Gör-det-själv-ottoman Från Plastflaskor: Hur Man Gör En Ottoman Från 5-liters Plastflaskor Och Andra Flaskor? Steg För Steg Diagram För Nybörjare

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-ottoman Från Plastflaskor: Hur Man Gör En Ottoman Från 5-liters Plastflaskor Och Andra Flaskor? Steg För Steg Diagram För Nybörjare

Video: Gör-det-själv-ottoman Från Plastflaskor: Hur Man Gör En Ottoman Från 5-liters Plastflaskor Och Andra Flaskor? Steg För Steg Diagram För Nybörjare
Video: DIY - Hemlig bokförvaring 2024, Maj
Gör-det-själv-ottoman Från Plastflaskor: Hur Man Gör En Ottoman Från 5-liters Plastflaskor Och Andra Flaskor? Steg För Steg Diagram För Nybörjare
Gör-det-själv-ottoman Från Plastflaskor: Hur Man Gör En Ottoman Från 5-liters Plastflaskor Och Andra Flaskor? Steg För Steg Diagram För Nybörjare
Anonim

Mänsklig fantasi har inga gränser. Moderna designers skapar ett stort antal saker av till synes onödiga material. Till exempel, om plastflaskor har samlats i huset, skynda inte att kasta dem. När allt kommer omkring kan du bygga en mängd användbara saker från dem, inklusive en snygg puff. Detta ger en möjlighet att spara pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande regler

Om en person vill göra en puff av plastflaskor med egna händer, måste du själv bestämma funktionerna i dess design. Det vill säga, du måste veta vilken storlek och form produkten kommer att ha. Den mest populära är cylinderformen.

Om puffen är gjord för barn måste strukturen vara stabil och hållbar. När allt kommer omkring rör sig barn mycket och kan bara bryta en hemlagad puff. För konstruktionens stabilitet måste flaskorna förberedas i enlighet därmed. För att sådana "möbler" ska vara hållbara är det nödvändigt att lägga till flaskor i strukturen inte en efter en: först är två eller tre bitar anslutna, sedan är denna mini-struktur fäst vid basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att puffen ska bli mer hållbar bör den omsluts antingen med ett lager skumgummi eller med ett lager tjock kartong. Sedan kan den täckas med ett tillverkat lock. Vilket tyg som helst kan användas för detta. Huvudsaken är att den ska vara tät, omärkt och alltid snygg. Många använder jeans som inte längre behövs eller vanliga möbelklädsel, som kan köpas i vilken möbelbutik som helst. Hemmagjorda puffar är populära av moderna människor av många skäl.

  1. Först och främst är det lätt. Det kan enkelt bäras från en plats till en annan.
  2. Varje person kommer att kunna utveckla sin egen design, eftersom det inte alltid är möjligt att hitta det du vill ha i en butik.
  3. Mycket lite pengar går till en puff som du har gjort själv. Det räcker bara att köpa klädsel och några element för dekoration.
  4. Det är enkelt och enkelt att göra denna design, det viktigaste är att följa vissa regler.
  5. Att ta hand om din puff är också lätt. När allt kommer omkring, om du gör locket avtagbart, kan du helt enkelt tvätta det i tvättmaskinen.

Bland bristerna är det bara värt att notera att tillverkningen av en sådan struktur kommer att ta för mycket tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att göra en puff av plastflaskor, vissa material och verktyg kommer att krävas.

  1. Först och främst bör du skaffa några plastflaskor. Du kan göra en ovanlig och vacker puff från 1-liters, 1, 5-liters och 5-liters flaskor. När det gäller deras kvantitet tar det i genomsnitt 16 till 40 plastflaskor att göra det. Allt beror på strukturens storlek, liksom på flaskornas kapacitet.
  2. Det kommer att ta flera rullar tejp. Det är bäst att köpa brett. Du bör inte spara på det, för styrkan i den framtida puffen beror på det.
  3. Ganska tjock kartong.
  4. Skumgummi, vars tjocklek bör vara inom 3 centimeter. I det här fallet kommer det att vara bekvämt att sitta på puffen.
  5. Vass sax eller en verktygskniv.
  6. Flera tjocka nålar.
  7. Starka trådar.
  8. Lim.
  9. Gamla onödiga tidningar eller onödiga trasor.
  10. Klädselstyg. Det kan vara nytt eller hämtat från gamla saker.
  11. Ganska lång dragkedja, som är köpt så att du kan ta bort locket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en puff?

Om allt är ordentligt förberett kan du göra en sådan struktur själv. Ändå är det värt att involvera alla familjemedlemmar, för då blir det mycket roligare.

Men innan det bör du definitivt bekanta dig med diagrammet över en sådan design, eller bara titta på en mästarklass för nybörjare. Detta kommer att underlätta processen med att skapa en puff. I slutet av allt arbete kan en sådan möbel placeras antingen i korridoren, i barnkammaren eller i något annat rum.

Men till att börja med är det värt att överväga varje steg i skapandet steg för steg

Träning

Till att börja med bör du förbereda allt noggrant. Alla förberedda flaskor måste tvättas och alla etiketter måste tas bort från dem. För det så att de kan hålla mycket längre, bör plastflaskor initialt tas ut i kylan . Efter en viss tid måste de stängas tätt med lock och sedan läggas under heta batterier. Temperaturskillnaden gör att de kan expandera och deras form kan bibehållas i många år.

Alla flaskor måste vara desamma, inte bara i volym utan också i form . För att göra en liten ottoman krävs 1 liters flaskor. För att skapa en så liten struktur behövs bara 38 stycken. För att göra ditt arbete lite enklare är det värt att placera de förberedda flaskorna direkt på golvet framför dig. Så det kommer att vara möjligt att förstå vad formen kommer att vara, liksom att bestämma antalet flaskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätning av flaskor

När allt är klart kan du börja försegla flaskorna. Till att börja med läggs behållaren i par. Sedan måste en av dem klippas av för att det ska se ut som ett glas. Det är nödvändigt att sätta in den andra flaskan i denna flaska tills den stannar. Resultatet är en ganska solid konstruktion. Fogarna måste vara väl fixerade med tejp så att de håller bra.

Vidare måste sådana åtgärder utföras med alla flaskpar. När de är helt klara måste de resulterande "cylindrarna" fästas ihop med tejp antingen 2 eller 3 bitar vardera. Dessa flaskor, som är sammankopplade i två delar, är lämpliga för att göra fyrkantiga ottomaner . Från 3 flaskor erhålls trianglar, som kommer att fungera för konstruktion av strukturer både rundade och fyrkantiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att koppla ihop de förberedda flaskorna . För att göra strukturen mer hållbar är det nödvändigt att placera "cylindrarna" så att locken i raderna är förskjutna. Dessutom måste varje dubbel och trippel flaska förpackas i tidningar eller gamla trasor. Detta görs så att det inte finns något ledigt utrymme någonstans, och designen är tätare. Därefter måste de förpackas med gaffatejp igen, dessutom måste detta göras så tätt som möjligt. Varje ny rad måste också lindas tätt. Därefter fästs raderna på varandra och lindas också tätt med tejp. Som ett resultat bör du få en ganska lätt och stark konstruktion av tvillingflaskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klippning och sammanfogning av delar

Nu kan du börja göra delar av kartong och skumgummi. Till att börja med är det värt att ta itu med det första materialet . Från det måste du skära ut delar som motsvarar diametern på den resulterande strukturen. För toppen och botten behöver du 5 delar vardera för att få en ganska tät ram. De måste limas ihop med lim eller rullas ihop med tejp. Resultatet är en styv bas för den framtida puffen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det kan du gå vidare till den mjuka delen av denna struktur . Skumgummi är lämpligt för detta. Det är nödvändigt att skära två delar från det för toppen och botten, liksom för sidodelen. Alla delar måste sys ihop med en nål.

Dra inte åt stygnen för mycket, annars skärs skummet med tråd. Dessutom kan du klippa ut en annan bas för toppen för att dra åt locket med knappar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

För att skumbasen inte ska gå sönder under drift måste den vara mantlad med tyg. För att göra detta kan du använda ett gammalt och onödigt ark . Du måste göra mönster av det och sedan sy ihop alla delar. Du borde få två delar. En av dem måste sättas på med den utvända delen på framsidan.

En dragkedja ska sys i lockets botten. Det bör inte vara mindre än två tredjedelar av hela längden. Detta för att göra locket lättare att ta bort. Dessutom blir det bättre om dragkedjan sitter inne i fodralet. Locket måste vara mycket tätt mot den nygjorda strukturen.

Bild
Bild

Det övre ytskyddet görs på samma sätt . Den enda skillnaden är att du måste ta en annan fråga för att klara det. Klädseln kan tillverkas av denim, från olika täckeplåster och av tyget avsett för möbelklädsel. Men den ska inte vara för tunn för att inte gnugga över tiden. En puff med pälskläder ser väldigt snygg ut. Vissa hantverkare stickar omslag av sina täta trådar. Valet beror helt på ägarnas preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorera

Dekorera puffen spelar en viktig roll i den moderna interiören, som anses vara den sista etappen i det utförda arbetet. Men när du dekorerar den resulterande strukturen måste du ta hänsyn till några av nyanserna.

  1. Först och främst ska locket passa mycket tätt mot puffens bas. Annars kommer designen att se oreda och ful ut.
  2. Materialet från vilket överkåpan är gjord ska ha en färg som helt matchar det allmänna interiören i rummet där puffen kommer att placeras.

För att dekorera en sådan möbel kan du använda olika metoder och material. Till exempel kommer volanger att se bra ut. De måste sys direkt längs kanten på puffens övre del. Detta alternativ kommer att se väldigt snyggt och vackert ut. Det är perfekt för ett rum i rustik stil eller för en plantskola.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett modernt rum kan du göra en denimpuff . Dessutom, om du använde gamla jeans för klädsel, ska du inte klippa av fickorna. De kommer att vara en extra dekoration för denna hemgjorda design. För ett rum i klassisk stil är en puff dekorerad med pärlor lämplig. Du kan sy dem på olika sätt. Till exempel kan du till och med göra blommor eller olika figurer som sys av pärlor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat intressant alternativ är puffdekoration med satinband … Blommor eller mönster kan göras av dem. I det här fallet kommer denna design att fungera inte bara som ett element i möbler, utan också som en extravagant inredning av hela rummet. Om den ottomanska planeras placeras i barnkammaren kan den dekoreras på lämpligt sätt. Till exempel klädsel med ljust tyg eller till och med stilisera som ett barns favorit seriefigur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att det är enkelt och enkelt att göra en puff av ett så intressant material som plastflaskor. Det kräver trots allt inte mycket pengar för att göra det, liksom för mycket ansträngning. Men detta gör att du kan visa lite fantasi och göra ett riktigt mästerverk, dessutom med dina egna händer.

Rekommenderad: