Självgängande Skruvar För Spånskiva: Hur Skruvar Man In En Självgängande Skruv Om Den Har Rivits Ut? Självgängande Skruvar 16 Mm Och Andra Storlekar, Sorter Och Tips För Val

Innehållsförteckning:

Video: Självgängande Skruvar För Spånskiva: Hur Skruvar Man In En Självgängande Skruv Om Den Har Rivits Ut? Självgängande Skruvar 16 Mm Och Andra Storlekar, Sorter Och Tips För Val

Video: Självgängande Skruvar För Spånskiva: Hur Skruvar Man In En Självgängande Skruv Om Den Har Rivits Ut? Självgängande Skruvar 16 Mm Och Andra Storlekar, Sorter Och Tips För Val
Video: Don't Screw Yourself! 3 Tips for Self Tapping Screws 2024, April
Självgängande Skruvar För Spånskiva: Hur Skruvar Man In En Självgängande Skruv Om Den Har Rivits Ut? Självgängande Skruvar 16 Mm Och Andra Storlekar, Sorter Och Tips För Val
Självgängande Skruvar För Spånskiva: Hur Skruvar Man In En Självgängande Skruv Om Den Har Rivits Ut? Självgängande Skruvar 16 Mm Och Andra Storlekar, Sorter Och Tips För Val
Anonim

Självgängande skruvar för spånskivor används inte bara vid möbelproduktion, utan också under reparation av bostäder och grovkök. Plywoodskivor används ofta vid skapandet av olika skiljeväggar och strukturer. … För korrekt fastsättning bör du använda lämplig hårdvara som hjälper till att skapa en stark anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Självgängande skruvar för spånskiva Är speciella hårdvaruprodukter som används för att ansluta träprodukter. Möbelskruvar skapar en stark gängad anslutning som inte förstör spån och trä.

Självgängande skruvar av denna typ används vid montering av möbelprodukter från olika typer av spånskivor:

  • Spånskiva;
  • Spånskiva;
  • plywood.

De används också vid fastsättning av tunn gips. Dessa skruvar är tillverkade av hållbara metalllegeringar. De har följande konstruktion:

  • ett huvud som ger vridmoment;
  • slits - en urtagning i huvudets änddel;
  • en massiv tråd som sticker ut på en metallstav, som i den nedre delen har en konisk form och skåror;
  • en skarp spets som snabbt passar in i träskivans struktur.
Bild
Bild

Den speciella konstruktionen av hårdvaran, där det finns en stor gängad och stångyta, gör det möjligt att minska belastningen vid korsningen, vilket ökar styrkan hos möbler eller annan struktur som är monterad från spånskivor. För tillverkning av sådana skruvar används höghållfast kolstål, vilket ger hållbarhet och styrka till en sådan hårdvara .… För att skydda mot fukt är den färdiga skruven belagd med en speciell korrosionsskyddande förening bestående av zink, mässing och nickel.

Användningen av sådana anordningar kommer att förlänga livslängden för den produkt eller struktur som är monterad från spånskiva.

Hårdvarans speciella design är tätt ansluten till materialet på grund av samma diameter på den släta delen av dess stång. Om skruven utan framgång skruvas fast i spånskivan kan den snabbt skruvas loss och orsaka minimal skada på plattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns två typer av sådana skruvar:

  • universell;
  • Bekräftelse;
  • element med trubbiga ändar.

De kan ha olika storlekar. För att montera möbler från spånskiva används vanligtvis skruvar med en diameter på 1, 6 till 10 mm. Längden på en enhet kan variera från 13 till 120 mm. För tunn spånskiva används hårdvara med en längd av 16 mm oftast. Konventionella skruvar har en cylinderformad stång och en annan huvudform:

  • hemlighet;
  • halvhemlig;
  • halvcirkelformig.
Bild
Bild

Modeller med nedsänkt huvud används för att fästa handtag, gångjärn, lådguider. Skruven är helt begravd i materialet. Hårdvara med ett halvt försänkt huvud används för att skapa fästelement som är helt gömda i materialet. På grund av den smidiga övergången från stången till den gängade ytan, vid vridning, är ett sådant huvud helt nedsänkt i materialet.

Bild
Bild

Hårdvaror med rund huvud används i fall när det är nödvändigt att skapa en anslutning av ökad styrka och utesluta möjligheten att deformera den skapade strukturen av spånskiva. En universalskruv kan ha enkla eller korsformade spår. Användningen av produkter med korsfördjupningar ger ett antal fördelar i arbetet:

  • under drift är borrmaskinen eller skruvmejseln ordentligt installerad i huvudet första gången;
  • vid vridning kan du bara arbeta med en skruvmejsel;
  • sådana skruvar installeras enkelt på svåråtkomliga ställen för spånskivor.

Euroskruvar kallas bekräftelser, som oftast används i möbelproduktion idag . Dessa är tillförlitliga och billiga möbelvaror som gör att du kan skapa starka skarvar som är motståndskraftiga mot stark mekanisk belastning, inklusive sprickor. De kan också användas istället för hörn vid montering av skåpmöbler. För att dölja skruven efter att den har dragits åt stängs huvudet med en speciell plastplugg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer rätt typ av skruvar bör du vara uppmärksam på vilken typ av spånskiva eller annat material som en sådan skruv kommer att skruvas in i. Det är nödvändigt att ta hänsyn till typen av huvud och mönstret på det för val av skruvverktyg. Det är också viktigt att vara uppmärksam på skruvens längd och stångens diameter, vilket korrelerar deras dimensioner med konstruktionsdata. Med rätt val av hårdvara visar det sig inte bara skapa en stark, utan också en oansenlig anslutning. För att välja högkvalitativa självgängande skruvar för spånskiva bör du vägledas av följande regler:

  • köpa hårdvara i samma färgintervall för att vara säker på att de har genomgått samma korrosionsbehandling;
  • var uppmärksam på märkningen av fästelement, där det första numret anger trådens diameter, och det andra - skruvens längd;
  • välj hårdvara med ett djupt hål på huvudet för att förenkla arbetet med dem vid vridning och åtdragning.

Genom att följa dessa regler kan du skapa hållbara fästelement i möbler eller andra strukturer av spånskiva eller en annan platta av strimlat trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det är nödvändigt att ordentligt fixa den valda skruven så att den inte dras ut ur spånskivan. För att göra detta, skruva fast det ordentligt i träytan och välj ett lämpligt verktyg för detta. För arbete kan du använda:

  • hex bit;
  • skruvmejsel;
  • speciell nyckel för skruvar;
  • borra;
  • skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Universella skruvar kan dras åt med en skruvmejsel eller en skruvmejsel med utbytbara bitar. För att få en stark anslutning kan du först göra ett hål i materialet med en borr som är cirka 70% av skruvstorleken. I detta fall håller skruven fastare i materialet. Efter att ha valt rätt möbelskruvar och verktyg för att arbeta med dem kan du självständigt montera en stark och hållbar möbel eller annan struktur från spånskivor.

Rekommenderad: