Aluminiumprofiler För LED -remsor: Installation Av Profiler För Lysdioder, Linjära Armaturer Från En Profil, Overhead Svart Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Aluminiumprofiler För LED -remsor: Installation Av Profiler För Lysdioder, Linjära Armaturer Från En Profil, Overhead Svart Och Andra Typer

Video: Aluminiumprofiler För LED -remsor: Installation Av Profiler För Lysdioder, Linjära Armaturer Från En Profil, Overhead Svart Och Andra Typer
Video: PRISMALED iGnite black - Blixtljusramp / Varningsljus / LED Blixtljus - NKM AB Örnsköldsvik / Husum 2024, Maj
Aluminiumprofiler För LED -remsor: Installation Av Profiler För Lysdioder, Linjära Armaturer Från En Profil, Overhead Svart Och Andra Typer
Aluminiumprofiler För LED -remsor: Installation Av Profiler För Lysdioder, Linjära Armaturer Från En Profil, Overhead Svart Och Andra Typer
Anonim

LED -belysning har många fördelar, varför det är vansinnigt populärt. Men när du väljer band med lysdioder är det viktigt att inte glömma installationsmetoden. Det är möjligt att fästa denna typ av belysning på den valda basen tack vare speciella profiler. I dagens artikel kommer vi att lära oss egenskaperna hos aluminiumprofiler för LED -remsor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

LED -belysning har blivit mycket populärt och efterfrågat av en anledning. Sådant ljus är så nära naturligt dagsljus som möjligt, vilket gör att det kan ge komfort till nästan alla miljöer . De flesta tycker att LED -belysning är mycket bekvämt. Många användare bestämmer sig för att komplettera sina hem med just sådana belysningskomponenter. Men det räcker inte att bara välja ett band med lysdioder - du måste också fylla på profiler för att fixa det på en specifik bas.

Ofta används aluminiumprofiler för installation av LED -remsor

Sådana delar är speciella fästelement som gör processen att installera diodbelysning så problemfri och snabb som möjligt.

Annars kallas dessa baser för en LED -låda. Nästan alla LED -remsor kan fästas på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprofiler är attraktiva för sin enkla installation och höga praktiska . De kännetecknas av goda prestandaegenskaper. Aluminiumbaser är slitstarka, hållbara, mycket pålitliga. De är lätta att installera eftersom de är lätta. Även en nybörjare som inte tidigare har stött på liknande procedurer kan hantera det mesta av installationsarbetet med hjälp av elementen i fråga.

Profiler av aluminium kan ha nästan vilken form och struktur som helst . Användare som väljer att välja en liknande låda för att fixa en LED -enhet kan låta fantasin gå fri och experimentera med designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En låda av materialet i fråga kan enkelt klippas eller målas, om det behövs. Aluminium får anodisera, ändra form. Det är därför det är så bekvämt och enkelt att arbeta med sådana profiler.

Aluminiumlådan är också en utmärkt kylfläns . Delen kan fungera som ett radiatorelement. Detta är en viktig egenskap, eftersom band baserade på CMD -matrisen 5630, 5730 producerar värmeprodukter som överstiger 3 W -märket per 1 kvadratcentimeter. För sådana förhållanden krävs en högkvalitativ värmeavledning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Det finns olika profiler för lysdioder. Sådana mönster skiljer sig åt i sin struktur och egenskaper. För installation på olika underlag väljs olika typer av aluminiumstammar. Låt oss titta närmare på de mest populära och efterfrågade artiklarna som moderna konsumenter köper.

Bild
Bild

Hörn

Dessa undertyper av aluminiumdelar används vanligtvis för montering av LED -remsor i hörnen på olika byggnadskonstruktioner. Det kan också vara baser i form av skåp, garderober eller specialutrustning.

Tack vare hörnprofilerna i aluminium visar det sig att dölja nästan alla oegentligheter och brister som finns i lederna.

Om du behöver tillhandahålla kvalitetsbelysning i en viss vinkel är de aktuella strukturerna bäst lämpade . I sig själva kan diodljuskällor avge ljus som irriterar ögonen, därför måste ytterligare hörnprofiler vara utrustade med speciella diffusorer. Som regel levereras de senare i en uppsättning med en hörnstyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet

Separat är det värt att prata om överliggande baser för diodremsor. De namngivna kopiorna anses vara bland de mest efterfrågade och efterfrågade. Det är möjligt att fixa overheadprodukter på nästan vilken bas som helst med en plan yta. Fästning av sådana produkter utförs med hjälp av dubbelsidig tejp, lim och självgängande skruvar. Sådana sorter används när bandets bredd inte är mer än 100, 130 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten är inte bara själva ytprofilen färdig, utan även hjälplocket . Den är gjord av plast. Spridaren kan vara matt eller transparent polykarbonat. Vilken typ av kåpa som används beror direkt på syftet med LED -belysning. Så profiler med en matt yta används vanligtvis rent för dekoration. Transparenta delar är lämpliga för högkvalitativ belysning. Ändsidan stängs med en plugg.

Täckprofilskroppen kan ha nästan vilken form som helst. Det finns runda, koniska, fyrkantiga eller rektangulära delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapphål

Inskärnings- och plug-in-undertyper av profiler för LED-remsor är mycket populära idag. Enheten för de modeller som övervägs möjliggör förekomst av speciella utskjutande delar . Det är de som döljer alla oegentligheter vid materialets kanter inom installationsarbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bara 2 metoder för att installera inskärningslådor

  • Ett spår kan göras i materialet och en profildel kan sättas in i dess hålighet.
  • Kan installeras i områden med materialförändringar. Till exempel linjen för sammanfogning av brädan och gips, olika från varandra i färgen på plastpanelerna. Modellen av den dolda typen ligger på en plats som är otillgänglig för det mänskliga ögat - bara en ljusremsa är synlig.

I många fall använder du den andra beskrivna installationsmetoden. Detta beror på det faktum att modern inredning innebär användning av olika material och texturer, som kombineras harmoniskt tack vare LED -remsor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Aluminiumboxen för fixering av LED -remsan kan ha olika storlekar . Det finns både breda och smala strukturer med olika strukturer.

Storleken på aluminiumprofilen anpassas till ljuskällans dimensionella parametrar. Så, LED -remsor finns i bredder från 8 till 13 mm, tjocklek - från 2, 2 till 5, 5 m . Längden kan vara 5 meter. När det gäller sidoglödband kommer parametrarna att vara något annorlunda. Bredden blir 6,6 mm och höjden 12,7 mm. Därför når måtten i genomsnitt cirka 2 eller 3 meter. Men de vanligaste profilerna med en längd av 1, 5 till 5, 5 m. Parametrarna för rutornas bredd varierar i intervallet 10-100 mm och tjockleken-5-50 mm.

En mängd olika aluminiumlådor med olika storlekar finns att köpa . Till exempel finns ofta mönster med parametrar 35x35 eller 60x60. Storlekar kan vara helt olika - olika tillverkare tillverkar en mängd olika aluminiumkonstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Även om valet av aluminiumprofiler för LED -remsor kan verka extremt okomplicerat, måste köpare fortfarande vara uppmärksamma på några viktiga produktkriterier.

Bild
Bild

Låt oss bekanta oss med användbara tips för att välja en aluminiumlåda

  • Användaren måste främst bestämma var exakt profilen och belysningen ska läggas.
  • Det är också nödvändigt att bestämma vad monteringsytan ska vara. Det kan inte bara vara en vägg, utan också ett tak. Basen kan vara slät, grov, krökt eller helt platt.
  • Det är också viktigt att ta reda på vilken installationsmetod som kommer att väljas - faktura, inteckning eller inbyggd.
  • Det är nödvändigt att stanna kvar vid en specifik typ av lådor, som definitivt är lämplig för ytterligare installationsarbete. De mest populära är U-formade modeller. Med hjälp av en sådan låda är det möjligt att uppnå högsta kvalitet och optimal omfördelning av ljusflödena som kommer från dioderna.
  • Det är värt att på förhand bestämma om du behöver en matt skärm på en aluminiumprofil. Om denna detalj är nödvändig är det nödvändigt att välja lämplig typ av skyddsskärm. Det är lämpligt att titta på dess färg, på nivån på transparens och på dess struktur.
  • Välj rätt beslag. Det kommer vanligtvis i en uppsättning, så det är lämpligt att se till att ingen av artiklarna saknas i uppsättningen. Vi pratar om speciella pluggar, fästelement och andra nödvändiga tillbehör. Dessa komponenter kommer att göra belysningssystemet mer robust, attraktivt och snyggt.
  • Du kan hitta en aluminiumprofil som säljs med speciella linser. Tack vare dessa detaljer är det möjligt att uppnå en viss spridningsvinkel för ljusflödet.
  • Det är nödvändigt att välja profiler med lämpliga dimensioner. Som nämnts ovan har de flesta modeller dimensionella parametrar som motsvarar parametrarna för remsorna med själva dioder. Det är viktigt att hitta den perfekta passformen.
  • Säkerställ strukturens integritet. Aluminiumprofilen måste vara av hög kvalitet, fri från skador och defekter. Vattentäta baser får inte deformeras eller ha designfel. Varje typ av profil måste uppfylla dessa krav. Dessa kan vara både standard och produkter för högeffektslampor. Om lådan är av dålig kvalitet eller med defekter, kommer den inte att klara sitt huvudansvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Installation av den aktuella delen, gjord av aluminium, är fullt möjligt att göra på egen hand. Det finns inga särskilda svårigheter att utföra sådant arbete. Först måste befälhavaren förbereda lämpliga verktyg och fästelement:

  • borra;
  • skruvmejsel;
  • lim;
  • lödkolv;
  • löda;
  • kopparkabel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu överväga de grundläggande rekommendationerna för att fixa en profil för en diodtejp

  • Längden på både tejpen och profilen måste vara lika. Vid behov kan LED -remsan förkortas något. Detta kommer inte att vara svårt alls. Enkel kontorsax kommer att göra. Man bör komma ihåg att tejpen bara kan klippas på de platser som är avsedda för detta. De är markerade på bandet.
  • Du måste löda en kopparkabel till LED -remsan. Den senare måste anslutas till strömförsörjningen.
  • Efter detta steg avlägsnas ytterligare en film från LED -remsan. Nu kan den säkert limmas på aluminiumlådan.
  • När insättningen av tejpen i profilen har slutförts måste du också sätta in ett speciellt spridande element där - en lins samt en kontakt (installerad på båda sidor).
  • Fästning av delar för band med dioder bör göras genom att limma kroppsdelen på en vägg eller annan matchad plan yta.

Självmontering av LED-stripboxen visar sig vara mycket enkelt. På ungefär samma sätt installeras de profiler som är gjorda av polykarbonat.

Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Tänk på några användbara tips för att fixa de granskade produkterna

  • Aluminiumlådan måste fästas så tätt som möjligt. Tillförlitligheten för den installerade delen beror på fästelementets kvalitet.
  • Välj profiler som kommer att smälta in harmoniskt med interiören. Vid behov kan de målas om i svart, vitt, blått, silver och någon annan harmonisk färg.
  • Kom ihåg att montera ändkåpor. Kontrollera innan du köper om de ingår i lådan.
  • Linjära armaturer kommer att vara en utmärkt lösning för inredning i modern stil. Om du inte vet vilken typ av belysning du ska välja för sådana miljöer, bör du titta närmare på de vackert utformade LED -remsorna.

Rekommenderad: