Automotive Impact Wrench: Features Of Electric Impact And Pneumatic Wheel Bolt Impact Nycklar. Hur Väljer Jag En 220 Volt Slagnyckel För Ett Garage? Egenskaper Hos Manuella Modelle

Innehållsförteckning:

Video: Automotive Impact Wrench: Features Of Electric Impact And Pneumatic Wheel Bolt Impact Nycklar. Hur Väljer Jag En 220 Volt Slagnyckel För Ett Garage? Egenskaper Hos Manuella Modelle

Video: Automotive Impact Wrench: Features Of Electric Impact And Pneumatic Wheel Bolt Impact Nycklar. Hur Väljer Jag En 220 Volt Slagnyckel För Ett Garage? Egenskaper Hos Manuella Modelle
Video: Makita DTW180 3/8" Cordless Impact Wrench #shorts 2024, Maj
Automotive Impact Wrench: Features Of Electric Impact And Pneumatic Wheel Bolt Impact Nycklar. Hur Väljer Jag En 220 Volt Slagnyckel För Ett Garage? Egenskaper Hos Manuella Modelle
Automotive Impact Wrench: Features Of Electric Impact And Pneumatic Wheel Bolt Impact Nycklar. Hur Väljer Jag En 220 Volt Slagnyckel För Ett Garage? Egenskaper Hos Manuella Modelle
Anonim

Kontinuerligt arbete med olika fästelement är snabbare och enklare när specialiserade verktyg finns i närheten. En av dem är en skiftnyckel, vars huvudsakliga syfte är att arbeta med demonterbara leder med hjälp av gängade fästelement. En sådan enhet kan hittas i händerna på bilmekaniker, i olika biltjänster, den praktiseras dynamiskt på byggnadsstrukturer och hemma, överallt där du behöver arbeta med bultar och muttrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och sorter

Nutrunners huvudsakliga verksamhetsområde är med rätta att skruva loss hjulbultar och muttrar, och detta verktyg köps som regel för sådana uppgifter. Det finns flera drivalternativ som är optimalt lämpade för däckmonteringsarbete, som alla har sina egna kvaliteter, fördelar och nackdelar. Det är värt att överväga huvudtyperna av slagnycklar och ta reda på vid vilka punkter en enhet kommer att vinna över en annan.

Bild
Bild

Elektrisk

Detta är en av de mest eftertraktade slagnycklarna för hemmabruk. Det kallas också nätverk eller trådbundet. Den fungerar på 220 volt nätspänning, är lätt och har utmärkt åtdragningskraft. Manövrerbarheten hos en sådan enhet beror på längden på tråden som är ansluten till eluttaget. I de flesta fall köps bilnycklar med sladd för individuellt bruk, men kan också användas i små bilverkstäder.

Elektriska skiftnycklar har en genomsnittlig grad av tillförlitlighet , eftersom de är utrustade med många små elektroniska komponenter som är mest benägna att gå sönder. Verktygssatsens kvalitet är direkt beroende av tillverkaren och därmed kostnaden. Även de billigaste trådbundna enheterna har tillräckligt med vridmoment för att lossa och dra åt muttrarna på hjulen på en personbil.

Dyrare modifieringar kan hantera inte bara bilhjulen utan även jeepar och lastbilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

Denna typ av skiftnyckel kan också kallas en nätverksnyckel, men den fungerar från en spänning på 12 V. Detta är den mest manövrerbara och snabba skiftnyckeltypen som inte behöver några anslutningar för att fungera. Moderna redskap har det överlägsna vridmomentet som behövs för att på ett tillförlitligt sätt skruva loss fästdon i personbilar och lastbilar. Batteripotentialen hos enskilda skiftnycklar gör det möjligt att demontera och installera en uppsättning hjul på ett KamAZ -fordon . Egenskaperna hos dessa enheter är något lägre än de hos trådbundna, eftersom ett batteri läggs till i den totala uppsättningen element, vilket är benäget att misslyckas.

Om skiftnyckeln har ett litiumjonbatteri (Li-Ion) av god kvalitet med en kapacitet på 2,5 ampere-timme, räcker det för en ganska imponerande arbetsomfång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatisk

Pneumatiska versioner är slitstarka och har utmärkta vridmomentparametrar. De kan inte kallas manövrerbara på grund av behovet av en permanent anslutning till kompressorenheten. Dessa enheter används i aktiviteter som kräver frekvent användning, till exempel i en servicestation eller i industriella verkstäder. Det är lämpligt att köpa en pneumatisk slagnyckel för hushållsbruk när du har nödvändig utrustning (kompressorenhet).

Livslängden för ett pneumatiskt verktyg beror på slitstyrkan hos redskapskomponenterna . En skiftnyckel med aluminiumhölje kommer att ta betydligt mer stötar och hålla längre än en elektrisk skiftnyckel. Dessa enheter är lätta att underhålla och reparera, eftersom de innehåller ett minimalt antal element i sin struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk

Det är en seriös stationär verktygslåda med stor precision och enormt vridmoment. Hydrauliska modeller praktiseras i industriell produktion när man arbetar med stora produkter för fastsättning. Detta prov används inte som däckväxlare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell mekanisk

Den manuella enheten är den mest multifunktionella eftersom den inte kräver elektrisk energi, bränsle eller kompressorstationer för att fungera - arbetarens muskelstyrka räcker. En manuell skiftnyckel är en av de enheter som i hög grad underlättar fastsättningsarbetet. Funktionsprincipen för enheten är baserad på överföring av vridmoment genom en differentialväxellåda. För att fästa huvudet på axeln kan både chucken själv och huvudfästet användas. Manuell rotation av drivaxeln underlättas många gånger av växellådan, så när du skruvar loss muttern behöver du bara anstränga dig lite, som för omvänd process.

Handnyckeln är ett oumbärligt verktyg för långväga förare och gör det möjligt att enkelt ta bort hjulet vid force majeure omständigheter långt från bosättningarna. Chaufförer kallar detta verktyg för köttkvarn på grund av den yttre likheten och den identiska metoden för att sätta den i drift.

Nackdelen med en sådan anordning är frånvaron av en slagmekanism, vilket kan komplicera lossningen av de fastklämda fästelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste aspekterna av att välja däckmontering

En elektrisk skiftnyckel är bäst lämpad för användning i ett garage. Denna enhet kommer inte att "försvagas" i det viktigaste ögonblicket och kommer att fungera så länge det finns spänning i eluttaget. För att välja ett verktyg och förbli nöjd med ditt eget val får du inte glömma ett antal grundläggande förutsättningar som anpassningens funktionella potentialer beror på.

  • Kraft . Naturligtvis, när motorns livslängd växer, ökar också funktionaliteten hos verktyget. Kraften hos professionella enheter kan nå 1300 W, vilket är tillräckligt för att skruva loss anslutningsbultarna på konstruktionslyftmekanismer eller för att montera lastbilshjul.
  • Åtdragningsmoment eller vridmoment , som spelar en avgörande roll för förvärvet av instrumentet. Parametrarna för det begränsande vridmomentet gör det möjligt att ställa in och exakt beräkna den tid som behöver läggas på att dra åt muttrarna med de fastställda egenskaperna. När du bestämmer det erforderliga vridmomentet är det viktigaste att inte överdriva det. Ofta använde amatörer, och till och med specialister med erfarenhet, enheternas driftsegenskaper maximalt och spände åt muttrarna på maskinerna mer än vad som krävdes, vilket under skruvning ledde till skador på utrustningen och avskärning av gängorna. För att upprätta det ideala vridmomentet krävs en tydlig förståelse av de mål som senare kommer att definieras för nutrunner.
Bild
Bild
  • Antalet varv per minut eller hastigheten för fri rotation . Moderna modifieringar av skiftnycklar kan nå 2700–3200 varv / min, vilket är optimalt för att använda skiftnycklar i ditt eget garage, bilservice, på en byggarbetsplats och så vidare.
  • Materialet som används för tillverkning av armaturen . Experter rekommenderar att du köper slagnycklar med en järnkropp, vars handtag är utrustat med en gummikudde som reducerar vibrationer under verktygsoperation. För närvarande erbjuder tillverkare enheter utrustade med gummiinsatser längs hela skalets längd, vilket i hög grad gör det möjligt att eliminera vibrationer. Den senaste generationens redskap, skapade enligt innovativa tekniska system, är utrustade med belysning, elektronisk hastighetskontroll och ett alternativ som garanterar ett omedelbart stopp av skiftnyckeln.
  • Företagets tillverkare . För att förenkla processen med att kontakta tekniska servicecenter, till följd av att verktygen som du köpt har misslyckats eller behovet av förebyggande underhåll, rekommenderar proffs att köpa verktyg från företag som har visat sig positivt på marknaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte de hjälpmöjligheter som ökar komforten med att arbeta med verktygen

  • Slagmekanism . Slagnyckeln kan vara både stötfri och slagverk. Ett verktyg med en slagmekanism kan vara användbart vid åtdragning av kritiskt fästmaterial, i synnerhet bilhjulsmuttrar, där det krävs betydande ansträngning både vid åtdragning och skruvning. En bumpless enhet kommer inte att klara ett sådant uppdrag.
  • Justering av åtdragningskraften . Det är inte tillrådligt att förakta detta alternativ. Till exempel, om det är nödvändigt att dra åt muttrar med en "känslig" gänga, utan kraftregulator, kan de rippas av på en sekund. Dessutom gör en mutterdragare med justerbart åtdragningsmoment det möjligt att proportionellt dra åt anslutningarna, vilket är viktigt när du installerar fordonshuvuden.
  • Ändring av växellåda . Inte varje gång en nutrunner i form av en pistol gör det möjligt att lösa alla problem under reparations- och installationsarbete. Ibland kan fästelementet placeras i områden som är svåra att nå för den "pistolliknande" typen av aggregat. I detta avseende används vanligtvis en cirkulär anordning för sådana stunder.
  • Integrerad belysning . Detta är ett ganska bekvämt tillägg till enheten, särskilt när du reparerar en bil.

Dessutom, när du köper den här enheten, bör du vara uppmärksam på hur den ligger i din handflata, om handtaget är bekvämt, hur mycket vikt verktyget har, var startknappen är placerad och så vidare.

Rekommenderad: