Roterande Snöslunga: Egenskaper Hos Den Roterande Fräsmaskinen, Egenskaper Hos Impulse SR1730, SFR-360 Snöslungarmodeller Och Andra. Hur Väljer Jag En Modell För En ATV?

Innehållsförteckning:

Video: Roterande Snöslunga: Egenskaper Hos Den Roterande Fräsmaskinen, Egenskaper Hos Impulse SR1730, SFR-360 Snöslungarmodeller Och Andra. Hur Väljer Jag En Modell För En ATV?

Video: Roterande Snöslunga: Egenskaper Hos Den Roterande Fräsmaskinen, Egenskaper Hos Impulse SR1730, SFR-360 Snöslungarmodeller Och Andra. Hur Väljer Jag En Modell För En ATV?
Video: Rotary Milling 2024, April
Roterande Snöslunga: Egenskaper Hos Den Roterande Fräsmaskinen, Egenskaper Hos Impulse SR1730, SFR-360 Snöslungarmodeller Och Andra. Hur Väljer Jag En Modell För En ATV?
Roterande Snöslunga: Egenskaper Hos Den Roterande Fräsmaskinen, Egenskaper Hos Impulse SR1730, SFR-360 Snöslungarmodeller Och Andra. Hur Väljer Jag En Modell För En ATV?
Anonim

Snöstopp är vanligt på ryska vintrar. I detta avseende blir snöröjningsutrustning, både autonom och monterad, mer och mer populär. Vilka typer av snöblåsutrustning finns idag och hur man väljer en manuell modell av en snöplog för dig själv, kommer vi att överväga nedan.

Olika sorter

Huvudindelningen av snöslungor görs enligt typen av arbetscykel:

  • enstegs, med en kombinerad arbetscykel, det vill säga både nedbrytning av snömassor och deras överföring utförs av samma enhet;
  • tvåstegs, med en uppdelad arbetscykel - snöplogen har två separata arbetsmekanismer som ansvarar för utvecklingen av snöskräp och deras röjning genom att kasta snömassan.

Fördelar med enstegs snöslungor:

  • kompaktitet och ökad manövrerbarhet hos apparaten;
  • högre färdhastighet.

Nackdelen med sådana maskiner är deras relativt låga prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ensteg

Enstegs snöslungor inkluderar plog-roterande och fräsande snöplogar. De förra används vanligtvis för att rensa vägar från snödriv. I städer kan de användas för att rengöra trottoarer och små gator. Med en ökad densitet av snöskräp anses de vara ineffektiva.

Bild
Bild

Fräsning eller fräsning av snöslungor var populära på sextiotalet av XX-talet . Principen för deras drift var något annorlunda än de plog-roterande motsvarigheterna: kastrotorn ersattes av en fräs, som tack vare vridmomentet klippte snömassan och överförde den till klockan. Men många brister i denna typ av teknik minskade snabbt populariteten hos sådana maskiner och de "gick ur vägen".

Bild
Bild

Tvåsteg

Den tvåstegiga snöplogen omfattar skruv och roterande fräsar. Huvudskillnaden mellan dem ligger i utformningen av matningsmekanismen, som är engagerad i att skära snömassan och mata in den i snökastaren.

Rotary auger snöslungor är för närvarande mycket populära i Ryssland . De hängs på bilar och lastbilar, traktorer och specialchassi. De är utformade för att skotta snöaxlar som lämnas av andra typer av snöplogar och lasta snömassan i lastbilar med en speciell ränna. De används för att rensa snö både i staden och på motorvägar och på banor för flygplatser och flygfält.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med snöslungor:

  • hög effektivitet vid arbete med djupt och tätt snötäcke;
  • stort kastavstånd av behandlad snö.

Men denna typ har sina nackdelar:

  • högt pris;
  • stora dimensioner och vikt;
  • långsam rörelse;
  • drift endast under vintersäsongen.

Rotary snegel snöslungor är indelade i enmotoriga och tvåmotoriga. I enmotoriga modeller drivs både färd och drift av snöslungans redskap med en enda motor. I det andra fallet är en extra motor installerad för att driva snöplogen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta nackdelarna med tvåmotorig konstruktion av snöslungor med snigel inkluderar följande punkter

  • Irrationell användning av huvudchassismotorns effekt. När den används som avsett är verkningsgraden mindre än 10%, under lång tid är hastigheten mindre än den nominella. Detta leder till igensättning av förbränningskammaren, injektorer och ventiler med förbränningsprodukter från bränsleblandningen, vilket i sin tur leder till överdriven bränsleförbrukning och accelererat slitage på motorn.
  • Korsarrangemang av motordrivningar. Motorn som driver snöslungemekanismen framför hytten är placerad på baksidan av maskinen, och huvudmotorn som driver utrustningen är framtill.
  • Betydande belastning på framaxeln i körläge. Detta kan leda till en brytning av bron, för att förhindra sådana funktionsstörningar för skruvrotormaskiner, är en hastighetsbegränsning på upp till 40 km / h inställd.
Bild
Bild

Funktioner hos roterande snöslungor

Syftet med roterande fräsning av snöröjningsanordningar skiljer sig inte från det hos skruvdrivna maskiner-de kan ta bort komprimerade snömassor med efterföljande kasta dem upp till 50 m åt sidan eller lasta dem i godstransporter. Rotationsfräsar kan vara både monterade och autonoma.

Rotary cutter snöslungor kan ta bort snödrivor upp till 3 m höga . Sådan snöröjningsutrustning kan installeras på olika typer av transporter: en traktor, lastare, bil eller specialchassi, liksom på bommen i en lastmaskin.

Det bör också noteras den höga produktiviteten och effektiviteten hos sådan utrustning under svåra förhållanden: med hög luftfuktighet och snötäthet, på vägsträckor avlägsna från städer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktegenskaper

Det finns ett stort antal olika snöröjningsutrustning på marknaden idag.

Till exempel, modell Impulse SR1730 tillverkad i Ryssland har en arbetsbredd på 173 cm för rengöring av snötäcket, med en massa på 243 kg. Och Impulse SR1850 kan rengöra en remsa 185 cm bred vid cirka 200 m3 / h, enhetens vikt är redan 330 kg. Den monterade roterande fräsenheten SFR-360 fångar en bredd på 285 cm med en kapacitet på upp till 3500 m3 / h och kan kasta den bearbetade snömassan på ett avstånd av upp till 50 m.

Bild
Bild

Om du tar en skruvrotormekanism tillverkad i Slovakien KOVACO -märken , varierar rengöringsbredden från 180 till 240 cm. Enhetens vikt är från 410 till 750 kg, beroende på konfiguration. Spenderat snökastavstånd - upp till 15 m.

Bild
Bild

Fräs-roterande snöslunga KFS 1250 har en vikt på 2 700–2 900 kg, medan snöfangningsbredden varierar från 270 till 300 cm. Den kan kasta snö på ett avstånd av upp till 50 m.

Bild
Bild

GF Gordini TN och GF Gordini TNX ett område med en bredd på 125 respektive 210 cm rensas, snö kastas på ett avstånd av 12/18 m.

Bild
Bild

Roterande fräsmekanism "SU-2.1 " producerad i Vitryssland kan bearbeta upp till 600 kubikmeter snö per timme, medan arbetsremsans bredd är 210 cm. Kaststräckan sträcker sig från 2 till 25 m, samt rengöringshastigheten - från 1, 9 till 25, 3 km / h.

Bild
Bild

Italiensk snöslunga F90STi hör också till den roterande fräsningstypen, apparatens vikt är 13 ton. Skiljer sig i hög produktivitet - upp till 5 tusen kubikmeter per timme med rengöringshastighet upp till 40 km / h. Bearbetningsremsans bredd är 250 cm. Den används för att rensa landningsbanor från flygfält.

Bild
Bild

Vitrysk snöplog "SNT-2500 " väger 490 kg, klarar upp till 200 kubikmeter snömassa per timme med en arbetsbredd på 2,5 m. Slössnö kastas på ett avstånd av upp till 25 m.

Bild
Bild

Snöslunga modell LARUE D25 gäller även högpresterande enheter - den kan bearbeta upp till 1100 m3 / h med en bredd på arbetsytan på 251 cm. Enhetens vikt är 1750 kg, snöslängden kan justeras från 1 till 23 m.

Bild
Bild

Dessa tekniska egenskaper är endast för informationsändamål och kan när som helst ändras på begäran av tillverkaren. Läs därför noga instruktionerna och tekniska egenskaperna för det avsedda köpet när du väljer en modell av en snöslunga.

Hur väljer jag en modell för en ATV?

För en ATV kan du välja två typer av redskap för snöröjning: roterande eller med blad. Den första typen kan inte bara utveckla snöavlagringar utan också kasta snö åt sidan på ett avstånd av 3-15 m, beroende på modell.

Det kan också noteras att roterande snöslungor för terränghjulingar i allmänhet är kraftfullare än modeller med blad, de kan utveckla snöstopp med en höjd av 0,5-1 m.

Bild
Bild

När det gäller snöslungor med soptippar kan följande punkter markeras

  • Bladen är enkelsektioner och tvåsektioner - för att kasta snömassan i en eller två sidor, icke -roterande - med en fast snöavskiljningsvinkel och roterande - med möjlighet att justera fångstvinkeln.
  • På höghastighetsplogmodeller är bladets överkant kraftigt böjd.
  • Ramen och fästsystemet kan antingen vara avtagbart eller permanent. De mest moderna modellerna är utrustade med ett "flytande blad" - när ett fast hinder upptäcks under snön, drar bladet automatiskt tillbaka och lyfter.
  • För modeller avsedda för installation på en ATV är minimal mekanisering karakteristisk, det vill säga att bladnivån vanligtvis ställs in manuellt.

Prestandan hos ATV -modeller är ganska begränsad på grund av motorns låga effekt.

Rekommenderad: