Isskruvmejsel: Vilken Adapter är Bättre Att Välja För En Skruvmejsel För Isfiske? Isborrningsadapter För Skiftnyckel

Innehållsförteckning:

Video: Isskruvmejsel: Vilken Adapter är Bättre Att Välja För En Skruvmejsel För Isfiske? Isborrningsadapter För Skiftnyckel

Video: Isskruvmejsel: Vilken Adapter är Bättre Att Välja För En Skruvmejsel För Isfiske? Isborrningsadapter För Skiftnyckel
Video: Cordless Drill Ice Auger Adapter In Action 2024, April
Isskruvmejsel: Vilken Adapter är Bättre Att Välja För En Skruvmejsel För Isfiske? Isborrningsadapter För Skiftnyckel
Isskruvmejsel: Vilken Adapter är Bättre Att Välja För En Skruvmejsel För Isfiske? Isborrningsadapter För Skiftnyckel
Anonim

Du kan inte klara dig utan en isskruv för vinterfiske. Denna användbara enhet används för att borra hål i en isig vattenmassa. Under vissa klimatförhållanden blir användningen av en isyxa mycket svårare, om inte ens omöjlig. Det är här en speciell batteridriven skruvmejsel kommer till undsättning.

Det är värt att titta närmare på den här praktiska enheten och ta reda på vilka sorter den är indelad i.

Bild
Bild

Särdrag

Varje fiskare som respekterar sig själv har en högkvalitativ och pålitlig isskruv i sin arsenal. Denna enhet är avgörande för vinterfiske. En dag kom någon på idén att komplettera detta verktyg med en motorsåg för att göra hålen enklare och snabbare. Men isskruvens utveckling stannade inte där - lite senare var den utrustad med en speciell skruvmejsel.

För att ansluta dessa delar behöver du bara en enkel adapter, som skiljer sig i tjocklek jämförbar med chucken på ett elverktyg.

Vissa tillverkare erbjuder redan eftermonteringsverktyg med en adapter som kunderna kan välja mellan. Resultatet är en multifunktionell borr med en imponerande lista över positiva egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En anordning som en skruvmejsel för en isskruv är mycket efterfrågad bland fiskare idag. Den är idealisk för borrning av is, vilket förenklar förfarandet avsevärt, samt gör att du kan spara din fritid betydligt.

Innan du går till en specialaffär för att köpa den här enheten, bör du ta reda på vad dess fördelar och nackdelar är.

Skruvmejslar med is har följande fördelar:

  • om du kunde hitta en skruvmejsel som passar alla egenskaper som säljs, kommer du att kunna ändra en enkel manuell isskruv med dina egna händer; det kommer inte att ta mycket tid att utföra sådant arbete, och specialundervisning kommer inte att krävas;
  • elverktyg är bekvämare när det gäller transport, och i drift överträffar de enkla mekaniska och motoriserade enheter; det kommer att vara möjligt att skära isen med en borr med en skruvmejsel flera gånger snabbare och enklare, du behöver inte göra mycket ansträngningar;
  • den moderniserade isskruven kommer att klara sig även med mycket tät is, vilket inte kan annat än att glädja ivriga sportfiskare;
  • många tror att en borr med en skruvmejsel fungerar med överdrivet buller och förstör hela fisket; i själva verket är denna åsikt felaktig, eftersom en sådan enhet inte avger obehagliga och höga ljud, vilket är mycket viktigt vid fiske.

Det är tack vare de listade särdragen som isskruvar med en skruvmejsel är så populära och efterfrågade. De stör inte fisket, komplicerar det inte, utan förenklar det bara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med denna bilaga kan du uppnå bra resultat och gå hem med en fantastisk fångst. Detta verktyg har dock inte bara positiva utan också negativa egenskaper.

De måste också övervägas om du planerar att köpa den

  • Skruvmejseln för en isskruv har ett batteri i sin design. Denna detalj "gillar inte" temperaturer under noll, som inte kan undvikas under vinterfiske. Batterier tolererar inte sådana förhållanden bra, eftersom när temperaturen sjunker bromsas reaktionen mellan de enskilda ämnena avsevärt. Om enheten vid en indikator på -10 grader fortfarande klarar sina huvuduppgifter, måste den med en hård frost döljas i en stängd ficka.
  • Om du arbetar med en isskruv utrustad med en skruvmejsel måste du ständigt övervaka tillförlitligheten och tätheten för anslutningen av komponenterna i patronen, eftersom det i kylan är ganska enkelt och på kortast möjliga tid att inaktivera skruvmejseln. Efter det måste du antingen reparera det och spendera pengar eller köpa ett annat verktyg, vilket också kommer att leda till allvarliga utgifter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma det faktum att skruvmejslar för en isskruv har lite fler fördelar än nackdelar. Naturligtvis beror mycket på din användning av ett sådant verktyg och uppmärksamhet. Om du behandlar den beskrivna enheten noggrant och noggrant, ge den inte tung belastning i svår frost, då kommer den säkert att fungera i många år och kommer inte att orsaka problem.

Olika sorter

Det finns flera sorter av isskruvmejsel. Var och en av dem har sina egna egenskaper, positiva och negativa egenskaper. Det är värt att bekanta sig med dem mer detaljerat. Först och främst måste du ta reda på mer i detalj vad som är bra och dåligt i vanliga handhållna isborrar, i vars design det inte finns någon skruvmejsel.

Fördelarna med dessa modeller inkluderar följande parametrar:

  • de är billiga, så de flesta av de moderna köpare som är förtjusta i fiske har råd att köpa denna enhet;
  • utformningen av handhållna modeller är extremt enkel; det finns nästan inga allvarliga haverier här, särskilt om isskruven är gjord med hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med manuella kopior, bör följande tillskrivas dem:

  • om islagret överstiger märket på en halv meter, så kommer en sådan borr att vara helt värdelös; han kan helt enkelt inte skära ett lager av sådan tjocklek;
  • om det är nödvändigt att göra ett stort antal enskilda hål måste du spendera mycket ansträngning; efter det kommer fisket inte längre att vara en glädje - du vill bara vila.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte bara en manuell, utan också en bensin isskruv. I korthet är det värt att överväga vad det är för och nackdelar.

De första inkluderar följande:

  • dessa verktyg är kraftfulla och mycket effektiva;
  • de är idealiska för att borra hål i tät isskorpa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna bör följande lyftas fram:

  • är ganska dyra, de är inte mycket efterfrågade;
  • är ganska bullriga, vilket är oacceptabelt vid fiske;
  • väger mycket, vilket gör dem svåra att arbeta med.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den sladdlösa skruvmejseln skiljer sig från alla listade alternativ för sin tysta drift och funktionalitet. Du kan välja en modell med önskad effekt för att lättare krossa tjock is.

Det är tillåtet att köpa olika isskruvar för en skruvmejsel, men inhemska modeller ska kasseras.

Detta beror på det faktum att dessa anordningar roterar i endast en riktning, till exempel exempel på höger rotation, med att skruva loss patronmuttern. På grund av detta måste du hålla det hela tiden, vilket är mycket obekvämt. Naturligtvis löser vissa människor detta problem genom att hänvisa till en reduktionsväxel. Men inte alla sportfiskare klarar sådana modifieringar.

Bild
Bild

Istället för en skruvmejsel är det tillåtet att använda andra funktionella enheter för att utrusta en isskruv, till exempel en skiftnyckel. Många sportfiskare använder bara denna del i stället för en konventionell skruvmejsel och noterar följande fördelar med denna lösning:

  • skiftnyckeln är utrustad med en mer pålitlig och hållbar kropp;
  • skiftnyckeln kännetecknas av ett ganska stort vridmoment;
  • detta verktyg är inte på något sätt sämre än en skruvmejsel;
  • en adapter för en sådan enhet kan göras med dina egna händer eller så kan du vända dig till erfarna hantverkares tjänster.
Bild
Bild

Vissa människor kompletterar isskruven med en motorsåg. Men dessa verktyg fungerar inte på batteri.

Betyg av de bästa modellerna

Isaxskruvmejseln är ett mångsidigt och effektivt verktyg som gör isfiske enklare och mer produktivt. För närvarande produceras sådana enheter av många välkända märken. Det är värt att överväga ett litet betyg på de mest efterfrågade och högkvalitativa kopiorna.

Bild
Bild

Hitachi DS18DSFL

Vårt lilla betyg öppnas av modellen Hitachi DS18DSFL. Det är ett perfekt balanserat verktyg med ett underbart och mycket bekvämt gummerat handtag. Spänningen på denna modell är 18 V. Hitachi DS18DSFL drivs av ett litiumjonbatteri och väger bara 1,7 kg. Även om du använder den här enheten länge kommer din hand inte att bli trött. För att göra det här verktyget lättare att transportera kommer det med ett rymligt fodral.

Det bör dock komma ihåg att effektnivån för denna modell (41Hm) inte kommer att räcka för att borra hål.

Fiskare, som tvingas förbereda dem i mörkret, hävdar att den här skruvmejseln skulle ha varit till nytta med en bakgrundsbelysning i form av en bra ficklampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita 8434DWFE

Det är en lätt och liten skruvmejsel. Dess vikt är bara 2,5 kg. Det fungerar på nickel-metallhydridbatterier. Det maximala vridmomentet för Makita 8434DWFE -verktyget är 70 Nm. Det är också värt att nämna att denna modell har ett höghållfast fodral som är svårt att skada eller bryta.

I det här verktyget finns en nyckellös chuck, som kännetecknas av pålitlig fastsättning. Skruvmejsel Makita 8434DWFE har ett mycket bekvämt sidohandtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch GSR18-2-LI Plus

Denna högkvalitativa och pålitliga enhet är perfekt för att utrusta en isskruv. Bosch GSR18-2-LI Plus är ett professionellt verktyg med hög prestanda men överkomligt pris. Denna modell kännetecknas av det faktum att den har ett tillförlitligt skydd för elmotorn från överbelastningar som är destruktiva för den, så att vi säkert kan prata om den här enhetens långa livslängd.

Bosch GSR18-2-LI Plus vikt är 1,1 kg. Den innehåller ett litiumjonbatteri. Denna modell har också ett tillägg i form av en ficklampa, som är idealisk för att belysa arbetsområdet.

Bild
Bild

Metabo BS18 LTX Implus

Denna modell av praktisk och pålitlig borrmaskin för borrning av hål är en av analogerna till Makita DDF 441 RFE -enheten. Den innehåller ett batteri med stor kapacitet.

Det är tillåtet att använda det även under tuffa klimatförhållanden.

Denna instans är känd för sin tillförlitlighet, hållbarhet och problemfri drift.

I butiker kan du hitta Metabo BS18 LTX Implus till ett pris av 20 000 rubel.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du letar efter en riktigt högkvalitativ och produktiv skruvmejsel för bra vinterfiske rekommenderas du att uppmärksamma flera huvudegenskaper hos detta verktyg.

Batterispänning och kapacitet … Baserat på de förväntade belastningarna är det nödvändigt att välja alternativ med en kapacitet från 12 till 36 V. Den direkta lasten beror på tjockleken på islagret. Spänningen påverkar rotationshastigheten för armaturens arbetselement. Högvärdesalternativ är enklare och bekvämare att använda, även vid borrning av mycket tjocka islager.

När det gäller batterikapaciteten bör denna parameter inte vara lägre än 4 A / h. Endast ett sådant verktyg kan du säkert använda utan att behöva använda evig laddning.

Bild
Bild
  • Vridmoment … Detta är en annan viktig egenskap hos skruvmejseln. Det påverkar graden av materialstyrka som verktyget kan övervinna. Idealiska vridmomentvärden är 40–80 Nm. Ju större detta värde, desto lättare blir det att göra hål i en hård och tjock isyta.
  • Tillverkare … Köp en skruvmejsel av hög kvalitet för en isskruv. Låt inte lågkostnaden skrämma dig - billiga prylar kan visa sig vara opålitliga och snabbt misslyckas. Kontakta specialaffärer för att köpa sådana varor. Du behöver inte köpa dem på marknader och gatubutiker, för sådana kopior är osannolikt att glädja dig med effektivt arbete.
Bild
Bild

Hur man installerar?

Om du fyllde på med alla nödvändiga delar och gick vidare till slutmonteringen av en effektiv borr, då du bör ha sådana grundkomponenter som:

  • skruva;
  • skruvmejsel;
  • adapter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att använda mönster från ett företag. Köp en borr i ett set, inklusive en adapter.

Anslut den sedan till det köpta instrumentet. Om du använder olika mönster bör du välja modeller med leder i form av gångjärn. Denna design gör det enkelt att kombinera en isskruv med en skruvmejsel. Anslut chucken direkt till skruven. Detta kommer att avsluta arbetet, och du får en automatisk isborr från en skruvmejsel. Naturligtvis kan du istället för det senare använda ett annat verktyg, till exempel en borr eller skiftnyckel.

Bild
Bild

Om du vill uppdatera en inhemsk tillverkad borr, bör du vända dig till användningen av en speciell reduktionsväxel. Det kommer att förhindra onödig avrullning av patronen när du borrar hål i islagret. Samma detalj gör det möjligt att använda inte alltför kraftfulla verktyg för att förbättra borren. Således kommer du att kunna spara en snygg summa.

Recensioner

Många vinterfiskeentusiaster vänder sig till användningen av en isskruv med ett munstycke av en högkvalitativ skruvmejsel. Med det här verktyget kan du göra en sådan hobby enklare och problemfri.

Köpare som vände sig för att installera en skruvmejsel på en borr märkte följande positiva egenskaper hos den resulterande enheten:

  • sådana enheter är hårda, kraftfulla och effektiva;
  • glädjeämnen och autonomi för enheter som arbetar med ett batteri;
  • högkvalitativa modeller nöjda med frånvaron av onödigt buller och minimala vibrationer som inte stör fisket;
  • i märkeskopior finns ett stort vridmoment;
  • skruvmejslar för borrmaskiner laddas ganska snabbt;
  • det är mycket bekvämt att använda dessa verktyg komplett med en isborr - du behöver inte lägga extra energi när du borrar ett stort antal hål på isen;
  • Köpare kunde inte låta bli att behaga närvaron av en inbyggd ficklampa i många modeller, vilket kommer till nytta i mörkret.
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumenterna märkte också några nackdelar med moderna skruvmejslar i kombination med en isskruv, nämligen:

  • många köpare var upprörda över de höga kostnaderna för skruvmejslar av hög kvalitet och deras komponenter;
  • vid reparation av ett sådant verktyg måste du betala en snygg summa;
  • uppladdningsbara batterier är svåra att tolerera vintertemperaturer, så många fiskare måste övervaka miljön - i hård frost tas batteriet vanligtvis ur enheten och döljs i en ficka, som inte alla gillar;
  • några isskruvar, som arbetar tillsammans med skruvmejslar, "biter" vid utgången från isen;
  • i vissa märkesmodeller av skruvmejslar finns det ett litet spel i handtaget - detta stör inte mycket, men skrämmer många köpare, vilket får dem att tvivla på verktygets kvalitet.

Rekommenderad: