Plankor För Bänkskivor: Hörn, Slitsade, T-formade Och Andra Typer. Hur Väljer Du En Aluminiumprofil För Din Bänkskiva?

Innehållsförteckning:

Video: Plankor För Bänkskivor: Hörn, Slitsade, T-formade Och Andra Typer. Hur Väljer Du En Aluminiumprofil För Din Bänkskiva?

Video: Plankor För Bänkskivor: Hörn, Slitsade, T-formade Och Andra Typer. Hur Väljer Du En Aluminiumprofil För Din Bänkskiva?
Video: Hur gör snickaren - Montering av köksbänk och diskho 2024, Maj
Plankor För Bänkskivor: Hörn, Slitsade, T-formade Och Andra Typer. Hur Väljer Du En Aluminiumprofil För Din Bänkskiva?
Plankor För Bänkskivor: Hörn, Slitsade, T-formade Och Andra Typer. Hur Väljer Du En Aluminiumprofil För Din Bänkskiva?
Anonim

Trimlisten är ett viktigt element i konstruktionen av en bänkskiva. Ett sådant överlägg hjälper till att bibehålla renheten och skyddar mot fukt. Det finns flera typer av plankor, och var och en av dem har sina egna egenskaper. Tänk på egenskaperna hos sådana element, de finesser som de väljer och fastsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

En remsa för en bänkskiva är en produkt som är ansvarig för de estetiska egenskaperna hos strukturen som helhet, för dess visuella uppfattning. Och det är inte värt att riva av ens ett sådant abstrakt, till synes, ögonblick som stavens färg från huvudelementets tonalitet . Traditionellt är det vanligt att äta lunch i köket vid ett bord med en vit eller mycket ljus profil. Det är absolut ingen idé att utmana denna gamla, beprövade praxis. Men det finns tillfällen då bara professionella designers kan fatta rätt beslut.

Ofta väljs färgen med hänsyn till färgen på de nedre hängande eller golvskåpen . Men ganska ofta används den motsatta lösningen (med uppgiften att vara medveten kontrast).

Färgade bänkskivor är inte det enda alternativet: beställningar tas regelbundet emot den svarta sorten av sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

De är uppskattade för sin visuella lyx och känsla av god smak. Viktigt är att sådana effekter uppnås mycket enkelt och utan någon större ansträngning.

Men det är värt att tänka på valet av en viss färg senare, men för närvarande är det användbart att gå tillbaka lite och ta reda på vad själva designen är . Det universella tätningsblocket är efterfrågat redan eftersom bordsskivan kontinuerligt utsätts för intensiv mekanisk (och inte bara) påfrestning. Och lägenheter saknar ofta den grundläggande produktionslängden för bänkskivor, som är 3-4 m. Naturligtvis är de byggda, men byggnadsplatserna är alltid föremål för förstörelse, och detta kommer att bekräftas av någon ingenjör och person som helt enkelt förstår fysik. Den väggmonterade flexibla profilen löser samma problem som framkantmaterialet, men placeringen är något annorlunda, som redan anges av namnet.

Bild
Bild

Vyer

En mycket viktig roll spelas av skyddsstången vid diskmaskinen - den som också är diskbänken. Tack vare det kommer fukt och smuts inte in i snittet i form av:

  • droppar;
  • stänk;
  • kondensat;
  • fett;
  • vattenånga;
  • köttstycken, grönsaker.
Bild
Bild

Hörnmodellen används främst där det krävs för att ansluta elementen i själva bänkskivan. I grund och botten produceras sådana produkter på basis av aluminiumlegeringar. Detta garanterar:

  • hög styrka;
  • enkel rengöring;
  • attraktiva dekorativa egenskaper hos metallytor;
  • mångsidighet av färger, perfekt kombinerat med en mängd olika toner i designen;
  • motståndskraft mot temperaturfluktuationer och luftfuktighet (för en stålmodell är sådant korrosionsskydd svårt att uppnå).
Bild
Bild
Bild
Bild

Slitsremsan tillhör i de flesta fall den redan nämnda skyddskategorin. För din information: sådana produkter kan också kallas docknings- eller anslutningsremsor. Det finns inga hårda standarder här. Overheadstrukturen kan också spela en skyddande roll, men det måste förstås att den endast är lämplig för raka ytor. De skiljer också mellan bak och fram, bred och smal, fram och sida, T-formad och U-formad, höger och vänster plankstruktur.

Skillnaden kan också gälla huvudmaterialet. Naturligtvis används inte trä och järnhaltig metall. Det redan nämnda aluminiumet och rostfritt stål har dock seriösa konkurrenter. I vissa fall ersätts stången improviserat med en tjock silikonlist. Detta är en praktisk men inte särskilt attraktiv lösning.

Men stenprodukter kommer att bli vackrare och mer pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Produkter med en storlek på 38 mm finns ofta på marknaden. Vanligtvis är de avsedda att ansluta delar av en struktur. Observera: det bör klargöras med vilka specifika bänkskivor sådana block är kompatibla. Den typiska längden på plankorna är 600 eller 800 mm. När det gäller bredden kan konstruktioner med storleken användas här:

  • 26 mm;
  • 28 mm;
  • 40 mm.
Bild
Bild

Val

Först och främst måste du förstå elementtypen. Hörnband för köket (eller snarare, för bänkskivan på det) låter dig ansluta delar av strukturen i en vinkel på 90 grader. Det är dessa produkter som rekommenderas att tas för att dekorera bardisken. Ändstrukturer används för att skydda bänkskivornas ändar. En ren anslutning (inte i rät vinkel, men i andra plan, oftast i kontakt) tillhandahålls bara av anslutningsremsorna.

Möbeldelningsblocket måste vara visuellt i harmoni med båda delade föremålen. Vad som är viktigt, det är också värt att överväga egenskaperna i dess koppling till dem, annars kan det uppstå betydande olägenheter.

Bild
Bild

Detta inkluderar både enkla möbler och kantalternativ. Det är mycket svårare om plankan hamnar mellan ugnen och bänkskivan eller mellan spisen och bänkskivan. I sådana fall kommer du definitivt att behöva använda metallstrukturer.

Plastprodukter är för opålitliga . Metallen blir mycket starkare. Om du inte bara planerar att äta lunch och middag på bordsskivan, utan också att laga mat, använd en kniv, då är valet ganska uppenbart. Metallremsorna bör dock också väljas noggrant. Polerade produkter kommer att visa sig vara värre än matta, eftersom alla repor och gnuggade platser är synliga på dem. Annars kan du styras av din egen smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fastsättning

I överväldigande majoritet av fallen utförs remsor för bordsskivan under montering av möbler. Men ibland försöker människor spara pengar eller det är nödvändigt att byta ut produkter. Sedan bör de installeras med dina egna händer. För arbete behöver du en tätningsförberedelse och självgängande skruvar. För din information: i avsaknad av hål för att fixa dem borras de oberoende.

Tätningsmedlet ska appliceras runt hela omkretsen av installationen . Standardinstallationsmetoden innebär att remsan kommer att fästas med självgängande skruvar senast, när tätningsmedlet redan är fast. Viktigt: vänster och höger produkter ska inte förväxlas, eftersom de i detta fall kommer att se oestetiska ut. En annan subtilitet, som ofta glöms bort, tyvärr, är att rengöra ytan innan du applicerar tätningsmedlet.

Det bör appliceras i ett enhetligt och relativt tunt lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte kategoriskt stänga fogen mellan förklädet och bänkskivan med en flexibel golvlist. Detta tillvägagångssätt ger omedelbart mycket giriga människor med dålig estetisk smak. Det bästa alternativet är att beställa golvlisten tillsammans med själva bänkskivan. Om detta av någon anledning inte är möjligt bör du åtminstone ansöka senare med en sådan order till samma företag där det gjordes. Då kan inga problem uppstå. Det finns också andra alternativ:

  • mellanlängd golvlist (förkläde utan förklädessystem);
  • en improviserad sida från samma förkläde;
  • med hjälp av epoximassa;
  • användningen av ett tätningsmedel (hjälper vid sammanfogning av produkter från olika material).

Plankens ände måste ofta förädlas. Detta resulterar i avlägsnande av det styva revbenet. Det kan vara väldigt irriterande efteråt. Skruvar och självgängande skruvar ska skruvas in försiktigt, men hela vägen. Om detta inte är möjligt måste du förstora hålet eller byta hårdvara.

Rekommenderad: