Flytande Profiler (18 Bilder): Dockning Med En Vanlig, Aluminiumprofiler För Sträcktak Med Belysning Och Andra Profiler För Tygtak

Innehållsförteckning:

Video: Flytande Profiler (18 Bilder): Dockning Med En Vanlig, Aluminiumprofiler För Sträcktak Med Belysning Och Andra Profiler För Tygtak

Video: Flytande Profiler (18 Bilder): Dockning Med En Vanlig, Aluminiumprofiler För Sträcktak Med Belysning Och Andra Profiler För Tygtak
Video: Track lighting system for stretch ceiling. Flexible light profile saves time and money 2024, April
Flytande Profiler (18 Bilder): Dockning Med En Vanlig, Aluminiumprofiler För Sträcktak Med Belysning Och Andra Profiler För Tygtak
Flytande Profiler (18 Bilder): Dockning Med En Vanlig, Aluminiumprofiler För Sträcktak Med Belysning Och Andra Profiler För Tygtak
Anonim

För närvarande blir det stigande taket mer och mer populärt. Det är en av typerna av stretchbeläggning. Denna duk fixeras med samma speciella flytande profiler, som huvudsakligen är gjorda av aluminium. Artikeln kommer att diskutera egenskaperna hos sådana fästelement, liksom vilka typer de kan vara.

Beskrivning och tillämpning

För närvarande blir det stigande taket mer och mer populärt. Denna duk fixeras med samma speciella flytande profiler, som huvudsakligen är gjorda av aluminium. Artikeln kommer att diskutera egenskaperna hos sådana fästelement, liksom vilka typer de kan vara.

Flytande metallprofiler används oftast för tygsträcktak och PVC -dukar , de fästs med en liten indragning från väggarnas yta, vilket skapar en ovanlig effekt. LED -installationen placeras därefter i den medföljande luckan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva fästelementen är utrustade med ett speciellt spår som är utformat för att fästa LED -remsan eller en annan fixeringsanordning. I detta fall kommer tejpens bas praktiskt taget inte att synas. Många modeller är gjorda med speciella diffusorer som gör ljuset från källan mjukare och trevligare. När du använder en sådan profil behöver du oftast inte köpa en dekorativ kontakt.

När du dekorerar höga tak kan du behöva sådana profiler av olika typer, inklusive delning, vägg, tak, profiler för övergång av nivåer med belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Dessa aluminiumprofiler kan vara av flera grundläggande sorter. De skiljer sig alla från varandra i sin storlek och några andra funktioner. Låt oss markera de vanligaste alternativen.

  • Modell KP4003 … Denna profil är en standarddesign där harpunens fixeringspunkt är placerad ovanför belysningsslitsen, så att takarket sträcks över LED -installationen, vilket gör det nästan osynligt. När du använder den här modellen kommer duken också att fungera som en slags lampa som sprider ljus och gör det mjukare. I denna profil installeras bakgrundsbelysningen så enkelt som möjligt med bara ett klick, så om det behövs kan LED -lampan enkelt bytas. Höjden på en sådan profil är 6 cm. Produkten har ett väggmonterat utseende, så det ger belysning av hela omkretsen av väggbeklädnader.

Bild
Bild

Modell KP2301 … Denna metallprofil kommer med ett dekorativt lock. Den är gjord av ett speciellt ljusöverförande material, det gör att du kan göra prickarna från lysdioderna mycket mindre märkbara och ljuset - mjukt och diffust. För att byta LED -remsa behöver du inte demontera hela strukturen, du behöver bara ta bort den dekorativa insatsen. När du använder KP2301 kommer ljuset att riktas nedåt, vilket ger ett ljusare sken. Profilhöjden når 4,5 cm.

Bild
Bild

KP2429 … Denna aluminiumtakprofil har ett spår för fixering av LED -linjen, den placeras i linje med själva taket. KP2429 gör själva tejpen nästan osynlig och ljuset sprids. Ingen ram krävs med den här modellen. Ett litet gap kommer att bildas mellan väggen och det sträckta materialet, men det kommer att se ganska estetiskt tilltalande ut i vilken inredning som helst. Vid utbrändhet av ljuskällor är det inte nödvändigt att demontera takkonstruktionen - den kan bytas ut i nästan en rörelse. Profilhöjden är 3,5 cm.

Bild
Bild

KP4075 … Denna delande takprofil är utrustad med en speciell nisch i den centrala delen, i vilken LED -belysning kan byggas in. Efter det täcks det snyggt med en film eller av själva stretchväven. Denna design skapar en strimma av mjukt ljus.

Bild
Bild

Förutom ovanstående sorter finns det också specialmodeller avsedda för taknivåövergångar med lysdioder. Dessa inkluderar produkterna KP2 och NP5.

Två-lager takkonstruktioner är fixerade med speciella profiler som skiljer sig åt i storlek och sätt att fästa (till taket eller väggen).

För att organisera "stjärnhimlen" -systemet används modellen PL75 . Den är utrustad med ett spår i vilket LED -remsan fästs under installationen. I detta fall stängs produkten med en insats, vilket gör ljuset diffust.

Alla dessa profiler måste beläggas med skyddande föreningar under tillverkningsprocessen. Ibland appliceras också en speciell färg på ytan av produkter . (vanligtvis vit eller svart).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsschema

För att ansluta en sådan profil till ytan, först måste du göra allt nödvändigt förberedande arbete . För detta rengörs och grundas takets yta helt. Och du måste också rikta in väggdelen runt hela omkretsen.

Därefter markeras en nisch på ytan för strukturen och linjerna i LED -installationen. Sedan bör själva profilen förberedas. Först skär de ner och justerar hörnen, senare rengör de skärningarna och förbereder hålen för installation. För att göra detta kan du använda en skruvmejsel och en borr med lämplig diameter.

Installationen av aluminiumprofilen utförs från motsatta hörn och rör sig gradvis längs hela beläggningens omkrets . Samtidigt görs en anslutning till väggen med hjälp av pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta skede är LED -remsan också installerad i ett speciellt tillhandahållet profilspår. I detta fall krävs ingen ytterligare fixering med konstruktionslim eller klämmor, eftersom tejpen kommer att ansluta sig till profilen i sig självt, varefter allt snäpper fast.

Under processen med en sådan installation är det nödvändigt att övervaka jämnheten hos alla skarvar . Och även under installationen kan det finnas ett behov av att docka den flytande profilen med den vanliga. I det här fallet måste du följa den allmänna designen - strukturen ska se estetiskt tilltalande ut i alla fall. Tidigare kan du montera en liten mall från profilens sektioner för att tydligt verifiera detta. En tillförlitlig anslutning kan göras med konstruktionslim, liksom alla små fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att flytande profiler endast ska användas för att installera tyg- och PVC -dukar med LED -remsor. Som regel används de inte för vanliga sträcktak och stavar.

Rekommenderad: