Cirkelsåg (72 Bilder): Hur Väljer Jag En Cirkulär Elektrisk Modell? Tillverkarnas Betyg. Funktioner Hos Den Dubbla Skivans Elektriska Såg. Varianter Av Enheter

Innehållsförteckning:

Video: Cirkelsåg (72 Bilder): Hur Väljer Jag En Cirkulär Elektrisk Modell? Tillverkarnas Betyg. Funktioner Hos Den Dubbla Skivans Elektriska Såg. Varianter Av Enheter

Video: Cirkelsåg (72 Bilder): Hur Väljer Jag En Cirkulär Elektrisk Modell? Tillverkarnas Betyg. Funktioner Hos Den Dubbla Skivans Elektriska Såg. Varianter Av Enheter
Video: Top 3 Circular Saw Projects || 3 Best Circular Saw Ideas 2024, Maj
Cirkelsåg (72 Bilder): Hur Väljer Jag En Cirkulär Elektrisk Modell? Tillverkarnas Betyg. Funktioner Hos Den Dubbla Skivans Elektriska Såg. Varianter Av Enheter
Cirkelsåg (72 Bilder): Hur Väljer Jag En Cirkulär Elektrisk Modell? Tillverkarnas Betyg. Funktioner Hos Den Dubbla Skivans Elektriska Såg. Varianter Av Enheter
Anonim

Alla vet att en såg är ett oumbärligt verktyg i vardagen och i konstruktionen. Men bland dem finns en gradering som alla konsumenter borde veta för att få det bästa resultatet. Detta är viktigt att tänka på både när du väljer och när du använder det.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Cirkelsågen är en kraftfull maskin som kan användas för att skära stora mängder trä, laminat, mjuka metaller och några andra ämnen. Vem exakt uppfann cirkelsågen, nu är det omöjligt att säga. Det finns ett antal kandidater - invånare i territorierna i det moderna Tyskland och England.

Bild
Bild

Två saker är klara: arbetet med denna uppfinning utfördes på många ställen under det sista kvartalet av 1700 -talet, och mer eller mindre utbredd användning av cirkelsågkonstruktioner nära moderna mönster började efter slutet av Napoleonkrigen.

Nu efterfrågas sådana enheter inte bara i sågverk utan också i privat konstruktion.

Bild
Bild

Mekanismens höga prestanda överskuggas starkt av det faktum att den endast är lämplig för exakt riktade raka snitt. Den minsta avvikelsen till sidan är av tekniska skäl omöjlig.

Trots likheten i designen finns det betydande skillnader mellan specifika modeller av cirkelsågar som påverkar:

  • installationens totala kapacitet;
  • prestanda på jobbet;
  • tjockleken på det material som ska skäras;
  • en uppsättning hjälpfunktioner.
Bild
Bild

Enhet och tekniska egenskaper

Den handhållna cirkelsågen är monterad av:

  • platt säng;
  • enheten på vilken skivan är vertikalt monterad;
  • handtag (så att du kan starta och hålla enheten);
  • sågspånborttagningsmunstycke;
  • styrelement;
  • gångjärnblock som ställer in förmågan att skära i en given vinkel mot ytan.
Bild
Bild

För att cirkelsågen ska skära materialet måste sängen pressas mot den.

Skivan med en diameter på 600 mm tränger in i ytan och roterar med en hastighet på upp till 5000 varv / min. Elmotorn på cirkelsågarna är vanligtvis märkt till 220 volt.

Ström är av avgörande betydelse när du använder enheten. Om det är från 800 till 1200 W kommer det att vara möjligt att skära material upp till 4,5 cm, för detta installeras skivor med en sektion på 13-16 cm.

Bild
Bild

Billigheten hos sådana produkter är deras enda fördel. Det är möjligt att använda sådana enheter endast i isolerade fall när det är nödvändigt att skära okomplicerat material. Om kraften från motoraxeln till arbetshjulet sträcker sig från 1300 till 1800 W ökar det maximala skärdjupet till 6 cm.

Skivornas diameter ökar till 20 cm. När kraftverket i kraftverket är från 2000 W kan du sätta en skiva med ett tvärsnitt på upp till 35 cm. Med den här enheten kan du redan klippa även inte för tjocka ark av valsad metall.

Bild
Bild

De flesta sågar av detta slag kan fästas fast på arbetsbänken. Detta gör att du kan skapa ett miniatyrsågverk. Avancerade funktioner blir dock en hög varukostnad. Statorn är avgörande för alla cirkelsågar.

Bild
Bild

Den är tillverkad av speciellt elektriskt stål. Delen måste fixeras inuti fodralet så styvt som möjligt.

Dessa sågsystem är huvudsakligen utrustade med kollektormotorer. Kraft överförs från dessa motorer till bladflänsen med hjälp av en axel som innehåller lager.

Bild
Bild

Vyer

Stationär

Du kan se en bordsskivsåg i alla snickerier. I de flesta fall är detta exakt tekniken:

  • sågar träklossar;
  • skär brädor längs eller tvärs;
  • skär fiberplåt, plywood och andra härledda material.
Bild
Bild

Stationär utrustning kan utrustas med en hermetiskt sluten gjuten bas. Det finns också kombinerade och lätta enheter. Skärets noggrannhet och effektivitet beror inte på denna typ. Men det påverkar produktens kostnad, dess funktionalitet och komfort i arbetet.

De otvivelaktiga fördelarna med fasta modeller är:

  • lägsta vibrationsnivå;
  • hög precision på snittlinjen;
  • inställningarnas svårighetsgrad.
Bild
Bild

Vikten av stationära såganordningar varierar från 80 till 320 kg. Sammantaget gör dessa egenskaper det möjligt att använda denna teknik inom träbearbetningsindustrin, vid sågverk, sågverk. Huvudkroppen (sängen) är gjord av stål eller premiumgjutjärn.

Endast sådana material ger den nödvändiga styrkan.

Bild
Bild

Basen ska vara så stabil som möjligt, eftersom golvet för en industriell cirkelsåg huvudsakligen hälls av betong eller från asfalt.

Bild
Bild

Manuell

Denna typ av cirkelsågar drivs också av elektrisk dragkraft. En egenskap hos den manuella enheten är möjligheten att skära material ganska jämnt, oavsett deras struktur. Enheten fungerar effektivt på trä, plast, mineraler.

Genom att använda infästningen på sängen konverteras handsågen till ett stationärt system.

Bild
Bild

Professionell

En cirkelsåg av professionell kvalitet är sällan bärbar, eftersom mer kraft är viktigt för den. Det är på dessa parametrar som djupet på de snitt som bildas och hastigheten med vilket materialet bryter igenom beror direkt. Det är värt att notera att alla professionella enheter är tillverkade med en mjuk start. Detta eliminerar vibrationer och maximerar skärnoggrannheten.

Vad som är viktigt, direkt under drift är det möjligt att ändra diskens rotationshastighet. Denna teknik hjälper till att anpassa sig till trä av olika hårdhet.

Bild
Bild

Möjligheten att bearbeta mjukt trä är förknippat med de lägsta möjliga rotationshastigheterna på skivan. Pålitlig automatisering gör att skivrotationen kan samordnas så flexibelt som möjligt och förhindrar överhettning. Effekten som levereras till driftskomponenterna kan justeras.

En annan viktig komponent i en professionell såg är snabbstoppsfunktionen och möjligheten att blockera arbetsskivan, ibland finns ett uttag för en industridammsugare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hushåll

Denna typ av såg kan inte ställa in bladets djup och vinkel lika exakt som den professionella motsvarigheten.

Om du använder enheten under en längre tid tål den inte den noggrannhet som krävs. Detta gäller även när du vill klippa relativt mjukt material i en 90 graders vinkel. Och på jobbet på ett vingligt bord, på en ömtålig eller dåligt fixerad botten blir problemen ännu fler … Därför måste du göra försöksnedskärningar, noggrant kontrollera allt, därför är det bara med enstaka användning som en hushållssirkelsåg motiverar sig själv.

Bild
Bild

En annan viktig egenskap är att detta verktyg manuellt manövreras. Skivan är monterad direkt på en axel som roteras av ett handtag. På sågar av alla slag finns en speciell stödplattform, som låter dig ändra skårans djup och bladets ingångsvinkel.

Vissa modeller är batteridrivna. Trots den begränsade kraften och relativt korta varaktigheten av arbetssessionen gör den partiella autonomin i förhållande till elnätet dessa enheter attraktiva för ett antal människor.

Bild
Bild

Men allt detta gäller främst universella (multifunktionella) cirkelsågar. Och det finns också högspecialiserade alternativ.

En av dem är versionen med två skivor

Det säregna med en sådan anordning är att de två arbetselementen fungerar enligt schemat för handskärare. Som ett resultat kan en mängd olika material klippas snabbt, oavsett hårdhetsgrad.

Bild
Bild

Hypoidsågen är märkbart tyngre än sin konventionella motsvarighet. Oljan i den måste ändras strikt enligt schemat ., förutom en specialiserad tjänst. Men rotorn och statorn är gjorda så kraftfulla som möjligt, du kan arbeta med en hand. Specialväxlar ger jämn, jämn körning, hög tillförlitlighet och precision.

Skivspelarsågar kan omvandlas till ett geringsverktyg; endast några få elementära rörelser krävs.

Bild
Bild

Nästan alla cirkelsågar, oavsett om de är kompakta eller platsbesparande, fungerar på aluminium. Det viktigaste är att en lämplig specialdisk är installerad.

Vinkelsågen används:

  • under byggnadsarbete (bildande ämnen för baldakiner, ramar, olika tak);
  • under montering av ett metall-plastfönster;
  • när dörrkarmar sätts;
  • när plattband installeras;
  • om du behöver göra en blank för en baguettram.
Bild
Bild

En speciell typ av cirkelsåg behövs för betongarbete. Samma enheter kommer till nytta om du behöver bearbeta natursten eller olika typer av efterbehandling, dekorativa plattor. På grund av målmaterialets hårdhet är det nödvändigt att utrusta sågarna med diamantskivor .… Sådana tillbehör hjälper också när man belägger trottoarer, när man förbereder stenblock för skulpturella ändamål.

Konstruktion cirkelsågar för betong kan utformas för torrskärning - dessa verktyg gör att du bara kan utföra arbete under en kort tid. Det vill säga, det är fullt möjligt att skära av delar av tegel eller kakel. Men långvarig torrskärning leder till snabbt slitage på arbetsdelarna.

För våtskärning används sågar, som kompletteras med en slang och en anslutningsnippel.

På grund av deras anpassning till intensiv användning har dessa enheter en lång livslängd, dessutom gör de snygga snitt. Tack vare dess höga tekniska egenskaper är det till och med möjligt att klippa marmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cirkelsågen kan utrustas med skivor med inre skärtänder, dess typ spelar inte så stor roll.

Skivans ytterdiameter måste exakt motsvara höljet. Denna parameter påverkar, i motsats till vad många tror, inte skärhastigheten, utan skivans penetrationsdjup. Faktum är att detta djup direkt påverkar nivån på diskbelastningen. Ibland kan en ovanligt tung belastning orsaka överhettning.

Bild
Bild

Betyg av de bästa företagen

Med en översyn av tillverkare av cirkelsågar måste jag genast säga att europeiska och asiatiska företag ligger på ungefär samma nivå. De obestridda kvalitetsledarna är traditionellt Husqvarna, Bosch, Hitachi, Metabo, Makita. Hyundai levererar också bra produkter.

Men man bör komma ihåg att varorna från dessa märken är ganska dyra. Det är nödvändigt att avgöra om denna skillnad är motiverad av de ökade tekniska egenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska värda förslag görs av ryska fabriker. "Zubr", "Interskol", "Soyuz", "Energomash" - var och en av dessa märken har länge etablerat sig.

Du kan spara pengar genom att köpa produkter från bra utländska märken i "andra echelon", såsom Ryobi, Stayer, Defort.

Bosch PKS 40 2006 anses nu vara en av de bästa modellerna.

Denna cirkelsåg hjälper dig att göra möbler och hugga trä för andra ändamål. Den medföljande skivan har relativt få tänder. Men det hindrar honom inte från att klippa rent nog. Den otvivelaktiga fördelen med denna modell är dess lätthet och kompaktitet. Konsumenter talar positivt om yttersulans kvalitet. Den totala effekten är 600 watt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av inhemska produkter uppmärksammas "Interskol DP-210 / 1900M " … Denna såg hanterar effektivt träämnen för konstruktion. Hon sågar perfekt lameller och plywoodskivor. En liknande enhet rekommenderas för alla som tvingas såga något mer än 4 gånger i månaden.

Interskola-produkten kännetecknas av sin höga sågkraft, stora skärdjup, smidig start, lätt grepp, men det är omöjligt att fixa det i bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rysk modell "Zubr ZPD-1600 ", trots det överkomliga priset, utmärks det av sin bekvämlighet och kraft. Produkten gör att du kan arbeta med brädor 5 cm tjocka. Verktyget fungerar pålitligt. Den är utrustad med en kalltålig kabel. Den enda uppenbara nackdelen är det defekta skivskyddet när du arbetar i 45 graders vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

DeWalt DWE560 är också en hyfsad cirkelsåg .… Det anses vara en ganska lätt och ljudlös enhet. Virket huggs snabbt och enkelt. Nedskärningarna är exakta och rena. Med en effekt på 1350 W är verktyget utrustat med en skiva 18,4 cm i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bra resultat kan erhållas från den japanska cirkelsågen Makita 5477NB … Denna produkt är mycket mer avancerad än de flesta Hitachi -modeller. Av recensionerna att döma är den höga kostnaden för verktyget fullt berättigad. Det kommer att vara praktiskt vid konstruktion av ramhus.

Klippdjupet uppfyller alla konsumenters förväntningar, men inkluderar inte en kortkrok i storlek 50.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita 5604R är ofta ett attraktivt val .… Denna cirkelsåg erbjuder en utmärkt balans mellan skärdjup, vikt och arbetskomfort. Skärskivan tar med säkerhet till och med lärk med ett tvärsnitt på 30x5 cm. Även om rått trä med stor tjocklek är svårt att hantera.

Om du planerar att systematiskt transportera sågen måste du välja alternativet i ett speciellt fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

5704R från samma tillverkare är mycket efterfrågad .… Konsumenter noterar att cirkelsågen kan användas i flera år utan reparation och till och med utan att byta arbetsdelar. Detta verktyg används lätt av både amatörer och proffs.

Produkten anses vara relativt tyst och ganska kraftfull, kapabel att skära igenom ett träd till ett stort djup. Av recensionerna att döma är sågen ganska pålitlig.

Bild
Bild

Bland Skil -verktygen sticker 5740CA -sågen ut … Den är utrustad med en ganska kraftfull (700 W) motor. Axelns högsta rotationsfrekvens är 4300 varv per minut. På grund av den energi som överförs till dem, ges ett snitt till ett djup av 4 cm.

Designerna kunde göra en ergonomisk modell, förutom att ge högkvalitativ kontroll av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard leverans omfattar en 13 cm skiva med 24 tänder. För att byta skivor till nya, finns en sexkantnyckel.

Med hjälp av en märkesmarkör kan du markera raka snitt så exakt som möjligt. Cirkelsågens totala massa är 2,4 kg. För största möjliga bekvämlighet är instrumentet utrustat med läsbara vågar.

Bild
Bild

Ingenjörer har tagit hand om att förhindra oavsiktlig start, samt maximal stabilitet av produktens stålstöd. Om du behöver klippa cellerna finns en speciell rotationsspak. Dessutom kan en mekanism som samlar damm och sågspån användas; vanliga hushållsdammsugare eller specialpåsar ansluts till den efter behov.

För att styra skärlinjen installeras en noggrant inställd sikt. Genom att såga trä i 45 graders vinkel kan du fördjupa skivan med 2, 6 cm.

Bild
Bild

Ett bra alternativ till denna modell är cirkelsågen 5265LD … Det nederländska företaget utrustar denna version med en kraftfull 1250 W motor. Denna omständighet gör det möjligt att uppnå ett högt vridmoment.

Axeln roterar med en hastighet på upp till 5000 varv per minut. Därför kan du klippa utan problem på kort tid och göra verifierade och korrekta snitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dexter -sågen är ibland ett bra val .… Detta företags produkter, även laddningsbara, kan användas varje dag. Du måste köpa batterier separat. Konsumenter kan använda utbytbara blad för att skära plast, stenblock.

Hanteras säkert:

  • trottoarkakel;
  • keramisk granit;
  • möbelskivor;
  • fuktbeständiga brädor med tunga och spår;
  • PVC, spånskiva, fiberboard, glasfiber;
  • keramiska plattor och gipsskivelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapaciteten hos inköpta batterier är tillräcklig under olika tidsperioder. Du kan säkert klippa och splittra 30-35 bitar av medelstora beläggningsplattor. Dessutom kan en laddning räcka för att skära 40 brädor för svarv.

Men det är värt att notera att det är svårt att arbeta med Dexter sladdlösa sågar i solen. De överhettas och kommer inte att kunna starta förrän de har svalnat helt.

Bild
Bild

Övriga tillbehör

Även cirkelsågen av högsta kvalitet kunde inte utnyttjas fullt ut utan tillbehör.

Med deras hjälp:

  • enklare transport;
  • byte av deformerade delar accelereras;
  • andra arbetsskeden förenklas.
Bild
Bild

Väskan är också viktig. Det används när ett instrument måste flyttas till en ny plats. Samtidigt säkerställs dess användbarhet, föroreningar utesluts.

Förutom påsar (och fodral) kan grafitborstar också vara till stor nytta. I daglig användning misslyckas de plötsligt. När dessa borstar finns tillgängliga kan DIYare spara mycket tid.

Dammpåsarnas betydelse ska inte underskattas. De är alltid anslutna till verktyg för att förhindra att damm täpps till i rummet.

Det bör sägas att den begränsade spridningen av damm också hjälper till att skära igenom materialet mer exakt, utan att förorena passagen. Vanligtvis förenas väskan via en speciell formatadapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom sågen är en ökad risk är det absolut nödvändigt att använda en halkskyddande tejp. Om den inte är installerad, är det troligt att styrskenorna rör sig vid skärning av arbetsstycken.

Varje tillbehörskatalog för cirkelsågar innehåller alltid kompletta uppsättningar tillbehör, som inkluderar:

  • goniometer (särskild vinkelmätare);
  • begränsare;
  • klämma (ibland flera);
  • anslutande element;
  • godkänner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rivkniven har stor betydelse i praktiken. Det låter dig förhindra en sådan farlig situation som "bakåt studs" av det skurna arbetsstycket.

Rivkniven är inte vässad, detta är namnet på en specialplatta som placeras i sågbladets plan. Det hjälper till att undvika att en av skivans delar fastnar i materialet, tar bort inre spänningar eller korrigerar arbetsstyckets förskjutning i förhållande till skivans axel.

Vanligtvis väljs knivens tjocklek densamma som för sågtänderna, ibland kan den vara något högre.

Men för att minska sannolikheten för att en skiva flyger iväg behöver du också en särskild insats … Den är tillverkad av trä, plywood eller plast. Insatsen är monterad strikt på skrivbordets nivå.

Huvuduppgiften för ett sådant element är att förhindra att arbetsstycket och delar som skärs från det dras åt under den kritiska nivån. Om de är där är det nästan oundvikligt att klippaggregatet kastas mot operatören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat viktigt element är verktyget som används för tvärsnitt. De så kallade tvärsnittsvagnarna med sina klämmor kommer att hålla arbetsstyckena på plats i en kritisk situation. Dessutom tillåter användningen av vagnar dig att vägra manipulera med oskyddade händer i farlig närhet till disken.

Tillsammans med att säkerställa säkerheten förbättrar vagnledarna arbetskvaliteten avsevärt

Det är kategoriskt oacceptabelt att arbeta med en cirkelsåg på vilken påskjutaren inte är installerad. Det gör det lättare att skära igenom materialet samtidigt som risken för operatören minskar.

Ett annat måste-ha tillbehör är det isolerande locket . Den levereras komplett med alla cirkelsågar. Om det inte finns något sådant hölje i leveransuppsättningen, bör du omedelbart kasta köpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När vi återvänder till skjutaren måste det sägas att konstruktionen av detta element inkluderar dammbeständigt gummi. Sådant material skiljer sig från det vanliga i ökad vidhäftning till ytan.

Med hjälp av mittstoppet kan inställningar göras för att styra arbetsstycket på båda sidor av snittet. En välgjord del kan skydda operatörerna vid bearbetning av arbetsstycken av valfri storlek. Ett sidorissningsstängsel kan användas för att komplettera tvärsnittsvagnen.

Bild
Bild

Rollen för detta element är att upprätthålla jämnheten i snittet. Även ofrivilliga sammandragningar av musklerna i en trött underarm påverkar henne inte. För att spara pengar kan du skapa dina egna guider .… Deras längd bestäms av storleken på målämnena. Naturligtvis måste alla detaljer fästas så noggrant som möjligt - elementär säkerhet beror på detta.

Hur väljer man?

Men innan du kompletterar cirkelsågen med en eller annan enhet måste du göra rätt val. Först och främst är det värt att avgöra om en enhet krävs med eller utan växellåda. I det första fallet är sågbladet placerat på växellådans axel, som förut drivs av en motor. I den andra finns det ingen mellanliggande länk.

Det är värt att notera att en utrustad skivapparat kan göra ett mycket djupt och väl utjämnat snitt, men en sådan anordning är ganska dyr.

Såg utan redskap är mindre, lättare, billigare. Det blir lättare att flytta det till en annan plats om det behövs. För hemmet blir det här alternativet naturligtvis enklare.

Bild
Bild

Nästa stund är skivans prestanda. Det blir aktivt (när tänderna riktas i rörelseriktningen) eller passiva (om deras orientering är motsatt).

Aktiva skivor hjälper till att skära trä, medan passiva skivor är avsedda för mjuk metall. Ibland kan du hitta till salu sågar med aktiva hårdmetallblad. Sådana anordningar kan skära ganska tuffa arbetsstycken, men inte lika effektivt som deras passiva motsvarigheter.

Oavsett skärdelen måste du vara uppmärksam på motoreffekten. Cirkulära instrument som utvecklar en effekt på 800 W eller mindre anses vara svaga; de mest kraftfulla fungerar med en effekt på 1500 watt.

När denna indikator växer ökar den tillåtna styvheten och tjockleken på materialet.

Så om du planerar att skörda grovt ved för huset rekommenderas att du bara köper sågar med en minsta effekt på 1200 watt. Samma betydelse måste komma ihåg av dem som planerar att skapa en träbearbetningsverkstad hemma.

Men vid tillfällig användning kan du begränsa dig till sågar upp till 1000 W. Skärets diameter bestäms endast av storleken på själva skivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För modeller av professionell kvalitet varierar den från 7, 1 till 15 cm. Naturligtvis är det ingen idé att köpa sådana enheter för hemmabruk - de är omotiverat dyra och ger inga speciella fördelar. Det är snarare inte möjligt att utvärdera dessa fördelar i det dagliga arbetet.

Skivans rotationsfrekvens beror direkt på:

  • prestandanivå;
  • risken för störningar (vid högre hastigheter reduceras den)
  • snittlinjens jämnhet.

Vridningshastigheten kan nå höga värden även med låg motoreffekt. Sågblad som gör att denna hastighet kan regleras är att föredra. Om konstruktörerna har tagit hand om en sådan justering kommer det att vara möjligt att bearbeta ett brett utbud av material utan problem. Polymerer skär relativt långsamt, annars smälter snittkanterna.

De starkaste träslag och pressade material som bygger på det kräver höga varvtal.

Bild
Bild

Ibland är det nödvändigt att skära olika material i en vinkel. Det är vettigt att betala för ett sådant alternativ. Hur som helst, om människor är tekniskt utbildade nog att använda en cirkelsåg korrekt, kommer de att kunna göra detta tillbehör på egen hand.

Det är viktigt att överväga proportionen mellan skivans diameter och antalet tänder. Att minska detta antal ger skärning av högsta kvalitet och till och med påskyndar det.

Eftersom alla betydande arbeten bara kan utföras med sågar med eldrift är det inte likgiltigt för hur det drivs. Batterisystem är lättare och mer kompakta, men inte särskilt lämpliga för långt och ansträngande arbete. De används ofta på byggarbetsplatser, på tak, i källare och på andra ställen där en stabil strömförsörjning av någon anledning är omöjlig. Den totala kostnaden för sågar med samma andra egenskaper skiljer sig lite.

Följande hjälpalternativ rekommenderas:

  • lasermarkör;
  • ljusutrustning;
  • oväntad startblockerare;
  • sågspånuppsamlare;
  • mjukar upp hårdheten i starten.
Bild
Bild

Hur man använder?

För att rent klippa arkmaterial och olika plattor är det värt att sätta ett skär med 50-60 tänder istället för en typisk skiva. Om kvalitetsstången inte är särskilt hög kan du begränsa dig till en 40-tands skiva. Lägg om möjligt materialet nedåt. Om detta inte är möjligt, använder de förtrimning eller en antisplittande kudde är installerad, eller en styrstång används.

Nästan alla cirkelsågar är utrustade med räfflade skruvar eller specialspakar. Dessa element hjälper till att lossa bulten som håller bladet. Efter att ha ställt in den nya önskade vinkeln måste du dra åt bulten igen.

Det är också lämpligt att kontrollera till vilken vinkel bladet lutar i förhållande till materialet. Naturligtvis bör du läsa instruktionerna innan den första lanseringen.

Bild
Bild

Säkerhetsteknik

Det är mycket viktigt att hålla din arbetsplats i perfekt ordning. Ett främmande verktyg som av misstag fastnar i skivans väg kan skada den och till och med leda till allvarlig skada på befälhavaren. Du kan bara arbeta med cirkelsågen i tätt passande kläder, utan smycken eller smycken. Samma du bör vägra att arbeta berusad eller i dålig belysning … Arbetsplatsen ska vara så torr som möjligt - på grund av minsta luftfuktighet är det lätt att få en elektrisk stöt.

Eftersom skräp inte kan uteslutas är det bra att bära skyddsglasögon och helst en mask. Innan långsiktigt arbete med cirkelsågen är det absolut nödvändigt att använda öronproppar eller speciella hörlurar för bullrigt arbete ..

Innan arbetet påbörjas måste du noggrant inspektera arbetsstycket, oavsett om det finns spikar, skruvar eller något liknande. I bästa fall, om bladet träffar metallen, kommer sågen att misslyckas. I värsta fall kan operatören skadas.

Arbetsstyckena ska försiktigt fästas med klämmor eller skruvar.

Bild
Bild

Innan du byter blad måste du koppla bort sågen från elnätet eller ta bort batteriet ur den.

Det rekommenderas att kontrollera verktygets skick före varje start och efter avslutat arbete. Underhåll utförs strikt i enlighet med instruktionerna. När du arbetar med en cirkelsåg måste du också stänga av telefonen eller sätta den i flygläge.

Rekommenderad: