Fästfoder Till Klämmor: Hur Man Fäster Med Klämmor, Hur Man Väljer Fästelement, Finesser Av Klämning

Innehållsförteckning:

Video: Fästfoder Till Klämmor: Hur Man Fäster Med Klämmor, Hur Man Väljer Fästelement, Finesser Av Klämning

Video: Fästfoder Till Klämmor: Hur Man Fäster Med Klämmor, Hur Man Väljer Fästelement, Finesser Av Klämning
Video: Hose Clamps - Lessons Learned 2024, April
Fästfoder Till Klämmor: Hur Man Fäster Med Klämmor, Hur Man Väljer Fästelement, Finesser Av Klämning
Fästfoder Till Klämmor: Hur Man Fäster Med Klämmor, Hur Man Väljer Fästelement, Finesser Av Klämning
Anonim

Mantling av inre och yttre ytor i ett rum med skivbräda har använts mycket länge och förlorar inte sin popularitet. Dekorativa brädor används för efterbehandling av bad, bastur, verandor och terrasser, lusthus och balkonger, rum i lanthus, till och med tvättstugor och garage. Uppfinningen av kleimerer underlättade kraftigt installationen av fodret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Rummen är mantlade med högkvalitativa brädor för skönhet, användbarhet och miljövänlighet. Mer nyligen spikades allt som skapades av trä helt enkelt på ytor eller skruvades in med självgängande skruvar. Men framstegen står inte stilla. En speciell enhet, liknande en konsol med krok och hål, har dykt upp för att förbättra och underlätta installationsprocessen - en kleimer. Spikar och annan hårdvara kommer också att vara inblandade, men för olika funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Användningen av klämmor har ett antal betydande fördelar jämfört med spikar och självgängande skruvar.

  • Processen med att klappa ytor kännetecknas av lätthet och enkelhet. Även en otränad mästare kommer att kunna slutföra det om han beräknar och markerar allt korrekt. Du kan också ta isär fodret utan problem.
  • Cleamers är fästa på basen och inte på fodret, så hårdvara kan inte bidra till bildandet av skador, sprickor och andra defekter på brädans yta. Detta säkerställer en lång livslängd, mindre risk för hudförfall och förlust av ett vackert utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Strukturens visuella integritet. Synliga element i fästelement kan förstöra det enhetliga utseendet på inredningen. Cleamers installeras omärkligt, så att brädorna bara passar tätt ihop utan att bilda luckor och droppar.
  • Det finns ingen anledning att köpa specialtillbehör för installation. Allt arbete utförs med en hammare eller skruvmejsel.
  • Cleamers ger konstruktionens tillförlitlighet och hållbarhet, också för att de är gjorda av metall.
  • Ytterligare skydd mot deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Precis som alla andra konstruktionsmetoder har montering av en dekorativ bräda på kleimerer också några nackdelar . Den viktigaste av dessa är kostnaden för produkterna. Häftklamrar av hög kvalitet kan göra en betydande skillnad i kostnaden för din efterbehandling. Även om du sparar pengar är det möjligt att minska det mantlade skiktets driftsegenskaper, därför täcks denna defekt helt av alla fördelarna med dessa metallprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

När du köper kleimers måste du komma ihåg att det finns flera standardstorlekar. Skillnaderna mellan dem ligger i deras syfte - olika typer av foder skiljer sig åt i tjocklek.

Följande sorter finns oftast på rea:

  • # 1 används för vinylfoder och väggpaneler;
  • No2 låter dig enkelt fästa vinylplatta och MDF -paneler;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • # 3. Denna typ av kleimer är lämplig för att fästa tätare Euro -foder och spånskivor;
  • Nr 4 presenteras främst för eurofoder;
  • Nr 5 är ett vanligt fästelement för dekorativa brädor av asp och lind;
  • # 6 är lämplig för blockhusfixering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsteknik

Först och främst måste du bestämma verktyget och mängden förbrukningsmaterial.

För att utföra arbetet behöver du:

  • fyrkant;
  • byggnadsnivå eller lod;
  • roulett;
  • skruvmejsel eller vanlig skruvmejsel;
  • en hammare.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att beräkna hur många klämmor du behöver köpa måste du veta den ungefärliga förbrukningen av produkter per 1 kvadratmeter efterbehandling. Normalt används 20 klämmor. De är förpackade i 100 eller 200 bitar i en låda.

Följaktligen, om du vill slida ett rum med en yta på 40 kvm. m, kommer beräkningen att se ut så här: 20 × 40 = 800 produkter eller 4 förpackningar med tvåhundra bitar.

Bild
Bild

Installation av svarven

Svarven är ett nödvändigt element för att dekorera lokaler med foder. Det löser två viktiga problem som uppstår i samband med reparation.

Nivåer ytan på basen för att förbättra utseendet på väggen eller taket. Väggar, särskilt betong eller tegel, är sällan 100% jämna. Det finns droppar, krökning, olika fördjupningar och utbuktningar. Med ramen kan du jämna ut väggen utan ytterligare tidskrävande gips, kitt och andra material

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fodret fästs på rambjälkarna. Anslutningen visar sig vara mycket mer pålitlig och snabbare att göra till en träyta än till andra typer av baser.
  • Under installationen av fodret på svarven visas ett utrymme mellan basen och dekorativa brädor, vilket tillåter luftning och inte tillåter effekterna av fukt och fukt att bildas - olika mikroorganismer.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du anordnar ett ramnät är det nödvändigt att uppmärksamma flera punkter så att reparationen kommer att pågå länge

  • För att fodret ska installeras exakt genom hela rummets omkrets är det nödvändigt att ständigt övervaka installationsprocessen med hjälp av byggnivån. Annars kan krökningen bli synlig för ögat och förstöra hela intrycket av finishen.
  • Så att brädorna är stadigt och pålitligt fastsatta, inte böjs, inte deformeras under påverkan av miljön och med tiden är det bättre att installera läktar på ett avstånd av högst 60 cm från varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ramen är fäst på speciella metallprofiler på väggens bas. Det är möjligt att använda profiler för GKL -ark.
  • I förväg är det absolut nödvändigt att behandla lådan med antiseptiska lösningar för trä. Detta hjälper till att undvika bildning av mögel, ruttning och mögel på ytan av både balkarna och fodret. Därmed kan beklädnadens livslängd ökas avsevärt.
  • Limanslutningen bör utföras med två eller tre metallprodukter. Om du bara använder en spik eller självgängande skruv kommer kvaliteten på beklädnaden att ifrågasättas. Och med mekanisk belastning finns det risk för att enskilda brädor faller ut, liksom skador på närliggande element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Basmärkning

Märkningarna bör appliceras beroende på i vilken riktning fodret kommer att placeras. Riktning kan vara både dekorativ och praktisk. Till exempel, i bastur och ångrum, rekommenderas det att ge företräde åt den vertikala mantelmetoden så att fukt som avsätts i sömmarna mellan brädorna inte ackumuleras och har förmåga att rinna fritt nedåt.

Vertikal installation innebär installation av låsfogar på ett avstånd från väggen, vilket är lika med brädans storlek och dess bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

De horisontella markeringarna ska säkerställa att fästet är placerat så nära golvet för att hammaren ska kunna komma åt cleaimern. För att öka finishens dekorativa effekt används också diagonal läggning, eller flera metoder för att installera fodret kombineras för att få ovanliga mönster på väggar eller tak. Dessa metoder är typiska för bostäder. I det här fallet är arbetet svårt att göra utan erfarenhet och utbildning. Svarven installeras vanligtvis vinkelrätt mot brädornas riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av foder

För ett horisontellt arrangemang är det nödvändigt att pressa brädans ände mot väggen. Försök att göra det nära och alltid med en kam. Sedan kan du fixa klämmorna med metallprodukter.

Om en vertikal installation väljs måste klämfästena först fästas , sätt sedan in skivans spår på krokarna. Efter det kommer brädorna att sättas in efter varandra i spåren med åsar, och klämmorna ger fixering.

Och faktiskt, och i ett annat fall, är det nödvändigt att anpassa brädorna i storlek för att undvika luckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Här är några rekommendationer som hjälper dig att maximera beläggningens hållbarhet, hållbarhet och dekorativa egenskaper.

  • Om basen inte innehåller betydande krökningsavvikelser är det fortfarande bättre att fästa brädorna på lådan med klämmor.
  • Om plåt används för beklädnad av ett trähus, bör väggarna förbehandlas med antiseptiska vätskor, alla defekter och rötning ska rengöras.
  • Vid utförande av internt arbete bör det inköpta fodret förvaras minst ett dygn inne i rummet för att utesluta expansion eller sammandragning av den redan monterade ytan när luftfuktigheten och temperaturen ändras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det rekommenderas att vid horisontell läggning av brädor börja montera från överkanten av rummet så att det första elementet inte förstör utseendet. Om den sista brädan intill golvet behöver trimmas, kan alla defekter och luckor döljas med en golvsockel i färg.
  • Fodret av plast tillåter arbete vid en temperatur på minst + 10 ° C för att säkerställa produkternas integritet.
  • Arbete med träplankor bör också utföras vid minusgrader för att minimera krympning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att förhindra att fukt tränger in genom luckorna mellan brädorna på basen kan du dessutom installera lagret med en fuktskyddande film. Flytande tätningsmedel och olika lim kan inte användas.
  • Det är nödvändigt att noggrant välja materialet från vilket kleimererna är gjorda, särskilt för dekoration av fasader och gatukonstruktioner. Metallen måste vara rostfri så att korrosion inte förstör trädets struktur.
  • Om det är nödvändigt att installera uttag eller kablar ska du först täcka ytan helt med spånskiva och sedan göra ett hål i det önskade området med en specialsåg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

För att ytorna ska behålla sitt ursprungliga utseende och vackra naturliga glans under lång tid kan fodret bearbetas ytterligare.

  • Det är nödvändigt att rengöra brädorna från det ackumulerade byggdammet. Om det finns synliga fläckar kan du använda träblekmedel eller fläck.
  • Oegentligheter och fettfläckar kan slipas av.
  • En primer kommer att bli nödvändig för efterföljande bearbetning. Utanför måste du gå med en polystyrenförening; inuti är akrylbaserade vätskor lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett antiseptiskt medel kommer inte att vara överflödigt, särskilt i ett fuktigt rum och för utomhusbruk.
  • För att ge en vacker glans och nyans kan du gå över ytan med lack. Internt arbete utförs med alkyd- eller akrylfärgmaterial; för yttre dekoration är polyuretanföreningar användbara, som mer pålitligt motstår miljöfaktorer.

Rekommenderad: