Metabo Skruvmejsel (32 Bilder): Funktioner I 18 Volts Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Metabo Skruvmejsel (32 Bilder): Funktioner I 18 Volts Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Recensioner

Video: Metabo Skruvmejsel (32 Bilder): Funktioner I 18 Volts Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Recensioner
Video: Hikoki cordless combi drill DV 18DBFL2 - unboxing and testing - is it any good? 2024, Maj
Metabo Skruvmejsel (32 Bilder): Funktioner I 18 Volts Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Recensioner
Metabo Skruvmejsel (32 Bilder): Funktioner I 18 Volts Sladdlös Modell. Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Borrmaskin? Recensioner
Anonim

Metabo skruvmejslar är populära elektriska apparater med imponerande prestanda och uppfyller alla moderna säkerhetskrav. De är brett representerade i butikskedjor, företaget lanserar regelbundet nya produkter på marknaden och säkerställer förbättringar av det befintliga modellutbudet.

Särskilt populära är mobilbatteriversioner av utrustning som gör att du kan arbeta självständigt utan att vara ansluten till det elektriska nätverket.

Bild
Bild

Märkesfunktioner

Företaget Metabowerke GmbH, som producerar märkesvaror under eget varumärke, ligger i Nürtingen, Tyskland. Företaget har varit verksamt sedan 1924 och bar ursprungligen namnet på en av dess grundare - Schnizler. Företaget har haft sitt moderna namn sedan 1929. Sedan 2007 har absolut hela sortimentet av företagets produkter producerats under varumärket Metabo. Bland företagets prestationer kan man särskilja introduktionen av LiHD-Akku-teknik vid tillverkning av batteriutrustning, som anses vara en av de mest avancerade på marknaden.

Huvudspecialiseringen av varumärket idag är produktion av icke-flyktig hantverksutrustning. Sortimentet omfattar vinkelslipar, borrar, sticksågar, sågar, väggjakt, skruvmejslar , kan stödja arbete under lång tid utan ytterligare laddning. Kundrecensioner av Metabo kompakta reparations- och konstruktionstillbehör är överväldigande positiva.

Trådlösa skruvmejselmodeller som tillverkas av märket kommer att uppskattas av både amatörhantverkare och proffs som använder sådan utrustning varje dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Bland de främsta egenskaperna hos Metabo skruvmejslar är:

  • kompakta mått;
  • ett brett utbud av hastighetslägen med bekväm omkoppling;
  • energiförbrukande batterier;
  • säkra nätkablar;
  • laddare ingår;
  • en uppsättning reservdelar (reservborstar) som tillägg;
  • Ergonomiskt formgjutet hus skyddat från damm;
  • reducerare med aluminiummantel, bra värmeavledning;
  • inbyggd nyckellös chuck;
  • belysning av arbetsområdet;
  • Slagfasthet - Elverktyg tål ett fall på 2 meter utan att skada konstruktionsdelarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de viktiga egenskaperna hos Metabo skruvmejslar vi kan notera närvaron i vissa modeller av ett pulsläge … Det gör det möjligt att ta bort fasta skruvar, borra igenom porslinstengods och kakelbeläggningar utan extra ansträngning.

En annan användbar funktion, utökar skruvmejselns möjligheter - en slagmodul som låter dig simulera hur en borrmaskin fungerar … Riktad LED-bakgrundsbelysning förbrukar minimal energi, vilket gör det lättare att arbeta i mörka rum och svåråtkomliga områden.

Den viktigaste egenskapen är vridmoment. I hushållsmodeller överstiger den inte 10-15 Nm. Professionella verktygsalternativ kan fungera vid 130 Nm.

Ju högre vridmoment, desto lättare är det att arbeta med hårda material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

När du väljer en Metabo -skruvmejsel bör funktionerna i den 18 volts sladdlösa modellen klargöras i förväg. Det anses vara det mest populära bland halvprofessionella och är ganska lämpligt för regelbunden användning. Serien kommer med ett ganska brett utbud av mångsidiga alternativ.

Alla typer av skruvmejslar som tillverkas av Metabo -märket kan grovt delas in i tre stora kategorier

Nätverk som regel kompletterad med en 5 m lång sladd, tillräcklig för fri rörlighet inom samma rum. Skruvmejseln har inga begränsningar för arbetets varaktighet, den har en högre effekt. Sådana modeller produceras ofta i en kombinerad version.

Borrmaskinen kan arbeta inte bara med självgängande skruvar, utan också med borrar med olika diametrar. Med hammarmodulen kan du byta ut borrhammaren mot små mängder arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar … Bland dessa typer av teknik kan du hitta borstlösa modeller med en verkningsgrad som är 30% högre än för andra analoger och klassiska samlarlösningar. Den 18 volts trådlösa Metabo -skruvmejseln ger hög prestanda och energieffektivitet. De flesta har en backknapp, nödstopp. Kompaktheten och bärbarheten hos laddningsbara modeller gör dem riktigt lätta att använda.

Mångsidiga alternativ finns för att skruva i en isskruv och tillhandahålla små hushållstjänster - de brukar öka den totala arbetsresursen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejp … Konstruerad för långsiktig drift med automatisk tillförsel av självgängande skruvar till borrkronan. De tillhör kategorin professionella arbetsredskap, utrustade med nätaggregat. De används främst i ramkonstruktion när man skapar utställningsställ och skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Recensioner av Metabo -skruvmejselmodeller visar att de fullt ut motiverar sin status som ledare på den moderna marknaden. Priset på de flesta produkterna i raden är högre än marknadsgenomsnittet. Men användningen av ny teknik kan avsevärt öka arbetsresursen för batteri och nätverksutrustning, öka produktiviteten och säkerheten. Vilka modeller blir regelbundet ledande inom konsumentbetyg?

För installation av tak och andra konstruktioner på höga höjder anses den kompakta Metabo SE 4000 vara det bästa alternativet .… Nätverksmodellen väger endast 1,1 kg, producerar upp till 4400 varv / min på tomgång, är utrustad med en 5 m kabel. Strömförbrukning är 600 watt. En integrerad utlösningsknapp gör att operatören enkelt kan dra i avtryckaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

För takarbete är alternativ 1 Metabo DWSE 6.3 … Modellen utvecklar ett vridmoment på upp till 18 Nm, ansluter enkelt trä och metall, väger bara 2 kg. Utrustningen stöder drift i backläge, startknappen är fixerad i ett förutbestämt läge. Den speciella chucken är utformad för att underlätta bitbyte.

Vid tomgång utvecklas den upp till 2100 varv / min.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metabos specialiserade bältemodeller inkluderar Metabo SE 6000 … Modellen är utrustad med en anordning för matning av skruvar, utvecklar en hastighet på upp till 6000 rpm med en förbrukning på högst 600 watt. Ett extra munstycke möjliggör snabb omladdning av bandmatningen. Två handtag gör arbetet med utrustningen bekvämare.

Skruvmejseln har en låg vikt-1, 1 kg, är utrustad med en lång fem meter lång sladd, stöder arbete med självgängande skruvar 19-100 mm långa, kan användas utan munstycke.

Bild
Bild

Bland batterimodellerna bör flera ledare pekas ut samtidigt

  • Ultrakompakt Metabo PowerMaxx BS … Den kan fungera upp till 8 timmar utan laddning och är utrustad med ett extra reservbatteri med standardkapacitet för 2 A / h. Handtagets gummerade lock, närvaron av bakåt, belysning och växling säkerställer enkel användning under alla förhållanden. Trots sin kompakta storlek och vikt på 900 gram är modellen lämplig för att borra is och utföra funktionen som en borr vid arbete med trä och metall.
  • Kraftfull och energikrävande Metabo BS 18 LTX Impuls 4.0 … En skruvmejsel utformad för maximal långsiktig autonom drift, drift vid skruvdragning med stor diameter (upp till 8 mm). Två handtag och en nyckelfri chuck låter dig överföra modellen till borrläget. Stöder impulsläge, frikopplingsbroms tillgänglig för nödstopp.
  • Metabo BS 18 LT-BL / LIHD … En ny generation modell i en kompakt kaross med ett innovativt 4 Ah batteri. Skruvmejseln är anpassad för cykliskt arbete med maximal intensitet, använder moderna kylmekanismer. Det utvecklade vridmomentet når 60 Nm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla moderna modeller av skruvmejslar från ett välkänt tyskt märke är inriktade på att lösa specifika problem och är lämpliga för professionellt bruk.

Urvalstips

När du väljer Metabo skruvmejslar är det värt att överväga deras tekniska egenskaper och ytterligare funktioner. Avtagbar hårdvara ingår - utbytbara borstar och bitar, vinkelfäste kan vara mycket användbart. Batteritypen spelar också roll. Nätverksmodeller är främst lämpliga för underhåll av byggnader och strukturer, för mindre reparationer och dekorationer. Det är viktigt att vara uppmärksam på längden på nätsladden.

Batterilösningar, beroende på modifiering, stöder drift i 8-48 timmar utan laddning.

De är mer mobila och kompakta; oftast ingår ett eller två extra batterier i satsen. Mest ofta finns det i Metabo -modeller ett litiumbatteri för en skruvmejsel, det mest pålitliga och energieffektiva … Den har en kompakt storlek, som regel passar den helt i utrustningshandtaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om priset är en viktig faktor kan du också köpa nickel-kadmiumalternativ. Batterierna här är mer massiva, har en kortare livslängd, men kostnaden för utrustningen blir mycket billigare. Patrontypen är en annan hörnsten i ett bra köp.

Om möjligt är det bättre att välja en modell med en universell nyckellös chuck som stöder arbete med borrar och bitar med olika diametrar.

Spänning spelar också roll. Minimi anses vara 12 volt .… Det används i hushållsmodeller, det anses tillräckligt för montering av möbler och hemmabruk för att lösa hushållsfrågor. De mest kraftfulla skruvmejselalternativen har en spänning på 18 volt ., kan arbeta med metall och trä, stödja hammarborrning eller impulsborrning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer ett batteri för en borrmaskin

Alla sladdlösa borrar är utrustade med tre typer av batterier.

  1. LiHD - den mest avancerade utvecklingen installerad på nya modeller av utrustning som producerats efter 2015. Det elektrokemiska batteriet kan ha en kapacitet i intervallet från 4,0 till 8,0 A / h, med en effekt på 400-3200 W. De kombinerar hög laddningshastighet med lång livslängd.
  2. Li-jon … Kompakta lösningar avsedda för kontinuerlig drift. De kännetecknas av snabb laddning och hög säkerhet och är lätta. De kan snabbt förlora lagrad energi vid låga atmosfärstemperaturer. Batterierna är utrustade med en laddningsfunktion. Deras energi kan fyllas på om tillförseln inte är helt förbrukad.
  3. Ni-Cd - nickel - kadmiummodeller är motståndskraftiga mot urladdning vid lågtemperaturdrift, ger en stor reservkapacitet. Ganska tungt och massivt i jämförelse med moderna motsvarigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett batteri istället för en uttjänt version bör du vara uppmärksam på dess typ och modellnamn.

Dessutom, om du planerar att använda en redan tillgänglig laddare, kan du använda en adapter som ger möjlighet att ansluta alla batterier till en nätkälla.

Driftfunktioner

Vad behöver du veta när du använder Metabo skruvmejslar? Först och främst, noggrant studera instruktionerna. Det är i den som de grundläggande rekommendationerna för användning av teknik finns. Förutom, det finns ett antal viktiga och användbara tips för användning av sådan utrustning, från professionella installatörer, takläggare, efterbehandlare.

  1. Momentjustering är ett bekvämt alternativ. Den ska användas om du behöver upprätthålla ett visst nedsänkningsdjup av skruvets gängade del i materialet. Dessutom minskar användningen av begränsaren bitarslitage.
  2. Borrförare stöder två lägen: borrning och skruvdragning. Växling sker med hjälp av kopplingsspärren, alltför ofta växling från ett alternativ till ett annat kan påskynda dess slitage.
  3. När du väljer en skruvmejsel för vinterfiske är det värt att välja modeller med ett vridmoment på cirka 95 Nm. De räcker för att stansa 35-45 hål i is upp till 70 cm djup. Det är också värt att uppmärksamma typen av patron. För allmän borrning är standard-snabbklämningsalternativet lämpligt. För att skruva loss borren är det bättre att ta modeller med QUICK -serien chuckar, som gör att du kan använda baksidan utan risk för att bryta skruvhuvudet, som fungerar som ett lås.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metabo skruvmejslar är en bra lösning för dem som vill köpa högkvalitativ batteriteknik för hushållsbruk. Ett brett produktsortiment gör att varje användare kan välja den optimala lösningen för sig själv i enlighet med utrustningens kraft och funktionalitet.

Rekommenderad: