Hur Man Gör En Koja Hemma? 47 Foton: Vi Gör En Stor Wigwam För Ett Barn Med Egna Händer Hemma. Hur Bygger Man En Triangulär Hydda? Fler Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Gör En Koja Hemma? 47 Foton: Vi Gör En Stor Wigwam För Ett Barn Med Egna Händer Hemma. Hur Bygger Man En Triangulär Hydda? Fler Idéer

Video: Hur Man Gör En Koja Hemma? 47 Foton: Vi Gör En Stor Wigwam För Ett Barn Med Egna Händer Hemma. Hur Bygger Man En Triangulär Hydda? Fler Idéer
Video: När jag bygger mitt första egna schleichstall! 2024, April
Hur Man Gör En Koja Hemma? 47 Foton: Vi Gör En Stor Wigwam För Ett Barn Med Egna Händer Hemma. Hur Bygger Man En Triangulär Hydda? Fler Idéer
Hur Man Gör En Koja Hemma? 47 Foton: Vi Gör En Stor Wigwam För Ett Barn Med Egna Händer Hemma. Hur Bygger Man En Triangulär Hydda? Fler Idéer
Anonim

Under den avlägsna sovjettiden gick barn ofta på vandringsturer, gjorde stopp i hyddor. Numera är skogsturismen tyvärr inte så vanlig - aktiv rekreation har ersatts av prylar, som barn tillbringar större delen av sin tid med. Det är därför många föräldrar försöker hitta på intressant kul för att distrahera sitt älskade barn från datorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggfunktioner

En hydda är en konstgjord struktur som kan byggas av improviserade medel i skogen, på gården i ett privat hus och till och med i en lägenhet. Plankor, lameller och grenar används vanligtvis som byggmaterial, kuddar och tyg används i hus och lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn är mycket förtjusta i hyddor . De bygger inte bara entusiastiskt sådana hus, utan tillbringar också mycket tid i dem med sina vänner och fantiserar att de är i superagenternas hemliga högkvarter eller i rymdskeppets cockpit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk i förväg var byggnaden kommer att ligga: på gatan eller i huset . Detta gör att du kan välja den optimala designen. Det finns mer plats för spel ute. Dessutom kan en ovanlig hydda bli ett snyggt tillskott till landskapsdesign. Men i detta fall bör strukturen uppföras med hänsyn till naturliga faktorer - den ska skydda barnet från regn och vindbyar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En inomhuskoja kan vara gjord av alla material, även papper, och en väl vald design kommer att lösa problemet med dess ergonomiska placering i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje hydda innehåller flera grundläggande element

  • Ram . Skelettets struktur, det är monterat från stolpar, stora grenar eller brädor.
  • Täckmaterial . På gatan används halm, tunna grenar, mossa, hemma - vanliga linnestycken.
  • Fästelement . Det utförs med skotstejp eller tjocka trådar. Under fältförhållanden kan du göra flätor av gräs eller använda grävda jordstammar.

Dessa element kommer att behövas för konstruktionen av alla hyddor, utan undantag, och inredningen av strukturen utförs efter gottfinnande av de unga ägarna av skyddet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man bygger en koja är det mycket viktigt att säkerställa dess säkerhet, annars kan barnet skadas under spelet: klipp dig själv på vassa naglar eller splittra handen på dåligt färdiga brädor. Om infästningen inte är tillräckligt stark kan strukturen kollapsa helt och hållet.

För att undvika detta är det nödvändigt att noggrant planera träet, klippa av alla vassa grenar, isolera hörnen och fixera ramen ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att stugan är värdefull för ditt barn . Och som du vet uppskattas det som görs med dina egna händer. Låt barnet själv bestämma hur hans hus kommer att se ut. Var noga med att låta honom hjälpa dig, ge enkla instruktioner och erbjud dig att tänka över funktionerna i strukturens inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en hydda av kuddar?

Den enklaste och säkraste strukturen för en baby kan tillverkas av vanliga kuddar. För att göra detta måste du förbereda:

  • två filtar med 1, 5 eller 2 sängar;
  • stolar med rygg;
  • kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att skapa en sådan hydda inkluderar enkla steg som utförs steg för steg

  • En filt läggs ut på golvet. Det definierar gränserna för gömstället.
  • Stolar placeras med rygg längs filtens omkrets. Det är också möjligt från motsatta sidor.
  • För att dekorera taket hängs den andra filten över stolarna. Om du också vill organisera en entré, är det önskvärt att hörnet på överkastet ligger mellan två stolar.
  • Kapellens kanter måste vikas över och säkras med klädnypor för maximal skyddshållfasthet.
  • Kuddar läggs ut runt omkretsen - de fungerar som väggar och stöder samtidigt baldakinen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hus av mjuka kuddar är helt klart. Detta är ett enkelt och mysigt hörn för de små; det kan endast installeras i en lägenhet eller under ett tak.

Tips: dessa hyddor kan göras nära sänggavlarna - i detta fall krävs bara en stol.

Bild
Bild

Fler idéer

Triangulärt tält

En hydda i form av ett triangeltält kan snabbt byggas med egna händer på ett par timmar. För arbete behöver du:

  • flera planklister;
  • konstruktion häftapparat;
  • golv;
  • täckduk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lamellerna är anslutna till varandra i form av en triangel - detta kommer att vara ramens struktur . Det är täckt med ett tyg, företräde bör ges till vattentät - för att skydda det mot regn och vind.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att bygga ett hus inuti lägenheten kan du använda alla tyger. Därefter återstår bara att förbereda golvet och hitta på inredningen av hans nya skydd med barnet.

Bild
Bild

Det triangulära huset kan också byggas av grenar . I det här fallet kommer ramen att vara tjocka och små processer av träd - oftast använder de de som finns kvar efter sågning av frukt- och bärbuskar och träd, men du kan förbereda dem själv i närmaste röjning. För att stugan ska bli snygg ska du rita en cirkel och gräva i de tjockaste grenarna runt cirkeln med en liten inåtlutning. Vid utgången bör strukturen ha en konisk form.

När du gräver, glöm inte att lämna ett litet avstånd mellan de två grenarna för att komma in i bostaden.

Bild
Bild

Kontrollera strukturens styrka och förstärk sedan med små grenar . I det sista steget återstår bara att lägga golvet och bjuda barnet att leka.

Råd: en klätterväxt hjälper till att göra huset inte bara starkt, utan också vackert. Plantera en loach eller druvor nära byggnaden, när dess grenar växer, de kommer effektivt att fläta väggarna, ge ytterligare styrka och skydda mot dåligt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wigwam

För att bygga ett hus av "wigwam" -typ är det nödvändigt att bygga en ram med 6 sidor. Det är viktigt att höjden på strukturen är dubbelt så hög som barnets höjd. En sådan ram ser ut som en kon - pinnarna är fixerade i en cirkel med en skärning vid den övre punkten. Fixering utförs med garn och växelvis knyter ramens element till varandra. För maximal styrka, gör 2-3 knop på varje stöd eller spik dem med små naglar.

Istället för rep kan du använda tyg, det fästs med en konstruktionshäftapparat.

Bild
Bild
Bild
Bild

För mer dekorativt stöd är det bättre att lacka eller måla; efter sådan bearbetning blir materialet resistent mot fukt . Om stugan reser sig på gatan, bör flera ytterligare lameller spikas längs omkretsen mellan brädorna - detta kommer att stärka strukturen och skapa ytterligare skydd mot vinden. När du organiserar lekrummet inomhus är detta inte nödvändigt. Som golv kan du använda en matta, filt, varma filtar och kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna indiska wigwam visar sig vara mycket stark och praktisk . Killarna kommer gärna att tillhandahålla det efter eget gottfinnande, de kommer att spendera tid på att spela och chatta med vänner. Du kan sätta en sådan wigwam både i lägenheten och på gården.

Bild
Bild

Från en ring och tyg

Hemma erhålls en mycket lätt flyttbar koja från en ring och tillbehör av material; du kan hänga den i en lägenhet eller ta den med dig på en resa. För arbete behöver du en liten ring, nylontrådar och en duk för en baldakin, den kan sys av resterna av gardiner och bitar av tyg . Tyget ska sitta tätt mot marken / golvet, så välj längden innan du fixerar tyget. Den totala höjden på strukturen bör vara 1,5-2 gånger barnets höjd så att han kan röra sig fritt inuti strukturen.

Bild
Bild

Först måste du bilda ett fäste . För att göra detta är fyra bitar av garn bundna till motsatta ändar av bågen och anslutna till varandra. Sedan fixeras baldakinen med klädnypor, och glöm inte att lämna en plats för att komma in i skyddet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stugan är klar - det återstår bara att hänga upp tältet till takkroken, om huset är installerat inuti lägenheten, eller till trädgrenen, om gården väljs för spel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att barn ska kunna njuta av sina spel är det absolut nödvändigt att strukturen inte bara är hållbar utan också bekväm inuti. Detta kommer att kräva några förbättringar.

  • Golvet ska täckas med torra löv eller halm; det är lämpligt att lägga en tjock filt ovanpå.
  • Fäst gardinen vid ingången, den kan vara gjord av valfritt material. På så sätt blockerar du vägen för irriterande insekter och isolerar dessutom strukturen. I varmt väder kan du använda en enkel tyll - detta gör att luft kan flöda inuti.
  • Så att bebisen kan leka i huset på kvällen kan du hänga en liten lykta eller till och med en nyårskrans inuti.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stugorna är intressanta mönster . Du kan koppla av i dem under en vandringstur eller ge dem till barn för en lekplats. Med lite övning försvinner alla frågor om hur man bygger en koja helt. Var säker - efter några försök kommer du säkert att kunna bygga det perfekta barnrummet.

Rekommenderad: