Sladdlös Borrmaskin: Har En Minibor Med Ett 18 Volts Batteri. Hur Väljer Man En Kraftfull Modell? Betyg Av De Bästa

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlös Borrmaskin: Har En Minibor Med Ett 18 Volts Batteri. Hur Väljer Man En Kraftfull Modell? Betyg Av De Bästa

Video: Sladdlös Borrmaskin: Har En Minibor Med Ett 18 Volts Batteri. Hur Väljer Man En Kraftfull Modell? Betyg Av De Bästa
Video: Testar induktionsvärmare "Boltbuster" för 2000kr 2024, Maj
Sladdlös Borrmaskin: Har En Minibor Med Ett 18 Volts Batteri. Hur Väljer Man En Kraftfull Modell? Betyg Av De Bästa
Sladdlös Borrmaskin: Har En Minibor Med Ett 18 Volts Batteri. Hur Väljer Man En Kraftfull Modell? Betyg Av De Bästa
Anonim

Borrskruvmejsel kommer alltid att användas i vardagen och på en stor byggarbetsplats. De skiljer sig inte bara från tillverkare utan också av tekniska egenskaper och kostnad.

För att välja en kvalitetsövning bör alla indikatorer beaktas.

Bild
Bild

Karakteristisk

En sladdlös borr är ett verktyg som inte fungerar från elnätet, utan från batteriet. Med ett batteri kan du använda utrustningen var som helst, även där det inte finns någon strömkälla. Ett sådant verktyg är tillverkat i enlighet med GOST. Bland de viktigaste tekniska egenskaperna:

  • kraft;
  • vridmoment;
  • motortyp;
  • batterikapacitet;
  • chuckdiameter;
  • ytterligare funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de inte grundläggande, men inte mindre viktiga:

  • storleken;
  • mått.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ju mer kraft och vridmoment desto bättre, eftersom borrarna kan göra hål även i material med hög densitet. Det kan vara betong eller tegel. I detta fall är det 18 V.

Ju fler varv borren kan göra, desto snabbare och bättre får användaren ett hål .… När användaren tittar på beskrivningen av borren kan han se följande indikatorer: 1/4, 3/8 och 1/2. När du köper en borr måste du ta hänsyn till dessa när det gäller chucken.

Chucken är den del av borren som håller den. Den första maximala storleken är viktig eftersom den bestämmer vilken diameter biten kan användas.

Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att om du installerar borrar med en större diameter med minsta tillåtna chuckstorlek kan du bryta borrmaskinen.

Batteriets storlek och typ spelar en speciell roll. Ni-Cad-typen, trots sin korta livslängd, är överlägsen litium- och Ni-MH-batterier som inte fungerar bra i kallt väder och rinner snabbt.

Ju större batterikapacitet, desto längre kan den fungera utan extra laddning .. De mest progressiva anses vara 4 A * h , men kostnaden för sådan utrustning är mycket högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att överväga typen av motor eftersom den borstlösa motorn garanterar 20% mer effekt. De flesta moderna borrar säljs idag med belysta arbetsytor. I vissa fall är det verkligen nödvändigt, eftersom det gör att du kan arbeta i ett mörkt eller dåligt upplyst rum.

Vyer

Borrar för 18 volt kan klassificeras på olika sätt, till exempel i två stora grupper: professionella och hushåll. Eller gör det efter storlek: stora, medelstora, små och mini borrar. Men om vi talar, ur professionellt språk, kan de delas med batterityp.

Enligt batteritypen finns det fyra huvudtyper av borrmaskiner på marknaden idag, i vars utformning det finns ett batteri:

  • litiumjon;
  • nickelmetallhydrid;
  • litiumpolymer;
  • nickel-kadmium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ har sina egna skillnader. Till exempel, litiumjon kostar köparen dyrare än andra , men det är här dess nackdelar slutar. Batteriet kan hålla en laddning länge, blir snabbt mättad med energi och tappar inte kapacitet med tiden. Detta är exakt vad som installeras i professionella borrar.

Nickel-metallhydrid har samma fördelar, men är mer miljövänligt , så tillverkare väljer alltmer att använda dem i uppsättningar för sladdlösa borrar.

Bild
Bild

Litiumpolymer är en modern lösning, men de är ännu inte fullt utvecklade, därför har de en kort livslängd .och. De flesta tillverkare hävdar att denna barriär snart kommer att övervinnas.

Rörande nickel-kadmiumbatterier, de är älskade för en femårig livslängd vilket är överlägset alla andra alternativ. Men de har en betydande nackdel - de kan inte hålla avgiften under lång tid och självurladdning, vilket inte tillfredsställer användaren alls.

Bild
Bild

Modellbetyg

Bland det stora antalet borrar finns de bästa som är värda användarens uppmärksamhet mer än andra, eftersom de inte bara skiljer sig i utmärkta tekniska egenskaper, utan också i tillförlitlighet.

Bild
Bild

Bosch DDS181-02

Som proffs och de som är vana vid att göra hushållsarbete på egen hand. Denna modell är kompakt, utrustad med ett 18 volts batteri och ger nödvändig dragkraft vid arbete på ytor med hög densitet.

Den sladdlösa borrmaskinen kan användas i flera timmar utan att påverka prestandan. Det är tillåtet att använda tunga borrar i sin konstruktion.

Laddningstid bara 30 minuter , fodralet är tillverkat av stötsäker plast, så huvudkomponenterna är väl skyddade inuti. Tätheten garanterar ett gott skydd av motorn mot smuts och fukt. Borren fungerar stabilt även under extrema temperaturer.

Bild
Bild

DeWalt DC970K-2

En annan modell, inte mindre populär bland proffs. Det är en storsäljare med över 1500 nöjda kundrecensioner. Denna borr kan göra mycket mer än man kan föreställa sig, att döma av dess dimensioner. Den kraftfulla motorn är skyddad inuti en kompakt design som gör att du kan använda verktyget i många år utan störningar.

DeWalt DC970K-2 är idealisk för borrning i metall, trä och plast, det är ett idealiskt verktyg för montering av olika konstruktioner. Trots sin ringa storlek är denna borr perfekt för professionell användning.

Bild
Bild

Portarkabel 20v

Utrustad med ett gummerat handtag, och chucken installeras utan spel, vilket gör att du kan hålla fast borrverktyget under drift. Att arbeta med en sådan borr kännetecknas av hög noggrannhet. Det maximala antalet varv når 1800 per minut. Men det är inte allt, borren har en kompakt storlek och kan utföra uppgiften, även på svåråtkomliga platser.

Bild
Bild

Makita BHP454

Höghastighetsborr. Har 2 hastigheter, genomtänkt design, ergonomiskt handtag. Användaren kan snabbt gå från en hastighet till en annan och ändra inställningar. Det finns en inbyggd bakgrundsbelysning.

Användare älskar det här verktyget för sin kompakta storlek, inbyggda minneskort som kommer ihåg inställningar och funktioner som används.

Laddningstiden är 30 minuter.

Bild
Bild

Hantverkare C3

Har möjlighet att ändra hastighetsläget. Skillnaden i möjligheten att vrida borren medurs och moturs. Utrustad med ett mjukt gummerat handtag, så att borren är bekväma att hålla under arbetet. Användaren blev kär i modellen för dess låga vikt och snabba laddning.

Bild
Bild

DeWalt DCD970KL

Den har många hastighetsinställningar för att göra ditt arbete mer effektivt. Modellen har 3 slaglägen och 3 hastigheter.

Konstruktionen av borren är en kombination av två material: plast och metall. Högkvalitativ belysning gör att du kan arbeta på svåråtkomliga platser, men på grund av den höga effekten tar batteriet slut snabbt.

Bild
Bild

Metabo batteridriven borr

Den har överbelastningsskydd och en avtagbar patron. Designen har ett laddningsbart batteri med en kapacitet på 2 A * h, så det är bättre att använda enheten i vardagen, den kanske inte är lämplig för stora uppgifter.

Tillverkaren har tillhandahållit en luftkyld laddningsfunktion, det hjälper till att sänka batteriets temperatur, vilket gör att det håller längre.

Det är värt att överväga att borrens funktionalitet inte är särskilt stor.

Bild
Bild

Bosch PS32-02

Utrustad med en borstlös motor betyder detta 20% mer effekt. Som strömförsörjning 2 A * h, laddningsbart batteri. Det finns 20 kopplingsinställningar samt en 2-växlad växellåda som hjälper användaren att få rätt vridmomentnivå för tuffa jobb.

Bild
Bild

DeWalt DCD791D2

Den har, liksom den tidigare modellen, en borstlös motor som hjälper borren att tränga in i ytan snabbt och exakt. Designen har 2 hastigheter, och om det behövs kan du använda den installerade glödlampan för att belysa utrymmet.

Bland många modeller är den här den mest prisvärda, samtidigt som den visar anständig kvalitet.

Setet innehåller två laddningsbara batterier.

Bild
Bild

DeWalt DCD991P2

Visar 3 hastigheter, vilket också är möjligt tack vare den borstlösa motorn. Du kan använda ett sådant verktyg för att lösa de mest komplexa problemen. Bakgrundsbelysningen hjälper dig att se arbetsytan väl. Hon har en automatisk avstängning efter tjugo minuter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en borr bör du inte bara vara uppmärksam på ytterligare funktioner utan också på batterityp, antal varv och laddningstid. Det är bra när en indikation tillhandahålls av tillverkaren i konstruktionen av instrumentet, vilket gör det möjligt att uppskatta mängden kvarvarande energi ..

Antalet hastigheter och högt vridmoment är särskilt viktigt när du väljer en borr för professionellt bruk när du står inför betong- och murverk.

När det gäller chucken hjälper naturligtvis den nyckelfria chucken till att spara tid åt att byta verktyg. Det är sant att sådan utrustning kostar mer, men detta pris rättfärdigar sig helt och hållet över tid.

Bild
Bild

Vissa modeller är utrustade med en speciell krok, tack vare vilken du kan hänga verktyget på bältet och frigöra dina händer ett tag. Om köparen ska ta hänsyn till det eller inte bestämmer köparen själv.

När det gäller motorn är det bättre att köpa en enhet med en borstlös motor .som är utformad för att minska friktion och motstånd. Dess fördel är högre hastighet och ökad effekt.

Bild
Bild

Tips för användning

Experter ger sina råd om hur skruvmejslar fungerar:

  • bristande efterlevnad av de instruktioner som dikteras av tillverkaren leder till en minskning av utrustningens livslängd;
  • om du inte vill att batteriet ska gå sönder och förlora sin kapacitet, kan du inte lagra det med metallprodukter, förvirra polerna och hålla det på laddning mer än det borde vara;
  • om du använder fel utrustning kan du bryta motorn genom att överbelasta den;
  • du kan börja arbeta med en borr först efter att borren är på ytan.

Rekommenderad: