Bosch Borrset: översikt över 41 Och 48 Bitar Med Borr För Trä, Metall Och Betong För Roterande Hammare

Innehållsförteckning:

Video: Bosch Borrset: översikt över 41 Och 48 Bitar Med Borr För Trä, Metall Och Betong För Roterande Hammare

Video: Bosch Borrset: översikt över 41 Och 48 Bitar Med Borr För Trä, Metall Och Betong För Roterande Hammare
Video: Makita VS Bosch hammer drill! 2024, April
Bosch Borrset: översikt över 41 Och 48 Bitar Med Borr För Trä, Metall Och Betong För Roterande Hammare
Bosch Borrset: översikt över 41 Och 48 Bitar Med Borr För Trä, Metall Och Betong För Roterande Hammare
Anonim

Moderna instrument är multifunktionella på grund av de många ytterligare elementen. Till exempel kan en borr göra olika hål på grund av borrsatsens variation.

Karakteristiska drag och typer

Med en borr kan du inte bara förbereda ett nytt hål utan också ändra måtten på det befintliga. Om borrmaterialet är fast och av hög kvalitet, kan produkten användas för att arbeta med de mest komplexa fundamenten:

  • stål;
  • betong;
  • sten.

En uppsättning Bosch -borrar innehåller olika redskap som inte bara är lämpliga för handborrar, utan även borrmaskiner och andra maskiner. Detaljerna skiljer sig åt i form och följaktligen i syfte. Till exempel är borrar för metall spiralformade, koniska, krona, stegade. De kan bearbeta plast eller trä.

Bild
Bild

Betongborrar är lämpliga för bearbetning av sten och tegel. Dom är:

  • spiral;
  • skruva;
  • kronformad.

Munstyckena utmärks av speciell lödning, vilket gör det lättare att tränga igenom hårda stenar. God kvalitetslödare är segerplattor eller faux diamantkristaller.

Bild
Bild

Träborrar kan särskiljas som ett separat föremål, eftersom det finns flera specialfästen som är lämpliga för finbearbetning av material. Speciella typer inkluderar:

  • fjädrar;
  • ringa;
  • ballerinor;
  • forstner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra sällan använda produkter som används för glasbearbetning.

Keramiska ytor kan också behandlas med sådana fästen. Dessa borrar kallas”kronor” och är speciellt belagda.

Det anses också vara diamant, eftersom det innehåller små korn av konstgjort material. Kronorna är lämpliga för speciella borrmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska specifikationer

Företaget är den största tillverkaren av olika verktyg.

Bild
Bild

Det tyska företagets övningar kännetecknas av sin exceptionella funktionalitet, bekvämlighet och produktivitet. Modeller är indelade i hushåll och professionella, de säljs med bitar, i ett fodral.

Till exempel, Bosch 2607017316 set, bestående av 41 delar, lämplig för DIY -användning . Setet innehåller 20 olika redskap, bland vilka det finns för arbete på metall, trä, betong. Borrarna kan göra hål från 2 till 8 mm. Bitarna är utrustade med ett cylindriskt korrekt skaft, tack vare vilket de fäster perfekt vid borrens bas.

Satsen innehåller 11 bitar och 6 sockelbitar. Alla är förpackade, var och en på sin egen plats, i ett bekvämt plastfodral. Den kompletta uppsättningen innehåller dessutom en magnetisk hållare, en vinkelskruvmejsel, en försänkare.

Bild
Bild

Ännu en populär uppsättning Bosch 2607017314 innehåller 48 artiklar . Den är också lämplig för hemmabruk, innehåller 23 bitar, 17 borrar. Produkterna är lämpliga för bearbetning av trä, metall, sten. Produktens diameter varierar från 3 till 8 mm, så uppsättningen kan kallas multifunktionell.

Sockelhuvuden, magnethållare, teleskopprob ingår också. Trots det stora antalet produkter säljs dessa uppsättningar till ett mycket överkomligt pris - från 1500 rubel.

Om mångsidighet inte är nödvändig kan du titta närmare på borrhammare av hög kvalitet. SDS-plus-5X Bosch 2608833910 är lämplig för att förbereda hål i betong, murverk och andra särskilt starka underlag.

SDS-plus är en speciell typ av fästelement för dessa produkter. Skaftets diameter är 10 mm, den sätts in med 40 mm i chucken på borrhammaren. Bitarna har också en centreringspunkt för exakt borrning. Detta förhindrar fastklämning i kopplingarna och säkerställer bra borttagning av borrdamm.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Bosch är ett europeiskt företag, därför uppfyller märkningen av tillverkade produkter följande standarder:

  • HSS;
  • HSSCo.

Det första alternativet överensstämmer med den ryska standarden R6M5, och det andra - R6M5K5.

R6M5 är ett hushållssärskilt skärstål med en hårdhet på 255 MPa. Vanligtvis är alla trådverktyg, inklusive metallborrar, tillverkade av detta märke.

R6M5K5 är också ett skärande specialstål för tillverkning av elverktyg, men med en hållfasthet på 269 MPa. Som regel är metallskärverktyg gjorda av det. Det tillåter bearbetning av höghållfasta rostfria och värmebeständiga underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om följande bokstäver finns i förkortningen av beteckningar, betyder det att tillägget av motsvarande material betyder:

  • K - kobolt;
  • F - vanadin;
  • M är molybden;
  • P - volfram.

Som regel är halten av krom och kol inte angiven i märkningen, eftersom inkluderingen av dessa baser är stabil. Och vanadin anges endast om dess innehåll är mer än 3%.

Dessutom ger tillsatsen av vissa material borrarna en specifik färg. Till exempel, i närvaro av kobolt, blir bitarna gulaktiga, ibland till och med brunaktiga, och den svarta färgen indikerar att borren var gjord av vanligt verktygsstål, vilket inte är av hög kvalitet.

Rekommenderad: