Holofiber Kudde (24 Foton): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Hur Man Väljer En Modell För Att Sova Och Ta Väl Hand

Innehållsförteckning:

Video: Holofiber Kudde (24 Foton): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Hur Man Väljer En Modell För Att Sova Och Ta Väl Hand

Video: Holofiber Kudde (24 Foton): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Hur Man Väljer En Modell För Att Sova Och Ta Väl Hand
Video: Avslappnande musik för barn / småbarn 2024, April
Holofiber Kudde (24 Foton): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Hur Man Väljer En Modell För Att Sova Och Ta Väl Hand
Holofiber Kudde (24 Foton): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Hur Man Väljer En Modell För Att Sova Och Ta Väl Hand
Anonim

Den nya generationens syntetiska fyllmedel representeras av en mer perfekt kopia av konstgjord batting - vadderad polyester och förbättrade versioner av den ursprungliga versionen - kamfer och holofiber. Sova tillbehör gjorda av dem skiljer sig inte bara i bekvämlighet, praktiska och funktionalitet, men också till ett mer överkomligt pris jämfört med analoger gjorda av naturmaterial. Den senare faktorn är särskilt attraktiv för köpare och blir avgörande när man väljer tillbehör för att sova.

Idag kommer vi att prata om holofiber -fyllmedel. Låt oss ta reda på fördelarna och nackdelarna med ett innovativt fiberduk och prata om reglerna för service av holofiberkuddar.

Bild
Bild

Vad är det?

För tillverkning av holofiber används en fjäderformad ihålig silikoniserad fiber av polyester. Utvecklingen av tekniken för tillverkning av det nya materialet tillhör Termopol -fabriken, detta handelsmärke har funnits sedan 2005. Det ovävda tyget bildas av en mängd fibrer i form av mikrofjädrar med termiskt förseglade hålrum. På grund av användningen av en liknande metod för fixering av fibrer under påverkan av höga temperaturer får slutprodukten många användbara egenskaper.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

På grund av den optimala kombinationen av lätthet, hållbarhet och fantastisk elasticitet kallas holofiber ofta konstgjord svan ner. Ovävt tyg har på grund av sin spiralform en påtaglig fördel jämfört med vaddering av polyester och vadd. Oavsett deformationens varaktighet är restaureringen av den ursprungliga formen på holofibern mycket snabbare än konkurrenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllnadsstyrka:

  • Mjuk, elastisk och lätt tack vare den ihåliga fiberstrukturen.
  • Hygienisk: ogenomtränglig för främmande lukt och andas, vilket förhindrar bildning av mögel och mögel, eftersom materialet "andas" och är väl ventilerat.
  • Har utmärkta termoregulatoriska egenskaper. Reagerar lämpligt på temperaturförhållandena i rummet: om det är svalt, värms det upp, vilket bidrar till att värmen bibehålls, och när det är varmt ger det svalhet, exklusive överhettning.
  • Fuktresistent: Främjar avlägsnande av överflödig fukt och ger komfort när du sover. Detta gäller särskilt för personer med ökad svettning.
Bild
Bild
  • Framkallar inte utvecklingen av allergier, eftersom det inte är av intresse som näringsbas för husstoftkvalster. Det är interaktionen med avfallsprodukter från parasiter som orsakar allergisk rinit, konjunktivit, astma.
  • Slitstark: tar lätt sin ursprungliga form och behåller sitt utseende under hela operationen.
  • Det är garanterat att inte: rulla ner, smula, kollapsa under påverkan av ljus och elektrifiera, attrahera damm.
  • Miljövänligt eftersom inget skadligt lim som innehåller giftiga föroreningar används vid tillverkningen.
  • Opretentiös i vården: maskintvätt finns utan användning av speciella hushållskemikalier, har en ganska hög torkningshastighet och kräver inga speciella förvaringsförhållanden.
  • Det har ett acceptabelt pris, även om det är högre än vaddering av polyester, men det är mycket lägre än för naturmaterial.

Svagheterna inkluderar förlust av original lätthet och elasticitet på grund av upprepad tvätt. Detta problem är löst hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Att ta hand om en holofiber kudde är ganska enkelt.

Tjänsten handlar om följande enkla regler:

  • Produkterna kan tvättas för hand och i en skrivmaskin, vilket ställer in det känsliga läget.
  • Vi rekommenderar att du använder lätt alkaliska tvättmedel.
  • Med tanke på att frekvent maskintvätt negativt påverkar fyllmedlets prestanda, för att undvika sådana problem, är det lämpligt att begränsa användningen av en automatisk maskin eller helt överge den till förmån för handtvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Handtvätt

Sekvensering:

  • Fyll en behållare eller djup behållare med vatten upp till 25 ° C.
  • Tillsätt ett känsligt tvättmedel.
  • Låt produkten dra i en halvtimme.
  • Vid tvätt är det bekvämast att göra rörelser som när man knådar deg.
  • Skölj det tvättade föremålet väl med mycket vatten för att ta bort tvättmedelskomponenterna från de ihåliga fibrerna.
  • Pressa kudden i en centrifug vid låg hastighet eller manuellt genom att hänga den för att tömma.
  • Lägg den tvättade kudden på en horisontell botten i ett välventilerat område. Vispa ibland och vänd över till andra sidan.
  • Skaka det torkade föremålet flera gånger för att återställa det till sin ursprungliga form.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur slår man rätt?

För att återställa de fasta bollarna av holofiber till sin förlorade form på grund av snurrning i en trumma eller som ett resultat av långvarig drift, gör följande:

  • Ta bort innehållet från örngott . Utformningen av de flesta produkter ger närvaro av ett speciellt hål med dragkedja, vilket förenklar uppgiften att byta ut fyllningen. Annars måste kuddfodralet skäras upp.
  • Förbered två penslar . Den första är en massageborste, helst en stor, och den andra är en speciell kam som är utformad för att kamma det tjocka håret hos husdjur.
  • Massage delas ut trassliga fragment av fyllningen och kamma dem, försiktigt med en kam för ull, försöker ta bort klumparna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om proceduren inte gav önskat resultat, är det lämpligt att ersätta det gamla fyllmedlet med ett nytt.

Stoppning

Att köpa holofiber är inget problem. Normalt krävs 600 g till 1 kg fyllmedel för att fylla en produkt. I detta fall beaktas kuddens dimensioner och individuella preferenser avseende sängklädets elasticitet.

Normalt tillvägagångssätt:

  • De tar ett örngott (färdigt eller sytt för hand) och fördelar fyllmedlet inuti det och bildar flera lösa lager tills produkten får önskad densitet.
  • Sy upp kuddfodralet och gör en snygg blindsöm.
  • Slå upp kudden för att fördela innehållet jämnt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det återstår att sätta på ett örngott och du kan använda produkten för det avsedda ändamålet.

Dimensioner

I enlighet med GOST finns det tre standardkuddstorlekar:

  • för rektangulära produkter - 50x70 cm;
  • för fyrkantiga modeller - 70x70 cm;
  • för barnmodeller - 40x60 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mängden fyllning i kuddarna avgör deras vikt. När det gäller dekorativa kuddar som används som en inredning, förutom rektangulära, runda, ovala former och olika variationer av polyhedronen, har sådana produkter ofta en original design. Det kan vara olika stiliserade föremål, växter, djur.

Bild
Bild

Standardstorlekar för klassiska inredningsmodeller är 40x40 cm eller 50x50 cm.

Hur köper man inte en falsk?

På en marknad där andelen fusk fortfarande är hög riskerar du att få ett sömntillbehör med ett billigt fyllmedel förklädd till en holofiber. Det kan vara en syntetisk vinterisator - ett material med liknande egenskaper. För att skilja dem är det tillräckligt att undersöka den valda modellen.

Vad är skillnaden, bestäm:

  • I utseende. Jämfört med en slät, jämn vadderad polyester är holofiberduken ojämn, något vågig.
  • Känns som när man sonderar. Till skillnad från mjuk, tät vadderad polyester är holofiberfibrer lösa och glider lite.
  • Enligt fyllningens beteende under mekanisk spänning. När du sträcker vadderingspolyestern verkar det som att materialet är sönderrivet, medan holofiberfibrerna lätt separeras, vilket eliminerar sådana känslor.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper kuddar med holofiber är det lämpligt att välja produkter där fyllningen är med skumsmulor, på grund av vilka de får en större densitet, vilket eliminerar förlusten av form över tid.

Det finns bara ett universellt råd: när du planerar att köpa en holofiberkudde, försök att hantera väletablerade handelsplattformar som har certifikat för de erbjudna varorna.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Så om det inte råder någon tvekan om "äktheten" av fyllnadsmedel för sängkläder, återstår det att se till att den valda modellen passar dig enligt följande kriterier:

  • Stelhet - här måste du utgå från din favoritposition under sömnen. Föredra sidopositioner - välj hårda tillbehör, om du tillbringar större delen av natten på ryggen, då är medelhårda modeller perfekta för dig, och om på magen, då produkter med mjuka fyllmedel.
  • Höjd - fokusera på axelbredden, som i genomsnitt är upp till 15 cm.
  • Form -somnologer är överens om att det är bättre att välja kuddar med traditionella former för att sova, med undantag för modeller för gravida U-formade och andra icke-standardiserade former.
  • Sammansättning av materialet i örngott . Det bästa alternativet är ett omslag av naturligt tyg med hög densitet.
  • Sy kvalitet - kassera omedelbart produkter med krokiga stygn, utskjutande trådar och genomsökt fyllmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att en bra tillverkare kännetecknas inte bara av en ordentligt förpackad produkt, utan också av tillgången till detaljerad information om produkten, inklusive dess sammansättning och rekommenderad vård.

Rekommenderad: