AEG Skruvmejsel: Egenskaper Hos 12, 14 Och 18 Volt Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: AEG Skruvmejsel: Egenskaper Hos 12, 14 Och 18 Volt Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Användarrecensioner

Video: AEG Skruvmejsel: Egenskaper Hos 12, 14 Och 18 Volt Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Användarrecensioner
Video: How to Revive a Unchangeable Dead Cordless Drill Batteries 12 -18 Volt 2024, Maj
AEG Skruvmejsel: Egenskaper Hos 12, 14 Och 18 Volt Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Användarrecensioner
AEG Skruvmejsel: Egenskaper Hos 12, 14 Och 18 Volt Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Användarrecensioner
Anonim

Skruvmejseln tar den mest hederliga platsen i någon hemverkstad. Det används ganska ofta i vardagen för att utföra mindre reparationer, montera eller reparera möbler, hänga bilder och hyllor samt för att dra åt skruvar.

Ett av de bästa märkena anses vara AEG -skruvmejslar, som kännetecknas av anständig kvalitet, optimal uppsättning funktioner och överkomliga kostnader.

Bild
Bild

Tillverkarens funktioner

Knappt någon tvivlar på att en skruvmejsel är ett nödvändigt hushållsverktyg. Den enda frågan som bör avgöras själv är vilken typ av verktyg du behöver - hushåll eller professionell.

Om du bara planerar att utföra periodiskt arbete räcker ett hushållsverktyg med en standard uppsättning funktioner och en genomsnittlig effekt för dig.

I denna kategori representeras modeller av mycket hög kvalitet av märket AEG. Idag är produkterna från detta märke spridda över hela världen.

Företaget öppnades 1887, men århundraden senare avskaffades det på grund av en fusion med ett annat världsberömt företag Daimler Benz. Idag är innehavet specialiserat på elkraftsindustrin och maskinteknik, det ursprungliga företaget finns inte längre, men rätten att tillverka produkter under deras varumärke gick till det svenska företaget Electrolux, liksom den kinesiska tillverkaren av spillror Techtronic Industries.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

AEG -skruvmejslar representerar den optimala kombinationen av kraft och avancerade funktioner, tack vare vilka verktygen har blivit populära i många europeiska länder och i Ryssland. AEG fokuserar på skapandet av trådlösa system, så de allra flesta produkterna tillverkas som laddningsbara.

Nätverksprodukter presenteras i enstaka versioner och som regel är de avsedda för genomförande av professionellt reparations- och byggnadsarbete.

Beroende på funktionaliteten erbjuder AEG två typer av enheter:

  • universell - de kombinerar borrnings- och vridningsfunktioner, därför är de optimala för konstruktion av rumsavskiljningar och montering / demontering av möbler;
  • specialiserade - de kan vara impuls eller stöt, används för vridning av hårdvara, liksom för arbetskrävande borrning.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta modeller har 18 volt driftspänning, men hushållsmodeller har bara 12-14 volt.

Särskilda egenskaper hos AEG -instrumentet är snygg design, ergonomisk form, kompakthet och relativt låg vikt. Modellerna är utrustade med en laddare, ett extrabatteri och en resväska för förvaring och transport.

Dessa är pålitliga modeller av hög kvalitet som har vunnit de mest positiva recensionerna från användarna.

Bild
Bild

Specifikationer

Bland de grundläggande tekniska och operativa parametrarna för AEG -skruvmejseln kan följande särskiljas:

  • verktyget är i de flesta fall tillverkat i en pistolformad variant, det är mycket sällsynt att hitta produkter av vinkel;
  • skruvmejslar kan fungera länge;
  • en nyckelfri chuck är installerad på många produkter, tack vare vilken hårdvarubyte är enkelt och snabbt;
  • ett kylsystem av hög kvalitet tillhandahålls;
  • vridmomentet varierar från 12 till 48 Nm;
  • enheten har gummerade dynor på handtaget;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • moderna modifieringar är utrustade med bakgrundsbelysning, så att arbetet kan utföras även i fullständigt mörker;
  • verktygsspänning är 12, liksom 14 eller 18 volt;
  • rörelsehastigheten kan justeras både manuellt och elektroniskt;
  • den inbyggda växellådan är säkert dold av ett tåligt metallhölje;
  • skruvmejseln kompletteras med skydd mot allvarliga överbelastningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

AEG -skruvmejslar kan drivas eller sladdas. De förra är vanligtvis lämpliga för proffs för långsiktigt arbete med gips och andra byggmaterial. Den sladdlösa skruvmejseln kan fungera utan att vara ansluten till en elektrisk ström, vilket är mycket bekvämt när du behöver utföra arbete i en sommarstuga eller i ett område utan ansluten kommunikation.

Borr-skruvmejslar av detta märke är mycket populära, eftersom bland fördelarna med sådana modeller kan särskiljas förmågan att arbeta i flera lägen.

Ett sådant verktyg kan göra följande:

  • dra åt fästelement av olika slag - kors, hex, olika typer av platta, spetsiga, liksom stjärnformade och många andra;
  • kombinera borrprocessen med slag och impuls;
  • använd vid montering av metallkonstruktioner och montering av tak eller beslag.
Bild
Bild
Bild
Bild

AEG tillverkar skruvmejslar i en mängd olika hastigheter. I de flesta fall är dessa 2 grundlägen och back, men det finns modeller som är utrustade med 1 eller 3 växlar, samt bakåt. De senaste modellerna har LED -bakgrundsbelysning, så du kan arbeta under förhållanden där det inte finns någonstans att sätta en ficklampa. Vissa versioner har en särskild inaktiveringsknapp.

Beroende på version kan AEG -skruvmejslar användas för att borra följande material:

  • trä;
  • betong;
  • keramik;
  • tegel;
  • gipsvägg;
  • metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilket batteri som används batterimodeller kan vara nickel-kadmium eller litiumjon. Man tror att de senare är mer kraftfulla, moderna och effektivare … Nickel-kadmium kännetecknas av ett litet antal laddningar, motståndskraft mot låga temperaturer och ett lågt pris.

Nackdelarna med sådana modeller inkluderar närvaron av en minneeffekt och en ökad nivå av självurladdning med helt eller delvis förlust av kapacitet. Litiumjon har ingen minneeffekt, de kännetecknas av en stor kapacitet och full laddning på bara en halvtimme. Men priserna på sådana produkter är också ganska höga.

Bild
Bild

AEG -skruvmejslar finns med en enkel- eller dubbelhylsechuck.

Beroende på konfiguration kan skruvmejselsatsen innehålla följande artiklar:

  • munstycken med en karakteristisk slät skaft, som används för fastspänning i en chuck av kamtyp;
  • olika enheter för effektiv slipning, rengöring eller tvätt;
  • enheter för att ändra rotationsaxeln, vilket är nödvändigt i de fall där arbete krävs i svåråtkomliga områden.
Bild
Bild

Modellbetyg

AEG -skruvmejslar är kända över hela världen. Det är värt att överväga de modeller som är mest populära.

Bild
Bild

BS14G3LI-152C

Kostnaden för ett sådant verktyg börjar vid 8 000 rubel. Denna skruvmejsel kännetecknas av närvaron av en nyckellös chuck med möjlighet att låsa spindeln, tack vare detta kan en komplett byte av verktyget utföras ganska snabbt. För effektiv skruvdragning kan flera lägen användas på grund av de breda vridmomentfunktionerna.

Fördelarna med denna modell inkluderar följande:

  • motorkylsystem;
  • ergonomiskt handtag;
  • snygg design.
Bild
Bild

Tillverkaren har sett till att verktyget håller så länge som möjligt, så det finns ventilationsöppningar nära motorn - tack vare detta är luftventilation på denna plats ganska effektiv och systemet skyddas från överhettning. Modellen har en motor med borstar och är utrustad med ett par batterier. Chuckstorleken varierar från 1 till 13 mm. Systemet tillhandahåller ett spindellås, det kompletteras med möjligheten att bromsa motorn.

Enhetens vikt är endast 1, 2 kg, den maximala rotationshastigheten är 1700 varv / min, det finns ingen chockfunktion, men en omvänd bakåt tillhandahålls.

Bild
Bild

BSB 14G2

Denna skruvmejsel kostar från 10 tusen rubel och är en enhet som kombinerar funktionerna hos en borrmaskin och en skruvmejsel. Denna kombination kan användas för borrning av hål och svårare för arbete med hårdvara. Modellen är utrustad med justerbara kopplingar, som är ansvariga för funktionaliteten i vridmomentet och driftläget. Litiumjonbatteriet har trippelskydd och ett övervakningssystem för laddning.

Andra fördelar med modellen inkluderar följande:

  • nyckellös chuck;
  • ergonomisk form;
  • motorkylsystem.

Modellen kan fungera i slagläge, på grund av vilken den slår hål även i tegel. Om borren fastnar kan operatören alltid backa och dra ut den igen.

Det finns två hastigheter från växellådans drift, liksom ett LED -bakgrundsbelysningssystem.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du planerar att arbeta med trä, gips eller metall, bör du välja skruvmejslar med borrfunktioner i mitten av prisklassen. Om du ska borra tegel eller luftbetong behöver du ett verktyg med en trummis.

Små reparationer kräver inte hög effekt, i det här fallet kan du välja de billigaste modellerna med en batterikapacitet på 1,5 V / h och en spänning på 12 till 14 volt.

Bild
Bild

Tips för användning

Även högsta kvalitet och mest pålitliga verktyg kan bli en källa till skada om du inte följer följande regler för säker användning av skruvmejseln:

  • det är strängt förbjudet att ändra driftsinställningarna om enheten är i ett aktivt tillstånd;
  • försök att inte låta vatten eller andra typer av vätska komma in i höljet;
  • när du arbetar med en skruvmejsel bör belysningen vara ljus;
  • om det inträffade spänningsfall under perioden före arbetet på nätverket, är det bättre att skjuta upp arbetet ett tag tills alla problem är eliminerade (denna norm gäller endast nätverksverktyg);
  • enheten får inte vidröra jordade föremål, annars kan befälhavaren få en elektrisk stöt;
  • Se till att mekanismen inte överhettas, därför bör du ta korta pauser då och då, annars kan en av delarna helt enkelt brinna ut;
  • om verktyget är defekt, ta det inte i arbete, om möjligt, säkra dig dessutom med overaller;
Bild
Bild

Enheten är ganska enkel, så du kan arbeta med den utan att ens ha specialiserade färdigheter och kunskaper, men många hantverkare gör misstag när de använder verktyget, vilket leder till nödsituationer. Överensstämmelse med enkla säkerhetsregler skyddar inte bara din enhet från skador utan förhindrar också skada för operatören.

Användarrecensioner

Feedback från köpare av AEG -skruvmejslar vittnar om enhetens exceptionella positiva egenskaper. Och i själva verket har det ganska många fördelar, men det finns också nackdelar.

Konsumenterna inkluderar följande fördelar:

  • ökad kraft;
  • hög laddningshastighet;
  • lång batteriladdning;
  • bra balansering;
  • kompakthet;
  • ergonomi;
  • spektakulär design;
  • komfort vid användning.
Bild
Bild

Av nackdelarna noterar användarna följande:

  • vid temperaturer mindre än +5 grader reduceras driftstiden avsevärt;
  • modeller med äktenskap återkommer regelbundet.
Bild
Bild

Vissa konsumenter tror att modifieringar med typiska funktioner är något för dyra.

Det bör noteras att den överväldigande majoriteten av inhemska och utländska recensioner är positiva, så vi kan säkert säga att AEG -skruvmejslar är det bästa valet för hushållsbruk och mindre reparationer.

När det gäller professionella skruvmejslar är de mycket snävt representerade i detta märke och deras kvalitet är ofta sämre än produkterna från mer kända märken

AEG-skruvmejslar erbjuder ett utmärkt pris-prestanda-förhållande. De är pålitliga, praktiska, ergonomiska och hållbara verktyg.

Rekommenderad: