Kökshörn Av Massivt Trä: Hörn Av Furu Och Andra Arter, Utan Bord Och Med Tapetbeklädnad, Slitsade, Med Armstöd Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Kökshörn Av Massivt Trä: Hörn Av Furu Och Andra Arter, Utan Bord Och Med Tapetbeklädnad, Slitsade, Med Armstöd Och Andra Alternativ

Video: Kökshörn Av Massivt Trä: Hörn Av Furu Och Andra Arter, Utan Bord Och Med Tapetbeklädnad, Slitsade, Med Armstöd Och Andra Alternativ
Video: FixarTV | Måla & Tapetsera | Måla Dörrar 2024, April
Kökshörn Av Massivt Trä: Hörn Av Furu Och Andra Arter, Utan Bord Och Med Tapetbeklädnad, Slitsade, Med Armstöd Och Andra Alternativ
Kökshörn Av Massivt Trä: Hörn Av Furu Och Andra Arter, Utan Bord Och Med Tapetbeklädnad, Slitsade, Med Armstöd Och Andra Alternativ
Anonim

Kökshörnan är kompakt och rymlig på samma gång, den är funktionell och vacker. Om möbeluppsättningen är gjord av massivt trä får matsalen en speciell varm atmosfär och hemkomfort. I artikeln kommer vi att överväga hörnen i olika designalternativ från stora möbeltillverkare.

Bild
Bild

Särdrag

Hörnmöbeluppsättningar har blivit vanliga i våra kök under lång tid. De tar lite plats i rummet, men de kan samla en stor familj vid ett bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av möbler är en produkt tillverkad i form av bokstaven "G" och innehåller ett visst antal platser. Den består av en kaross och direkt säten. Det kan klädas och kompletteras med ett bord. Möbler är gjorda av olika material, men massiva träuppsättningar ser särskilt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta reda på vad en matris är, för att inte misstas när du väljer ett hörn för din matsal. Massivt trä kallas massivt trä eller stora träbitar med riktiga naturfibrer. MDF -ark, spånskivor skapas av spån och sågspån, som också är relaterade till trä, men deras kostnad är mycket lägre.

Arrayen definieras av två typer

Alternativ i ett stycke är en stor träbit som möbler är gjorda av. Kostnaden är hög, inte för att det finns få träd i Ryssland, utan för att det inte är lätt att välja den ideala råvaran för arbete. Hålrum, knutar, spår av barkbaggar och andra defekter förstör utseendet på det dyrbara materialet. När anständiga träbitar väljs används mindre bitar för tillverkning av limmat virke.

Bild
Bild

Limmade produkter tillhör inte solida alternativ, utan består av tunga element i trädet. Detta material är billigare än det föregående, men i praktiken tappar det inte alls. För det yttre lagret väljs fragment med den bästa konsistensen. Vid limning av bitarna beaktas den direkta och tvärgående växlingen av fibrernas riktning. Denna skarvningsmetod gör materialet otroligt hållbart. Limmat trä är nästan inte känsligt för sprickor när det är torrt.

Produkten har bara en nackdel - förekomsten av lim, som är det enda onaturliga elementet i trämassan i denna kategori.

Bild
Bild

Kostnaden för det färdiga hörnet beror inte bara på storleken på råmaterialet från vilket det tillverkades . Många faktorer ingår i priset, en av dem är träslag. De dyrare inkluderar hårda trädsorter som t.ex. lärk, ek, hornbock, bok, körsbär, valnöt, ask … Möbler av dem är svåra att skada eller repa, men det är inte heller lätt att reparera det på grund av materialets ökade hållfasthet.

De starkaste träden på planeten växer i tropiska klimat. Alla känner till växternas variationer under det allmänna namnet " Järnträd " … Dessa representanter för floran är så hårda att de drunknar i vatten. Sådana exotiska raser används för tillverkning av möbler, t.ex. wenge, merbau, jatoba, yarra, iroko … I vårt land kan sådan exotism bara hittas i exklusiva specialtillverkade köksuppsättningar.

Mjuka trädslag inkluderar gran, tall, lind, asp . Hörn gjorda av dem är billigare än av ek. De är mer sårbara, men samtidigt mer mottagliga för bearbetning. Du kan skapa vackra lockiga möbler av mjukt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som fortfarande funderar på om de behöver ett hörn i köket kommer vi att ge många argument till dess fördel:

  • uppsättningen ser mer kompakt ut än en uppsättning bord med stolar;
  • ett standardhörna rymmer upp till åtta gäster;
  • att sitta på mjuka säten med rygg är bekvämare än på avföring;
  • hörnet kan innehålla funktionella tillägg i form av lådor under sätet eller hyllor i hörndelen;
  • sovande hopfällningsalternativ kommer att tilltala sena gäster;
  • i det inre av ett stort kök lyfter en uppsättning matmöbler matplatsen;
  • hörnet är lätt att ta hand om, eftersom hållbara tvättbara tyger eller konstläder är inblandade i tillverkningen.

Tyvärr är sådana uppsättningar inte lämpliga för smala långkök. Dessutom kan de inte rymma mer än 6-8 personer. Men dessa funktioner kan knappast kallas nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper ett hörn till ditt kök måste du mäta det utrymme som är tilldelat för det. Storleken läggs för att flytta de extra pallarna, fälla ut kajen, gratis sittplatser vid bordet.

Bör övervägas, Stör möblerna i öppningen av ytterdörren eller kylskåpet? Blockerar det genomkörningsområdet, inställningarna till spisen eller diskbänken? Den optimala platsen för att placera matmöbler är hörnet vid fönstret, mittemot arbetsområdet eller placerat diagonalt mot det.

När allt är beräknat och genomtänkt återstår bara att förstå vilket hörn som behövs-vänster eller höger sida, och sedan shoppa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Designerna försökte göra kökshörnen så olika som möjligt i design, utrustning, storlekar, material. Set kan vara med eller utan bord, med extra pallar eller stolar, med alla typer av hyllor och lådor.

Matrisen låter dig göra ett snittmönster längs ryggstödets övre kant för att installera lockiga balustrar på armstöden. Textildesignen av mjuka typer av hörnsoffor för kök är också varierad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi föreslår att du gör dig mer förtrogen med designidéerna i granskningen av kökshörnen

Setet kompletteras med lådor under sätena

Bild
Bild

Ett litet hörn av massivt trä med en hylla

Bild
Bild

Rymlig U-formad uppsättning möbler "fest" för ett stort företag

Bild
Bild

Praktisk modell med sovhytt

Bild
Bild

Snidat hörn, lackerat. Handgjord

Bild
Bild
Bild
Bild

Vacker kontrasterande modell av chokladfärg. Ramen och bordet är av massivt trä. Sätena är klädda i konstläder. Kuddar är ett bekvämt fäste

Bild
Bild

Ovanlig snygg hörn "Adele" för matplatsen

Bild
Bild

Set i blekt ek med mjuka komfortinsatser och hörnhyllor. Kompletteras med stolar och ett bord

Bild
Bild

Massiv al med en vacker rödaktig nyans. Setet innehåller ett skjutbord och två pallar

Bild
Bild

Stoppade möbler alternativ

En praktisk kökshörnsoffa, om den är stoppad med fyllmedel och tyg, blir också bekväm. På en sådan plats vill du inte bara äta, utan också att sitta med en bok eller bärbar dator.

Köket är en av de specifika platserna i lägenheten där fukt och öppen eld finns . Oljiga stänk och gasavlagringar kan komma på möbler. Under sådana förhållanden ska klädseln vara lätt att rengöra, inte rädd för vatten. Välj inte brandfarliga tyger för köksprodukter.

Med tanke på köksdetaljerna använder tillverkarna följande material för möbelhörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eco läder

Materialet är svårt att skilja från äkta läder. Det är praktiskt, tvättar bra, ser solid ut. Du bör välja en kvalitetsprodukt som tål extrema temperaturer utan att reagera på dem genom att spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chenille

En blandning av syntet med bomull, den känns mjuk och sammetslen vid beröring. Du bör välja alternativ med teflon eller med ett högt innehåll av syntet, de absorberar nästan inte vatten och är lättare att ta hand om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gobeläng

Tillverkad av naturfibrer, miljövänligt material. På grund av sin speciella densitet tillhör den slitstarka tyger. Produkten ser rik ut, är dyr och passar klassiska och historiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Microvelor

Syntet, har ett attraktivt utseende. Kan borstas, tvättas. Tyget är elektrifierat, vilket är dess nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

I Ryssland producerar mer än 14 tusen möbeltillverkare kökshörn. Dessa produkter efterfrågas av våra konsumenter. Vi erbjuder en översikt över stora företag som har bevisat sig på möbelmarknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

IPA

Astakhov MFA Factory har varit verksamt i Kuznetsk sedan 2005. Hon blev känd för att släppa budgetmöbler, särskilt kökshörn.

Bild
Bild

Avgörande

Möbelfabriken ligger i Rybinsk. Den producerar olika kökshörn, men Alenka -serien är särskilt populär.

Trots sin lakonism är möblerna av hög kvalitet, med en modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filatoff

Fabriken har funnits sedan 2007 i staden Artemovsky, Sverdlovsk -regionen. Kökssatserna produceras i mjuka och hårda versioner, modulversioner och transformatorer erbjuds.

Bild
Bild

Borovichi-möbler

Hörnkökssofforna kännetecknas av sitt slående utseende och goda kvalitet. Möblerna är varierade, gjorda på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art-Master

Fabriken tillverkar möbler i ekonomiklass på en kromram. Släppandet av enkla, billiga köksredskap gör att man kan tillgodose behoven hos den allmänna befolkningen.

Bild
Bild

Vårdtips

Att ta hand om trämöbler är enkelt. Du behöver bara ta hand om det. Om hörnet är utrustat med ett bord, bör du inte sätta heta krukor på det utan ett termiskt stöd, och det är bättre att städa upp spilld vätska i tid.

Den valda platsen för hörnkökssoffan ska inte vara nära en radiator, öppen spis eller värmare . Trä torkar och spricker med tiden.

Det finns olika pastor och sprayer för vård av träprodukter som kan användas en gång i månaden. Resten av tiden räcker det med att torka av dammet med en fuktig trasa. Mjuka hörn innehåller tvättbara tyger eller konstläder, som också kan torkas av med en servett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksset i massivt trä installeras inte bara i matplatser. De är praktiska och bekväma på verandan, i relaxrummen i bad, bastur, där du kan koppla av med familj och vänner.

Rekommenderad: