Roterande Hammare P.I.T.: Översikt över Modeller Och Driftsregler

Innehållsförteckning:

Video: Roterande Hammare P.I.T.: Översikt över Modeller Och Driftsregler

Video: Roterande Hammare P.I.T.: Översikt över Modeller Och Driftsregler
Video: Bearbetning av kopparplåt med hammare. 2024, Maj
Roterande Hammare P.I.T.: Översikt över Modeller Och Driftsregler
Roterande Hammare P.I.T.: Översikt över Modeller Och Driftsregler
Anonim

I arsenalen för varje man bör vara verktyg för alla tillfällen. En borrhammare, till skillnad från en borr, gör att du snabbt och enkelt kan borra även de svåraste materialen, till exempel betong eller tegel. Därför kommer även stora reparationsarbeten i en lägenhet eller på landet att bli enkla och enkla tillsammans med en borrhammare.

Roterande hammare eller hammarborr?

Många har ett verktygssats hemma, som innehåller ett par justerbara skiftnycklar och skiftnycklar, en borrmaskin och en skruvmejsel. En borr är ett mycket lätt verktyg, vars huvuduppgift är borrning. Borrning, inte borrning (det vill säga ett litet rörelseområde) låter dig bara borra ett hål. Detta alternativ är lämpligt för arbete med mjuka material som trä eller fiberboard.

Bild
Bild

Borrning med en borr kan orsaka mycket krångel: ofta börjar hålet smula, och ibland, på grund av de stora ansträngningarna som görs på verktyget, går borrarna sönder och blir kvar i väggen. Dessutom producerar borrhammaren en omvänd rörelse, vilket skapar vibrationer och mycket kraftig kickback. Detta leder ofta till att borrmaskinen glider från borrplatsen och skadar den borrade ytan.

Huvudfunktionen för borrhammaren är mejsling . Rörelseomfånget och permeabiliteten är större här, vilket innebär att borrningen blir bättre och snabbare. Utöver detta finns det en funktion för att stänga av chuckens rotation, det vill säga att borren inte roterar utan bara gör translationella rörelser. Detta gör det enkelt att stansa ledningsgravar eller ta bort onödiga plattor och gips från väggarna. En övning för sådana åtgärder är kategoriskt inte lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i märkesmodeller

Rotary -hammare från företaget P. I. T. har en av de ledande linjerna i betygsättningen av elverktyg. Sedan 2012 har företaget använt tekniken för att hälla ankaret med en förening, vilket förhindrar ansamling av skräp och damm inuti verktyget. Tack vare höghållfasta lättmetallmetaller är P. I. T. också lättare än sina konkurrenter.

Varumärkets bergövningar delas in i två kategorier: vertikal och horisontell. Låt oss överväga varje grupp mer detaljerat.

Bild
Bild

Vertikal

Dessa bergborrar kännetecknas av ett vertikalt motorarrangemang. På ett annat sätt kallas de också för bergövningar med en L-formad motor. En sådan enhet är tyngre, svårare att använda, kräver mer noggrant underhåll (frekvent och riklig smörjning av mekanismdelarna krävs).

Sådana enheter är älskade av professionella byggare, eftersom de är mer pålitliga med långvarig användning . Dessutom har L-motorn det högsta vridmomentet, och tack vare det luftkylda verktyget överhettas inte verktyget vid långvarig användning. Oftast används sådana verktyg för vertikal borrning, det vill säga golv, tak. Hela enhetens massa riktas åt ena sidan, så borrning är enklare och snabbare.

Bild
Bild

Nackdelarna med en vertikal bergborrning är försumbara. Eftersom dessa mestadels är professionella verktyg har de ingen borrfunktion. Faktum är att det inte behövs, eftersom byggare använder olika verktyg för varje typ av arbete. Den uppblåsta kostnaden är också begriplig - allt som är avsett att utföra en stor mängd arbete kommer att bli tyngre och mer massivt under lång tid. Följaktligen är sådana modeller mer pålitliga och dyrare.

P. I. T. vertikala perforatorer inkluderar modellerna RVN32-C2 och RVN26-C3. RVN32-C2 - sju kilogram instrument med tre lägen. Lämplig för trä, sten och stål. Effekt - 1500 W, och maxfrekvensen för slag per minut - 4350. Ljudnivån överstiger inte 93 dB. РВН26-С3 väger redan mindre (cirka 6 kg). Den har också tre lägen och är lämplig för samma typer av ytor. Dess effekt är mindre - 1200 W, och den maximala slagfrekvensen är nästan lika med den tidigare modellen och uppgår till 4250. Ljudnivån är 91 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell

Dessa bergborrar har en motor som är placerad parallellt med borraxeln. Denna kategori inkluderar alla hushållsmodeller. De har inte så hög effekt, de är lättare, lättare att använda och underhålla. De är idealiska för att installera fasader, gips och i allmänhet allt som rör vertikal installation. Den största nackdelen med sådana modeller är bristen på kylelement. Ursprungligen var sådana verktyg inte avsedda för långsiktiga, utan endast för små hushållssysslor, så överhettning förväntades inte. Vid långvarig användning, se till att mekanismen inte överhettas, stäng av den i tid och låt den svalna.

RVN20-D, RVN20-C, RVN24-D, RVN24-C1, RVN24-C, RVN26-C2, RVN26-C3, RVN28-C1, RVN28-C, RVN32-C2-modeller av horisontella bergborrar från P. I. T . Alla har ett fodral, smörjmedel, begränsare och ett extra ergonomiskt handtag, tack vare vilket horisontell borrning blir lättare. RVN20-D, RVN20-C-de allra första, enkla och lätta perforatorerna i serien. Modifiering D skiljer sig från C genom slagkraften och det maximala antalet varv per minut, och kraften är större i modifiering D och varvtalet - i C. Den genomsnittliga kostnaden för modeller är från 2500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan RVN24-C, RVN24-C1, RVN24-D är också liten . Den senaste modifieringen har en bredare uppsättning: detta är inte bara ett fodral och fett, utan också 4 borrar av olika konfigurationer. Det genomsnittliga priset är 3500 rubel. Förutom modellerna RVN26-C2, RVN26-C3 finns det även C1, C4 och C5, men de är inte lika populära som de två första modifieringarna. Dessa instrument är redan mer som professionella amatörer. De har ökade indikatorer på vikt, slagkraft och kraft. Priset för dem är motsvarande högre. Setet innehåller borrar och mejslar.

RVN28-S och RVN28-S1 är exakt samma modeller . Skillnaden ligger bara i C1 -modellens större perfektion när det gäller strömförbrukning, hastighet och slagkraft. Om RVN28-S kostar cirka 3000 rubel, är den förbättrade tusen rubel dyrare. RVN32 -C2 - den "coolaste" och mest professionella modellen i serien med roterande hammare.

På grund av dess större vikt (upp till 8 kilo) finns det en vibrationsdämpande funktion. Detta är den enda professionella bergborrmaskin från P. I. T. med en horisontell motor.

Kundfeedback tyder på att kinesisk tillverkning inte alltid är dålig. Verktygen för detta märke är av hög kvalitet och tjänar sina ägare i många år. Störningar förekommer, men främst på grund av felaktig lagring eller användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

  • Kontrollera strömförsörjningen, de ska vara 220 V.
  • Se till att instrumentet är avstängt innan du ansluter det. Annars börjar enheten snurra spontant - detta är farligt.
  • Sätt i borrkronan, fäst den ordentligt.
  • Innan arbetet påbörjas, se till att det inte finns några synliga elektriska kablar, rör och andra hinder i närheten.

Om du använder en förlängningssladd, kontrollera tvärsnittskabeln och se till att inga främmande personer är i närheten av förlängningssladden under drift.

Rekommenderad: