Barnklädda Möbler: Lek Och Vanliga Stoppade Möbler I Barnrummet, En Uppsättning Soffa Och 2 Fåtöljer

Innehållsförteckning:

Video: Barnklädda Möbler: Lek Och Vanliga Stoppade Möbler I Barnrummet, En Uppsättning Soffa Och 2 Fåtöljer

Video: Barnklädda Möbler: Lek Och Vanliga Stoppade Möbler I Barnrummet, En Uppsättning Soffa Och 2 Fåtöljer
Video: Building a Sofa 2024, Maj
Barnklädda Möbler: Lek Och Vanliga Stoppade Möbler I Barnrummet, En Uppsättning Soffa Och 2 Fåtöljer
Barnklädda Möbler: Lek Och Vanliga Stoppade Möbler I Barnrummet, En Uppsättning Soffa Och 2 Fåtöljer
Anonim

Klädda möbler kommer att vara ett idealiskt alternativ för att ordna ett funktionellt barnrum; de erbjuds i en mängd olika material, texturer och färger. Att köpa soffor och fåtöljer till barnkammaren verkar bara enkelt - i praktiken kräver denna process förberedelse och med hänsyn till ett antal nyanser. Vi inbjuder dig att bekanta dig med de grundläggande rekommendationerna för val av barnklädda möbler.

Utnämning

Stoppade möbler i barnrummet utför en viktig funktion - det ger skapandet av ett fullvärdigt rekreationsområde och organisering av en sovplats. Oftast utförs dessa uppgifter av stolar, sängar och soffor - under dagen kan de användas för spel och chatta med vänner, och på natten förvandlas de till en plats att sova. Det är därför sådana möbler måste uppfylla ett antal viktiga krav.

  • Det viktigaste är frånvaron av vassa hörn, det finns ingen plats för vassa armstöd, som barnet kan slå.
  • Materialet som möbelartiklar är tillverkade av måste uppfylla alla miljökrav.
  • Hårda element måste slipas väl. Eventuella skarpa skåror utgör ett potentiellt hot mot barnets hälsa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla olika möbler kan delas in i tre grupper: ram, ramlösa och transformatorer.

Trådram

Denna möbel används för spel och avkopplande tidsfördriv; den representeras av smala soffor och bekväma fåtöljer. Grunden för sådana produkter är en solid ram av trä eller träspån. För det För att locka barnens uppmärksamhet producerar tillverkare sådana möbler i ljusa färger, med tryck i form av fåglar, djur och populära sagofigurer.

För klädseln används vanligtvis ett slitstarkt, lätt att rengöra tyg, och en fyllning av polyuretan eller skum läggs till för mjukheten i sätena.

Rammöbler produceras ofta i uppsättningar, till exempel en soffa och två fåtöljer - det här är ganska bekvämt för föräldrarna, eftersom de inte behöver lägga tid och ansträngning på att leta efter kompletterande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös

Möbler av denna typ har dykt upp på marknaden relativt nyligen, dess särart är att det inte finns någon solid grund. Det inre innehållet bildas av polystyrenkulor, det är de som ger produkten dess form. Sådana möbler utesluter helt närvaron av hörn, ser mycket imponerande ut och passar harmoniskt in i alla interiörer i barnrummet.

Det vanligaste idag är en bönsstol, den gillar alla barn utan undantag - både mycket unga och ungdomar. Polystyrenkulor låter musklerna slappna av och vila - detta är mycket viktigt när det gäller barn i skolåldern som måste tillbringa många timmar i en obekväm position vid sitt skrivbord.

En sådan modell gör att unga ägare av rummet kan hoppa och kullerbytta, dessa spel har en positiv effekt på barnets kropp, får honom i ton och bra fysisk form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer

Detta är den mest efterfrågade kategorin stoppade möbler för barn. Dess popularitet kan förklaras mycket enkelt - produkterna är optimala för små rum. Principen för transformatorer är att de under dagen sparar utrymme för aktiv tidsfördriv, och innan de går och lägger sig kan de byggas ut och göras till en fullvärdig plats att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Vid köp av barnmöbler bör valet göras till förmån för högkvalitativa råvaror som uppfyller alla säkerhets- och miljökrav. Materialen som används bör inte orsaka astma och allergier hos barnet. För ramar är det bäst att använda trä, vanligtvis används ek, liksom tall och andra barrträd . I produktionen används massiv sällan; för att maximera förenklingen av den tekniska cykeln används hyvlad plywood oftast.

Dessutom efterfrågas hardboard för tillverkning av soffor och fåtöljer - detta är en typ av fiberboard, liksom laminerade spånskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel för ramlösa möbler, som vi redan har nämnt, är polystyrenkulor med olika diametrar. Inuti rammodellerna finns oftast skumgummi eller skumlatex. Det första alternativet är billigare, men skumgummit skrynklas snabbt och deformeras. I det andra fallet blir priset på möbler dyrare, men det kommer också att pågå mycket längre. Fästelement och lim används som bindande komponenter vid tillverkning av stoppade möbler. Det är viktigt att de inte innehåller skadliga ämnen - de kan skada barnets hälsa. Tyger som används för att stoppa barnmöbler måste uppfylla ett antal krav:

  • motståndskraft mot nötning och slitage;
  • förbränningsmotstånd;
  • vattenavvisande egenskaper;
  • luftgenomsläpplighet;
  • enkel rengöring;
  • antistatisk;
  • bevarande av nyansens färgstarkhet även vid frekvent tvätt;
  • allergivänliga.
Bild
Bild

Dessutom ska klädseln vara behaglig på kroppen, eftersom ditt barn kommer att vara på den länge

  • Jacquardklädseln ser ganska imponerande ut tack vare de sammanflätade trådarna, medan du alltid kan välja ett mönster som bäst matchar rummets övergripande stil.
  • Flock är ett fiberduk som visuellt liknar ett collage av små partiklar som en applikation. Sådan klädsel är mycket vacker, men det här materialet tillhör syntetiska - och detta är en betydande nackdel för barnmöbler.
  • Velour är en ganska mjuk beläggning, men den används inte för tillverkning av ramlösa möbler.
  • Tapetet är ganska hållbart, även om dess färger sällan matchar barnrummets stil.
  • Den mest populära är chenille - den har bra prestandaegenskaper och har en trevlig konsistens.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Som ni vet föredrar föräldrar praktiska möbler, och barn föredrar vackra möbler. Glöm inte att du sätter upp rummet för barnet, inte för dig själv. därför prata med ditt barn innan du går till utloppet - ta reda på hur han ser sin framtida soffa, vilka nyanser och tryck han föredrar.

När du köper möbler för ett pojkrum kan du säkert välja transformatorer i form av en bil eller ett fartyg. För unga prinsessor är modulära lekuppsättningar lämpliga . Fråga säljaren så mycket som möjligt om egenskaperna hos fyllmedlet och parametrarna för klädseln. Var noga med att testa möbelns transformationsmekanism, samt utvärdera tillförlitligheten hos fästelement och ramens styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En uppsättning soffa och ett par fåtöljer ser väldigt imponerande ut i ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlösa möbler i form av väskor, ottomaner, fotboll är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnmöbler är traditionellt tillverkade i rika och ljusa färger. Tryck som visar djur och seriefigurer är populära.

Rekommenderad: