Vaddering Av Stoppade Möbler (38 Bilder): Hur Man Drar Klädsel Hemma Med Egna Händer? Valet Av Tyg För Klädsel

Innehållsförteckning:

Video: Vaddering Av Stoppade Möbler (38 Bilder): Hur Man Drar Klädsel Hemma Med Egna Händer? Valet Av Tyg För Klädsel

Video: Vaddering Av Stoppade Möbler (38 Bilder): Hur Man Drar Klädsel Hemma Med Egna Händer? Valet Av Tyg För Klädsel
Video: Upholstery at Whom Home 2024, April
Vaddering Av Stoppade Möbler (38 Bilder): Hur Man Drar Klädsel Hemma Med Egna Händer? Valet Av Tyg För Klädsel
Vaddering Av Stoppade Möbler (38 Bilder): Hur Man Drar Klädsel Hemma Med Egna Händer? Valet Av Tyg För Klädsel
Anonim

Klädda möbler är en integrerad del av bostads- och arbetsutrymmet, vilket gör det möjligt att koppla av och återhämta sig i komfort. Med regelbunden och långvarig användning kan denna möbel förlora sitt utseende och bli irrelevant när det gäller stilistiska lösningar. Under drift lider klädmaterialet mest av allt, men ramen behåller sin integritet längre. För att förlänga livslängden och omvandla en mjuk produkt rekommenderar experter att använda förträngningsmetoden. Denna teknik hjälper inte bara att ta bort defekter, utan också att anpassa produkten till rummets allmänna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av tyg

Modern utrustning och innovativ nanoteknik har gjort det möjligt för tillverkare att producera ett brett utbud av textilvävar för restaurering av möbler. Specialister delar upp alla tyger i två kategorier:

beläggning - tjockt bomullstyg, som används för att täcka strukturen och fjäderblocken, gör insidan av omslaget;

Bild
Bild

klädsel - ett speciellt material som inte bara utför praktiska funktioner utan också estetiska.

Bild
Bild

En lista över de mest populära klädseltygerna

Jacquard - det mest populära textilmaterialet för stoppning av stoppade möbler, som består av naturliga och kemiska fibrer. Fördelar - tät struktur, långsiktig bibehållande av formen, närvaron av ett vävt reliefmönster, ett brett prisklass, enkelt underhåll.

Bild
Bild

Scotchguard -anti-vandal stort mönstrat jacquard behandlat med speciella fuktsäkra föreningar som skyddar mot fukt, smuts, utbrändhet och mekaniska skador.

Bild
Bild

Thermojacquard - en ny typ av material, som är en omålad jacquard med tryckt mönster. Ett utmärkande drag är färgens djupa penetration i fiberstrukturen med hjälp av termotryckmetoden, vilket säkerställer långsiktigt bevarande av mönstrets integritet och ljusstyrka.

Bild
Bild

Gobeläng - en av varianterna av jacquard, som är gjord av tjocka bomullstrådar och en liten mängd syntetfibrer. Ett särdrag är tät vävning, närvaron av komplexa bildmönster, långsiktigt bevarande av formen, en tendens att blekna. Klädsel med ljusa prydnader passar bäst för små stoppade möbler.

Bild
Bild

Matta - ett material som har en rutbräda av trådar och ser ut som säckväv. Tillverkningsmaterial - linne, bomull, siden, ull, akryl och polyester. Ett utmärkande drag är ökad styrka, brett utbud av färger, intressant konsistens, enkel underhåll.

Bild
Bild

Chenille - hållbart och tätt material, som består av bomull och syntetfibrer. Materialets huvuddrag är en speciell vävteknik, som möjliggör vridning av trådarna innan de vävs. En särdrag är närvaron av en liten hög, lågt pris.

Bild
Bild

Velours - ett material som har en fleecy struktur och komplex vävning. Materialets kvalitet och egenskaper påverkas av densiteten hos fibrerna. Fördelar - mjuk struktur, miljösäkerhet. Nackdelen är hög slitstyrka, svårighet att rengöra.

Bild
Bild

Flock - en av modifieringarna av velour, som består av bomull och polyester och har en fleecy struktur. Tillverkningsteknik - applicering av nylonhög på en tyglimbas med hjälp av ett elektrostatiskt fält. Fördelar - styrka, vattenbeständighet, enkel rengöring, motståndskraft mot föroreningar, anti -vandal egenskaper.

Bild
Bild

Sammet - material med fleecy och ribbad struktur. Avståndet mellan ärren kan vara antingen medium eller stort. Produktionsmaterial - bomull, elastan, polyester. Nackdelar - snabb kontaminering, svårighet att rengöra, kort driftstid, snabbt utseendeförlust, låg slitstyrka.

Bild
Bild

Fuskmocka - tyg av polyester och bomull och belagt med en speciell teflonlösning. Fördelar - yttre likhet med äkta läder, styrka, hållbarhet, slitstyrka, motståndskraft mot mekaniska skador och blekning. Nackdelen är omöjligheten med våt rengöring.

Bild
Bild

Konstgjord päls - ett material som ser ut som ett djurs hud, som består av en bas och en hög. Materialet för att göra pålen är nylon, viskos, ull. Fördelar - överkomligt prisklass, brett utbud av färger, miljösäkerhet, enkelt underhåll. Nackdelar - kort driftstid, snabb förorening.

Bild
Bild

Läder - dyrt lyxmaterial. Den ursprungliga råvaran är skinnet på en gris, get, häst. Det finns två typer av bearbetning - anilin och semi -anilin. Den första metoden låter dig få vackra klädsel med en känslig och bräcklig struktur, med den andra metoden produceras ett starkt, hållbart och slitstarkt material med mer blygsamma estetiska indikatorer. Båda materialen är hållbara och attraktiva.

Bild
Bild

Konstgjort läder - ett speciellt material på vilket en film med önskat färgschema appliceras. Fördelar-långsiktig bibehållande av formen, vattenavvisande egenskaper, motståndskraft mot föroreningar. De ljusaste representanterna är arpatek, mikrofiber.

Bild
Bild

I de flesta fall, när man drar stoppade möbler, uppstår frågan om att byta ut inte bara klädseln utan även fyllmedlet.

Experter rekommenderar att uppmärksamma följande typer av fyllmedel och deras egenskaper:

skumgummi - tillgänglighet, lågt pris, hög slitstyrka, låg kvalitet, driftstid högst 5 år;

Bild
Bild

latex - ergonomi, hög elasticitet, enhetlig lastfördelning, hög prisklass;

Bild
Bild

polyuretan - miljösäkerhet, maximal formhållning, överkomligt pris;

Bild
Bild

sintepon - mångsidighet, förmågan att skapa nya former och reliefer;

Bild
Bild

holofiber - hög slitstyrka, maximal formhållning, hygien, miljösäkerhet;

Bild
Bild

kokos fleece - hållbarhet, inget behov av anslutning till fjäderblocket.

Bild
Bild

För att välja rätt typ av material för klädsel är det nödvändigt att ta hänsyn till intensiteten i användningen av möbler, förekomsten av husdjur, förekomsten av allergier mot de material som används.

Vad behöver du?

Innan du fortsätter med den oberoende omvandlingen av stoppade möbler är det nödvändigt att förbereda specialverktyg.

För demontering och montering:

  • häftapparat för möbler;
  • kniv;
  • uppsättning skruvmejslar;
  • tång;
  • en hammare;
  • rund nästång;
  • nycklar inställda;
  • roulett;
  • häftklamrar;
  • PVC -lim.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att klippa och sy omslaget:

  • skarp sax;
  • kritor;
  • trådar;
  • papper för mönster;
  • symaskin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också ta hand om att köpa dekorativa naglar och knappar.

Steg-för-steg-instruktion

Rendering av möbler är en komplex och noggrann process som bör anförtros åt proffs. Med en grundläggande uppsättning teoretiska och praktiska kunskaper kan du kvalitativt ändra huden själv med egna händer hemma . Restaurering och byte av den gamla klädseln för ett barn och en rak soffa kommer inte att orsaka svårigheter, men du måste arbeta hårt för att förvandla hörnmöbler.

Bild
Bild

Demontering

Det första steget i transformationen av stoppade möbler är att ta bort de mjuka kuddarna och armstöden, demontera strukturen och ta bort den gamla klädseln. Under demonteringen måste du försiktigt ta bort alla fästelement (bultar, spikar, häftklamrar, muttrar) för att inte skada klädselns integritet.

Bild
Bild

Gammalt material kan användas som mönster. Vi ska inte glömma ramens integritet, som måste fungera under en lång tid.

Särskilda låssmedverktyg är assistenter vid avlägsnande av fästelement . Om det inte är möjligt att ta bort delen, rekommenderar experter att helt enkelt slå den i en träram.

Bild
Bild

Ta bort slitna klädsel

Sliten klädsel är inte bara ett avfallsmaterial som måste kasseras, utan också ett värdefullt och mycket exakt mönster som kan användas för att skapa ny klädsel. Med tanke på denna funktion måste arbetet utföras exakt och exakt.

Under det övre klädselskiktet kan det finnas hjälpöverdrag och klädsel som endast bör tas bort om deras tillstånd bedöms som otillfredsställande.

Bild
Bild

Fästning av nytt material

Innan du lägger till det valda materialet måste du beräkna dess mängd. Denna procedur kan utföras oberoende eller använda ett speciellt datorprogram, i vilket följande mätningar måste anges:

  • armstödens storlek;
  • rygg och sits höjd och bredd;
  • storleken på utsläppsrätter och lager.

För att få det önskade antalet klädselelement, lägg ut mönstren på ett uppmätt material och cirkulera dem försiktigt med en penna.

För att säkerställa den mest korrekta sammanfogningen och sammanfogningen av element rekommenderar experter att inte glömma tillåtelserna vid kanterna, vars optimala storlek är 50 mm.

Bild
Bild

Att skära ut ämnen bör utföras med en speciell skarp sax strikt längs de ritade linjerna, vilket experter inte rekommenderar att gå längre än.

Om det behövs kan du sy delar av omslaget, samtidigt som du lägger till nya veck och spår i produkten, vilket hjälper till att göra designen mer omfattande och intressant.

Bild
Bild

hopsättning

Montering är det sista steget, som kännetecknas av ökad komplexitet och betydelse. Det är produktens professionalism som produktens estetiska utseende och det övergripande slutresultatet beror på . Om produktens kropp är tillverkad av trä, är det lämpligt att täcka materialet med en speciell skyddslack för att förlänga dess driftstid.

Innan du börjar fästa klädseln måste du lägga ut den så noggrant som möjligt på de planerade platserna och försöka undvika veck och skrynkliga områden. Fästning av klädseln utförs med en konstruktionshäftapparat och speciella häftklamrar.

Bild
Bild

Materialet som ska fixeras måste vara spänt. Lösa vävnadsområden har inte bara ett oestetiskt utseende, utan är också mer mottagliga för slitage och mekaniska skador.

Man bör inte glömma att genomföra en obligatorisk översyn av fyllmedlet innan man börjar montera strukturen . I de flesta fall behöver detta material inte delvis bytas ut, utan komplett. Om lösa eller skadade områden hittades i slutskedet av omvandlingen måste de limmas eller slås ner.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att processen med att omvandla stoppade möbler ska gå snabbt och enkelt är det nödvändigt att inte bara noggrant studera tekniken för arbetsprestanda utan också att uppmärksamma rekommendationerna och hemligheterna för erfarna hantverkare.

Professionella möbeltillverkare rekommenderar inte bara att strikt följa arbetssekvensen, utan också att fotografera alla utförda åtgärder. Färgfotografier blir ett visuellt hjälpmedel i arbetet och hjälper till att undvika misstag och bristande efterlevnad av monteringssekvensen.

För att förvandla möbler rekommenderar experter att endast använda speciella klädselvävar av hög kvalitet, hållbarhet, lång livslängd och enkelt underhåll.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att få reparationserfarenhet på billiga tyger med en enkel konsistens, korrigering av fel och brister som inte bara kommer att framkalla professionella svårigheter, utan också ekonomiska kostnader.

Det valda klädmaterialet ska inte bara ha ett vackert utseende utan också vara harmoniskt kombinerat med den allmänna stilistiska lösningen i rummet, och också nödvändigtvis motsvara användningsförhållandena och intensiteten.

Vaddering av möbler är en enkel och prisvärd metod för att förlänga livslängden för stoppade möbler . Denna metod för restaurering kräver inte stora finansiella investeringar, och det erhållna resultatet kan glädja överraskningen till ägarna. För självständigt arbete måste du noggrant studera tekniken och se till att konsultera specialister.

Rekommenderad: