Skruvmejsel "Kaliber": Funktioner I Modeller För 12, 14 Och 18 V, Finesser För Att Välja Ett Batteri För En Skruvmejsel, Laddarkrets, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Skruvmejsel "Kaliber": Funktioner I Modeller För 12, 14 Och 18 V, Finesser För Att Välja Ett Batteri För En Skruvmejsel, Laddarkrets, Recensioner

Video: Skruvmejsel
Video: Shooting REAL bullets taped to a BB gun 2024, Maj
Skruvmejsel "Kaliber": Funktioner I Modeller För 12, 14 Och 18 V, Finesser För Att Välja Ett Batteri För En Skruvmejsel, Laddarkrets, Recensioner
Skruvmejsel "Kaliber": Funktioner I Modeller För 12, 14 Och 18 V, Finesser För Att Välja Ett Batteri För En Skruvmejsel, Laddarkrets, Recensioner
Anonim

Idag är en skruvmejsel en enhet som klarar många konstruktions- och reparationsuppgifter. Tack vare honom kan du borra hål av valfri diameter på olika ytor, snabbt dra åt skruvar, arbeta med pluggar.

Enheten används för olika typer av ytor: från trä till metall. Enheten är liten och kompakt.

" Caliber" är en ny generation skruvmejsel . Ursprungslandet för denna enhet är Ryssland. Denna tillverkare introducerade sin produkt på marknaden för inte så länge sedan, men produkterna kunde vinna popularitet på mycket kort tid. Tillverkaren erbjuder bra verktyg som överensstämmer helt med förhållandet pris-kvalitet.

Om du letar efter ett kvalitetsverktyg för hemmabruk eller yrkesmässigt bruk, ta en närmare titt på Caliber -serien skruvmejslar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skruvmejslar "Kaliber" är indelade i tre huvudtyper:

  1. Borrmaskin.
  2. Elektrisk skruvmejsel.
  3. Sladdlös skruvmejsel.

Det första alternativet låter dig arbeta med självgängande skruvar av valfri storlek samt borrning av hål i järn- och träytor. Som regel väger denna enhet cirka ett kilo och är utrustad med små dimensioner.

Skruvmejseln har en back, en nyckellös chuck, en "mjuk" vipp för att ändra hastigheten och närvaron av en borrlägesregulator.

Bild
Bild

Det andra alternativet skapades speciellt för arbete på metallytor . Den består av mekaniska växellådor av metall, samt en begränsare, tack vare vilken rotationen automatiskt stannar vid rätt tidpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje typen av verktyg är den mest populära bland vanliga köpare . Med verktyget kan du utföra två uppgifter samtidigt, eftersom det fungerar både som en borrmaskin och som en skruvmejsel. Lämplig inte bara för låssmed och snickeri, utan låter dig också arbeta med slagfast plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Skruvmejslar "Kaliber" kan användas bort från strömkällor på grund av närvaron av kapacitiva batterier. De kan aktivt arbeta i sex timmar utan att vara anslutna till el. Verktyget kommer att tjäna sin ägare i många år, eftersom tillverkaren ägnar särskild uppmärksamhet åt byggkvaliteten. Denna produkt kan användas för både hushåll och industriella ändamål.

För professionellt bruk tillhandahåller tillverkaren en särskild serie skruvmejslar som heter "Master ". Det finns några tillägg till linjen, utöver den grundläggande konfigurationen, nämligen: en kompakt docka, en laddare, ett par extra batterier, en bärbar ficklampa och ett stöttåligt materialfodral för bärutrustning.

Standard skruvmejslar är dock ganska budgetmässiga och kan inte skryta med bra förpackningar - oftast är det billig kartong. Paketet innehåller bara ett batteri och ett tygfodral för att bära det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instrumentets egenskaper

Tillverkaren "Kaliber" markerar varje produkt med lämpligt märke, vilket är en indikator på enhetens funktioner. Genom numeriska värden kan köparen ta reda på batteriets elektriska potential, och bokstäverna visar funktionerna i funktionen:

  • JA - batteridriven borr.
  • DE - elektrisk skruvmejselborr.
  • CMM är en produkt för professionellt bruk. Enheten är fullt utrustad.
  • ESh - elektrisk skruvmejsel.
  • A - ett batteri med högre kapacitet.
  • F - förutom grundpaketet finns en ficklampa.
  • Ф + - ytterligare enheter, ett fodral för förvaring och transport av enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska potentialen hos en enhet är direkt proportionell mot dess prestanda. Utbudet av skruvmejslar är en enhet med en spänning på 12, 14 och 18 V.

Enheter med sådana indikatorer kan enkelt hantera även hårda ytor.

Skruvmejselns kontinuerliga drift beror helt på batteriets kapacitet och externa faktorer. Måttenheten är ampere-timme.

Produktens vikt och dimensioner står i proportion till dess effekt . Vissa enheter är utrustade med ytterligare funktioner, till exempel att bromsa motorn eller skydda omkopplaren från oavsiktlig pressning. Tack vare motsatsen kan chuckens riktning ändras drastiskt.

Bild
Bild

Batteri

Laddningsbara batterier för "Kaliber" skruvmejslar är indelade i två typer: litiumjon och nickel-kadmium.

NiCd -batterier installeras i enheter i budgetserien och beräknas för 1300 fulla avgifter-urladdningar. För sådana autonoma strömförsörjningar rekommenderas inte för höga eller för låga temperaturer. Efter 1000 fulla laddningar börjar batteriet oxidera, varför det gradvis blir oanvändbart.

Dessa batterier kan inte laddas snabbt. För att enheten ska fungera länge rekommenderar inte erfarna hantverkare att hålla skruvmejseln laddad.

Bild
Bild
Bild
Bild

På marknaden är DA-12/1, DA-514, 4/2 och andra de vanligaste alternativen för elektriska apparater som fungerar på sådana batterier.

JA-12/1 . Denna version av enheten är en av de nyaste modellerna på marknaden för skruvmejslar. Det låter dig borra hål med en radie på cirka 6 mm i metallytor och 9 mm i trä. En sådan produkt är inte utrustad med några ytterligare funktioner. Men den passar bäst för hemmabruk. Tillverkaren ägnade stor uppmärksamhet åt monteringen av denna produkt: skruvmejseln spelar inte, gör inte knarrande ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

JA-514.4 / 2 . Ett verktyg i mellansegmentet, som är i nivå med ledande tillverkare i världen, till exempel Makita, Dewalt, Bosch, AEG, Hitachi, Stanley, Dexter, Metabo. En nyckelfri chuck är installerad här, så att du kan byta utrustning nästan omedelbart.

Köparen kan välja mellan 15 alternativ för motorns vevaxels rotationskraft. Enheten fungerar i två hastighetslägen. För bekvämt arbete med enheten har handtaget en gummerad insats, som dessutom skyddar personen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Li-jon - batterier är ganska dyra. Men dessa produkter har flera fördelar jämfört med sina konkurrenter. Det här är miljövänliga batterier som kan laddas helt upp till 3000 gånger. Produkter är inte rädda för extrema temperaturer.

Litiumjonbatteriets livslängd skiljer sig väsentligt från närmaste konkurrent till det bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

JA-18/2 . Med skruvmejseln kan du göra hål med en radie på 14 mm. Det välkända företaget Samsung bedriver produktion av batterier för denna enhet. Enheten har en omvänd funktion, tack vare vilken du snabbt kan ändra rotationsriktningen. Tillverkaren tillhandahåller 16 alternativ för motorns vevaxels rotationskraft.

JA-14,4 / 2 + . Produkten har 16 vridmomentalternativ. Detta innebär att du enkelt kan välja läge för att arbeta med en viss yta. Skruvmejseln är utrustad med ett tvåväxlad driftsläge. Det finns en kylare och en ventilationsgrill bredvid motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patron

Chuckar för "Caliber" skruvmejslar är indelade i två huvudarter, som skiljer sig åt i klämmekanismer: nyckelfria borrchuckar och sexkantiga.

I snabbkopplingsmekanismen börjar hylsan röra sig på grund av manuell rotation . Tack vare denna design av enheten anses sådana patroner vara de mest pålitliga. Med deras hjälp kan du fixa skruvmejseln väl. Låsmekanismen låter dig kontrollera trycket på enhetens handtag.

Sexkantiga chuckar används för industriella ändamål. Med deras hjälp kan du omedelbart ändra din rigg. Patronen har ytterligare tillbehör, som är platta på ena sidan och polygonala på den andra. Korrekt installation av utrustningen indikeras med ett mjukt klick.

Patronens storlek är också av stor betydelse. Ju mindre den är, desto enklare blir enheten som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slagskruvmejsel

Enligt borrläget är alla enheter indelade i två typer: chockfri och slagverk. Den hammarlösa skruvmejseln är perfekt för läxor när du bara behöver dra åt en självgängande skruv eller göra ett hål i ett träd. Arbetsordningen är ganska primitiv. Denna typ av chuck har inga andra funktioner än rotation.

Om du står inför uppgiften att borra ett hål i hårda ytor som betong eller tegel, är det bara en slagskruvmejsel som hjälper dig.

Patronen roterar inte bara i två riktningar, utan har också förmågan att röra sig i vertikal riktning, så att du kan spara din egen styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarrecensioner

Erfarna specialister noterar ett antal positiva egenskaper. Enligt dem klarar en sådan enhet bra både komplexa uppgifter och vridning av de minsta delarna.

Flera alternativ för vevaxelns rotationskraft gör sig kända . Tack vare dessa positioner kan du inte bara borra hål med olika diametrar utan också utföra alla fäst- och installationsarbeten. Men inte alla representanter för Caliber -serien har en hastighetsomkopplare.

På grund av dess små dimensioner känns belastningen på handen praktiskt taget inte. Alla element i skruvmejseln är gjorda av starka material, och med noggrann hantering håller verktyget mycket länge. Tillverkaren utmärks av en budgetprispolicy, som gör märkesvaror tillgängliga för alla.

Rekommenderad: