Makita Drill: Vilken Slag- Eller Icke-slagborr, Vinkel Eller Magnetborr? Hur Tar Jag Bort Chucken Från En Sladdlös Borrmaskin?

Innehållsförteckning:

Video: Makita Drill: Vilken Slag- Eller Icke-slagborr, Vinkel Eller Magnetborr? Hur Tar Jag Bort Chucken Från En Sladdlös Borrmaskin?

Video: Makita Drill: Vilken Slag- Eller Icke-slagborr, Vinkel Eller Magnetborr? Hur Tar Jag Bort Chucken Från En Sladdlös Borrmaskin?
Video: How To Remove The Chuck From A Makita Cordless Drill 2024, Maj
Makita Drill: Vilken Slag- Eller Icke-slagborr, Vinkel Eller Magnetborr? Hur Tar Jag Bort Chucken Från En Sladdlös Borrmaskin?
Makita Drill: Vilken Slag- Eller Icke-slagborr, Vinkel Eller Magnetborr? Hur Tar Jag Bort Chucken Från En Sladdlös Borrmaskin?
Anonim

I varje hus är det nödvändigt att borra något då och då. Och för att lösa detta problem är det nödvändigt att använda pålitlig, modern utrustning. Precis som Makita -borrar.

Bild
Bild

Vad det är?

En liknande enhet, som alla vet, slår hål i olika material. Makita -borren kan användas för att bearbeta gipsskivor, betongytor, metallkonstruktioner med mera. För att utföra huvudfunktionen har varje elektrisk borr hål för fixering av borrmaskinen. Borrens storlek väljs utifrån hur stort hålet behöver borras.

För att utföra specifika uppgifter måste borren vara kompatibel med speciella typer av borrar. Men i vissa fall används denna enhet för att blanda tapetlim, gips, byggfärg och kitt.

Bild
Bild

Fördelar

Makita -verktyget utför, som praktiken visar, många verk som är otillgängliga för produkter från andra märken. Anledningen till denna överlägsenhet är inte en enkel effektökning (detta är en återvändsgränd, eftersom verktygets storlek och dess vikt ökar).

Makita -utvecklare föredrar att uppnå sina mål genom användning av modern teknik och originella designlösningar. De lyckades uppnå en hög hastighet av grundläggande manipulationer. Tack vare ingenjörernas ansträngningar var det möjligt att öka vridmomentet, därför ökar produktiviteten avsevärt.

Det japanska företaget utrustar sina produkter inte med de vanliga induktionsspolarna, utan med förstärkta magneter av sällsynta metaller, och den noggrant genomtänkta utformningen av växellådan ökar dess styrka. Eftersom ett brett utbud av borrutrustning produceras under varumärket Makita är det inte svårt att välja exakt vad som behövs för en specifik uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Inget är dock perfekt. Så den japanska tillverkarens övningar orsakar ibland många frågor från konsumenterna. Vissa ändringar har en obekväm kabel som är för kort, ibland finns det inget fall. Vissa enhetsversioner påverkas ofta. Det finns bara en väg ut - att noggrant välja den lämpligaste designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Övningar är vanligtvis indelade i hem och professionella. Skillnaden mellan de två beror på följande egenskaper:

  • kraftnivå;
  • driftstid;
  • vridhastighet på borrmaskinen;
  • den största diametern på hålen som ska förberedas.

Naturligtvis måste du betala för de ökade egenskaperna hos verktyget, så du måste först ta reda på hur ofta du måste borra, hur mycket arbete kommer att vara.

Enheten, som i vardagen kallas perforator, är också en borrmaskin och tillhör bara proffsklassen.

En sådan enhet behövs för sådana ändamål som:

  • mejselväggar för ledningar och annan kommunikation;
  • stansningspassager i betong och murverk;
  • avhuggning av keramiska plattor och hållbara efterbehandlingsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trummor

En konventionell borrhammare är något sämre i prestanda än en borrhammare. Och ändå är det utan tvekan verktyget för en professionell byggare. Denna teknik kan användas säkert när du behöver bryta igenom en tegelvägg.

Borrhammaren använder ett par spärrar som vidrör under drift. Tack vare möjligheten att koppla bort dem på kommando borrhammare kan enkelt växlas till bumpless -läge om nödvändigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Obetonad

Denna design eliminerar möjligheten att borra material som är hårdare än trä. Men det betyder inte att borrhammaren är otvetydigt dålig. Det hjälper mycket när du behöver montera möbler, lådor, hänga något på en trävägg ..

Hushållsborrmaskiner är indelade i sladdlösa och elektriska. Att ha ett batteri innebär ökad rörlighet, men en ombyggnad av nätverket kan pågå mycket längre och är vanligtvis lättare.

När det gäller skruvmejseln så är detta inte en borrmaskin i ordets rätta bemärkelse, men en separat sorts verktyg. Driftsprincipen är dock densamma. Alla skruvmejslar drivs av ett inbyggt batteri.

Du måste ha sådana enheter tillsammans med borrar. De kompletterar sedan varandra perfekt.

Sammanfattningsvis är det värt att säga lite om de speciella modifieringarna av borrarna. Så, magnetiska borrar är inte så mycket en konstruktionsanordning som en industriell. Om den används på byggarbetsplatser är den mycket begränsad. Om det inte finns något behov av att reparera en kranbil eller bygga en järnvägsbro är det osannolikt att en sådan struktur behövs. Därför används de för hushållsändamål extremt sällan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borrmixer Är en typ av enhet som är nödvändig för att blanda olika vätskor och för att ge dem en speciell konsistens. Jämfört med enkla tråkiga maskiner och till och med bergborrar har denna teknik mer kraftfulla lager.

Det är värt att notera att en borrmixer endast är lämplig om inte mer än 15 liter arbetsblandning behöver bearbetas i ett steg .… Med ett större utbytbart behov måste du köpa specialiserade mekanismer. Men detta är redan ett ämne för en separat konversation. En vinkelborr har sällan mer än 350 watt effekt. Antalet varv minskade hon också jämfört med mer avancerad teknik. Men när man monterar möbler hemma är sådana borrmaskiner mycket värdefulla.

De låter dig "nå" de mest otillgängliga områdena. Men att använda en vinkelborr för arbete med betong eller andra hårda material rekommenderas inte - det går snabbt sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Efter att ha behandlat de viktigaste typerna av borrmaskiner måste du nu ta reda på hur du köper rätt modell. Det bör noteras att denna information inte bara gäller produkter från Makita. Först och främst måste du bestämma var du exakt ska köpa borrmaskinen. Varje alternativ har sina egna styrkor och svagheter. Så när du köper på andrahandsmarknaden (genom reklam eller från vänner) kan du ta reda på så mycket information som möjligt om en viss bil, men det finns en stor risk för bedrägeri. Dessutom finns det definitivt ingen garanti för verktyget. Om det har använts aktivt under lång tid eller lagrats under felaktiga förhållanden kommer det att vara oundvikligt inom en snar framtid.

Det är vettigt att kontakta stora byggvaruhus och varuhus om du först och främst behöver kvalitetssäkring. Men i avsaknad av särskild kunskap kan man inte räkna med professionell rådgivning - för det mesta arbetar "amatörer av en bred profil" där. Professionella brukar gå till elverktygsbutiker som är välkända för dem. Säljarna som arbetar där kan ge meningsfulla rekommendationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha behandlat en lämplig försäljningsplats är det nu nödvändigt att fråga om enhetens konfiguration. Tillsammans med borrar köps ofta bitar som låter dig lösa specifika problem.

Oftast bör satsen innehålla följande saker:

  • stopp som stöder den angivna borrvinkeln och borrinmatningsdjupet automatiskt;
  • spännhylsor som låter dig arbeta med miniatyrborrar;
  • sågspånsanordningar.

Om du planerar att skära cirklar från olika material, använd de så kallade cirkulära skärarna. Malning utförs med hjälp av kronbladstillbehör. Men genom att köpa ett filtmunstycke blir det möjligt att samtidigt polera olika ytor. Det finns till och med tillbehör som hjälper dig att slå in skruvar i olika former. Ju fler tillbehör som ingår, desto bättre.

Bild
Bild

Flera modeller av borrar under varumärket Makita är värda att överväga

  • Version 6501 kan utveckla höga varvtal (upp till 4500 på 60 sekunder). Skrovet är relativt litet och väger endast 900 g. Djupmätare finns. Stålkonstruktioner kan borras 6, 5 mm och trä - 9 mm.
  • Av hörnborrarna förtjänar DA6301 uppmärksamhet .… Dessutom kan denna design också spela rollen som en mixer. Låg rotationshastighet och fast vridmoment gör den säker att använda vid borrning av "svåra" material. Och produkten manifesterar sig bra när man blandar en tjock vätska. Under kontinuerlig drift förbrukas 0,81 kW per timme.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du behöver borra med diamantkärnborr, det är viktigt att uppmärksamma DBM131 … Denna maskin är optimerad för våtbearbetning av betong och natursten. Den inbyggda motorn utvecklar effekt upp till 1700 W. Enheten är utformad på ett sådant sätt att hastigheten inte ändras även vid belastning. Diametern på hålen som ska förberedas kan variera från 70 till 132 mm.
  • Drill 6300-4 anses välförtjänt som en universell enhet .… Den kan arbeta med 4 olika hastigheter, vilket gör att den kan hantera en mängd olika material. Delarna som ändrar rotationshastigheten är mycket genomtänkta. Träkonstruktioner kan borras till en diameter på 30 mm. För stål är denna siffra 13 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Regler för drift och lagring

När du behöver ta bort chucken från borren för första gången, var noga med att läsa instruktionerna … Detta krav verkar vara självklart, men många borrmaskiner skadades på grund av för grova ansträngningar, "eftersom de inte kan tas bort på något sätt."

Oavsett ändringen av chucken och borranordningen, byts chuckarna först efter att ha kopplats bort från elnätet. Det är lämpligt att placera borren på ett bord eller annan plan yta så att den inte faller eller går sönder. Håll borren med båda händerna under drift.

Bild
Bild

Överträdelse av denna regel kan leda till skada om borraren fastnar. Ju högre borrhastighet, desto mer sannolikt kommer borraren att fastna, så du bör alltid bara använda det läge som behövs för tillfället.

Nätsladden får inte vidröra borren eller tillbehöret. Innan arbetet påbörjas bör du se till att det inte finns några dolda ledningar i väggarna och skiljeväggarna. Om den fortfarande finns där måste du ha en klar uppfattning om trådvägarna.

När du måste borra ofta och länge bör du definitivt använda öronproppar. Vid borrning i metall krävs skyddsglasögon. Vid hantering av dammiga material är det absolut nödvändigt att använda andningsskydd eller åtminstone ett regelbundet bytt gasbind.

Det är förbjudet att förvara borren i fuktiga, kalla rum och i rum med ett instabilt klimat, särskilt på gatan. Det är möjligt att överföra det till rätt plats endast i ett speciellt fall, andra behållare är inte lämpliga.

Bild
Bild

Recensioner

Konsumentbetyg för Makita -borrar är säkert gynnsamma. Så batterier av detta märke är lätta att ladda och har hög effekt. Även de som aktivt använder utrustningen ger positiv feedback. Samtidigt märks inga deformationer på länge. Bara ibland stör stabiliteten hos dynorna på fodralen något.

Rekommenderad: