Drill Metabo: Har Slag-, Sladdlösa Och Impulsmodeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Drill Metabo: Har Slag-, Sladdlösa Och Impulsmodeller. Hur Väljer Man?

Video: Drill Metabo: Har Slag-, Sladdlösa Och Impulsmodeller. Hur Väljer Man?
Video: Blonde's first waxing/Primera depilación de la rubia/Primeira depilação da loira 2024, April
Drill Metabo: Har Slag-, Sladdlösa Och Impulsmodeller. Hur Väljer Man?
Drill Metabo: Har Slag-, Sladdlösa Och Impulsmodeller. Hur Väljer Man?
Anonim

De flesta moderna borrar är multifunktionella verktyg som du inte bara kan borra hål utan också utföra ett antal ytterligare arbeten. Ett slående exempel på ett så mångsidigt verktyg är Metabo-borrmaskinen från en välkänd tysk tillverkare med nästan hundra års erfarenhet.

Bild
Bild

Fördelar med Metabo -borrar

Produkter av märket Metabo har länge blivit populära bland både amatörer och professionella reparatörer. Båda vet säkert att Metabo håller hög kvalitet till ett överkomligt pris. Dessutom är alla företagets verktyg olika:

  • enkel användning;
  • ökad effekt från Ultra-M-tekniken;
  • ekonomi;
  • ergonomi;
  • lång livslängd.
Bild
Bild

Alla företagets verktyg har skydd mot överbelastning i nätverket och ett hållbart fodral, vilket också har en positiv effekt på varaktigheten av deras användning.

Metabo är inte bara en av de bästa tillverkarna av elverktyg, utan dikterar också "mode" inom detta område: företaget introducerar ständigt mer och mer ny teknik i sina produkter och förbättrar deras egenskaper.

Bild
Bild

Bland de senaste innovationerna som användarna redan har uppskattat:

  • system för snabb byte av verktyget Metabo Quick;
  • auto-balancer, vilket minskar vibrationer;
  • system för skydd av instrumentets inre struktur från damm;
  • ett justerhjul på handtaget, som gör att du enkelt kan välja det optimala antalet varv;
  • Avtagbara kolborstar för att förlänga motorns livslängd.

Dessutom erbjuder tillverkaren ett brett utbud av alla typer av systemtillbehör för alla borrmodeller (chuckar, borrar, kronor, bitar och andra), vilket också underlättar arbetet med att borra en mängd olika ytor.

Bild
Bild

Typer av tyska övningar och deras funktioner

Sortimentet av borrverktyg från Metabo är ganska brett, inklusive vad gäller dess designfunktioner. Modellutbudet innehåller följande sorter.

  • Impulsborr . Med ett sådant verktyg roterar spindeln inte med konstant hastighet, utan i ryck. Detta gör att du kan använda verktyget som en skruvmejsel, inklusive för att skruva loss skruvar och självgängande skruvar med ett skadat huvud eller utan det alls.
  • Chock . Modeller i denna kategori kan också användas inte bara för standardborrning i metall och trä. Tack vare det dubbla läget kan de växlas till hammarläge och kan användas för att bilda hål i betong eller murverk. Med hänsyn till särdragen i att använda sådana borrar har tillverkaren sett till att de är både lätta och hållbara, kompakta och mångsidiga. Den största fördelen med en borrhammare jämfört med en borrmaskin är betydande energibesparingar. Samtidigt varnar tillverkaren att det är möjligt att använda sådana borrar för att borra särskilt starka material bara för en kort tid - för stora arbetsmängder kommer en perforator fortfarande att vara mer rationell.
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar . Detta är en stor grupp verktyg som inte kräver någon elektrisk anslutning, vilket gör att de kan användas på föremål som är avlägsna (eller ännu inte är anslutna) från elnätet. Denna grupp inkluderar slagverk, obetonade och impulsmönster. Oavbruten drift av verktyget säkerställs av nickel- eller litiumjonbatterier. De bästa i denna grupp är övningar med luftkyld laddningsteknik.

När det gäller funktionalitet kommer Metabo-modeller också med hörnborrning-för arbete på svåråtkomliga platser-och borrblandare (för tillverkning av alla typer av byggnadsblandningar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Regler för att välja rätt borr

Alla Metabo verktygsmodeller är lika robusta och bekväma. Men för att borren ska vara så effektiv som möjligt och hålla så länge som möjligt, när du väljer det måste flera nyanser observeras.

  • Verktygskraft - ju högre den är, desto hårdare ytor kan borrmaskinen hantera.
  • Justerbar rotationshastighet - det här alternativet kommer att göra det enklare att använda verktyget i skruvmejseläge.
  • Tomgångshastighet - ju högre det är, desto större produktivitet för verktyget.
Bild
Bild
  • Kabellängd - relevant för borrar utan batterier. Ju längre kabel, desto större handlingsfrihet får reparatören.
  • Antal bilagor . Regeln gäller också här: ju fler, desto bättre.

Det viktigaste när du väljer en borr är att korrekt bedöma behovet av dess användning. Så för en liten hemreparation är det ingen mening att köpa de mest multifunktionella och kraftfulla verktygen. Men för yrkesmässigt bruk behöver du ett universellt verktyg som enkelt kan hantera vilket material som helst.

Rekommenderad: