Jigsaw "Fiolent": Funktioner Och Struktur För En Elektrisk Sticksåg. Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen. Vad är Det För Lager, Knapp, Skidor Och Linjal För?

Innehållsförteckning:

Video: Jigsaw "Fiolent": Funktioner Och Struktur För En Elektrisk Sticksåg. Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen. Vad är Det För Lager, Knapp, Skidor Och Linjal För?

Video: Jigsaw
Video: What is a Resistor? Need of a Resistor 2024, Maj
Jigsaw "Fiolent": Funktioner Och Struktur För En Elektrisk Sticksåg. Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen. Vad är Det För Lager, Knapp, Skidor Och Linjal För?
Jigsaw "Fiolent": Funktioner Och Struktur För En Elektrisk Sticksåg. Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen. Vad är Det För Lager, Knapp, Skidor Och Linjal För?
Anonim

Effektiviteten och säkerheten för att använda en sticksåg beror på hur väl den som använder den är bekant med egenskaperna hos den valda modellen och invecklingarna i dess beteende i olika lägen.

I artikeln kommer vi att överväga funktionerna i våldsamma sticksågar och råd om hur de fungerar från erfarna hantverkare.

Karakteristisk

Tillverkaren av instrumentet i fråga är Simferopol -anläggningen "Fiolent", skapad 1913, uppkallad för att hedra Sevastopol -udden. En viktig egenskap hos de elverktyg som anläggningen producerar, inklusive sticksågar, är deras höga tillförlitlighet, uppnådda genom en kombination av högkvalitativa material och genomtänkta designlösningar som har stått tidstestet.

En annan viktig fördel med Krimverktyg är tillgången på reservdelar på den ryska marknaden och närvaron av ett omfattande nätverk av servicecenter. Som ett resultat kan det skadade instrumentet vanligtvis repareras inom några dagar från datumet för driftstörningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hela modellutbudet för företaget är utformat för användning både för att skära trä och för bearbetning av plast, keramik och metall (både aluminium och stål). Denna mångsidighet uppnås på grund av att företagets produkter till en liknande kostnad präglas av betydligt mer kraft än konkurrenternas produkter.

Klipphastigheten styrs genom att ändra kraften att trycka på startknappen, vilket underlättar verktyget mycket, även om det kräver en viss skicklighet från hantverkarna. Strömknappen är också utrustad med en spärr som låter dig fixa verktyget i på eller av -läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Den allmänna utformningen av de våldsamma sticksågarna skiljer sig lite från den allmänt accepterade. Alla modeller är utrustade med ett plastfästeformat handtag, vilket underlättar visuell kontroll av snittlinjen, men gör det svårt att arbeta på lutande ytor. Alla modeller är utrustade med en pendelbladrörelse (den så kallade "pumpningen"), som har tre lägen som skiljer sig åt i amplituden för sågens längsgående rörelse.

Till skillnad från de flesta konkurrenter är såghållaren i Krigsfabrikens sticksågar ett pålitligt stållås, som fixeras med en plattskruv. En sådan enkel design ger en stark fastspänning av filen och fixerar den på ett tillförlitligt sätt utan motreaktioner och snedvridningar. Växellådshuset i alla versioner av verktyget är tillverkat av hållbar aluminiumlegering, vilket ökar dess tillförlitlighet betydligt jämfört med produkter där denna del är tillverkad av plast.

Bild
Bild

Alla modeller använder en stansad stålsula, som är fäst vid stålskidan. Detta ökar strukturens tillförlitlighet, även om det gör den märkbart tyngre. Samtidigt har alla modeller möjlighet att installera sulan i en vinkel på 45 ° mot bladets plan (i två riktningar). Alla versioner av sticksågar har en avblåsningsfunktion för sågspån och är utrustade med fäste för ytterligare anslutning av en dammsugare.

Linjalen ingår som standard inte i de flesta modeller och måste köpas separat.

Bild
Bild

Modeller

Det nuvarande modellutbudet av företagets produkter inkluderar modeller av medelhög och hög effekt.

  • PM3-600E - det billigaste alternativet med en effekt på 600 W, vilket möjliggör en skärhastighet på 2600 slag / min. Dessa egenskaper gör att han kan skära igenom stål till ett djup av 10 mm. Det maximala skärdjupet för trä är 85 mm.
  • PM3-650E - ett verktyg med ökad effekt upp till 650 W. Från och med denna modell är alla sticksågar utrustade med en styrrulle, vilket ökar bearbetningsnoggrannheten.
  • PM4-700E - en variant med en effekt på 700 W, som låter dig kapa trä till ett djup av 110 mm.
  • PM5-720E - Effekten ökade till 720 W och körhastigheten upp till 2800 slag / min möjliggör kapning av trä upp till 115 mm.
  • PM5-750E - den mest kraftfulla versionen (750 W).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Pumpläget ökar effektiviteten vid avlägsnande av spån från snittet och är endast avsedd för mjuka material som trä och plast. Vid bearbetning av lövträ och mjuk metall är det önskvärt att minska pumphastigheten. Vid skärning i keramik och stål måste pendelslaget vara helt avstängd - annars är det möjligt att klämma fast eller brista i bladet.

För att undvika utseendet av svarta ränder på det bearbetade materialet, lämnat stålsulan, hjälper en speciell plastkudde, som ingår i den kompletta uppsättningen av alla modeller av elektriska sticksågar "Fiolent". Tyvärr är detta element inte tillförlitligt, så installera det bara vid kritiska arbeten och inte för grova nedskärningar.

Var särskilt uppmärksam på strömbrytarens kopplingsschema vid demontering av verktyget. Att styra körhastigheten på grund av tryckets kraft leder till behovet av att använda en ganska komplex anslutning, därför måste du, innan du demonterar denna enhet, bekanta dig med enhetens kretsschema och markera de nödvändiga ledningarna med en markör eller elektrisk tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du sätter ihop dem igen, se till att rengöra alla delar av verktyget från föroreningar och tillsätt nytt fett till de delar som kräver det.

Används i modellerna PM3-600E och PM3-650E kan ett ankare med en diameter på 32 mm vid brott ersättas med en liknande del från sticksågar från andra tillverkare-till exempel "Vityaz" eller "UralMash". Det viktigaste är att det finns exakt 5 tänder på skaftet.

Recensioner

De flesta författare av recensioner och recensioner om våldsamma elektriska sticksågar noterar deras tillförlitlighet och hållbarhet. En sådan sticksåg kan arbeta tyst utan märkbart slitage under daglig drift under de mest allvarliga förhållandena i flera år. Samtidigt kombineras hög kvalitet med ett relativt lågt pris.

En betydande nackdel med alla modeller av mästarens verktyg kallas för buller och knackning i växellådan, vars nivå ökar med varaktigheten. Detta problem kan endast delvis åtgärdas genom att tillsätta ytterligare smörjmedel till växellådan.

Verktygets höga tillförlitlighet och kraft har också en baksida - massan på de flesta modeller överstiger 2,4 kg, vilket försämrar dess ergonomi och försvårar dess långsiktiga drift under svåra förhållanden.

En annan nackdel med den ökade effekten är den lägre skärnoggrannheten (även längs linjalen) än konkurrenterna. Samtidigt leder användningen av bronsstyrningar till skaftramen till att när verktyget slits minskar dess noggrannhet mer och mer.

Ibland finns det klagomål om lagrets kvalitet, som snabbt kan försämras eller kräva ytterligare justeringar. Den största nackdelen med modellen PM 3-600E är frånvaron av en styrrulle i den, vilket ytterligare minskar skärnoggrannheten.

Rekommenderad: