Borrhammare Metabo: Hur Man Väljer En Sladdlös Borrmaskin? Hur Reparerar Jag Min Modell? Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Borrhammare Metabo: Hur Man Väljer En Sladdlös Borrmaskin? Hur Reparerar Jag Min Modell? Användarrecensioner

Video: Borrhammare Metabo: Hur Man Väljer En Sladdlös Borrmaskin? Hur Reparerar Jag Min Modell? Användarrecensioner
Video: How to disassemble and find problem for Metabo hammer drill UHE 2650 multi burned armature and field 2024, Maj
Borrhammare Metabo: Hur Man Väljer En Sladdlös Borrmaskin? Hur Reparerar Jag Min Modell? Användarrecensioner
Borrhammare Metabo: Hur Man Väljer En Sladdlös Borrmaskin? Hur Reparerar Jag Min Modell? Användarrecensioner
Anonim

Metabo är en av världens ledande tillverkare av bergborrar. Sortimentet innehåller ett stort antal modeller, tack vare vilka varje person kan välja det mest optimala alternativet för sig själv.

Bild
Bild

Fördelar

Elektriska alternativ är mycket populära, som är utformade inte bara för borrning, utan också för mejsling av hål i metall, tegel, trä, etc. Ett särdrag hos dessa enheter är närvaron av en avancerad slagmekanism som gör det möjligt att arbeta med fasta byggmaterial. Metabo bergborrar har många fördelar.

  • Möjligheten att kontrollera hastigheten, tack vare vilken du kan arbeta med olika material med en viss hastighet. Det är det som säkerställer hög kvalitet på det slutliga resultatet, eftersom du kan välja de optimala hastighetsindikatorerna beroende på materialet som bearbetas.
  • Omvänd funktion, som gör det möjligt att ta bort mejslar och andra delar utan att skada hålet.
  • Utbrytningshylsan garanterar säkerhet vid användning av enheten. Om en force majeure -situation uppstår stängs motorn av automatiskt.
  • Knapplåsfunktionen gör det möjligt att arbeta länge utan att anstränga händerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är de flesta modeller utrustade med bekväma grepp för långsiktig komfort.

Val

När du väljer ett konstruktionsverktyg från Metabo bör du vara extremt försiktig, eftersom bekvämligheten och effektiviteten av dess användning beror på det. Företaget erbjuder ett brett utbud av roterande hammare som skiljer sig åt i borrlägen och andra egenskaper. Beroende på deras vikt kan dessa enheter delas in i tunga, medelstora och lätta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkan energi

En av de viktiga parametrarna, som måste uppmärksammas, är slagkraften, som mäts i joule. De enklare Metabo -modellerna kan slå på mindre än 2 joule, medan de mer kraftfulla versionerna kan slå upp till 15 joule. Hålets diameter beror på påverkan. Om du väljer Metabo -enheter som har en minsta slagkraft är hålstorleken lämplig. Dessutom påverkar denna indikator konstruktionsverktygets förmåga att klara olika typer av ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta amatörer och nybörjare tror att slagkraften beror på hur mycket tryck som läggs på hammarhandtaget . Men när man arbetar med en sådan enhet är saker och ting lite annorlunda. Det är bättre att vägra modeller som har en slagkraft på 10 eller fler joule. Faktum är att ett sådant konstruktionsverktyg slits ut snabbt. Under tunga belastningar upplever mekanismerna verkligen ett enormt tryck.

Bild
Bild

Slaghastighet

En av de viktiga indikatorer som arbetshastigheten och deras effektivitet beror på är slagfrekvensen. Det anger hur många gånger kolven träffar ytan på en minut. Slagsenergi och dess frekvens är en indikator på Metabo -bergborrarnas prestanda, därför bör man ägna stor uppmärksamhet åt denna egenskap. Ett särdrag hos Metabo -företaget är att det lyckas uppnå hög kvalitet på båda indikatorerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft

Det bör noteras att bergborrar är mindre kraftfull utrustning än borrar. Detta beror på att borrning är mycket svårare än borrning. Detta måste beaktas vid val av borrhammare från Metabo. De flesta experter påpekar att enheter som förbrukar från 400 till 800 watt anses vara de mest optimala. Detta är tillräckligt för standardarbete. I vilket fall som helst, när du väljer en borrhammare från Metabo, behöver du inte fokusera på kraft, eftersom denna indikator inte är viktig.

Bild
Bild

Om batterialternativet väljs, var noga med att ta hänsyn till driftstiden från strömförsörjningen. Om du tror på recensionerna är dessa Metabo -modeller av mycket hög kvalitet och har en lång batteritid.

Regler och funktioner i arbetet

För att den valda enheten ska kunna utföra sina funktioner är det nödvändigt att använda den korrekt. Först och främst bör förberedande arbete utföras, som består i att ta bort och rengöra patronerna, smörja de inre delarna, installera Metabo -patroner. Allt sådant arbete måste utföras enligt de rekommendationer som tillverkaren föreskriver i instruktionerna. Annars kan enheten skadas och den blir oanvändbar.

Bild
Bild

Dessutom måste förberedande arbeten utföras med enheten frånkopplad från elnätet. Det är bäst att köra Metabo i viloläge före användning. För det, För att göra arbetet med stansen så säkert som möjligt och för att förlänga enhetens livslängd bör du följa flera rekommendationer.

  • Tryck inte på verktyget under arbetet eftersom det kan skada själva utrustningen eller dess ytor. Det är viktigt att komma ihåg att graden av tryck som appliceras på handtaget inte på något sätt påverkar enhetens effekt eller prestanda.
  • Många gör misstaget att försöka borra på en gång. Det är nödvändigt att avbryta arbetet då och då och rengöra borren, vilket kommer att förenkla den fortsatta processen avsevärt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Valet av specifik utrustning beror på vilken typ av borrning som utförs och egenskaperna hos själva ytan. Det är nödvändigt att ta hänsyn till vilken Metabo -modell som används. Till exempel, om det här är en viss typ av borrmaskin, kan en speciell adapter behövas för att byta ut borrkronan.
  • Under inga omständigheter får mekanisk skada eller skada på konstruktionsverktygets kropp tillåtas. Detta kommer inte bara att påverka hans prestanda, utan kan också orsaka skada. Därför rekommenderar experter att köpa modeller som har ett aluminiumhölje. Det säregna med detta material är att det svalnar snabbt.
  • I arbetet med enheten är det nödvändigt att bära gummihandskar, på grund av detta reduceras dess vibrationer. Ett särdrag hos Metabo -konstruktionsverktyg är att de är utrustade med speciella skär som skyddar mot vibrationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

För att borrhammaren från Metabo ska kunna utföra sina funktioner så länge som möjligt bör du vara noga med att ta hand om mekanismerna. Renoveringsintervallet beror också på hur kompetent arbetsuppgiften för vård av perforatorn utförs. Verktygets huvuddrag är att det förr eller senare måste repareras - oavsett byggkvalitet och andra indikatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på växelsmörjningsprocessen, särskilt om verktyget ständigt används för att arbeta med betongkonstruktioner. Om det uppstår en stor mängd damm under drift måste växellådan smörjas utan problem. Annars kommer det att misslyckas eller brinna ut, vilket kommer att göra det omöjligt att använda enheten ytterligare.

När du använder Metabo borrmaskiner är det nödvändigt att ta hänsyn till att utrustningen värms extremt snabbt vid låga hastigheter .därför är regelbunden övervakning och snabb avstängning nödvändig för att svalna. Efter avslutat arbete måste verktyget rengöras med en mjuk trasa. Det måste vara torrt, eftersom en fuktig trasa kan orsaka brott och fullständigt fel på instrumentet. Det är lätt att ta hand om Metabo -stansmaskinen, eftersom det är ganska lätt att ta isär den, och närvaron av speciella borstar förenklar rengöringsprocessen avsevärt. Ett stort sortiment av borrar och hammarborrar från Metabo gör att varje hantverkare kan köpa det bästa alternativet för sig själv. Med rätt användning och rätt vård kan konstruktionsverktyg fungera i många år och utföra alla sina funktioner.

Rekommenderad: