Hilti Roterande Hammare: Funktioner I Valet Av Sladdlös Hammare Och Andra Modeller. Hur Gör Man En Reparation?

Innehållsförteckning:

Video: Hilti Roterande Hammare: Funktioner I Valet Av Sladdlös Hammare Och Andra Modeller. Hur Gör Man En Reparation?

Video: Hilti Roterande Hammare: Funktioner I Valet Av Sladdlös Hammare Och Andra Modeller. Hur Gör Man En Reparation?
Video: Onsdag 20:e Oktober | Speltips och tankar | Rek-pinnen Pinnacle Sweden 2024, Maj
Hilti Roterande Hammare: Funktioner I Valet Av Sladdlös Hammare Och Andra Modeller. Hur Gör Man En Reparation?
Hilti Roterande Hammare: Funktioner I Valet Av Sladdlös Hammare Och Andra Modeller. Hur Gör Man En Reparation?
Anonim

Perforatorn är ett populärt verktyg inte bara för professionella, utan också för hemmabruk, eftersom det gör att du kan utföra olika byggnadsarbeten, samtidigt som processen avsevärt påskyndas.

Valet av borrmaskin bör tas på allvar, eftersom en billig produkt vanligtvis kännetecknas av låg produktivitet. Samtidigt överhettas kroppen och de inre komponenterna ganska snabbt under kontinuerlig drift.

Experter rekommenderar att uppmärksamma roterande hammare från det välkända företaget Hilti.

Tänk på egenskaperna hos företagets produkter, samt nyanser av att välja rätt verktyg och arbeta med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om märket

Hilti -företaget grundades 1941 i Liechtenstein tack vare insatserna från två bröder - Eugen och Martin Hilti. De startade ett eget litet företag som tillhandahåller reparation och tillverkning av kroppsdelar för bilar. Företaget var initialt litet, med bara fem personer som arbetade i verkstaden. Men med tiden har produktspecifikationerna förändrats. Under efterkrigstiden var det ett akut behov av ett verktyg för restaurering av olika byggnader. Det var under denna period som bröderna bestämde sig för att ändra produktionsprofilen och började tillverka bensin- och elmotorer, hushållsapparater och olika fästelement.

Idag erbjuder Hilti -märket ett brett utbud av konstruktionsverktyg och fästsystem .… Företagets fabriker och filialer verkar i olika delar av världen. Det totala antalet anställda är redan mer än 25 tusen personer. Idag är Hilti-märket en pålitlig tillverkare av högkvalitativa produkter som efterfrågas inte bara i Ryssland. Byggmaskiner lockar uppmärksamhet och proffs som uppskattar dess höga prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Idag är Hilti tillverkare av olika anläggningsmaskiner, inklusive bergborrar.

Följande sorter av detta verktyg kan särskiljas:

  • laddningsbar;
  • nätverk;
  • kombinerad.

Varje alternativ har sina egna egenskaper. Valet till förmån för denna eller den typen bör göras beroende på uppsatta mål. För att välja rätt Hilti borrhammare bör du lära dig mer om funktionerna hos de efterfrågade modellerna.

Bild
Bild

TE 6-A36

Denna borrmaskin väljs ofta av proffs eftersom den är den bästa i den batteridrivna kategorin.

Verktyget har ett antal fördelar:

  • det är idealiskt för långsiktig borrning när ankare installeras, eftersom det kännetecknas av ökad effekt;
  • enheten är utrustad med två 36 volt litiumjonbatterier, som laddas ganska snabbt, därför används de även för industriell drift;
  • tack vare det speciella AVR -systemet reduceras vibrationer under användning avsevärt, vilket garanterar effektivt och bekvämt arbete med verktyget;
  • enkelhet säkerställs också av enheternas låga vikt;
  • tack vare användningen av Hi-Drive-tekniken är verktyget utrustat med en ny borstlös motor, en oavbruten energiförsörjning från batteriet till borren utförs;
  • styrsystemet balanserar perfekt överspänningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

TE 6-A36 batteridrivet verktyg är lämpligt för en mängd olika applikationer. Tack vare dammutsugningssystemet kan du arbeta med detta verktyg även i rum där renlighet är av största vikt. Med hjälp av ett speciellt munstycke kan du skruva in skruvar.

Tack vare den nyckelfria chucken kan hammaren användas för att borra stål eller trä. Det är också idealiskt för arbete med sten- och betongunderlag.

Kostnaden för produkten är cirka 35 000 rubel. Förutom borrhammaren innehåller satsen en laddare, ett batteri, hårdmetallborrar och en resväska. Verktygets vikt är 4 kg, mått - 34, 4x9, 4x21, 5 cm. Den har flera rotationshastigheter. Närvaron av en indikator låter dig alltid veta hur mycket batteriet är laddat. Genom att arbeta med detta verktyg kan du borra med en diameter på 5 till 20 mm … Bullergolvet är bara 99 dB.

Bild
Bild

TE 7-C

Bland nätverksstansarna sticker den kraftfulla och produktiva Hilti TE 7-C-enheten ut, som kan köpas för endast 16 000 rubel. Den största fördelen med denna modell är den framgångsrika kombinationen av hög strukturell hållfasthet och genomtänkt design. Hon perfekt för långsiktigt arbete , i det här fallet kan du slå på enheten till maximal nivå.

Vanligtvis används en sådan borrhammare för att borra eller borra hål i sten- eller betongmurverk. Det är också bra för att skruva in skruvar eller skapa urtag med olika diametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen kännetecknas av närvaron av ett bekvämt handtag i form av bokstaven D, som är en garant för säkert arbete med detta verktyg. Enheten kan fungera i flera lägen: borrning (med och utan påverkan) och borrning. Med den inbyggda djupmätaren kan du mäta djupet exakt. När du köper en bergborr får du ett avtagbart handtag för lateral användning, ett djupstopp och en väska.

Enhetens vikt är cirka 5 kilo. Nätverkskabelns längd är 4 meter … Modellen låter dig göra ett hål med en diameter på 4-22 mm, som arbetar med aluminium, men för stål är denna siffra 13 mm … Om du använder en krona kan hålet nå en diameter på 68 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

TE 70-ATC / AVR

Denna version av Hilti -kombinationsbergborrarna är den dyraste i sin klass och också den mest kraftfulla och eftertraktade av proffs. Dess skillnad är närvaron av en speciell SDS-Max-patron. Ett enda slag av verktyget är 11, 5 J. Tack vare den mekaniska kopplingen säkerställs maximal vridmomentöverföring och den unika tekniken gör att borren kan stanna nästan omedelbart.

Alla kroppsdelar är tillverkade av speciell glasfiberarmerad plast, vilket är en garant för tillförlitlighet och lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell TE 70-ATC / AVR används för att skapa förankringshål och är utformad för att fungera effektivt vid höga belastningar. Hålets diameter varierar från 20 till 40 mm. Denna modell kan användas för borrning i stål och trä.

Det är möjligt att byta ut borren med önskad diameter (från 12 till 150 mm), vilket gör att du kan arbeta med olika material som murverk, natursten och betong. Verktygets vikt är 9, 5 kg, mått - 54x12, 5x32, 4 cm. Enheten har en serviceindikator och en krossningsfunktion. Nätkabelns längd är 4 meter, vilket gör det möjligt att arbeta bort från elnätet.

Bild
Bild

Hur man ansöker?

När du arbetar med en borrmaskin måste du vara extremt försiktig och uppmärksam. Det är värt att följa huvudregeln - under användning av enheten ska du inte trycka på handtaget, du behöver bara rikta enheten i rätt riktning. Det är värt att komma ihåg att för enkel användning kan du ändra handtagets position. Om du vill att verktyget ska fungera så länge som möjligt bör du övervaka dess tillstånd. Före arbete ska svansen på alla skärverktyg smörjas med specialfett .… Detta kommer att minska belastningen inte bara på chucken, utan också på elmotorn.

Du kan överväga hur du använder en stansare genom att använda exemplet på hur du förbereder en vägg för ytterligare elektriska ledningar och installation av ett uttag. Märkningsprocessen kan utelämnas. Det är bättre att gå direkt till skapandet av fördjupningar för uttagslådorna. I det här fallet är det värt att använda en diamantbit. Dess diameter ska vara 68 mm.

Du kommer också att behöva en borr med en diameter på 7 mm och ett speciellt fäste för skärning, som presenteras i form av en mejsel med ett blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förbereda en plats för utloppet måste du först göra en urtagning med en stans med en 7 mm borr. Detta kommer att fungera som en slags markup för ytterligare borrning. Du måste ta en borr med en diamantkärna med större diameter, sätt in den i verktyget och börja arbeta. Vart i det är absolut nödvändigt att fukta borrplatsen i väggen … Väggvätning kan göras med en slang eller en vanlig sprayflaska. När hålet med önskad diameter är klart bör överskott av byggmaterial avlägsnas med mejslar med en spatel.

Efter det kan du börja förbereda en plats för kabeldragning. För detta används också en borr med en diameter på 7 eller 10 mm. Inledningsvis måste du göra flera fördjupningar längs linjen med ett minsta steg. Då ska ett så kallat spår skapas med hjälp av en mejsel.

Att utföra sådant arbete leder till bildandet av en ganska stor mängd damm, så det är värt att använda en dammuppsamlare eller en vanlig dammsugare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

För att arbeta effektivt med verktyget bör du följa följande tips:

  • varje gång före användning bör perforatorn inspekteras;
  • var noga med att läsa instruktionerna för enheten;
  • det är viktigt att komma ihåg att endast personer som har fyllt 18 år får arbeta.
  • rummet där åtgärderna utförs med hjälp av perforatorn måste vara torr, medan operatören endast måste arbeta i speciella gummihandskar;
  • lägg inte mycket press på själva enheten.

Rekommenderad: