Vikpuff: Välj En Vikbar Ottoman På En Metallram Och Andra Modeller. Nyanser Av Placering

Innehållsförteckning:

Video: Vikpuff: Välj En Vikbar Ottoman På En Metallram Och Andra Modeller. Nyanser Av Placering

Video: Vikpuff: Välj En Vikbar Ottoman På En Metallram Och Andra Modeller. Nyanser Av Placering
Video: "Turkey. The Ottoman Empire" - Olga Meos @ Tribal Festival in Belarus 2017 2024, Maj
Vikpuff: Välj En Vikbar Ottoman På En Metallram Och Andra Modeller. Nyanser Av Placering
Vikpuff: Välj En Vikbar Ottoman På En Metallram Och Andra Modeller. Nyanser Av Placering
Anonim

För ägaren av en liten lägenhet är varje meter värdefull. Av denna anledning väljs möbler i enlighet med husets storlek. Bristen på ledigt utrymme märks särskilt när gästerna anländer. Och om någon av dem missade bussen eller bestämde sig för att stanna över natten, uppstår frågan om dess placering. Fällbara sängar eller sängar med två nivåer är en bra lösning på problemet. Möbler av detta slag tar mycket plats i rummet. Clamshell -puffen är mer kompakt. Funktionerna, modellerna och urvalet av en multifunktionell säng beskrivs nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

I varje människas sinne är en puff en liten dubbelsäng eller enkelsits. Den är placerad i ett vardagsrum, sovrum eller hall. Sådana möbler är inte utrustade med stöd för armar och rygg, de har en mjuk sits och en kubform . Fällbara puffar används som infästningar i mjuka hörn eller säten i olika rum. Det säregna är att puffsängen vid behov kan omvandlas till en bekväm sovplats för en vuxen eller ett barn. En vikt puff är vanligtvis kubformad. Men de producerar säten i form av en cylinder eller rund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att placera en sådan möbel i alla hörn av rummet utan att ta mycket ledigt utrymme.

Fördelar:

  • när den monteras upptar den lilla stolen ett litet område, kan enkelt placeras i hörnen;
  • ser bra ut i alla rum;
  • rammaterial är hållbara, säkerställ produktens hållbarhet;
  • brett presenterat sortiment;
  • bekväm att transportera;
  • klädmaterialet är giftfritt, orsakar inte allergier;
  • kan köpas som en uppsättning eller som en oberoende möbel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med möbler inkluderar bräckligheten hos enskilda delar av billiga modeller.

Huvudparametern som påverkar mekanismens hållbarhet är stödvikten . För ett barn är grundmodellen ganska lämplig. En vuxen måste välja möbler individuellt. Standardpuffar är konstruerade för en vikt på upp till 100 kg, modeller med slitstarka mekanismer är dyrare och rymmer upp till 200 kg, medelklasspuffar är konstruerade för 85 kg.

Det finns också långsträckta puffar för personer över 182 cm långa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Mångfalden av puffar ligger i deras mekanism. Det finns tre huvudtyper.

Transformator på en metallram Är en puff av metallramar med infällbar mekanism. När den är utfälld kan den användas tillsammans med en madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös - puffar gjorda av 3-4 kuddar som ansluter till varandra. När det fälls ut ser det ut som en madrass. När den är vikt, har den en kubisk eller rektangulär form. Puffen kan förvandlas till en fåtölj genom att lyfta möbelns överdyna. Priset för denna modell är överkomligt. Bra kvalitet, hållbar i service.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar - vikpuffen är större än de andra. Den rymmer två personer. Förvandlas enkelt till en mussla. För att göra detta, dra ut den inbyggda sängen från undersidan av möblerna. Puffens liv som helhet beror på kvaliteten på vikstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismen för dessa typer av puffar är enkel och pålitlig. Gör det möjligt att förlänga möbelns livslängd.

Färger och mönster

Färgschemat för ottomaner är mycket olika. Sortimentet av möbler presenteras i olika nyanser . De mest populära färgerna inkluderar klassiska (svarta, bruna) och neutrala färger (beige, grå).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sandfärg och vinröd kommer på andra plats. Fler mättade färger - terrakotta, blå, gul.

Det finns också kontrasterande säten:

  • vit och orange;
  • gulviolett;
  • svart och rött osv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För möbelklädsel används textilier av olika kvaliteter . De väljer det i enlighet med det inre av kundens lokaler och hans individuella preferenser. För ottomaner är den mest populära klädseln velour och läder. Det är dyra material. De ser imponerande ut i alla rum. Den mjuka strukturen i velour skapar en effekt av mysighet och komfort. Materialet är mottagligt för snabb kontaminering vid daglig användning. Hemma rekommenderas inte rengöring av sätena. Huden är mer praktisk. Det är lätt att rengöra och ger inre stabilitet.

Bild
Bild

Urvalstips

För ett barns sovrum är de viktigaste kriterierna för att välja möbler miljövänlighet och materialsäkerhet. Förutom, de måste vara av hög kvalitet och hållbarhet när barn hoppar och leker . Under kraften kan ramremsor av låg kvalitet gå sönder, klädsömmar kan spridas.

Innan du köper måste puffen spridas ut . Detta hjälper dig att se till att sovrummet är tillräckligt stort för dig. Ta reda på från säljaren vilken typ av stoppning som används för möblerna, vad är materialets densitet. Det är värt att försöka montera och demontera sängen utan hjälp av en konsult.

Bild
Bild

Innan du köper en sits bör du läsa produktrecensionerna och ta reda på åsikten från vänner som redan har köpt en sådan vara.

När du köper bör du också bekanta dig med:

  • tillgänglighet av garantier, efterlevnad av hygienstandarder;
  • kvaliteten på den utdragbara mekanismen;
  • storleken på metallstöd - högst 1,5 cm;
  • måtten på den vikta puffen;
  • modeller som kan ersätta sovmadrasser.

Fyllmedlet är en lika viktig aspekt när du väljer en transformator. Det måste vara av hög kvalitet. Annars blir puffens livslängd kort.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Vardagsrummet är huvudplatsen för att placera ottomaner i bostaden. De rör inte upp i rummet. MEN korrekt valda ljusa klädsel gör att sådana möbler kan vara huvudinredningen i interiören . Puffen ger lyx till atmosfären, för vilken klädsel av dyra material användes: velour, sammet, läder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler är lätta att flytta. Nära soffan kan puffen användas som soffbord eller fotstöd . Vid bordet - som en mjuk pall för gästerna. Botten på ottomanen är gjord av fasta material. Detta är bekvämt för små lägenheter där det är svårt att ordna möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att möblerna är rena. Följ tillverkarens rekommendationer för att få sätet att hålla längre:

  • puffens klädsel måste rengöras regelbundet;
  • det är värt att bedöma tillståndet hos vikningsmekanismen, särskilt för mönster av dragspelpuffar - de måste smörjas regelbundet;
  • puffens järnelement ska inte vara våta, de rostar snabbt och misslyckas;
  • sängen ska läggas snyggt;
  • byt fyllning av kuddarna i tid, annars kan möblerna krympa och sömmarna lossna.

Och kom ihåg att den osmanska sängen fortfarande inte är utformad för daglig användning. Han blir en "sparpinne" när gäster kommer.

Rekommenderad: