Aluminiumprofiler För Glas: 4-6 Mm Och 8-10 Mm, Fram Och För Skiljeväggar, Tryck, U-formade Och Andra Typer Av Profiler För Plexiglas

Innehållsförteckning:

Video: Aluminiumprofiler För Glas: 4-6 Mm Och 8-10 Mm, Fram Och För Skiljeväggar, Tryck, U-formade Och Andra Typer Av Profiler För Plexiglas

Video: Aluminiumprofiler För Glas: 4-6 Mm Och 8-10 Mm, Fram Och För Skiljeväggar, Tryck, U-formade Och Andra Typer Av Profiler För Plexiglas
Video: Die zwei Linien (LED, Plexiglas, Aluminium) 2012 2024, April
Aluminiumprofiler För Glas: 4-6 Mm Och 8-10 Mm, Fram Och För Skiljeväggar, Tryck, U-formade Och Andra Typer Av Profiler För Plexiglas
Aluminiumprofiler För Glas: 4-6 Mm Och 8-10 Mm, Fram Och För Skiljeväggar, Tryck, U-formade Och Andra Typer Av Profiler För Plexiglas
Anonim

Det är sällan man hittar moderna interiörer som saknar glas. Och vi pratar inte om de vanliga fönstren och loggiorna med glas. Under de senaste åren har delning av ett litet utrymme med glaspartitioner och andra typer av införande av transparenta ytor i rum blivit allt populärare. Den bästa lösningen för inramning av ömtåliga glasögon och deras säkra fixering är aluminiumprofiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och omfattning

Aluminiumprofiler för glas är bäst lämpade för att skapa ett solidt och pålitligt paket av många glasskivor. Den största fördelen med ett sådant lätt och hållbart metallelement är dess låga kostnad, särskilt jämfört med rostfritt stål. Dessutom är aluminiumprofilen miljövänlig och estetiskt tilltalande.

Om det är nödvändigt kan metallen bearbetas direkt på plats . Detta gör att du kan skapa en mängd olika glas- och aluminiumkonstruktioner.

Och tänk inte på klassikerna, du kan leta efter mer originalalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprofilen gör det möjligt att skapa mysiga hörn i lägenheten och husen, särskilt den är utmärkt för att dekorera skiljeväggar. På grund av det olika antalet spår i profilen kan du välja graden av ljudisolering.

Aluminium, liksom metall, är ett lätt och flexibelt material, men i form av en profil blir det ganska styvt, vilket gör det lämpligt att fästa stora och tunga glasskivor. Strukturer av denna typ används för att dekorera främre ingången, montrar och andra platser där det krävs rikligt med glas . Direkt i bostäder är glasrutor mindre vanliga och då endast som skiljeväggar.

För ett växthus kan en aluminiumprofil användas, men det är värt att överväga ett antal av dess nackdelar . Bland dem finns hög värmeledningsförmåga, som på sommaren värmer upp ramarna för mycket, och på vintern kyls det för mycket. Som ett resultat kan kondens bildas vid påsarna vid låga temperaturer. Dessutom är aluminium utsatt för korrosion under påverkan av kemikalier. Ljudisolering är inte tillräckligt stark för att skydda mot buller från utsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis finns det många fördelar med aluminiumprofiler. Till exempel kan strukturer partiell luftpassage. Detta gör att de inre utrymmena kan ventileras. Bland fördelarna finns också brandsäkerhet, motståndskraft mot deformation och förstörelse, lång livslängd (upp till 80 år). Om så önskas kan aluminiumytan dekoreras med valfri beläggning.

Metallen används ofta både i privata hus och för dekoration av olika kommersiella lokaler, till exempel köpcentrum. En sådan profil är inte mindre populär för inramning av plexiglas på reklamstrukturer.

Ganska ofta kan man se aluminium- och glasstrukturer på kontor, flygplatser och i interiören i andra stora lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Aluminiumprofiler behövs mest för inramning av tunna glasskivor med en tjocklek av 4 mm eller mer. Till exempel, med en tjocklek på 6 millimeter används profiler med en sektion på 20 x 20 mm och 20 x 40 mm . De har som regel fyra spår på varje sida. I teorin tillåter ett sådant spår att skiljeväggarna i fyra rum skärs. 6 mm -profilen är väl lämpad för att dela arbetsområden i stora kontorscentra.

För glas med en tjocklek av 8 millimeter används profiler med ett stort tvärsnitt för att säkerställa ökad styvhet . Detta är nödvändigt eftersom tjockare ark väger mer. I detta fall liknar dimningen det som kan observeras i 6 mm -versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En glastjocklek på 10 millimeter kräver en väsentligt annorlunda profil. Så, sektionens sida måste vara minst 40 millimeter för att klara hela massan . Konstruktionen måste också motstå olika vibrationer och vara mer stel. Naturligtvis är det bäst att välja alternativ med en storlek på 80 x 80 millimeter. De låter dig till och med skapa glasväggar som kan skydda till exempel från ljudet från en fungerande TV.

Olika aluminiumprofiler finns tillgängliga för inramning av 12 mm glas . Till exempel kan en profiltjocklek på 100 mm skapa en dubbelkammare med en kammare och 200 mm-en trekammare.

Sådana skiljeväggar är lämpliga för bra ljudisolering och är oftast gjorda av ogenomskinligt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad

De kallas ofta kanalstänger och används för att skapa ramar för invändigt glas. De används också ofta som grund för inramning av en byggnads ände för estetiska ändamål.

Bild
Bild

H-profiler

Denna typ kan oftast hittas vid inredning av skiljeväggar i ett kontorsutrymme. Dessutom har sådana element funnit sin tillämpning i utformningen av olika möbler, lampor och andra strukturer för dekoration. I form av bokstaven H kan profilen ansluta ark som ligger i ett enda plan, till exempel för en köksfasad . Den kan också användas som en profil som passar för att fixera flera glasögon i en ram.

Bild
Bild

F-profiler

Designad för de platser där den glasade strukturen måste ligga tätt intill något annat plan. Ganska ofta kallas en sådan profil för en tryckprofil.

Bild
Bild

Övrig

U-formad gör det möjligt att skapa ändar av element på fasader. Profiler som liknar bokstaven R. används oftast som fästelement. För inredning och markering av enskilda delar används en C-formad version.

Hörnprofilvyer, liknande L -symbolen, krävs för infästning på baldakiner och byggnadsfasader . Tavr eller T-typ är ett fästelement för paneler på fasaden. Bland de typer av profiler är det också värt att markera radieprofilen med insatsplastelement.

Bild
Bild

På samma nivå kan elementen fästas på varandra med hjälp av en Z-profil och förstärkas från utsidan av byggnader med en D-profil. Små hål blockeras med den W-formade typen.

Installationsfunktioner

Vanligtvis sker installationen av profilen i specialindustrier, där all nödvändig utrustning finns tillgänglig. Vid montering av ramar är det viktigt att alla delar är korrekt anslutna. I synnerhet måste hörnskarvar trimmas noggrant i 45 graders vinkel . Naturligtvis, om du förvärvar några färdigheter, kommer du att kunna montera paketet själv. I det här fallet kan du ansluta med hörnelement, självgängande skruvar och ett lämpligt tätningsmedel.

Installationen av de resulterande förpackningarna utförs med samma teknik som installationen av vanliga plastfönster . Först installeras en låda med inriktning längs alla axlar, horisontella och vertikala plan. Efter detta görs en tillfällig fastsättning med kilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter hängs ramarna, där det är viktigt att kontrollera med vilken noggrannhet och hur tätt de passar. Dessutom måste du i tid se till att beslagen fungerar. Det är bäst att fixa paketet med ankarbultar, följt av att fylla luckorna med polyuretanskum. Sedan görs sluttningar, stötfångare för nederbörd och andra ytterligare element.

Installationen av profilen och glaset utförs i följande ordning:

  • ett glasskiva eller en glasenhet i ett stycke måste installeras i spåret;
  • då bör en tätning utföras, för vilken speciella gummipackningar används;
  • därefter är det nödvändigt att sätta en glaspärla för tätning och säkring av glasenheten samt tätning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du måste byta ut glasenheten bör alla procedurer utföras i omvänd ordning. Installera sedan en ny. Det finns olika ramar som är utformade för att hålla glasskivan i aluminiumprofilen, enligt vissa tekniker.

För att oberoende arbete med installationen av profilen ska lyckas är det nödvändigt att följa vissa regler. Det är värt att börja med en noggrann undersökning av hela ramstrukturen för att förstå hur glaset tas bort korrekt.

Använd endast specialbeslag för att fästa metallprofilen . Det finns många olika element som gör att du kan ansluta gångjärn, glasenheter, spärrar och andra delar. Anslutningsbeslagen består av olika komponenter och väljs beroende på konstruktionstyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan du använda alternativa fästelement, till exempel självgängande skruvar. Detta är dock tillåtet med självmontering eller med delar som saknas.

För skiljeväggar är det nödvändigt att välja en profil med en bredd på 3 till 6 cm, beroende på glasets tjocklek och antalet dukar. I detta fall kan täcklisten ha en bredd på 2 till 5 cm Det kan också kräva 90-270 graders svängbara rör. Aluminiumdelar kan målas i valfri nyans med hjälp av polymerföreningar. Hörnstolpar gör att partitionen kan svänga åt alla håll.

Installation av svängdörrar utförs med en profil med en tjocklek av 0, 12 till 1, 3 cm . I detta fall kommer tvärsnittets form att vara mycket annorlunda. Som tillägg används hörn, fästen, inbäddade element, excentriker. För att få fönstret att se bättre ut inuti kan alla delar målas med en pulverkomposition, lack eller en anodiserad profil kan väljas.

Gliddukar skapas av en ramtyp eller i form av bokstaven T. De kan kompletteras med takdelar, handtag, botten- och toppledare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målning utförs i regel i en enhetlig ton med huvudpartitionen av aluminium.

Rekommenderad: