Sparky Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 12 Volts Batterimodell

Innehållsförteckning:

Video: Sparky Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 12 Volts Batterimodell

Video: Sparky Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 12 Volts Batterimodell
Video: Montera LiFePO4 3,2V celler och BMS till ett 12V Litium Batteri 2024, Maj
Sparky Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 12 Volts Batterimodell
Sparky Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Litiumbatteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 12 Volts Batterimodell
Anonim

Skruvmejseln är ett oumbärligt verktyg för hemmet. Tack vare honom kan du snabbt hänga en hylla hemma, montera en garderob eller installera en ny köksuppsättning. Tidningen "Vyboved" har sammanställt ett betyg av de bästa skruvmejslarna för hemmabruk. En av de ledande linjerna i den är upptagen av Sparky -skruvmejseln. Modellerna av detta märke är pålitliga att använda, mycket lätta, de är bekväma att hålla i handen och deras kostnad är låg.

Bild
Bild

Att välja en skruvmejsel

För högkvalitativ och enkel användning bör skruvmejseln vara lätt i vikt, ha en omvänd rörelse (bakåt) för att lossa en fast skruv, det är önskvärt att "blåsa" -funktionen finns, liksom flera hastighetslägen. En annan viktig aspekt är vridmoment. Vanligtvis, för trä, används enheter med ett minimimoment på högst 15 varv / min. Maximalt är det mer effektivt att köpa en skruvmejsel med det högsta vridmomentet, till exempel når professionella mer än 1000 varv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj en skruvmejsel själv: den ska vara bekväm att använda och passa exakt under din handflata. Det är användbart att ha indikatorer på laddning och / eller överhettning.

Moderna skruvmejslar är laddningsbara, det vill säga att de inte har någon nätkabel, utan laddas bara från elnätet. Därför är valet av ett batteri en viktig uppgift för fortsatt drift. När allt kommer omkring, om ditt instrument ständigt är "på laddning", blir det lite vettigt av det. Det finns flera typer av batterier för dessa enheter.

  • Ni-Cd eller nickel-kadmium Är den allra första och mest populära typen av batteri bland skruvmejslar. Man tror att ett sådant batteri är avsett för 1000 laddningar och är mest lämpligt för hemmabruk.
  • Ni-MH eller nickelmetallhydrid - något sämre, eftersom batteriets kapacitet med tiden minskar på grund av frekvent laddning. Denna modell är vanligtvis klassad för 500 laddningar.
  • Li-jon eller litiumjon anses vara det mest miljövänliga, inget skadligt kadmium. Den enda nackdelen är att den inte tål negativa temperaturer bra. Därför måste den förvaras noggrant, helst vid rumstemperatur. Enligt egenskaperna deklareras lagringstemperaturen inte lägre än -10 och inte högre än +60 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken du ska välja för dig beror på preferenser och användningsintensitet. För hemmabruk är modernt litium lämpligt.

Sparky är ett kvalitetsverktyg

Tillverkaren Sparky PROFESSIONAL är ett av de ledande verktygen på marknaden. Det rekommenderas av både proffs och amatörer. Den största skillnaden mellan skruvmejslarna i detta företag är närvaron av en laddningsindikator och belysning av arbetsområdet. Den varierande priskategorin bland modellerna gör att du kan välja något optimalt för varje specifik köpare. Skruvmejslar finns i flera produktkategorier: sladdlösa borrmaskiner / skruvmejslar BR2 10.8Li HD, BR2 10.8Li - C HD, BR2 7.2Li HD (där batteriets typ och spänning omedelbart anges), sladdlös vinkelborr BAR 12E, sladdlös slagborrar BUR2 18 Li HD (2/4 Ah) (batterityp anges också).

Bild
Bild
Bild
Bild

Batteri

Varje Sparky -modell använder ett litiumbatteri. För en lång livslängd för en skruvmejsel med ett sådant batteri finns funktioner för dess användning. Här är några tips om hur du använder ett Li-Ion-batteri för att hålla det igång i flera år.

  • Övervaka laddningsnivån och ladda skruvmejseln med 20-30%.
  • Om en kritisk laddningsnivå på 10–20% kvarstår på skruvmejseln betyder det att batteriet håller laddningen mindre effektivt vid efterföljande laddningar och snart försvinner det helt.
  • Lämna inte batteriet i kallt väder, i en källare eller garage. Dessa laddningsceller tål inte kyla.
  • Experiment har visat att den optimala laddningen för att förvara en skruvmejsel ska vara 50-60%. Om det finns 2 batterier i satsen, ladda det ena till 60% och lämna det i lådan, och använd det andra enligt ovanstående regler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots sådana svårigheter vid drift är gjutbatterier många gånger högre än prestanda för nickelbatterier. Det är inte bara miljövänligt, det kommer också att vara dubbelt så länge. Trots att litiumbatterier har mer kapacitet jämfört med nickel, var uppmärksam på denna indikator när du väljer, eftersom modellerna också skiljer sig från varandra.

Skillnader i Sparky -modeller

Modeller BR2 10.8Li HD, BR2 10.8Li - C HD, BR2 7.2Li hänvisa till sladdlösa borrmaskiner. Spänningen under drift överstiger inte 10,8 volt. När det gäller laddningstid tar alla tre modellerna ungefär samma tid - en halvtimme. Sådana modeller är praktiska med ett handtag - det är mycket bekvämare att hålla en skruvmejsel i upprätt läge än det kommer att likna ett handtag i form. Alla tre verktygen har två batterier, vilket gör deras användning ännu bekvämare (det viktigaste är att använda reglerna för användning av batterier). Modellernas vikt är också ungefär densamma - cirka 1 kilo. Tack vare detta blir handen inte trött och processen verkar inte så tråkig.

Bild
Bild

BUR2 18 Li HD (2/4 Ah) , förutom två batterier, har den också ett extra handtag. Med tanke på att den här skruvmejseln har funktioner som en borr, kommer de till nytta. Modellen har ett högt vridmoment (75 N * m) och 25 steg för justering.

Bild
Bild

BAR 12E Är en sladdlös vinkelborrmaskin som gör att du kan arbeta på de svåraste områdena. För ytterligare bekvämlighet belyses arbetsområdet med inbyggda lysdioder. Spänningen på denna enhet är 12 volt och batteritypen är Ni-Cd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Priskategori på modeller

Genomsnittspriset för en skruvmejsel är 5 tusen rubel. BAR 12E är dyrare - cirka 11 tusen rubel. Om du köper en skruvmejsel online finns det en chans att spara pengar, eftersom beställningar på nätet alltid är billigare än de som du kan köpa i en butik. Priset fastställs baserat på närvaron eller frånvaron av ytterligare funktioner.

Bild
Bild

Recensioner

Sparky är en kvalitetsprodukt med bra valuta för pengarna. Användarna noterar att de främsta fördelarna är pris, hastighet och borrkraft, vilket säkerställer ett snabbt och högkvalitativt arbete. Det gummerade handtaget lämnar inte förhårdnader och gör att du kan arbeta bekvämt under lång tid. Nyckellös chuck -teknik sparar tid när du byter bit. Dessutom har varje modell en så kallad broms som stoppar chucken i tid. Satsen innehåller oftast ett förvaringsfodral och ett extra batteri.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta nackdelarna som identifieras är mycket dålig laddning. Faktum är att det finns något som heter "självurladdning", det vill säga, i inaktivitet, spenderar skruvmejseln också laddning och laddar därför ut till ett kritiskt minimum. Som ett resultat sjunker dess laddningsprestanda.

Frekvent förekomst av "slag" av patronen noteras. Köpare klagar över det frekventa behovet av att ladda upp skruvmejseln med långvarig och regelbunden användning. På / av -knappen går också sönder snabbt. Under garantin kan du inte byta batteri och nätkabel. Det finns en "life hack" här: om du registrerar dig på tillverkarens webbplats efter att ha köpt en skruvmejsel får du ytterligare två års garanti för verktyget. I dessa modeller uppväger proffsen minuserna, så Sparky -skruvmejselmodellerna kan rekommenderas för hushållsbruk.

Rekommenderad: