Klädda Möbler (103 Bilder): Klassificering Och Tillverkning Av Modulära Möbler För Vardagsrummet Med Egna Händer, Typen Av Fyllmedel Och Transformeringsmekanismer

Innehållsförteckning:

Klädda Möbler (103 Bilder): Klassificering Och Tillverkning Av Modulära Möbler För Vardagsrummet Med Egna Händer, Typen Av Fyllmedel Och Transformeringsmekanismer
Klädda Möbler (103 Bilder): Klassificering Och Tillverkning Av Modulära Möbler För Vardagsrummet Med Egna Händer, Typen Av Fyllmedel Och Transformeringsmekanismer
Anonim

Det finns stoppade möbler i varje hem. I moderna möbelbutiker säljs många högkvalitativa och användbara föremål som utför många funktioner. Konsumenterna har möjlighet att köpa både enkla stationära möbelstrukturer och deras sofistikerade varianter med fällningsmekanismer av olika slag. I dagens artikel kommer vi att ta reda på vad stoppade möbler är, hur man väljer det korrekt och gör det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Det är omöjligt att föreställa sig en bostad där det absolut inte finns stoppade möbler. Detta är en hel kategori som innehåller många modeller som skiljer sig åt i design, storlek och funktionalitet.

Det kommer att vara möjligt att hitta till salu den optimala designen för en interiör designad i alla stilistiska riktningar och färgscheman.

Innan vi går in på en detaljerad övervägande av egenskaperna hos olika produkter är det värt att överväga vad deras positiva och negativa egenskaper döljer sig i . Naturligtvis är både de och andra i hög grad beroende av den specifika modifieringen av stoppade möbler och dess produktionsparametrar. För- och nackdelar kan dock övervägas i förhållande till de allmänna egenskaperna hos sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en titt på fördelarna först

  • Klädda möbler är en oföränderlig sak i vila. Om hushållet vill fly från onödiga problem och bekymmer kan du bara ligga och koppla av i en soffa eller soffa.
  • Korrekt utvalda stoppade möbler kan bli en spektakulär dekoration och komplement till den befintliga interiören.
  • Idag kan stoppade möbler väljas för rum i alla storlekar. Om rummet är litet och det inte finns mycket ledigt utrymme i det, kan du installera transformerbara möbler här. När den är hopfälld har den kompakta mått och utfällda strukturer visar sig vara mer funktionella, rymliga och bekväma.
  • Det är omöjligt att inte nämna mångsidigheten hos stoppade möbler. Det passar organiskt inte bara in i heminredning. Det används på kaféer, restauranger, kontor och alla offentliga institutioner.
  • Olika modeller av stoppade möbler, till exempel hörnsoffor, kan fungera som avdelare för det tillgängliga utrymmet. Många människor som har liknande produkter hemma använder dem som en zonindelning. Sådana lösningar används oftare än vanligt vid inredning av studiolägenheter där det inte finns några skiljeväggar.
  • Numera är sortimentet av producerade stoppade möbler helt enkelt enormt. Köpare har mycket att välja mellan. Du kan köpa inte bara en mycket dyr modell, utan också en budgetdesign.
  • Moderna tillverkare producerar möbeldesigner från en mängd olika material. Om du strävar efter att köpa en miljövänlig design har du tur - du kan hitta många kopior gjorda av naturligt trä eller metall på rea.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stoppade möbler har många positiva egenskaper, men inte utan dess nackdelar. Låt oss lära känna dem också.

  • Det finns många produkter till salu med ett märke av klädsel, på vilka smuts lätt sitter kvar. Ofta tas de senare bort med stor svårighet.
  • Mjuka möbler kan deformeras.
  • Sömmar går ofta isär.
  • Högkvalitativa produkter tillverkade av naturligt massivt trä är mycket dyra.
Bild
Bild

Klassificering

Klädda möbler klassificeras enligt många kriterier. Låt oss titta närmare på var och en av dem.

Olika sorter

Genom sitt direkta utseende är mjuka möbeldesigner indelade i flera underarter. Först och främst bör dessa produkter kännetecknas av närvaron av en ram och en allmän enhet.

Ramlös . Populära och fashionabla möbler som inte har en ram i sin design. Denna kategori inkluderar en bönsäck (eller päron) stol. Det finns ett fyllmedel på insidan och en dragkedja kan ofta ses på utsidan.

Bild
Bild

Modul . Inte mindre populär typ av stoppade möbler. Det skiljer sig genom att den består av flera separata delar (moduler) som kan installeras i den ordning som ägarna väljer.

En sådan design kan delas upp i flera separata moduler och placeras i olika rum - det finns många lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor . De vanligaste möblerna med stoppade möbler. Det finns dubbel, trippel och större rymliga alternativ. Enligt design är soffor uppdelade i raka och hörnbitar. De senare är L-formade och U-formade. L-formade är kompakta och installeras ofta i små rum, men U-formade alternativ är utformade för mycket stora rum, eftersom de själva har imponerande dimensioner.

Ofta är modeller av hörntyp utrustade med ytterligare element: hyllor, en bar med kromstöd, små bänkskivor och till och med ett musikcenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer . Den näst mest populära sorten efter soffor. Multifunktionella modeller av stolar utrustade med en fällningsmekanism är särskilt efterfrågade idag. Således kan den kompakta produkten bli en extrasäng för en person. Precis som soffor är dessa saker gjorda av olika material och har olika dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Osmanska . Detta är ett brett utbud av soffor utan ryggstöd eller med kuddar istället. Sällan är modeller utrustade med ett par armstöd. Idag finns det också sådana modeller i butiker där ryggen fortfarande finns och ofta har en vågig struktur. Instanser av "euro" -klassen produceras, som levereras med en extra kaj, som öppnas tack vare en fäll- eller glidmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa . Detta är en av de typer av soffor som är utrustade med stora sittbredder. Denna möbelklädda möbel kan vara både kantig och rak, som är fallet med klassiska soffor. Levereras med ryggstöd i olika former. Ofta utrustad med ytterligare mekanismer. När den fälls ut liknar den en ottoman eller säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Olika stoppade möbler är utformade för olika förhållanden och ändamål. Låt oss överväga var och varför det är bäst att placera olika modeller av sådana möbelstrukturer.

För vardagsrummet kan du välja stoppade möbler inte i ett enda exemplar, utan i form av en hel uppsättning, bestående av en soffa och fåtöljer. Klädselns material kan vara praktiskt taget alla - i hallen påverkas inte produkterna negativt från utsidan, som till exempel i köket. Här kan du sätta lätta produkter

Det viktigaste är att de matchar stilen och färgerna i den omgivande inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En extra fåtölj, liten soffa eller soffa placeras ofta i sovrummet. Dessa produkter kan kompletteras med en utfällbar säng

Det rekommenderas inte att sätta onödigt massiva strukturer med breda armstöd här om rummet redan har en full säng och det inte finns extra ledigt utrymme.

Bild
Bild

Det rekommenderas att välja stoppade möbler av opretentiösa material som inte kommer att absorbera gatufter på balkongen. Det är lämpligt att föredra små men mysiga strukturer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För korridoren och korridoren är det bäst att köpa en ottoman eller soffa. Det är önskvärt att produkterna har klädsel utan märkning. Annars blir klädselmaterialen på dessa platser snabbt smutsiga och de måste städas ständigt

Bild
Bild
Bild
Bild

Till terrassen väljs oftast snygga korgmöbler eller produkter med träramstrukturer, till exempel armstöd

Det rekommenderas inte att föredra alltför smutsiga klädselmaterial - välj praktiska föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

För köket behöver du bara välja slitstarka möbelstrukturer gjorda av material som inte är rädda för de negativa effekterna av hög luftfuktighet och temperaturhopp. Möbelklädsel ska vara icke-märkt, slitstarkt. Perfekt för läder, konstläder eller vävda tyger, som är lätta att rengöra vid kontaminering

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

Klädda möbler är också uppdelade efter funktionell utrustning

Fällbara eller skjutbara modeller av en fåtölj, soffa, ottoman eller soffa med en ortopedisk madrass är idealiska för att organisera en extrasäng

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler som är utrustade med förvaringssystem tillverkade i form av lådor är mycket populära. De kan lagra många användbara saker, till exempel säsongsskor, sängkläder och till och med mat (en användbar funktion om du planerar att sätta möbler i köket)

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära mönster med inbyggda bänkskivor, musikcentra, barer, kassaskåp och andra multifunktionella komponenter

Sådana möbler kommer att vara särskilt relevanta om du lägger dem i vardagsrummet, där hushåll samlas för vila och avkoppling. Det är sant att produkter med den listade utrustningen ofta är mycket dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utförande typ

Klädda möbler kan skilja sig åt vad gäller prestanda. Det finns en mängd olika alternativ till försäljning.

Med trä- eller vadderade armstöd . Modeller med mjuka sidor är säkrare (särskilt om små barn bor hemma), men det kommer inte att vara möjligt att lägga en kopp te eller kaffe på ytan. Träarmstöd är mer stabila och du kan lägga något på dem. Men de är tuffa - du kan av misstag slå dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan armstöd . Det finns också sådana modeller. De ser lätta och kompakta ut, men de är inte alltid praktiska att använda. Om vi pratar om en soffa blir det mycket bekvämare att ligga på om den har minst ett sidostycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med eller utan ryggstöd . Oftare kommer stoppade möbler med rygg, men det finns också modeller där kuddar tillhandahålls istället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående och med ben . Klädda möbler kan utrustas med stöddelar, eller så kan de säljas utan dem. Ben på fåtöljer, soffor och andra modeller är ofta gjorda av metall och trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rakt och kantigt . Således kan inte bara en soffa, utan också en ottoman eller soffa göras. Hörnprov har alltid mer kompakta mått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Ramen för stoppade möbler kan vara gjord av olika material.

Solitt trä . Högsta kvalitet och mest miljövänliga bas. Den avger en behaglig doft, håller länge, praktisk och hållbar.

Det är sant att naturligt trä måste behandlas med antiseptika så att det inte torkar ut och ruttnar. Behandlingen utförs regelbundet.

Bild
Bild

Spånskiva . Billigt material av vilket möbler i ekonomiklass är gjorda. Inte konstruerad för mycket tunga laster.

Det är nödvändigt att välja konstruktioner från laminerad spånskiva i klass E-1 eller E-0-det här är alternativ där det nästan inte finns någon formaldehyd. De senare finns rikligt i spånskivor av andra klasser.

Bild
Bild

Metall . De mest pålitliga och hållbara konstruktionerna. Metall är inte rädd för höga temperaturer, fuktighet eller allvarlig stress. Mekaniska skador är inte heller hemska för honom. Men produkter på en metallram är tunga.

Bild
Bild

Sådana material används för fyllning

  • Polyuretanskum (PPU) . Det kan vara block eller i "sandwich" -modifieringen. Polyuretan är ett bra fyllmedel som är bekvämt och hållbart.
  • Skumgummi . Ett billigt fyllmedel som rasar snabbt. Möbler med liknande innehåll tillhör budgetklassen.
  • Latex . Cellmaterial med en miljon mikroporer. Perfekt för allergiker. Oftare installeras ett sådant fyllmedel i soffkuddar.
  • Sintepon . Också ett billigt fyllmedel. Det orsakar inte allergier, även om det är artificiellt.
  • Holofiber . Ny generation syntetiska möbeldonare. Har en mjuk och andningsbar struktur.
  • Synthepukh . Ett alternativ till naturlig dun. Det är en mycket krympad 100% silikonbehandlad polyesterfiber. Även våt, vadderad polyester håller dig varm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För klädsel används ofta följande material

  • Jacquard . Ett tyg som består av syntet- och bomullsfibrer. Tät, behåller sin form. Anspråkslös vård.
  • Velours . Velourklädsel är vanligt. Det feta materialet är både tätt och löst. Den utsätts för nötning och blir lätt smutsig.
  • Flock . En fleecy underart av velour. Slitstark, vattenbeständig, smutsavvisande och lätt att rengöra.
  • Sammet . Vackert men krävande tyg. Smuts är svårt att ta bort, materialet tål inte grov hantering.
  • Läder . Praktiskt, slitstarkt och elegant material. Det är inte rädd för vatten eller smuts, men det är dyrt.
  • Konstläder . Det blir billigare och kan se ut som äkta läder. Det kan dock skavas och spricka med tiden.
Bild
Bild

Dimensioner

Låt oss överväga vilka storlekar av möbler som passar för olika miljöer

För ett litet rum är det värt att köpa stoppade möbler av blygsamma dimensioner. För trånga förhållanden är miniprodukter lämpliga

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora möbler hittar sin plats i samma stora rum. Det bör inte blockera passagen och åtkomsten till andra objekt

Bild
Bild

Medelstora konstruktioner är lämpliga för många utrymmen. Det viktigaste är att ta hänsyn till platsen för de återstående möbler och ta alla nödvändiga mätningar innan du går till affären. Men även sådana produkter är inte alltid lämpliga för för små rum

Bild
Bild

Former och design

Möbler i följande former är populära:

  • rak och kantig;
  • avrundad;
  • med vågiga linjer;
  • med rundade detaljer (armstöd);
  • med tydliga geometriska former (kantiga).

Designdesign kan vara väldigt annorlunda. Det viktigaste är att produkten harmoniskt passar in i interiören och matchar stilen och färgerna i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Klädda möbler är utrustade med sådana omvandlingsmekanismer som:

  • Puma;
  • "dragspel";
  • "Click-gag";
  • "bok";
  • "Fransk clamshell";
  • "teleskop";
  • "strömavtagare";
  • "Eurobook";
  • "Delfin".

Varje system fungerar annorlunda. Några av de mest populära mekanismerna är "click-gag", "book" och "eurobook".

Bild
Bild

Färger

Klädda möbler är gjorda i olika färger. De mest populära produkterna finns i dessa färger:

  • grön;
  • svart;
  • vinrött;
  • Röd;
  • blå;
  • grå;
  • Violett;
  • terrakotta;
  • vit eller beige;
  • grädde;
  • Brun.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätta möbler ser bättre ut i små rum . Det ska inte placeras mot bakgrunden av en identisk färgfinish, annars går allt samman. Till exempel ska grå möbler inte matchas med grå tapeter. Färgerna måste skilja sig åtminstone med ett par toner.

Det är bättre att placera ljusa och flerfärgade modeller i rum med en neutral ljus finish så att atmosfären inte visar sig vara övermättad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

Klädda möbler kan tillverkas i olika stilar.

Minimalism . Färgen på möblerna ska vara diskret. Korta och praktiska modeller utan onödig inredning och mönster är att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . En modern stil där det finns plats för produkter med metall-, plast-, trä- och glaselement. Den bästa klädseln är läder eller konstläder. Strikta och tydliga former är att föredra.

Bild
Bild

Provence . Klädda möbler i ljus och romantisk design är lämpliga. Naturmaterial i pastellfärger är önskvärt. Vackert formade ryggar och sidor är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft . Praktiska bitar med klädsel i lugna, neutrala toner kommer att göra. Svart, grå och brun nyans ser bäst ut.

Bild
Bild

Modern . Här hittar du en plats för produkter av ovanliga spektakulära former med asymmetri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barock . Klädda möbler bör vara gjorda av dyra kvalitetsmaterial. En pompös, lyxig look är välkommen. Klädselmaterial som tapet eller jacquard är lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil . I en skandinavisk interiör kommer produkter i svala nyanser att se bra ut. Material måste vara naturliga och av hög kvalitet (helst trä).

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Låt oss analysera ett litet betyg av de bästa tillverkarna av stoppade möbler

Bra stoppade möbler tillverkas av fabriker i Kina . Sådana märken är populära: Ashley, Carvelli, DFDM, Keoma, JPL. Kinesiska märken producerar inte bara billiga, utan också mycket dyra, elitprodukter.

Bild
Bild

Fina möbler är tillverkade i Ryssland . Sortimentet innehåller både trendiga och enkla produkter till olika priser. Följande tillverkare är relevanta i Ryska federationen: Kontinent, Dial, Rivalli, Forest Manufactories, Baggsan.

Bild
Bild

Produktionen av stoppade möbler av hög kvalitet är etablerad i USA . Amerikanska märken Chaddock, Christofer Cuy, ELK group och andra välkända märken producerar mycket vackra och pålitliga möbler i olika stilar och färger.

Bild
Bild

Praktiska möbler av en diskret men attraktiv design tillverkas av tillverkare från Polen . De mest populära är följande polska märken: Etap Sofa, Wajner, BRW Sofa, Vero, Unimebel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Finska tillverkare tillverkar miljövänliga och pålitliga möbler . Följande märken är erkända som några av de mest populära: Violante, Hypnos, Brunstad, Kiteen, Wermo.

Bild
Bild

Tyska stoppade möbler kännetecknas av hög praktisk och återhållsam design . Låt oss lista de populära tillverkarna: Bruhl, Zeitraum Mebel, Freifrau, Toto, Keramag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkiska märken regelbundet förse marknaden med intressanta och högkvalitativa nyheter av stoppade möbler av både budget och medelklass. De mest populära är Bellona -märkesprodukter.

Bild
Bild

Klädda skåpmöbler från Europa är kända för sin förstklassiga kvalitet och eleganta design . Så de bästa premiummodellerna produceras av Italien. Följande kända fabriker är värda att lyfta fram: AGM, ALF, Alpa Salotti, Aerre Italia, Alberta, Alchymia.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Låt oss ta en titt på några rekommendationer för att välja bra stoppade möbler för ett hus eller lägenhet

  • Köp produkter gjorda av hållbara kvalitetsmaterial. De bästa konstruktionerna är gjorda av trä. En metallmodell är också lämplig - den kommer att hålla så länge som möjligt.
  • Tänk på produktdesign - färg och stil. Möbler ska harmoniskt passa in i interiören. Till exempel, i en högteknologisk stil, finns det ingen plats för en fåtölj eller soffa i provensalsk stil med naturliga tryck.
  • Välj praktisk, mysig klädsel och hållbar fyllning som inte kommer att sitta ut snabbt.
  • Kontrollera produkten innan du köper med avseende på skador och missfärgning - det ska inte vara några skador.
  • Det är bättre att välja stoppade möbler från kända tillverkare. Stora fabriker producerar de bästa produkterna som får mestadels positiva recensioner.
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Monteringen av de aktuella strukturerna utförs på olika sätt. Tänk på stadierna för att göra stoppade möbler med dina egna händer med hjälp av exemplet på en fåtölj.

  • Först måste du rita upp en detaljerad ritning och diagram över den framtida produkten.
  • Förbered först baksidan, sidorna och botten av plywood.
  • Sedan är dessa delar anslutna med självgängande skruvar.
  • Om du planerar att montera en vikningsmekanism måste den vara gjord av två ramar, bestående av stänger. De är fästa på en plywoodskiva.
  • Installera metalltransformatormekanismen. På sidorna, fäst stålkonturerna med genomgående öglor.
  • Därefter limmas fyllmedlet (till exempel skumgummi) och stolens klädsel ordnas.

Vackra exempel i inredningen

En snygg gräddhörnsoffa med inbyggd hylla kommer att se bra ut mot en bakgrund av taupe tapeter och brunt laminatgolv.

Bild
Bild

Den ursprungliga inredningen kommer att visa sig om den gröna raka soffan placeras i ett rum designat i vita färger.

Bild
Bild

En rosa, voluminös och hög ottoman kommer att se harmonisk ut i en inredning med vita eller beige väggar och ljusbrunt laminatgolv. En av väggarna kan avslutas med imiterad tegel.

Rekommenderad: