Makita Skruvmejsel (50 Bilder): Funktioner I Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel. Hur Väljer Jag Batteri Och Nätmodell?

Innehållsförteckning:

Video: Makita Skruvmejsel (50 Bilder): Funktioner I Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel. Hur Väljer Jag Batteri Och Nätmodell?

Video: Makita Skruvmejsel (50 Bilder): Funktioner I Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel. Hur Väljer Jag Batteri Och Nätmodell?
Video: DIY solar charging lithium battery wall 2024, Maj
Makita Skruvmejsel (50 Bilder): Funktioner I Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel. Hur Väljer Jag Batteri Och Nätmodell?
Makita Skruvmejsel (50 Bilder): Funktioner I Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel. Hur Väljer Jag Batteri Och Nätmodell?
Anonim

I mer än 100 år glädjer det japanska märket "Makita" sina kunder med ständigt förbättrade skruvmejslar av hög kvalitet. Tillverkarens sortiment innehåller både batteri- och nätverksmodeller. Vilken av dem och varför är det värt att ge företräde, liksom invecklingarna i arbetet med skruvmejslar med ett litiumbatteri, och kommer att beskrivas i den här artikeln.

Generella egenskaper

Nästan vilken skruvmejsel som helst från en japansk tillverkare kan helt ersätta en uppsättning verktyg. Det är perfekt för att arbeta med en mängd olika klassiska bindningar. En sådan skruvmejsel är bekväm och funktionell att arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraften på 18 volt och en slitstark växellåda låter dig fästa även självgängande skruvar med stor diameter utan rädsla för att utföra arbete av dålig kvalitet eller snabb nedbrytning av enheten. Strömkontrollknappen på skruvmejseln finns på enhetens gummerade handtag, vilket gör användningen så bekväm och säker som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner, till exempel att ändra arbetshastighet och bakgrundsbelysning, gör att du bekvämt kan utföra de nödvändiga åtgärderna med det här verktyget snabbt och effektivt. Om du köper den senaste utvecklingen av Makita -modellen kan de vid behov användas som en borrmaskin . Det är sant att i det här fallet är det bättre att välja den skruvmejsel som implementeras tillsammans med autonom laddning och fungerar inte direkt bara från anslutningen till nätverket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Motorn på skruvmejslarna hos den japanska tillverkaren har utmärkt slitstyrka , överhettas inte, och vissa modeller har en överhettningsavstängningsfunktion. Skruvmejslar med batteriväxlare får inte användas om laddaren är inkopplad. Detta kan leda till överhettning och för tidigt fel på enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet kännetecknas alla Makita skruvmejslar av

  • hög funktionalitet
  • överkomligt pris
  • långsiktigt oavbrutet arbete
  • ytterligare garanti från tillverkaren
  • enkel användning
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är idag svårt att hitta en tillverkare av sådana enheter med en liknande kombination av pris och kvalitet.

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra verktyg har japanska skruvmejslar sina fördelar och nackdelar. Det finns en hel del fördelar.

  • Mångsidig användning
  • Nästan helt autonom drift
  • Reservdelar kostar mindre än konkurrerande märken
  • Enkel användning
  • Lätt vikt, tack vare att användningen av skruvmejseln inte orsakar obehag och känsla av trötthet i handen
  • Ergonomisk
  • Närvaron av en speciell knapp för smidig frigöring och skarp inbromsning av arbetet
  • Snygg och modern design
  • Prisvärt pris
  • Garantitiden för det ursprungliga instrumentet är 3 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också små nackdelar, som dock snabbt kan elimineras om det behövs

Vid mycket arbete kan motorn gå snabbt. I det här fallet är det tillräckligt att köpa en speciell förstärkt växellåda, och detta minus elimineras

Bild
Bild
Bild
Bild

Svag skruvmejseleffekt eller låg bakgrundsbelysning. Det är svårt att eliminera en sådan nackdel på egen hand, men det kan undvikas om du köper rätt verktyg för att utföra specifika uppgifter

Dessa verktyg har fler fördelar än nackdelar. Därför är det inte förvånande att antalet fans av Makita -märkesprodukter ökar varje år.

Huvudsorter

Tillverkaren erbjuder idag kunderna ett brett utbud av dessa verktyg. Alla kan grovt delas in i flera stora grupper:

  • Nät eller batteri . De skiljer sig från varandra i arbetssättet: antingen från en direktanslutning till elnätet (el) eller från ett utbytbart batteri (autonomt). När du utför en liten mängd arbete är det bättre att köpa det andra alternativet. Samtidigt är ett elverktyg mer lämpligt för privat och långvarigt bruk.
  • Tejpenhet underlättar mycket arbete och minskar den totala tiden för dess utförande. Självgängande skruvar sätts in sekventiellt i ett speciellt rörligt bälte, som, när skruvmejseln slås på, går oberoende framåt.
  • Kassettinstrument - normal standard, som är mer lämplig för hushållsbruk. Den har inte samma funktion som den tidigare modellen, varje självgängande skruv måste installeras separat.
  • Professionella och hushållsapparater . De skiljer sig från varandra i kraft, tillgänglighet av ytterligare utrustning, arbetshastighet. Båda dessa typer kan dessutom antingen vara komplett med en ficklampa eller utan den.
  • Borstlös skruvmejsel har en speciell borstlös motor. Det är i sådana verktyg som du snabbt och inom ett brett spektrum kan ändra intensiteten och hastigheten på själva enheten. Den nya generationen hushållsskruvmejslar är i princip alla borstlösa.
  • Puls och chock verktygen skiljer sig från varandra genom borrens rörelse. I det första fallet är det intermittent och mer intensivt, i det andra är det smidigt och glidande.
  • Klassiskt och kantigt elektrisk skruvmejsel. I det första fallet är modellen mer kompakt. Den har ett långt handtag och en kort övre arbetsdel. Det är det som gör ett sådant verktyg så bekvämt som möjligt att använda på svåråtkomliga platser.
  • 12 volt, 18 volt, 220 volt - denna markering indikerar batteriets effekt och nätspänningens intensitet för laddning. Ju högre denna indikator är, desto kraftfullare och hållbar blir själva skruvmejseln.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid första anblicken är det ganska svårt att förstå så många olika instrumentegenskaper, men så är inte fallet. Det är nödvändigt att bestämma åtminstone en ungefärlig lista över verk som kommer att utföras med dess användning och läsa recensionerna från ägaren av sådana enheter och först då fatta ett köpbeslut.

Modellbetyg

Trots ett ganska brett utbud finns det några skruvmejslar som är särskilt populära bland köpare.

Makita DDF343SHE - den bästa skruvmejseln för proffs. Den trådlösa modellen har två löstagbara batterier, vilket gör att du kan använda den länge utan avbrott för laddning. Den kännetecknas av hög effekt, smidig och hållbar drift. Tillverkaren garanterar upp till 3 års exklusiv och högkvalitativ drift av enheten, och positiva kundrecensioner bekräftar detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

FS4000 Är en annan modell populär bland professionella byggare och snickare. Har en hög hastighet, en bekväm strömbrytare, en stor batteriladdning. Den ligger bekvämt i handen och utför alla sina funktioner med hög kvalitet. Närvaron av ytterligare belysning gör det möjligt att använda den i svagt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell 6807 - är ett mångsidigt verktyg. Sladdlös skruvmejsel perfekt för både professionell och hemmabruk. Kraftfull, inte överhettad vid långvarig användning, ergonomisk och lätt att använda. Och det är också viktigt att priset på ett sådant verktyg är tillgängligt för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

FS4300 - en nätverksmodell av den elektriska skruvmejseln, som är oumbärlig för hemmabruk. Själva enheten är lätt, passar bekvämt i handen, ger inte obehag vid långvarig användning och gör att du snabbt kan utföra nödvändiga operationer. Det är en av de mest populära hushållsmodellerna för den här enheten. Det kännetecknas av lågt driftljud, hög batterikraft, bra effekt och mångsidighet. Har en modern snygg design, den anses vara en av de mest budgetmässiga, men moderna modellerna av Makita skruvmejslar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många recensioner av ägarna till dessa verktyg bekräftar bara deras höga kvalitet och säkra drift. Därför bör du uppmärksamma dem när du väljer en skruvmejsel.

Hur väljer man?

För att köpet inte ska ge besvikelse och för att det nya verktyget ska fungera troget under mycket lång tid måste det väljas korrekt. Därför är det lämpligt att ta hänsyn till några av nyanserna när du går till affären.

  • Du bör inte välja ett verktyg baserat på priset. Det första du bör uppmärksamma är de tekniska specifikationerna.
  • Om skruvmejseln kommer att användas nästan dagligen och för att utföra en stor mängd arbete, bör professionella modeller köpas. Om du planerar att använda det då och då, är ett enkelt verktyg för lekmannen ganska lämpligt.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas rotationshastigheten - ju högre den är, desto kraftfullare är enheten. För hushållsbehov kan du köpa skruvmejslar 400-500 rpm, och för proffs bör denna siffra sträcka sig från 1100 till 1300 rpm.
  • Nätverksmodeller är mer lämpliga för hemmabruk. De är tyngre än sladdlösa verktyg och kräver direkt strömförsörjning.
  • Det är lämpligt att ge företräde åt skruvmejslar med en nyckellös chuck, och inte med en nyckel. De förstnämnda är snabbare och enklare att underhålla och kräver inte användning av en extra nyckel.
  • Vare sig det är hemma eller för yrkesmässigt bruk är det bättre att köpa ett verktyg som har en omvänd funktion. Det låter dig skruva loss den självgängande skruven utan att använda ytterligare verktyg.
  • Enkel användning. Det är nödvändigt att ta enheten i handen och utvärdera hur bekväm den är att hålla både i av- och påläge. Detta gör att du senare kan undvika obehagliga känslor när du använder den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att vara användbart att bekanta dig med tillbehören i fodralet innan du köper. Detta är särskilt viktigt när du köper en professionell skruvmejsel. Ju mer varierande innehållet i ärendet är, desto mindre sannolikt är det att du kommer att behöva köpa ytterligare verktyg senare.

Användarmanual

Tillsammans med varje skruvmejsel implementeras en speciell insats som innehåller alla grundläggande krav och rekommendationer för korrekt användning av en viss enhetsmodell. Men det finns allmänna regler för alla skruvmejslar av detta märke, som måste följas.

  • Det är nödvändigt att arbeta på ett väl upplyst ställe.
  • Barn och personer som är påverkade av alkohol får inte arbeta.
  • Lämna inte enheten, oavsett typ och specifik modell, i regn, snö eller strålande sol.
  • Innan du sätter på skruvmejseln måste du ta bort alla onödiga verktyg från den.
  • Under arbetet, lägg inte för mycket press på honom.
  • När du utför justeringsarbete, liksom innan du tar bort chucken eller andra tillbehör, ska skruvmejseln stängas av och vid behov kopplas bort från elnätet.
  • Kontrollera före och efter varje användning att alla delar av instrumentet är i gott skick och rena.
  • Använd endast laddare som anges av tillverkaren för laddning.
  • Det är strängt förbjudet att ta isär eller försöka reparera verktygets laddningsblock själv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje bruksanvisning för skruvmejslar av detta japanska märke innehåller nödvändigtvis dessa grundläggande regler. Deras efterlevnad anses vara oerhört viktig både för korrekt och säker användning av enheten och för personens egen säkerhet.

Jämförelse av Makita skruvmejslar med andra märken

Det japanska märket är inte det enda i världen som bedriver tillverkning och försäljning av skruvmejslar av olika typer och modeller. En liten jämförande egenskap med de viktigaste konkurrenterna gör att du verkligen kan jämföra fördelar och nackdelar med varje märke och i slutändan göra rätt val.

  • Bosch Är en annan världsberömd tillverkare av skruvmejslar. Till skillnad från varumärket Makita är kostnaden för själva verktyget, liksom dess reservdelar, mycket högre. Dessutom, under arbetet, även med ett standardverktyg, även ett professionellt, är det ofta en stark strykning av själva patronen. Detta skapar vissa olägenheter vid långvarig användning och orsakar snabbt trötthet i handen. När det gäller resten finns det inga allvarliga klagomål om Bosch -enheter.
  • Metabo Är en tysk tillverkare känd för att producera verktyg av hög kvalitet. Dess viktigaste skillnad mot produkterna från den japanska tillverkaren är den högre kostnaden för skruvmejslar. Det finns inga klagomål om de tekniska egenskaperna och själva driften av enheterna.
  • Dewalt - är nästan lika konkurrent för den japanska tillverkaren. Båda tillverkar kvalitets- och hållbara produkter. Den största skillnaden är att reservdelar till Dewalt -skruvmejslar inte bara är dyrare, de är ännu svårare att hitta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa tillverkare har arbetat på verktygsmarknaden i mer än ett dussin år. Under denna tid har de fått ett gott rykte och skapat en krets av sina kunder. Samtidigt är kvaliteten på deras skruvmejslar och sortimentet mycket lika. Därför är det omöjligt att utpeka något märke och säga att det är det bästa.

Hur repareras?

Skruvmejslar är komplexa verktyg. Därför rekommenderar tillverkaren inte att utföra en fullvärdig reparation av enheter med egna händer, om vi pratar om allvarliga störningar. Om problemen i arbetet är små, till exempel patronstopp, är det ganska acceptabelt att demontera verktyget med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byte av komponenter får endast utföras i en spänningsfri enhet. För att göra detta, stäng av enheten, koppla bort den från elnätet eller ta ut batteriet och fortsätt sedan till ytterligare åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under alla omständigheter måste du först demontera själva verktyget ordentligt:

  • ta bort skruvarna som håller ihop enhetens kropp
  • ta bort startknappen och alla dess komponenter
  • ta bort motorreduceraren från det demonterade huset
  • koppla bort dessa två mekanismer från varandra
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att byta chucken i verktyget måste du först avgöra hur den är fäst vid axeln och sedan fortsätta enligt instruktionerna.

Inskriptionen "1-6 B10" indikerar Morse-fästet. I detta fall är det bara att slå ut den gamla chucken med en vanlig hammare. Installera sedan en ny.

Märkning som "1, 0-11 M12x1, 2" eller "2-13 mm ½-20 UNF" betyder en tumgänga. I det här fallet, öppna chuckkäken, sätt in sexkantnyckelns kortsida i käftarna och slå hårt med en hammare. Kanterna rör sig bort och patronen kan skruvas loss för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att vara möjligt att montera tillbaka skruvmejseln när den nya chucken har installerats på plats.

Om vi pratar om att byta borstar eller en växellåda är det bäst att kontakta ett specialiserat servicecenter. Det är mycket svårt att göra sådant arbete på egen hand hemma med hög kvalitet och säkerhet, särskilt utan erfarenhet.

I allmänhet är skruvmejslarna av det japanska märket Makita idag en av de bästa i kvalitet och prisvärda i världen, och deras ägares recensioner bekräftar bara detta.

Rekommenderad: