Borrhammare Bort: Val Av Funktioner Och Tips För Användning

Innehållsförteckning:

Video: Borrhammare Bort: Val Av Funktioner Och Tips För Användning

Video: Borrhammare Bort: Val Av Funktioner Och Tips För Användning
Video: Changing an SDS Chuck Mechanism | Toolstop Guide 2024, Maj
Borrhammare Bort: Val Av Funktioner Och Tips För Användning
Borrhammare Bort: Val Av Funktioner Och Tips För Användning
Anonim

Renovering av en lägenhet eller hus är alltid besvärande. Ofta är det omöjligt att göra utan att använda en stans. Detta verktyg är oumbärligt för arbete med betong, sten, tegel och andra hårda material. Med hjälp av en stansare kan du jaga väggar för ledningar, göra hål, demontera väggar eller golv och mycket mer.

Det är inte lätt att välja ett kvalitetsverktyg. För att göra detta måste du ha en uppfattning om vilka typer av perforatorer som finns, vilka egenskaper de har. Låt oss prata om Bort -hammare.

Bild
Bild

Särdrag

Hammarborrar av det tyska märket Bort är bland de mest efterfrågade på marknaden idag. De kännetecknas av en lång livslängd även vid frekvent användning. Dessutom kräver verktygen inget särskilt underhåll.

Trots att perforatorerna av detta märke tillhör budgetpriskategorin är de inte mindre konkurrenskraftiga än andra företags dyra produkter.

Att döma av konsumentrecensioner kan Bort roterande hammare användas inte bara för hemreparationsarbete utan också för professionell verksamhet.

Bild
Bild

Hur väljer man ett kvalitetsverktyg?

För köparen är bergborrens främsta egenskaper slagkraft och motoreffekt. Ju kraftfullare motorn desto tyngre bergborr … Dessa indikatorer är i direkt relation.

När du väljer en enhet för hemmet är det värt att bestämma vilken typ av arbete det kommer att användas för oftast.

Naturligtvis kommer ett tungt verktyg att klara uppgiften mycket snabbare, men det är ganska svårt att arbeta med det. Lättare modeller är mycket mer praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom lätthet måste du välja perforatorns slagkraft. Det anges i joule och anger för köparen exakt hur instrumentet kan användas. Till exempel, för enkelt arbete hemma, en slagkraft i intervallet 1,5 till 3 J.

Om det hela tiden ska fungera med verktyget, är det bättre att överväga alternativ med indikatorer från 4 till 6 J.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterierna är också chuckens rotationshastighet och slagfrekvensen. Ju högre deras värden, desto bättre kvalitetshål kommer att göras.

Elmotorns placering kan också påverka valet av modell för bergborrmaskinen. Instrument där motorn är placerad horisontellt är bättre balanserade i vikt. På grund av detta är dessa modeller mer praktiska att arbeta med.

Motorns vertikala läge gör verktyget mer kompakt, medan kraften hos dessa verktyg är högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare urvalskriterier

Som ytterligare funktioner som gör det enklare att arbeta med verktyget markeras flera punkter:

  • skydd av elmotorn från överhettning på grund av säkerhetskopplingen;
  • antivibrationssystem, som mjukar upp och kompenserar för enhetens skakningar under dess drift;
  • närvaron av en omvänd funktion (omvänd rotation);
  • möjligheten att justera patronens rotationshastighet;
  • borstslitageindikator i den roterande hammarmotorn;
  • borrdjupbegränsare (låter dig förstå till vilket märke borren har nått);
  • hastighetsomkoppling, användbart vid byte från ett läge till ett annat (till exempel från borrning till mejsling).

Glöm inte att varje ytterligare funktion ökar enhetens kostnad, så det är bättre att omedelbart besluta om uppsättningen nödvändiga perforatorkapacitet. Annars finns det risk för att du betalar för mycket pengar för funktioner som inte är användbara under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Lungor

Lätta modeller har en effekt på 500 till 800 watt. Vikten av sådana produkter varierar som regel från 1, 8 till 3 kilo. De kan göra hål på cirka 3 cm i betong. Med dessa verktyg är det fullt möjligt att gucka väggar och golv. Exakt Bort lätta bergborrar är de mest köpta av konsumenterna … Därför, i märkets produktserie, presenteras de flesta enheter i denna kategori.

Den mest populära är BHD-800N … Kostnaden för verktyget på företagets officiella webbplats är cirka 5 tusen rubel. Denna billiga modell har tillräckligt med kraft för hemmabruk. Enheten stöder tre arbetssätt: hammare, hammarborrning och enkelt borrläge.

Bild
Bild

Slagsenergin för denna bergborr är 3 joule, vilket är det maximala värdet för detta segment. Den stora fördelen är omvänd. Detta innebär att omvänd rotation är tillgänglig, vilket är nödvändigt om du behöver skruva loss borren. Köpare noterar det Många ytterligare delar ingår i verktyget.

Fördelarna med enheten är närvaron av en knapp för att låsa driftläget. På grund av det kan du vara säker på att enheten inte växlar till ett annat läge under användning. En annan fördel med borrhammaren är dess lätthet - vikten är cirka 3 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna noterar användarna produktens korta sladd, varför de ofta måste använda en förlängningssladd. Bland nackdelarna är också snabb uppvärmning av enheten och lång kylning, vilket inte är särskilt bekvämt när man arbetar med verktyget.

I segmentet av lätta bergborrar finns det också billigare alternativ, till exempel modeller BHD-700-P, DRH-620N-K … Deras kostnad är cirka 4 tusen rubel. Dessa verktyg är inte efterfrågade, främst på grund av deras låga effekt (upp till 800 W). Samtidigt noterar köpare att dessa är ganska bra roterande hammare i sitt prissegment, lämpliga för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genomsnitt

Medium hammarborrar väger från 3, 2 till 6 kg. De har en effekt på 800 till 1200 watt. Den angivna håldiametern, som kan borras med deras hjälp, är mer än 30 mm. Dessa modeller är mer lämpliga för arbete med särskilt hårda material.

De mest populära i detta segment är BHD-900 och BHD-1000-TURBO … Kostnaden för dessa instrument är cirka 7 tusen rubel.

Dessa bergövningar är ganska kraftfulla. Enheterna har tre huvudsakliga driftslägen: nedslag, borrning, borrning och slag. Samma de kan användas som skruvmejsel … Slagsenergin för dessa bergborrar är 3,5 J. Samtidigt har BHD-900-modellen också en justerbar rotationshastighet, vilket gör den mer funktionell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att döma av kundrecensioner, fördelarna med dessa modeller inkluderar lätthet och kraft, tillräckligt för att utföra alla typer av arbete. Speciellt konsumenter fokuserar på en bra uppsättning verktyg, eftersom uppsättningen innehåller en extra chuck för en konventionell borr.

Som nackdelar avger de en obehaglig lukt av plast som fodralet är tillverkat av, samt en kort nätsladd. För BHD-900 säger köparna att dess slagkraft i drift känns lägre än de angivna 3,5 J.

Nackdelen med BHD-1000-TURBO-modellen är bristen på back- och rotationshastighetskontroll .… Detta förklarar förmodligen den lägre efterfrågan på denna bergborr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tung

"Heavyweights" inkluderar verktyg med en effekt på 1200 till 1600 watt. Dessa modeller väger från 6 till 11 kg och används av professionella reparatörer. De är avsedda för demontering, de kan göra hål mer än 5 cm i diameter. Dessa bergövningar kan också användas som en jackhammer. Dessa modeller är inte lämpliga för hushållsbruk.

På Bort -företagets officiella webbplats finns det bara en modell som kan påstå sig vara ett professionellt verktyg. Detta är en Bort DRH-1500N-K roterande hammare. Strömförbrukningen är 1500 W, men den är också relativt lätt (väger mindre än 6 kg).

Slagkraften för borrmaskinen är 5,5 J, vilket gör verktyget lämpligt för permanent användning vid reparationsarbete.

Borrhammaren innehåller tre arbetssätt: konventionell borrning, perforerad borrning och hålslagning. Det låter dig göra hål i fasta material upp till 3 cm, i trä - upp till 5 cm.

Bild
Bild

Köpare kallar den här modellen ganska halvprofessionell, men bland fördelarna noterar de hög effekt, bra utrustning samt hammarborrens aluminiumkropp. På grund av användningen av aluminium värms enheten inte upp så mycket, vilket gör det lättare att arbeta med verktyget. Dessutom är borrhammaren utrustad med ett antivibrationssystem, vilket också gör användningen bekvämare.

Av nackdelarna noterar vissa användare vikten på borrhammaren, eftersom den är ganska tung. I avsaknad av nödvändiga färdigheter för sådant arbete kommer det att vara svårt att använda det här verktyget.

Bild
Bild

I allmänhet kan du bland Bort roterande hammare välja rätt modell för nästan alla konsumenter - från amatör till professionell. Modellerna kännetecknas av många funktioner, bra prestanda och lång livslängd. Det är detta som gör Bort -stenborrar konkurrenskraftiga på marknaden för liknande produkter.

Rekommenderad: