Hur Sätter Man In En Borr I En Skruvmejsel? Hur Drar Man Ut Och Byter Borr I En Skruvmejsel?

Innehållsförteckning:

Hur Sätter Man In En Borr I En Skruvmejsel? Hur Drar Man Ut Och Byter Borr I En Skruvmejsel?
Hur Sätter Man In En Borr I En Skruvmejsel? Hur Drar Man Ut Och Byter Borr I En Skruvmejsel?
Anonim

Skruvmejseln är ett oersättligt elverktyg i vardagen med ett självförklarande namn, och används aktivt i byggnadsarbeten. Det vanligaste förfarandet med en sådan enhet är att byta ut borren. Ibland verkar det som att denna process är mycket svår och praktiskt taget omöjlig. Men faktiskt är det inte svårt att byta ut en borr i en skruvmejsel, det viktigaste är att följa instruktionerna steg för steg och uppmärksamma detaljerna.

Bild
Bild

Egenskaper hos skruvmejseln

En skruvmejsel betyder samma borr, men den har en lägre rotationshastighet för chucken och möjligheten att justera vridkraften. Många timmars vridning och vridning med egna händer har ännu inte gett någon glädje. Skruvmejseln hjälper dig att snabbt och effektivt dra åt och skruva loss fästelementen . Med denna enhet kan du också göra hål i material med olika densiteter - metall, trä och sten. Skruvmejseln drivs från elnätet eller batteriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bygganordningen är indelad i följande typer:

  • standard;
  • uppladdningsbar skruvmejsel;
  • borrskruvmejsel;
  • rycka.
Bild
Bild

Alla typer av verktyg skiljer sig bara i sitt syfte: en skruvmejsel (vanlig) används endast när man arbetar med fästelement, en borr hjälper till att borra det nödvändiga hålet, en skruvmejsel är avsedd för vridning och skruvning av fästelement med ett tvärformat "huvud", en enhet med det självförklarande namnet på en nutrunner klarar väl bultar och muttrar …

Byte av skärverktyg

Skruvmejselborrens "svans" är fixerad i chucken. Den finns i olika storlekar, precis som bilagorna. Om skärverktyget är felaktigt installerat kan skruvmejseln skada arbetsprocessen och skada din hälsa. Till exempel på grund av den "felaktiga" borrningen kan hål av olika storlekar med en skadad yta erhållas. Det vassa elementet kan orsaka allvarliga skador när det "lämnar" patronen.

Bild
Bild

De flesta moderna skruvmejslar har käftchuckar . De består av en cylindrisk kropp samt en hylsa och kammar. När hylsan roterar medurs trycker kammarna samtidigt på borren.

Bild
Bild

Processen att ersätta den är enkel, men den har ett antal individuella egenskaper. Hela processen kan beskrivas enligt följande:

  • det är nödvändigt att välja det nödvändiga munstycket (biten) för borren;
  • då måste du ta skärverktyget och installera det i mitten av chucken (mellan de öppna "kammarna");
  • därefter ska det fixas genom att vrida hylsan medurs (med en nyckeltypkassett är nyckeln installerad i urtaget);
  • vrid hylsan tills fästet sitter fast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att byta borren, men först måste du dra ut den föregående. Det finns följande alternativ för utvecklingen av situationen:

  • standard borttagning av borren (chucken är inte skadad);
  • dra ut borren i avsaknad av en nyckel;
  • ta bort ett fastklippt skärelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om skruvmejseln fungerar som den ska bör inga problem uppstå när du byter arbetsverktyg - operationen är elementär. För att göra detta måste du ta nyckeln som är avsedd att lossa patronen och sätta in den i urtaget. Vrid moturs. Avvecklingen utförs på grund av speciella tänder som finns på föremålen. Det finns också ett annat alternativ för att ta bort borren. För att göra detta, slå på omvänd rotation på skruvmejseln, håll i ytterkassetten och tryck på "start" -knappen. På så sätt släpps borren lätt.

Bild
Bild

I avsaknad av en speciell nyckel kan borren tas bort med en Phillips -skruvmejsel eller en spik . Den måste sättas in i urtaget på chucken och hälften av den fixeras. Vi vrider den motsatta delen av patronen för hand. Men om sådan avrullning inte fungerar, tar vi en gasnyckel eller en skruvstång - dessa verktyg hjälper till att öka patronens rotation. Om de tidigare alternativen för att dra ut borren misslyckades, bör du tillgripa "tungt artilleri". I vissa fall gör yttre skador det svårt att få tag på borren. I denna situation är det nödvändigt att koppla av "kammarna" med hjälp av gasnycklar och en skruvstång. Vi klämmer fast patronen helt med nycklarna och roterar (skruvar loss).

Bild
Bild

I denna process uppmuntras samtidig användning av både nyckeln och skruven. Du kan också ta en hammare och applicera lätta slag på chucken - vibrationerna från slagen hjälper till att slappna av.

Ett radikalt alternativ i den mest hopplösa situationen skulle vara att vrida patronen från skruvmejseln . För att göra detta är det nödvändigt att pressa in det i en skruvstång och kraftigt slå ut skärverktyget från insidan med hjälp av en stans. Naturligtvis, efter ett sådant förfarande, bör skruvmejseln tas till reparationen. Sammanfattningsvis är det värt att notera att proceduren för att sätta in en borr i en skruvmejsel är ganska enkel och även någon som aldrig har gjort detta kan hantera det. Det viktigaste i denna process är att följa rekommendationerna.

Rekommenderad: