DeWalt Slagnyckel: Har Sladdlösa, Slag, Elektriska Och Impulsversioner

Innehållsförteckning:

Video: DeWalt Slagnyckel: Har Sladdlösa, Slag, Elektriska Och Impulsversioner

Video: DeWalt Slagnyckel: Har Sladdlösa, Slag, Elektriska Och Impulsversioner
Video: GRUNDLÄGGANDE BORRREPARATION. TUTORIAL 2020 Alla möjliga fel och lösningar 2024, Maj
DeWalt Slagnyckel: Har Sladdlösa, Slag, Elektriska Och Impulsversioner
DeWalt Slagnyckel: Har Sladdlösa, Slag, Elektriska Och Impulsversioner
Anonim

Slagnyckeln är en oumbärlig assistent när du måste utföra ett stort arbete. Det finns många tillverkare på marknaden som har kunnat etablera sig, och bland dem sticker DeWalt särskilt ut.

Varumärkesbeskrivning

DeWalt är en amerikansk tillverkare av kvalitetsverktyg och skiftnycklar är inte den enda kategorin de producerar i sina fabriker. Produktionen är spridd nästan över hela världen, det finns i Kina, Mexiko, Tyskland och andra länder. Företaget grundades redan 1924, under denna tid var det möjligt att uppnå produkter av hög kvalitet, att introducera sin egen utveckling på marknaden. Alla produkter, inklusive skiftnycklar, håller hög kvalitet, tillförlitlighet och överkomliga kostnader. Dessutom uppfyller de internationella standarder, därför används de framgångsrikt i vårt land.

Enheterna drivs av ett uppladdningsbart batteri, specifikationerna beror på vilken modell användaren har valt.

Bild
Bild

Räckvidd

DeWalt är elektriska, impuls- eller slagnycklar som kan väga från 2 till 5 kilo.

Sladdlösa verktyg är populära eftersom de är fristående och inte kräver att någon strömkälla används. På sådana enheter finns det en regulator som ansvarar för inställning av effekten och en mekanism som justerar antalet varv. Deras arbete är baserat på impulsrotation, och när man väljer ska konsumenten vara uppmärksam på:

  • skiftnyckel;
  • batterikapacitet;
  • vridmoment.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista indikatorn i modellerna från denna tillverkare presenteras i intervallet 100-500 Nm . Diametern på muttrarna som kan dra åt beror på den. Batterikapacitet och driftspänning indikerar prestandan för den utrustning som används. En av de ljusaste representanterna för denna klass är DeWalt DCF 880 M2 med ett XR Li-Ion-batteri, ett maximalt vridmoment på 203 Nm och ett antal slag per minut på 2700. Enhetens vikt är 1,5 kilo.

Elektriska modeller kan vara kraftfullare, de fungerar tystare genom att rotera den befintliga drivenheten, som omvandlas till impulser, stötar. Användarens rörelseriktning beror på om muttern är skruvad eller vriden. Sådana enheter kan till och med användas med element vars trådstorlek når 30 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av dessa modeller har en effektregulator. De visar hög prestanda och drivs från ett standardnätverk. Vridmomentet är justerbart i intervallet från 100 till 500 Nm, på slagmodeller är frekvensen per minut 3000 slag.

För att förhindra att motorn överhettas finns en fläkt i konstruktionen . Det finns fästelement på kroppen för extra utrustning. Du bör definitivt uppmärksamma DeWALT DW294, vars totala vikt är 3,2 kilo. Denna modell efterfrågas för ett maximalt antal varv per minut på 2200. Det är en slagverksenhet som gör 2700 slag per minut, medan det maximala vridmomentet är 400 Nm. Den kan fungera med en maximal bultdiameter på 20 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Innan du börjar arbeta med verktyget rekommenderar tillverkaren att du alltid först kontrollerar att det är användbart. För att göra detta är det tillräckligt att inspektera för uppenbara skador. Om det luktar plast när det ansluts till nätverket eller det kommer rök, stängs nyckeln omedelbart av. Alla rörliga delar måste vara väl anslutna, om du har erfarenhet är det bättre att se om alla noder är korrekt monterade. Om reparationer utförs, ska det i avsaknad av erfarenhet anförtros åt proffs eller det är nödvändigt att strikt följa instruktionerna.

Om strömbrytaren är felaktig får verktyget inte användas. En förlängningssladd kan användas med elektriska modeller, men bara med den effektingång som slagnyckeln har. Om kabeln är i en rulle, är den helt avrullad. Innan skiftnyckeln monteras eller monteras måste den kopplas bort från nätverket.

Rekommenderad: