DeWalt Sticksåg: Egenskaper Hos Batteriet Och Elektriska Modeller. Vad är Filer Och Rip Staket För? Funktioner I Sticksåg

Innehållsförteckning:

Video: DeWalt Sticksåg: Egenskaper Hos Batteriet Och Elektriska Modeller. Vad är Filer Och Rip Staket För? Funktioner I Sticksåg

Video: DeWalt Sticksåg: Egenskaper Hos Batteriet Och Elektriska Modeller. Vad är Filer Och Rip Staket För? Funktioner I Sticksåg
Video: Vi visar upp DeWalt DCS335 sticksåg med stavhandtag 2024, Maj
DeWalt Sticksåg: Egenskaper Hos Batteriet Och Elektriska Modeller. Vad är Filer Och Rip Staket För? Funktioner I Sticksåg
DeWalt Sticksåg: Egenskaper Hos Batteriet Och Elektriska Modeller. Vad är Filer Och Rip Staket För? Funktioner I Sticksåg
Anonim

Ett av verktygen som en byggare måste ha är en sticksåg. Och i vardagen kommer den här enheten att vara användbar. Det finns ett brett utbud av liknande utrustning på marknaden. De ledande positionerna intas av DeWalt sticksågar. Vilka funktioner i enheten bör beaktas när du väljer hur du använder den korrekt?

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tillverkaren

DeWalt är ett amerikanskt företag som har varit på marknaden för byggmaskiner i över 90 år. Företagets fabriker finns över hela världen. Detta märke producerar arbetskläder, högkvalitativa högteknologiska verktyg för byggare, inklusive sticksågar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

DeWalt sticksåg är ett skärverktyg som kan skära trä, plast, gips och även metall i både raka och böjda linjer. DeWalt sticksågar har ett antal fördelar.

  • Dessa är ergonomiska enheter som är lätta och sitter bekvämt i handen. Det är bekvämt att arbeta med en sticksåg.
  • De har ett brett utbud av modeller, där alla väljer en enhet i enlighet med den tilldelade uppgiften.
  • Nästan alla sticksågar har möjlighet att ändra slagfrekvensen, vilket gör att du kan justera enheten själv.
  • De flesta enheter har en borstlös motor som inte behöver bytas ut regelbundet.
  • Styrrullen på dessa enheter är placerad längst ner, så filerna böjer sig inte under drift.
  • På sulan har enheten en speciell beläggning som skyddar bearbetningsmaterialet från repor.
  • T-formade filtyper från de flesta andra tillverkare av liknande produkter kan installeras på enheten.

Nackdelarna med samma DeWalt -sticksågar kan bara hänföras till deras kostnad, men det är fullt motiverat av verktygets kvalitet och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera aspekter att tänka på när du väljer en DeWalt -sticksåg. Verktyget från denna tillverkare finns i två typer: laddningsbart och med drift från elnätet, så om du planerar att arbeta med denna teknik bort från ett eluttag är det bättre att välja modeller med batteri. Men den här typen av enheter kräver periodisk laddning. Om du har planer på långsiktigt arbete med en sticksåg och det finns ett elnät i närheten, är det bättre att köpa en modell med sladd.

Enheterna har en annan handtagform . DeWalt sticksågar finns med D-formade och T-formade pinnar. Innan du köper bör du hålla olika ändringar i handen och välja den som passar dig bäst när det gäller ergonomi.

De tekniska egenskaperna hos olika modeller är också olika. Här måste du vara uppmärksam på enhetens kraft, skärdjupet, närvaron av en mjuk start och en laserpekare. Vissa modeller är utrustade med praktiska förvaringsfodral, så apparaten kommer alltid att förvaras snyggt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

DeWalt sticksåg är lätt att använda, det viktigaste är att noggrant läsa instruktionerna. Först måste du installera filen på enheten. Detta görs på ett elementärt sätt, utan användning av verktyg: klämspaken lyfts, sågbladet ställs in med tänderna framåt, spaken släpps och fixeringens tillförlitlighet kontrolleras. Därefter justeras sulan . Den kan uppta ett horisontellt plan eller installeras i en vinkel på 15, 30, 45 grader i en eller annan riktning.

Nu kan du arbeta med en sticksåg. För att göra detta måste du slå på det eller sätta i batteriet och dra i omkopplaren. De flesta modeller har ett startknapplås, så med den här knappen kan du sätta enheten i kontinuerlig drift.

För att stänga av enheten måste du släppa avtryckaren och i kontinuerligt driftsläge trycka på startknappen igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt kundrecensioner är DeWalt sticksågar av utmärkt kvalitet, de är enkla att använda, de är lätta att göra ett snyggt snitt. Nackdelarna inkluderar det faktum att verktyget fungerar högljudd, bakgrundsbelysningen brinner ut snabbt och det faktum att det inte finns något parallellt stopp i satsen.

Rekommenderad: