänggavlar, bekväma armstöd. Till salu finns det blåsta möbler i olika konfigurationer, färger, dimensioner. Vissa soffmodeller är utrustade med en bekväm avtagbar sänggavel. Ett reparationssats ingår i alla produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamzac . En holländsk tillverkare som erbjuder hängmatta soffor som kan pumpas upp utan att pumpa. Produkter av detta märke köps ofta av utomhusentusiaster. Lamzac -sprängda soffor är gjorda av nylon, som är resistent mot stress.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa vägen . En kinesisk tillverkare som säljer premiumkammarsoffor. Produkterna från detta märke kännetecknas av snygg och ljus design, komfort och ett optimalt pris-kvalitetsförhållande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Banan . Tillverkaren tillverkar uppblåsbara soffor av nylon, vilket är känt för sin ökade styrka.

Bild
Bild

Uppblåsta produkter har en mängd olika färgvariationer, de är bekväma och pålitliga. Nackdelarna med bananmöbler inkluderar dess lilla kapacitet och höga kostnad.

Uppblåsbara produkter av märkena Silapro och Bivan är mindre populära.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att köpa en pålitlig uppblåsbar bäddsoffa, Det finns flera parametrar att vara medvetna om, som är värda att uppmärksamma först.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högkvalitativa produkter har tvärsömmar gjorda med laserutrustning - de är mer motståndskraftiga mot kraftbelastningar. Modeller med längsgående stygn är mindre pålitliga.
  • Om möjligt är det bäst att köpa uppblåsbara möbler med inbyggd pump.
  • Produktens yta kan vara tillverkad av PVC, flock eller velour. De första är obekväma att använda - på grund av deras mjukhet glider arket hela tiden under sömnen, vilket kommer att orsaka vissa olägenheter. Flock- eller velouryta är mer praktisk.
  • Möbeldimensioner och maximal lastkapacitet. Om du planerar att placera ett stort företag i soffan bör du titta närmare på modeller för 4-6 personer.
  • Om du väljer uppblåsta soffor bör du inte stanna vid de billigaste modellerna av tvivelaktig produktion.
  • När du köper en bäddsoffa rekommenderas att fokusera på produkterna från välkända märken som bara har visat sig hos konsumenterna på den positiva sidan.

Rekommenderad: