Perforatorer "Interskol": Egenskaper Hos Den Sladdlösa Perforatorn. Hur Tar Jag Bort Och Isär En Patron? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Perforatorer "Interskol": Egenskaper Hos Den Sladdlösa Perforatorn. Hur Tar Jag Bort Och Isär En Patron? Recensioner

Video: Perforatorer
Video: Terraria Calamity Mod Music - "Blood Coagulant" (featuring SixteenInMono) - Theme of The Perforators 2024, Maj
Perforatorer "Interskol": Egenskaper Hos Den Sladdlösa Perforatorn. Hur Tar Jag Bort Och Isär En Patron? Recensioner
Perforatorer "Interskol": Egenskaper Hos Den Sladdlösa Perforatorn. Hur Tar Jag Bort Och Isär En Patron? Recensioner
Anonim

Interskol är ett företag som tillverkar sin utrustning på Ryska federationens territorium, och det är den enda vars produktkvalitet är erkänd på världsnivå. Interskol har levererat sina perforatorer till marknaden i 5 år, och under denna tid kunde användare bedöma fördelarna och nackdelarna med enheterna.

Bild
Bild

Beskrivning

På marknaden för moderna byggmaskiner presenteras detta företags bergborrar i ett brett prisklass. Modellerna är utformade för olika budgetar, medan alla är kvar på högsta nivå i kvalitet och tillförlitlighet. Enheten, som de flesta vanliga roterande hammare, är inget speciellt. De viktigaste egenskaperna att lita på är: effekt, dimensioner och vikt, antal varv, strömförsörjningssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

P-22/60 ER-perforatorn kan köpas till en låg kostnad . Det används oftare i vardagen. Verktygets effekt är 600 W och totalvikten är bara 2,2 kilo. Utformningen av den nyckelfria chucken minskar avsevärt den tid som användaren lägger på att byta arbetsmunstycke, eller som det används för att kalla det i yrkesområdet - tillbehör. Varje modell åtföljs av instruktioner och ett konstruktionsschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den låga kostnaden beror på hammarborrens minsta funktionalitet. Det fungerar i ett enda läge.

Det finns också dyrare verktyg på marknaden med bättre funktionalitet . Deras största nackdel är inte bara kostnad, utan också betydande vikt. Ökningen i massa är en följd av användningen av fler komponenter. I genomsnitt varierar deras vikt från 6 till 17 kilo. Om det är planerat att arbeta i upprätt läge, är konstruktionens vikt fördelaktig eftersom den utövar ytterligare kraft utan att behöva använda användarens kraft.

Bild
Bild

På alla roterande hammare i detta företag är det nödvändigt att markera handtagets form och position. Tillverkaren placerade den på sidan, för under drift visade det sig att detta är den optimala platsen för den. Det finns också en djupmätare i utformningen av Interskol -perforatorer, ytterligare borstar och till och med en indikator som meddelar slitage på kolborstar, och därför stängs enheten av efter 8 timmar. Om vi tittar närmare på modellerna som visar ökad effekt, så har de en sexkantig chuck i sin design, vilket är utmärkt för borrar med stor skaftdiameter. Sådana enheter fungerar från elnätet, mer kompakta från ett laddningsbart batteri, som ett exempel PA-10 / 14.4. De roterande hammare, som arbetar oberoende av en strömkälla, kan borra och användas som skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget strävar efter att följa kvalitetsstandarder, därför använder det endast testade och pålitliga delar .tillverkad av slitstarka material. På rotorn är lindningen och isoleringen särskilt motståndskraftiga mot överhettning när den potentiella belastningen ökar. Handtaget har en speciell gummerad insats som ger högkvalitativt grepp om handen med hammarborrens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utrustat ventilationssystem skyddar borsten från överhettning. De är lätt avtagbara, så när de är helt slitna kan de enkelt bytas ut mot nya. Mer kraftfulla modeller kan fungera i flera lägen.

Vilket ska man välja?

Om vi överväger hela sortimentet av Interskol -perforatorer kan vi skilja på två modeller som är populära bland användare.

Bland utbudet av enheter för hushållsbruk utmärkte han sig Interskol 26 , vilket enligt recensioner är tillräckligt för att lösa vanliga vardagliga uppgifter. Det är ganska kraftfullt, hanterar enkelt tegel- och blockväggar, som smuler under en sådan attack på några sekunder. Det är möjligt att borra hål för att hänga möbler senare. Köpet kommer att kosta konsumenten 4 000 rubel, jämfört med andra globala märken, kan denna kostnad kallas acceptabel. Enhetens effekt är 800 watt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En borrhammare är inte lämplig för en stor arbetsvolym, det är bättre att inte snåla och köpa en kraftfullare modell som inte slits ut lika snabbt som Interskol 26. I sina försök att spara pengar misslyckades många användare eftersom de inte löste uppgifterna och förlorade ett nytt verktyg. Om du inte går för långt, följ tillverkarens rekommendationer, då behöver du inte oroa dig för stansens säkerhet när du installerar fönsterkonstruktioner, dörrar, spånväggar och installerar VVS -utrustning.

Bild
Bild

Om vi pratar om konsumenternas brister och kommentarer, är de flesta överens om att inte alla material är av hög kvalitet. Särskild anteckning på sladd som luktar starkt. En av de frekventa haverierna på Interskol 26 är växellådan, eftersom den är tillverkad av stål av låg kvalitet och därför inte tål belastningen. Men det finns också en positiv punkt, reparationen av en sådan enhet är billig och snabb, och delarna kan lätt hittas i alla tjänster. Den beskrivna modellen har en tvillingbror - Interskol P-30/900 ER som har mer makt. Denna siffra ligger på nivån 900 W, därför har den också ett högre antal varv än den tidigare modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om fördelarna och nackdelarna med denna perforator, så är de desamma för alla modeller av detta företag. Kostnaden är inte heller mycket högre och uppgår till 5500 rubel. Verktyget drivs av ett laddningsbart batteri, så det är mobilt, bekvämt och pålitligt. Batterikapaciteten är 1,3 A * h. Om det översätts till antalet timmar under vilka du kan använda stansaren, når den inte ens en. Efter 40 minuters intensiv användning kommer batteriet att tömmas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant verktyg kan ersätta tre:

  • stansare;
  • borra;
  • skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten kan berömas för sin högkvalitativa montering.

Regler för drift och lagring

Varje tillverkare dikterar sina egna regler för drift av utrustningen, i enlighet med vilket användaren ska agera. Underlåtenhet att följa dem leder till en minskning av livslängden. Vissa Interskol -perforatorer har en regulator som ställer om utrustningen till borrläget. Varvtalen uppnås gradvis, kontrollen utförs genom "Start" -knappen. Om du trycker på det hela vägen börjar verktyget arbeta i maximiläget för sig själv. Hastigheten justeras efter materialet i vilket hålet ska borras. Trä reagerar bättre vid maximalt varvtal, betong vid medelhastighet och metall vid låg hastighet.

Bild
Bild

Inte alla vet varför bergborrar är bäst lämpade för att borra hål i betong och tegel . Faktum är att de har en större motreaktion i patronens design, därför har chockbelastningen ingen negativ effekt. Men av samma anledning är det svårt att uppnå noggrannhet när man arbetar i trä eller metall med hjälp av en borrmaskin. Borren vickar, kanten kommer ojämn ut, för att förbättra noggrannheten måste chucken bytas till en kamchuck. Oftast finns det i satsen, men du kan också köpa det separat.

Bild
Bild

Användaren måste kunna ta bort och sätta in borren eller borren korrekt . Med en nyckelfri chuck är allt enkelt, dra bara basen från chucken, sätt på munstycket och släpp. Ett subtilt klick hörs, vilket indikerar att kopplingen har skett som den ska. På samma sätt tas utrustningen ut och byts till en annan. När chucken är av kamtyp fixeras borren på traditionellt sätt. Lådan måste demonteras genom att skruva loss patronen, byta och sedan skruva tillbaka tills tråden är helt åtdragen.

Bild
Bild

Det är bättre att överlåta byte av borstar till en professionell, eftersom det är säkert, garantin för verktyget kvarstår, kommer specialisten att kunna inspektera alla viktiga enheter i hammarborrens struktur.

Det är viktigt att iaktta säkerhetsåtgärder vid användning av en borrhammare

  • Verktyget ska inte vara vått eller fuktigt, eftersom det är hög sannolikhet för kortslutning.
  • Under arbetet ska en person inte ha metallsmycken, och hans kläder ska uppfylla kraven: gummiskor, om det är ett verktyg som drivs av ett nätverk. Ärmarna på jackan är upprullade, handskar läggs på händerna.
  • Perforatorn används inte ensam, men en annan person måste vara närvarande av säkerhetsskäl, eftersom verktyget måste vara i ett strikt vertikalt läge, så du måste hålla det stadigt.
Bild
Bild

Låt oss överväga vilken användningssekvens av stansen tillhandahålls av tillverkaren

  • Applicera ett fett på munstycket innan du använder munstycket. Efter att smörjmedlet har distribuerats sätts snäppet in i kroppen tills ett klick hörs, eller helt enkelt skruvas in tills det stannar. I det här fallet pratar vi om nyckelfria chuckar av kamtyp.
  • Vid behov kommer användaren att behöva ange en gräns för nedsänkningsdjupet. Detta är vanligtvis nödvändigt när du använder borax.
  • Verktyget sätts först i arbetsläge, varefter det ansluts till strömförsörjningen. Patronen börjar snurra, hastigheten justeras genom avtryckaren på kroppen, om den inte finns där krävs en regulator nödvändigtvis.
  • Använd inte extra ansträngning när du arbetar på en horisontell yta. Som ett resultat kan det hända att väggen inte tål och kollapsar, eller att tillbehöret blir oanvändbart. Borrvinkeln är 90 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Det finns många recensioner på Internet om Interskol -stansmaskiner. Vissa säger att i sortimentet kan du hitta både ett verktyg för hushållsbruk och för att lösa professionella problem. Andra är missnöjda med den låga kvaliteten på de använda materialen, och hävdar därför att bergsborrarnas livslängd är kort, eftersom de måste uppleva ett stort antal belastningar på sig själva. Ett av problemen är att borrningen i patronen fastnar, allt för att det finns slitsar, sladden är svag och inuti höljet är litet. Vissa modeller har dessutom låg effekt, men priset är högre än för andra märken och med svag funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna finns små dimensioner och vikt, vilket förenklar användningen. Det finns dyrare modeller som är svåra att hitta fel med byggkvaliteten. Vissa användare skriver att de har använt utrustningen i 10 år, även om det här märket uppträdde på den moderna marknaden för bara fem år sedan. Du funderar inte oavsiktligt över vad som har sagts.

Rekommenderad: