Elektrisk Skruvmejsel: Vilken Elektrisk Skruvmejsel-borr är Bättre För Hemmet? Laddarkrets

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Skruvmejsel: Vilken Elektrisk Skruvmejsel-borr är Bättre För Hemmet? Laddarkrets

Video: Elektrisk Skruvmejsel: Vilken Elektrisk Skruvmejsel-borr är Bättre För Hemmet? Laddarkrets
Video: Best Electric Precision Screwdrivers in 2021 | Best Power Screwdrivers | Electric Screwdriver Review 2024, Maj
Elektrisk Skruvmejsel: Vilken Elektrisk Skruvmejsel-borr är Bättre För Hemmet? Laddarkrets
Elektrisk Skruvmejsel: Vilken Elektrisk Skruvmejsel-borr är Bättre För Hemmet? Laddarkrets
Anonim

Den elektriska skruvmejseln är ett populärt och eftertraktat elverktyg och finns i de flesta mäns hemarsenal. Enheten kombinerar ofta funktionerna hos en borr och en borrmaskin, varför den ofta köps som ett billigt alternativ till sådana enheter.

Enhet och tekniska egenskaper

Trots det stora modellutbudet av enheter med ett stort antal tilläggsfunktioner är konstruktionsschemat och driftsprincipen ungefär desamma för alla skruvmejslar. Det finns naturligtvis skillnader, men de är mycket viktigare för reparatörer än för en vanlig konsument.

Grundstrukturen för en klassisk skruvmejsel inkluderar följande enheter:

  • höghållfast hus med kontrollknappar på den;
  • en elmotor som omvandlar elektrisk energi till vridmoment;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • en växellåda som överför rotation från elmotorn till spindeln och är gjord av teknisk plast eller metall;
  • chuck, säkert att fixera arbetsverktyget;
  • en strömkabel som ansluter enheten till en 220 V strömkälla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de viktigaste tekniska egenskaperna hos en elektrisk skruvmejsel är dess kraft . I de flesta hushållsmodeller överstiger den inte 500 W, men i mer "seriösa" instrument når den 900 W eller mer. Enheten styrs med en startknapp och en omkopplare. När du sätter på backen ändras polariteten hos strömförsörjningen och motorn börjar rotera i motsatt riktning. Detta låter dig skruva loss tidigare vriden hårdvara.

Bild
Bild

Växellådan har som regel två hastigheter . Vid en låg nivå på endast 450 vol. / min., skruvar och självgängande skruvar skruvas in eller ut, och vid en högre, når 1400 varv, borrning av trä-, plast- och till och med metallytor. På grund av den höga rotationshastigheten kan den kraftfulla skruvmejseln fungera inte bara som en elektrisk skruvmejsel, utan också ersätta en elektrisk borrmaskin.

En annan viktig parameter är vridmomentets storlek, som visar kraften av bitarnas inverkan på hårdvaran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av material som skruvmejseln kan arbeta beror helt på detta värde. I vanliga hushållsmodeller är denna indikator sällan högre än 15 N * m, medan den i professionella enheter kan nå 130 N * m. Således är hushållsapparater främst utformade för att dra åt korta skruvar och självgängande skruvar, och med hjälp av en professionell enhet kan du dra åt långa och tjocka pluggar och ankare.

Fördelar och nackdelar

Hög konsumenternas efterfrågan på elektriska skruvmejslar på grund av ett antal obestridliga fördelar med detta mångsidiga verktyg.

  • Låg vikt skiljer positivt elektriska enheter från sina batterikomponenter och gör arbetet med verktyget bekvämt och bekvämt.
  • På grund av den konstanta spänningen drabbas enheten inte av strömavbrott under drift, vilket är fallet med batteridrivna skruvmejslar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Möjligheten att använda verktyget som en borr och till och med en borrmaskin ökar avsevärt tillämpningsområdet och ökar efterfrågan.
  • Ett brett prisklass låter dig köpa en enhet till ett överkomligt pris och spara din budget avsevärt.
  • Ett stort sortiment av prover på marknaden ökar enhetens tillgänglighet och gör att du kan tillgodose även de mest krävande förfrågningarna.

Men tillsammans med många uppenbara fördelar har instrumentet fortfarande svagheter . Nackdelarna inkluderar behovet av att ha en närliggande elkälla, vilket inte alltid är bekvämt när man arbetar i en sommarstuga eller på en plats som ligger på avstånd från eluttag. Ofta måste du använda en förlängningssladd för att lösa problemet, och detta är inte alltid tekniskt möjligt. Oförmågan att arbeta i regnet anses också vara en nackdel. Detta krav gäller dock för många andra verktyg och beror på behovet av att följa säkerhetsåtgärder som förbjuder användning av elektriska apparater under sådana förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du börjar köpa en elektrisk skruvmejsel måste du bestämma för vilken typ av arbete verktyget köps och hur ofta det kommer att användas. Till exempel, om enheten köps uteslutande för hemmabruk eller för montering av skåpmöbler, är det bättre att välja en billig kompakt modell med en effekt på 450 till 650 watt. En sådan anordning kommer naturligtvis inte att klara av vridande pluggar, men skruvskruvar och självgängande skruvar samt borrning av hål i trä, tegel och plast är ganska inom sin makt. Dessutom är dess kapacitet tillräckligt för att blanda små portioner byggnadsblandningar och cement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om enheten krävs för professionell verksamhet, bör du vara uppmärksam på "seriösa" multifunktionella enheter som inte bara kan ersätta en elektrisk borr, utan också en genomsnittlig perforator när det gäller effekt.

Nästa urvalskriterium är vridmomentvärdet . Som nämnts ovan är en indikator på upp till 15 N * m tillräcklig för hushållsapparater, medan för professionellt arbete måste du köpa en enhet med ett vridmoment på minst 100-130 N * m. Var också uppmärksam på motorvarvtalet. Men när du väljer hushållsapparater är det ingen särskild skillnad mellan en kraftfull och en svag motor - även den enklaste skruvmejseln visar sig dra åt skruven eller montera skåpet. Om verktyget köps för borrning av hål är det bättre att välja en modell med högre hastighet. Ju högre antal varv desto lättare är det att styra verktyget, desto jämnare blir kanterna vid hålen.

Bild
Bild

En annan viktig funktion är närvaron av en hastighetsomkopplare. Närvaron av detta alternativ skiljer sig faktiskt från en konventionell elektrisk skruvmejsel från en multifunktionell enhet som kan användas som en borr. Ett annat urvalskriterium är tillgången på alternativ. Dessa inkluderar en omvänd funktion, elektronisk styrning och möjligheten att låsa spindeln vid byte av borr eller borr. Du måste också vara uppmärksam på chucken, som är av två typer: nyckel och nyckellös. Den första, även om den fixar borren mycket pålitligt, har ett antal nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För det första bör det alltid finnas en nyckel till hands, som ofta går förlorad. För det andra tar verktygsbyte ganska lång tid. Och för det tredje slits tänderna på nyckeln med tiden, så nyckeln måste ständigt bytas ut.

Den andra typen av chuck - nyckelfri - kräver ingen nyckel . Men det går ofta sönder, håller verktyget sämre och är ständigt igensatt av damm och smuts. Som du kan se har båda patronerna både styrkor och svagheter, och vilken du ska välja beror på verktygets syfte och köparens personliga preferenser.

Bild
Bild

Populära modeller

Det finns ett stort utbud av skruvmejslar på den moderna elverktygsmarknaden. Bland dem finns både framstående varumärken och billiga lite kända modeller. Och trots att de flesta uppfyller moderna krav och håller hög kvalitet, bör vissa noteras särskilt.

Modell Makita HP 20170F är en av de mest köpta och efterfrågade. Enheten är utrustad med två handtag, en frigöringskoppling som omedelbart stoppar borrningens rotation när spetsen kläms och en låsknapp. Enheten är placerad i ett kompakt fodral, bekvämt för transport och förvaring av verktyget.

Bild
Bild

Skruvmejselns chuck har en pålitlig kamdesign - den låter dig byta munstycken med en skiftnyckel. Från alternativen finns en bakgrundsbelysning som låter dig arbeta i mörkret. Enheten kännetecknas av sin enkla design och långa livslängd. Nackdelen med modellen är dålig funktion hos delade kopplingar, som inte alltid fungerar första gången.

Inhemsk modell "Bison ZSSH 300-2 " Det är också ett populärt hushållsverktyg av typen "elektrisk borr-skruvmejsel". Enheten är utrustad med en fem meter lång kabel, en omkopplare som är ansvarig för enhetens kontinuitet och en säkerhetskoppling. Enheten är konstruerad för att skruva skruvar och självgängande skruvar, samt för att borra trä-, plast- och tunna metallytor. Modellen kännetecknas av låg kostnad, pålitlig bitklämning och bekvämt grepp. Nackdelarna inkluderar bristen på resväska.

Bild
Bild

Skruvmejsel "Energomash DU-21 500 " hör också till kategorin billiga enheter och är utrustad med en snabbkoppling, ett bekvämt handtag och en extra uppsättning borstar. Verktyget är lätt att använda, lätt och utrustat med en klämma för fastsättning. Nackdelarna inkluderar en kort tråd på två meter och behovet av att ta pauser från arbetet för att enheten ska svalna.

Bild
Bild

Elmos ESR 913 C - en särskilt kraftfull modell med 2 rotationshastigheter, en begränsare för djupet av hålen som bildas, en nyckellös chuck och ett avstängningslås. Dessutom är enheten utrustad med ett extra handtag, ett backningssystem och en vridningskoppling. Nackdelarna inkluderar en för kort sladd, vilket skapar stora besvär vid arbete på svåråtkomliga platser.

Bild
Bild

Hitachi D10VC2 -en medeldriven enhet som ser ut som en pistol och är utrustad med en snabbkoppling och en låsknapp. Varvtalets frekvens regleras av ett specialhjul, och själva enheten aktiveras genom att trycka på avtryckaren. Verktyget är lätt och mycket lätt att använda. Förutom att dra åt skruvarna kan den borra olika ytor och röra i murbruk. Nackdelarna inkluderar ett starkt brum i växellådan och ett svagt åtdragningsmoment vid låga varvtal.

Bild
Bild

Det korrekta valet, liksom kompetent drift av den elektriska skruvmejseln, kommer att säkerställa en lång och problemfri användning av enheten i många år och kommer att göra arbetet med det bekvämt och bekvämt.

Rekommenderad: