Hörnprofiler För LED -remsor: Aluminium- Och Plastprofiler För LED -armaturer. Hur Fäster Man En Triangulär Profil För En Diodlist?

Innehållsförteckning:

Video: Hörnprofiler För LED -remsor: Aluminium- Och Plastprofiler För LED -armaturer. Hur Fäster Man En Triangulär Profil För En Diodlist?

Video: Hörnprofiler För LED -remsor: Aluminium- Och Plastprofiler För LED -armaturer. Hur Fäster Man En Triangulär Profil För En Diodlist?
Video: Do I need an LED profile/extrusion? And if so which one? 2024, Maj
Hörnprofiler För LED -remsor: Aluminium- Och Plastprofiler För LED -armaturer. Hur Fäster Man En Triangulär Profil För En Diodlist?
Hörnprofiler För LED -remsor: Aluminium- Och Plastprofiler För LED -armaturer. Hur Fäster Man En Triangulär Profil För En Diodlist?
Anonim

LED -belysning är mycket populärt. Det lockar användare med sin höga kvalitet, kostnadseffektivitet och en stor lista med användningsområden. LED -remsa kan användas för att dekorera interiörer, möbelkonstruktioner, skyltar och många andra liknande baser . I dagens artikel kommer vi att ta reda på vilka hörnprofiler som krävs för att installera LED -remsor.

Beskrivning och omfattning

LED -belysning blir mer och mer populärt för varje år. Många väljer det. Det är dock inte tillräckligt att bara välja högkvalitativ LED-belysning. Det är också nödvändigt att köpa en speciell basdel för det - en profil. Detta element är annorlunda. Så hörnalternativet är mycket populärt. Installation av diodbelysning är möjlig med hjälp av en korrekt vald profil. I de flesta fall används strukturerna som övervägs för följande ändamål:

  • för högkvalitativ belysning av nischer, samt fönster och dörröppningar;
  • för att komplettera golvlister (både golv och tak);
  • för vacker belysning av trappsteg i rummet;
  • för dekoration och dekoration av skåp, vitrin, piedestaler och andra underlag av detta slag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med hörnprofiler visar sig vara mycket användbara när det gäller den ursprungliga utformningen av en viss inställning. Tack vare en sådan detalj kan belysningen placeras på platser där det inte är möjligt att fixa vanliga lampor. Förutom, hörnprofilen utför också en värmeavledande funktion . Genom att lösa detta problem visar diodbelysning en längre livslängd.

Översikt av arter

Idag säljs olika typer av vinkelprofiler. De klassificeras efter många egenskaper. Det första köparen bör vara uppmärksam på är materialet från vilket basen är gjord för diodtejpen .… Olika modeller har olika prestandaegenskaper och parametrar. Låt oss bekanta oss med dem.

Aluminium

Mest populära sorter. Hörnprofilmodeller av aluminium är konstruerade för en lång livslängd. De utsätts inte för mekanisk skada. De är lätta, vilket gör att installationsarbetet är extremt enkelt och snabbt. Dessutom har aluminiumprodukter ett attraktivt utseende, vilket är mycket viktigt när du skapar en vacker inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns önskemål kan aluminiumprofilen målas i vilken färg du vill. Det kan vara svart, vitt, grått, rött och någon annan nyans. Sådana baser under Led -remsor ser särskilt attraktiva och snygga ut. Aluminiumprofiler är inte rädda för vatten, ruttnar inte och är resistenta mot korrosion . Sådana baser kan installeras även utanför de inre utrymmena - under påverkan av ogynnsamma väderförhållanden börjar de inte kollapsa. För att trimma en sådan profil behöver du inte köpa dyra professionella verktyg.

Plast

Till salu kan du också hitta profiler av polykarbonat. Dessa produkter är snabba och enkla att installera och flexibla .… Plastbaser för en diodlist är billigare än aluminium. De utsätts inte heller för förfall, men deras mekaniska motståndskraft är inte lika hög som aluminiumprodukter.

Det är inte svårt att bryta eller klyva plastprofilen . Polykarbonatprofiler finns i olika färger. Köpare kan välja alla alternativ som är mer lämpliga för de miljöer där installationsarbetet planeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Hörnprofiler kan ha olika dimensioner. De flesta alternativen motsvarar initialt dimensioner av diodremsorna. Om dessa två delar inte passar varandra i sådana parametrar kan de alltid klippas. Men man måste komma ihåg att samma profil skärs extremt enkelt, men diodtejpen kan bara skäras på vissa ställen, som alltid är markerade på ytan.

Butiker säljer hörnprofiler med följande dimensioner:

  • 30x30 mm;
  • 16x16 mm;
  • 15x15 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan du hitta produkter med andra parametrar. Hörnprofilernas längd varierar också. De vanligaste exemplaren är 1, 1, 5, 2 och 3 meter långa .… Du kan välja rätt del för nästan alla tejp- och installationsarbeten.

Komponenter

Profilen, som har en triangulär struktur, kompletteras med olika tillbehör. De är avgörande för korrekt installation och bra resultat. Vi pratar om sådana element:

  • fästelement;
  • stubbar;
  • skärmar.

De listade komponenterna är mycket viktiga, därför måste du se till att de är tillgängliga direkt så att du inte stöter på obehagliga överraskningar under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Hörnkonstruktionens profil måste väljas så noggrant och medvetet som möjligt. Köparen måste utgå från ett antal viktiga kriterier för att inte misstas med valet av bas för en diodtejp.

  • Först måste du bestämma var exakt profilen och själva ljusenheten ska installeras. Allt beror på konsumentens önskemål och planer. Ofta installeras LED -belysning i köket för att belysa arbetsområdet, i vardagsrummet, liksom i garaget, verkstaden och andra områden. Att veta exakt var installationsarbetet kommer att utföras blir det mycket lättare att välja rätt profiler.
  • Hitta produkter gjorda av kvalitetsmaterial. Det finns plast- och aluminiumprofiler till försäljning, som alla har sina egna fördelar och nackdelar. Väg alla fördelar och nackdelar för att lösa ett specifikt alternativ. Modeller av aluminium kommer att visa sig vara mer praktiska, men du kan spara pengar genom att köpa en kopia av polykarbonat.
  • Det är mycket viktigt att ta hänsyn till de dimensionella parametrarna för hörnprofilen. De flesta av dessa baser är ursprungligen skräddarsydda efter storleken på Led -remsor, så det kommer inte att vara svårt att göra rätt val. Mät längden och bredden på diodremsan för att jämföra de avslöjade parametrarna med profilparametrarna. Om det finns en skillnad i längden kan den enkelt elimineras genom att klippa bort de extra centimeter / millimeter.
  • När du väljer en lämplig vinkelprofil, se till att inspektera den så noggrant som möjligt. Både plast- och aluminiumtejpkontakten med basen ska inte ha de minsta defekterna, skadorna, spånen, sprickorna eller andra defekterna. En skadad profil håller inte länge och kan få ännu allvarligare skador under installationsarbetet.
  • Var uppmärksam på diffusorn, som läggs till i profilen. Denna detalj kan vara antingen transparent eller matt. Valet av ett eller annat alternativ avgör graden av intensitet hos diodbelysningen från lamporna. Här bestämmer varje konsument själv vilken av sorterna som passar honom bäst.
  • Se till att alla tillbehör ingår i bandets baskit. Om de inte finns där kan arbetet med att installera profilen bli mycket mer komplicerat eller till och med omöjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tar hänsyn till alla ovanstående funktioner för att välja en vinkelprofil för en diodtejp, kommer köpet inte att ge besvikelse och kommer att visa sig vara mycket praktiskt.

Monteringsfunktioner

Som nämnts ovan är installationen av hörnprofilen under LED -remsan inte svår. Alla kan enkelt hantera allt arbete. Det viktigaste är att agera i etapper. Överdriven hast i denna fråga är inte välkommen. Låt oss titta närmare på steg-för-steg-instruktionerna för att installera en bas med en vinkel på 45 grader.

  • Hörnprofilen kan fästas snabbt och enkelt med vanligt dubbelhäftande tejp. För att anslutningen av baserna ska bli så stark och pålitlig som möjligt måste alla ytor först behandlas noggrant med avfettningsmedel. Underlaget måste inte bara vara helt rent, utan också torrt.
  • Hörnprofiler kan också monteras på den valda basen med hjälp av skruvar eller självgängande skruvar. Denna monteringsmetod är särskilt bekväm när bakgrundsbelysningen är installerad på en träbotten. I det här fallet är arbetet så enkelt och problemfritt som möjligt.
  • Om du planerar att installera en LED -profil av aluminium och basen består av tegel eller betong, är det lämpligt att fästa produkten med pluggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att fästa själva LED -remsorna mycket noggrant och noggrant .… Detta gäller särskilt de fall då en polykarbonatprofil valdes som bas. Böjningar med en radie på cirka 2 cm bör undvikas, eftersom om dioderna på bandet skadas kommer dess funktion att försämras. Den delen av tejpen som är öppen måste fixeras strikt enligt särskilda märken, i enlighet med parametrarna för vinkeltypprofilen. Det bör inte glömmas bort att det kommer att vara möjligt att lödda isolerade sektioner endast i extrema fall.

Allmänna rekommendationer

Tänk på några användbara tips för att installera och välja hörnprofiler

  • I trånga utrymmen kommer plastprofiler inte att klara uppvärmning från diodlampor utan problem, därför är de oftast fixerade på öppna underlag.
  • Om en inskurna hörnprofil inte är installerad, men en inskurna hörnprofil, är det omöjligt att sätta in en diodtejp i den, vars effekt är mer än 9,6 watt / meter.
  • När du fäster profilen på tejpen måste du i förväg bekanta dig med dess arbetstemperatur. Detta beror på det faktum att många av dessa material förlorar sin vidhäftningsförmåga under stark uppvärmning.
  • Hörnprofilen ska installeras på en plats där det alltid kommer att finnas fri åtkomst till diodremsan vid behov.
  • Det rekommenderas inte att köpa hörnbaser för mycket kraftfulla och ljusa belysningslister, eftersom när de installeras i ett hörn är sådana delar isolerade från 2 sidor samtidigt.

Rekommenderad: