Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Möbelhäftapparat? Hur Sätter Man In Dem I Den Handhållna Möbelhäftaren Steg För Steg Och Hur Man Tankar Andra Typer? Byte Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Möbelhäftapparat? Hur Sätter Man In Dem I Den Handhållna Möbelhäftaren Steg För Steg Och Hur Man Tankar Andra Typer? Byte Instruktioner

Video: Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Möbelhäftapparat? Hur Sätter Man In Dem I Den Handhållna Möbelhäftaren Steg För Steg Och Hur Man Tankar Andra Typer? Byte Instruktioner
Video: How To Put Staples in a Heavy Duty Blackspur Stapler 2024, April
Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Möbelhäftapparat? Hur Sätter Man In Dem I Den Handhållna Möbelhäftaren Steg För Steg Och Hur Man Tankar Andra Typer? Byte Instruktioner
Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Möbelhäftapparat? Hur Sätter Man In Dem I Den Handhållna Möbelhäftaren Steg För Steg Och Hur Man Tankar Andra Typer? Byte Instruktioner
Anonim

En mekanisk häftapparat hjälper dig att fästa en mängd olika material - plast, trä, filmer, på varandra eller på andra ytor. Häftapparaten är ett av de mest populära verktygen inom konstruktion och daglig användning. När man använder en sådan anordning är det nödvändigtvis nödvändigt att sätta in häftklamrar i en möbelhäftapparat. Valet av en specifik modell beror på materialet, liksom på den nödvändiga presskraften, mängden arbete, möjligheten att transportera, kostnaden och frekvensen för användning av verktyget.

Bild
Bild

Hur fyller jag på en mekanisk häftapparat?

Möbelklammer finns i tre varianter:

  • mekanisk;
  • elektrisk;
  • pneumatisk.

Du bör ta hänsyn till detaljerna i att trä verktyget, vilket direkt beror på dess rörelsemekanism.

Bild
Bild

Utformningen av sådana häftapparater skiljer sig inte mycket från varandra . De består av ett spakhandtag genom vilket ett mekaniskt tryck utförs, och längst ner på instrumentet finns en metallplatta som öppnar mottagaren. Häftklamrar kan placeras i denna behållare.

Den mekaniska utsikten drivs av händernas applicerade kraft, vilket indikerar deras svaga kraft . Modellen rymmer ett litet antal häftklamrar. Med deras hjälp kommer det inte att fungera att spika fasta och tjocka strukturer. Sådana assistenter är dock lätta och kompakta, så de kommer att behövas för att hantera svåråtkomliga platser. Den mekaniska häftapparaten är tillgänglig till ett lågt pris, kompakt att bära och lätt att manövrera.

Bild
Bild

För att sätta in häftklamrarna i en mekanisk häftapparat, följ dessa steg

  • För att fylla på häftapparaten måste du först öppna plattan. För att göra detta bör du ta det från båda sidor med tummen och pekfingret och sedan dra det åt sidan och något nedåt. Detta kommer att pressa ut metallfliken på baksidan av plattan.
  • Då måste du dra ut en metallfjäder, liknande den som finns i en vanlig pappershäftapparat. Om häftklamrarna inte har tagit slut kommer de att falla ur häftapparaten när fjädern dras ut.
  • Häftklamrarna måste sättas in i behållaren, som ser ut som ett U-format hål.
  • Sedan återförs fjädern till sin plats och metallfliken stängs.

Efter att ha utfört dessa steg steg för steg blir verktyget lämpligt för vidare användning.

Bild
Bild

Hur laddar jag andra typer?

Elektriska häftapparater fungerar genom att släppa häftklammern efter att ha tryckt på drivknappen. En sådan enhet kräver en nätverksanslutning till en strömkälla för att fungera. Bland sortimentet kan du välja den optimala modellen med ett laddningsbart batteri eller anslutning till nätadaptern.

Dimensionerna och kostnaden för elektriska häftapparater ökar betydligt jämfört med konventionella enheter. Dessutom har sådana anordningar ett skrymmande handtag och ett obekvämt sladdläge.

Den pneumatiska versionen aktiveras tack vare tillförseln av tryckluft, vilket underlättar förflyttningen av förbrukningsvaror från butiken . Enheterna stöder lång batteritid, är rymliga och har hög prestanda. Samtidigt har pneumatiska häftapparater en nackdel i form av buller som avges under drift. En sådan anordning med imponerande storlek är obekväm att transportera. Mest lämplig för byggproffs.

Bild
Bild

Det är ganska enkelt att lära sig att använda en konstruktionshäftapparat, men du måste läsa bruksanvisningen och se till att verktyget är korrekt installerat för att byta fästelement. Om du behöver ta bort häftklamrar som hamras i ytan måste du använda en häftningsborttagare . För att ta bort möbelfästena, bör du försiktigt pressa deras ändar med en skruvmejsel eller tång när det inte finns något specialverktyg att ta bort dem.

Bygghäftaren tankas på följande sätt

  • Lås enheten med en knapp eller spak innan du demonterar fjädern. Typen av blockerare beror på modellens specifika funktioner.
  • Spåret dras ut. Du måste göra fysiska ansträngningar eller trycka på en knapp.
  • Dra ut den inre stången genom att förskjuta metallfjädern. Placera gemen på stången. Spetsen på enheten ska peka mot handtaget.
  • Stången sätts tillbaka, sedan stängs butiken.
  • Enheten tas bort från säkringen och testskott avlossas för att kontrollera funktionen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att du har testat enheten måste du se till att den fungerar utan att misslyckas. För att göra detta, justera fjäderspänningen och följ säkerhetsåtgärderna. Kom ihåg att enheten är potentiellt farlig. Att arbeta med det kräver att försiktighetsåtgärder följs:

  • efter avslutad användning måste du installera tillbaka säkringen;
  • det är förbjudet att rikta enheten till sig själv eller till någon levande varelse;
  • det rekommenderas inte att plocka upp enheten om du mår dåligt;
  • arbetsplatsen ska vara ren och belysningen ska vara tillräckligt stark.
  • häftapparaten får inte användas i fuktiga rum.

För att korrekt sätta in fästena i möbelenheten och byta ut förbrukningsvaran måste du vända locket eller dra ut motsvarande behållare innan du laddar enheten. Dra sedan tillbaka matningsmekanismen och montera sedan klämman i kroppen. Efter att ha fyllt enheten med häftklamrar lossas mekanismen och klämman fixeras. Stäng fixturen eller skjut in facket.

Bild
Bild

Materialets inträngning realiseras genom att pressa arbetsområdet till det område som du vill fixa. Därefter aktiveras spaken, vilket resulterar i att fästet genomborrar ytan.

Rekommendationer

  • Innan du köper häftklamrar för påfyllning av en häftapparat bör du först ta reda på vilken storlek och typ som passar din maskin. Information om denna egenskap anges vanligtvis på kroppen, inklusive häftklamrarnas bredd och djup (mätt i mm). Innan du köper en häftapparat för möbler rekommenderas att utvärdera densiteten och tjockleken på en given struktur som ska bearbetas och sedan välja antalet häftklamrar som på ett tillförlitligt sätt fixar materialet.
  • Innan arbetet påbörjas, justera justerskruven så att den matchar ytan. Om materialet är tufft kommer det att kräva en stark genomstansning med häftklamrar och mycket kraft.
  • När du fixar materialet måste du trycka på spaken med ena handen och trycka på justeringsskruven med fingret på den andra handen. Kickbacken minimeras och belastningsfördelningen blir jämn. Avancerade byggverktyg har en stötdämpare.
  • Om du har en elektrisk häftapparat, kom ihåg att koppla från eller koppla ur kompressorn innan du fyller på tank för att säkerställa laddning.
  • Vissa häftapparater fungerar inte bara med häftklamrar, utan också med buntar av olika former. Beroende på uppgifterna är det bättre att välja ett universellt verktyg som kan arbeta med flera typer av fästelement samtidigt. Beteckningarna anges på enhetens kropp eller i instruktionerna. Nejlikor fylls i analogt med häftklamrar, men det rekommenderas att vara försiktig när du sätter in dem och drar ut fjädern.
  • Det finns tillfällen då, vid långvarig användning av en konstruktionsanordning, en konsol går sönder inuti mottagaren. Om fästet har fastnat eller böjts i utloppet måste du dra ut magasinet tillsammans med fästena. Ta sedan bort det fastklämda klippet och sätt ihop verktyget igen.

Rekommenderad: