Tejpskruvmejsel: Egenskaper Hos Modeller Med Automatiska Självgängande Skruvar. Hur Väljer Jag En Skruvmejselfäste?

Innehållsförteckning:

Video: Tejpskruvmejsel: Egenskaper Hos Modeller Med Automatiska Självgängande Skruvar. Hur Väljer Jag En Skruvmejselfäste?

Video: Tejpskruvmejsel: Egenskaper Hos Modeller Med Automatiska Självgängande Skruvar. Hur Väljer Jag En Skruvmejselfäste?
Video: Blue Is the Warmest Colour 2013 2024, Maj
Tejpskruvmejsel: Egenskaper Hos Modeller Med Automatiska Självgängande Skruvar. Hur Väljer Jag En Skruvmejselfäste?
Tejpskruvmejsel: Egenskaper Hos Modeller Med Automatiska Självgängande Skruvar. Hur Väljer Jag En Skruvmejselfäste?
Anonim

Tejpskruvmejseln gör det snabbare och bekvämare att slutföra uppgifterna med att installera självgängande skruvar. Denna mekanism kommer att uppskattas särskilt av de hantverkare som måste arbeta på svåråtkomliga platser, till exempel i ett hörn, bakom möbler eller i taket, eller skruva in ett stort antal skruvar åt gången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Med skruvmejseln av tejptyp kan du snabbt utföra volymetriskt arbete av samma typ på grund av närvaron av ett band med självgängande skruvar fästa på det. Bandskruvmejseln med automatisk matning av självgängande skruvar kan vara batteri eller elektrisk. Den första typen är ganska kompakt, det är bekvämt att bära den från plats till plats.

Men när batteriet börjar ta slut går det långsammare. Användning under sådana förhållanden kan skada enheten helt och hållet. I det här fallet måste du omedelbart byta batteri, vilket alltid rekommenderas att hållas i reserv.

Nätskruvmejseln laddas från ett eluttag. Som regel är den begränsad till en ganska kort tråd. därför Det rekommenderas alltid att köpa en förlängningssladd i satsen.

Skruvmejselmotorer kan vara borstade och borstlösa. Professionals använder det senare, eftersom arbetet i det här fallet visar sig vara oavbrutet, smidigt och utan onödigt bullerkompanjemang. Avståndet mellan de självgängande skruvarna som är fixerade på tejpen är detsamma.

Bild
Bild

Därför skruvas fästelementen exakt och exakt över slagträet i det avsedda målet. Dessutom är det ofta möjligt att justera hur djupt skruven skruvas in. Enhetens kropp är vanligtvis gjord av aluminium, i vissa fall med plastdelar. Tejpfästena är avtagbara.

Det är viktigt att nämna att bandskruvmejslar finns i två versioner. I det första fallet är den självgängande skruvmatningsmekanismen fäst vid kroppen och är stationär. Utan ett band kommer det inte att fungera alls .… I det andra fallet är munstycket avtagbart, vilket gör det möjligt att vid behov ta bort det och använda enheten som vanligt - skruva skruvarna en efter en en efter en.

Naturligtvis är det andra alternativet mer ekonomiskt, eftersom du kan köpa en konventionell enhet och komplettera den med flera bilagor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Kärnan i tejpskruvmejseln är att en specialist på kort tid kan skruva flera dussin fästelement placerade på en speciell tejp. Teknikern behöver inte använda sin fria hand för att ta ut nya skruvar och installera dem vid önskad punkt, eftersom det räcker med att bara trycka på en knapp. Med den fria handen kan du fixa det bearbetade materialet.

Enheten används av både proffs och hushåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

De mest populära tillverkarna av tejpskruvmejslar inkluderar Makita företag … Denna tillverkare förser marknaden med både nätverksenheter och de som arbetar med ett batteri. De kan därför arbeta med olika fästelement är särskilt populära bland professionella hantverkare.

Makita skapar enheter med hög prestanda och dammskydd. Vissa modeller fungerar inte bara med självgängande skruvar, utan också med riktiga skruvar på grund av den förstorade stångdelen. I det här fallet kan arbete utföras på svåråtkomliga platser.

En annan kvalitetstillverkare är Bosch, vars främsta fördelar är hög kvalitet och "lyft" -pris.

Bild
Bild

Skruvmejslarna är utrustade med ett bekvämt gummibelagt handtag, höghastighetsmotorer och ett öppet hölje för att hålla damm ute. Det är omöjligt att inte nämna om Hilti vars skruvmejslar har ett högkvalitativt batteri med lång livslängd, skydd mot vridning, två typer av band för fyrtio och femtio självgängande skruvar samt ett extrabatteri.

Subtletter av val

Valet av en tejpskruvmejsel sker för det mesta på samma sätt som valet av en konventionell enhet - vad gäller tekniska egenskaper. Naturligtvis är utrustningens kraft viktig, vilket är direkt relaterat till dess prestanda. Ju högre den första indikatorn är, desto effektivare blir arbetet. Kraften hos nätverksenheter beror på den erforderliga mängden energi och för dem som är utrustade med ett batteri - på egenskaperna.

Bild
Bild

Vridmomentet är också viktigt, vilket är ansvarigt för den kraft med vilken den självgängande skruven kommer att skruvas fast i ytan. Om enheten endast ska användas hemma, bör vridmomentparametrarna variera från 10 till 12 Nm … Det är också värt att överväga hastigheten. Naturligtvis, när det gäller en bandskruvmejsel, måste tillbehöret också beaktas, så att du kan arbeta med en viss typ av fästelement.

Fördelar och nackdelar

Den automatiska matningsskruvmejseln har många fördelar.

Det är möjligt att arbeta med självgängande skruvar som skiljer sig åt i diameter och form. Det bör dock nämnas att endast dyra verktyg har tillbehör som ingår i originalsatsen … Vid fler budgetalternativ måste du köpa dem dessutom.

Bild
Bild

Arbetet utförs inte bara snabbt, utan också lätt - sköra material skadas inte. Till exempel, med en skruvmejsel, kommer det att visa sig att skruva skruvarna även i gips, utan att det kränker dess integritet. I det här fallet behöver du inte beräkna kontaktkraften

Att använda en skruvmejsel kommer att vara bekvämt även för människor som inte har enastående fysiska egenskaper, eftersom du inte behöver göra några speciella ansträngningar. Det räcker med att bara trycka på knappen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Självgängande skruvar i detta fall försvinner inte någonstans. De kan förvaras på ett ställe utan problem, de behöver inte läggas i dina fickor.
  • På en minut är det möjligt att dra åt upp till femtio självgängande skruvar, medan en konventionell enhet kan hantera högst tio. Förresten, det kan finnas mer fästmaterial i tejpen - allt beror på typen av tejp.
  • Det är värt att nämna mångsidigheten: om du har ett verktyg från en tillverkare är det fullt möjligt att utrusta det med band av andra märken.
  • Bandskruvmejseln har en låg ljudnivå.

Enkelheten att använda enheten bör noteras separat.

Bild
Bild

Det matchande handtaget håller din hand från trötthet och kan också fästas på ditt bälte. Knapparna är väl placerade, lätta att trycka på, och den avsmalnande näsan på enheten som tar fram tejpen gör det möjligt att placera hörnskruven så nära väggen som möjligt. Om skruvmejseln också är en sladdlös, är arbetet mycket förenklat, eftersom du kan dra dig tillbaka till vilket avstånd som helst, klättra upp en stege och inte vara rädd för att fånga i förlängningssladden.

En ganska subjektiv nackdel är behovet av regelbunden upphandling av material, inklusive fodertape. Dessutom leder frekvent användning till konstant urladdning av batteriet eller hög elförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

En skruvmejsel med självgängande skruvar ser ut som en automatisk maskin med en skruvklämma. Normalt är enheten omedelbart utrustad med flera redskap som gör att du kan arbeta med självgängande skruvar i olika storlekar. Arbetet utförs på grund av att det på huvuddelen finns ett speciellt fack där fästelement läggs.

När remskruvmejseln aktiveras med ett knapptryck, används en av de självgängande skruvarna omedelbart som avsett. I detta fall börjar facket att röra sig, och platsen för den pensionerade "patronen" tas omedelbart av en ny. Ett sådant system förenklar inte bara driften utan också lagringen av självgängande skruvar, för vilka det inte finns något behov av att leta efter en speciell plats.

Tejpskruvmejseln med en automatisk självgängande skruv kan laddas både från ett fristående batteri och med ett vanligt uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det visar sig att reglera arbetstakten, som antingen blir lugnare eller snabbare. Som regel har enheter från betrodda tillverkare en lång garantitid, säljs i alla stora specialaffärer och kompletteras med reservdelar eller förbrukningsvaror utan problem.

Vissa har till och med en speciell funktion för att skydda mot vridning och skador på väggarna . eller annat material som används som bas. Detta förklarar varför de flesta hantverkarna fortfarande föredrar kända märken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Även om tejpskruvmejseln är lätt att använda, finns det fortfarande några regler som du bör följa. Till exempel, en mycket varm apparat signalerar att den måste stängas av omedelbart och få svalna … Orsakerna till detta tillstånd kan vara två faktorer: antingen en felaktig del eller för lång drift av skruvmejseln vid maximal effekt.

Det rekommenderas inte att demontera enheten på egen hand. Det är bättre att kontakta en specialist för att felsöka … Det enda du kan göra hemma är att tanka ett nytt tejp. Detta bör göras exakt och exakt.

När du aktiverar skruvmejseln är det viktigt att inte glömma att först kontrollera om det finns laddade skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas kategoriskt inte att slå på en tom enhet, eftersom denna typ av arbete försämrar enhetens skick avsevärt .… När fästelementen i tejpen tar slut stängs enheten av genom att trycka på motsvarande knapp. Det är också viktigt att nämna det Användning av olämpligt tillbehör kan skada enheten … Både diametern och formen på de självgängande skruvarna måste alltid matcha hålen i munstycket.

Rekommenderad: