Bänkskivor I Marmor: Bänkskivor I Gjuten Marmor Och Andra Modeller För Handfat

Innehållsförteckning:

Video: Bänkskivor I Marmor: Bänkskivor I Gjuten Marmor Och Andra Modeller För Handfat

Video: Bänkskivor I Marmor: Bänkskivor I Gjuten Marmor Och Andra Modeller För Handfat
Video: Polera och reparera marmor och andra stenytor med PT Professional 2024, April
Bänkskivor I Marmor: Bänkskivor I Gjuten Marmor Och Andra Modeller För Handfat
Bänkskivor I Marmor: Bänkskivor I Gjuten Marmor Och Andra Modeller För Handfat
Anonim

En bänkskiva i badrum i marmor är det bästa alternativet för dem som vill framhäva den aristokratiska designen i Empire eller barockstil. Sådana produkter ser attraktiva ut i inredningen och kompletterar det, vilket gör bilden av badrummet komplett. Det är värt att överväga mer detaljerat varför bänkskivor i marmor är populära, vad är deras funktion och hur man väljer rätt produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Konstruktionens arbetsytor av natursten har många fördelar. Skönhet är naturligtvis nyckeln. Varje produkt av natursten är unik och det finns inga identiska marmorplattor.

Således har badrumsägaren alla möjligheter att välja en exklusiv produkt.

Bild
Bild

Ytterligare plus:

  1. marmor orsakar inte allergiska reaktioner - detta är en egenskap hos naturstenar;
  2. bänkskivan i marmor kommer att hålla länge och kommer inte att försämras med tiden;
  3. materialet är motståndskraftigt mot mekanisk och kemisk påverkan.

Nackdelen med en produkt av natursten är priset. Strukturer är dyra i jämförelse med analoger av trä eller konstgjorda material. Och även sådana ytor kräver särskild omsorg och hantering. Till exempel rekommenderas det inte att lägga varma rätter på bänkskivor i marmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bänkskivorna?

Bänkskivor i natursten är populära, så många företag har utökat produktionen av liknande produkter. För att skapa tillförlitliga strukturer är det vanligt att använda plattor - en monolit som bryts i ett stenbrott.

Plattans tjocklek varierar från 2 till 3 cm, men om så önskas kan den ökas. Oftast är badrumsbord gjorda av marmor eller granit, som är resistenta mot extrema temperaturer och olika påverkan.

Bild
Bild

Utseendemässigt är möblerna indelade i flera sorter

  • Glansiga bänkskivor . Ytan på sådana produkter är noggrant polerad och täckt med en glansig film med liten tjocklek.
  • Matt . Konsistensen är mjuk, materialets egenskaper förbättras och livslängden ökas.
  • Lutad . Lämplig för användning i retrostil, när bordsytorna har ett särskilt åldrat utseende.
  • Värmebehandlad . Ytan är uppruggad med en gasstråle med hög temperatur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivor kännetecknas av typen av installation

Upphängd . Modeller fästs på en vägg eller angränsande väggar med hjälp av fästen. Det finns inga vertikala stöd för sådana produkter. Fördelen är rationell användning av utrymmet mellan golvet och bänkskivan.

Bild
Bild

På benen . För installation av modeller tillhandahålls vertikala stöd, vilket avlastar väggarna från ytterligare påfrestningar.

Bild
Bild

Ytor av gjuten marmor förtjänar särskild uppmärksamhet. Materialet erhålls från en blandning av marmorflis eller damm med polymerer.

Val av hemligheter

De flesta av bänkskivorna i marmor är vita med grå vener.

På senare tid har dock tillverkarna utökat listan över tillgängliga alternativ och lanserat färgade produkter.

Bild
Bild

När du väljer en bänkskiva rekommenderas det att vara uppmärksam på ett antal parametrar

  1. Rummets design och stil . Om badrummet är gjort i klassisk stil, bör du föredra en modell med rätt form i ljusa färger. En rund eller rektangulär design kommer också att se vacker ut. För badrum i modern stil är produkter i djupa mörka nyanser lämpliga, vilket kan betona rummets karaktär.
  2. Pålitlighet och funktionalitet . Vissa tillverkare utrustar dessutom bänkskivor med hyllor, lådor eller skåp. Allt detta hjälper till att rationellt använda badrumsutrymmet.
  3. Produktens mått . Storlekarna på strukturerna varierar inom ett brett spektrum. Den moderna marknaden representeras av ett stort utbud av modeller för stora badrum och små rum.
  4. Dina egna preferenser . Du ska inte jaga mode och köpa dyra modeller om det inte behövs. Det är viktigt att det är bekvämt att vara i badrummet, så du bör först och främst uppmärksamma dina önskemål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom rekommenderas att titta på produktens och tillverkarens tjocklek. Oavsett typ av bänkskiva kommer produkten fortfarande att fylla badrummet med sofistikering och aristokrati.

Bild
Bild

Vårdregler

Nackdelen med en bänkskiva i marmor är att den kräver särskild omsorg. För att förhindra ytskador eller kontaminering rekommenderas att täcka produkten med en skyddande film eller använda speciella marmorprodukter.

Det är viktigt att notera att behandlingen av produkten med skyddsutrustning bör utföras regelbundet. Detta är det enda sättet att förlänga konstruktionens livslängd.

Bild
Bild

Innan läkemedlen används rekommenderas att noggrant studera bruksanvisningen och uppmärksamma deras funktioner. För det första är det värt att testa produktens verkan på ett litet och oansenligt område av ytan.

Med tiden upphör skyddande beläggningar att ha önskad effekt och olika defekter uppträder på ytan. I detta fall det rekommenderas att söka hjälp av proffs som hjälper till att slipa ytan och ta bort sprickor och repor.

Bänkskivor i marmor är populära badrumsmöbler och möbler som är unikt designade, fungerar bra och har en lång livslängd när de sköts på rätt sätt.

Rekommenderad: