T-formad Aluminiumprofil: Dekorativ Maskinprofil Med Spår För Golv, Laminat, Fasader Och Andra Områden, Dimensioner Och Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: T-formad Aluminiumprofil: Dekorativ Maskinprofil Med Spår För Golv, Laminat, Fasader Och Andra Områden, Dimensioner Och Urvalskriterier

Video: T-formad Aluminiumprofil: Dekorativ Maskinprofil Med Spår För Golv, Laminat, Fasader Och Andra Områden, Dimensioner Och Urvalskriterier
Video: KJN ALUMINIUM PROFILE NEW WEBSITE 2024, Maj
T-formad Aluminiumprofil: Dekorativ Maskinprofil Med Spår För Golv, Laminat, Fasader Och Andra Områden, Dimensioner Och Urvalskriterier
T-formad Aluminiumprofil: Dekorativ Maskinprofil Med Spår För Golv, Laminat, Fasader Och Andra Områden, Dimensioner Och Urvalskriterier
Anonim

T-profilen i aluminium har ett brett användningsområde . Denna valsade produkt, trots sin sammansättning, har betydande hårdhet och hög hållfasthet, därför används den i strukturer konstruerade för svåra driftförhållanden i samband med betydande mekanisk påfrestning.

Detta ämne, på grund av olika typer, används emellertid inte bara i maskinverktygsbyggnad utan också inom andra områden: vid tillverkning av möbler, inredning, konstruktion och elektroteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tavr, som proffs kallar den T-formade aluminiumprofilen, har ett antal fördelar, vilket förklaras av dess positiva egenskaper, som är viktiga för både installation och drift.

  • Produkten är begåvad hög styvhetskoefficient eftersom mjukmetall under tillverkningsskedet genomgår bearbetning som gör materialet motståndskraftigt mot tung fysisk ansträngning.
  • Plast - inte mindre användbar kvalitet på den valsade metallprodukten, vilket gör att den kan användas för utformning av bostadslokaler. Dessutom kan du ändra dess skick och utseende på egen hand tack vare aluminiumens flexibilitet.
  • Oxen lätt , och detta förenklar alla konstruktions-, tillverknings- och reparationsarbeten i samband med installationen. Den låga vikten bestämmer också produktens överkomliga kostnad.
  • T-profil i aluminium osårbar för de negativa effekterna av värme och kyla , kollapsar inte på grund av kemisk och mekanisk spänning, det vill säga det är ett slitstarkt material.
  • Profil av denna legering hållbar , om den inte används under extremt svåra, extrema förhållanden.
  • Aluminiumprofilen kan ges inte bara vilken form som helst, utan också färg (upp till 200 olika nyanser) - denna användbara kvalitet används aktivt av specialister inom dekoration.
  • Aluminiumelement med spår, dockning eller dekorativt, lätt att installera , men också dess tillämpning innebär förenklad demontering och förbättring av olika strukturer. Maskinversionen av profilen används för invändig beklädnad av lokaler, och i upphängda konstruktioner används produkten som styrelement.
  • Ingen vård för sådana delar tillhandahålls - de behöver inte rengöras eller målas, det är klart att detta är en betydande besparing i drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa fördelar med den T-formade produkten gör det möjligt att använda den för externa och interna efterbehandlingar. Det är därför aluminiumprofilen används så ofta i gatudesigner - detta beror på metallens förmåga att bilda en oxidfilm på ytan vid interaktion med syre, och det skyddar den från frätande processer som orsakar förstörelse av materialstrukturen.

Men den anodiserade produkten kan också erhållas genom en artificiell elektrokemisk oxidationsprocess. En sådan beläggning på aluminium möjliggör användning av speciell teknik och andra materialparametrar, i enlighet med de befintliga GOST -standarderna.

Fabrikerna tillverkar delar med standarden 222233-2001, om aluminium inte innehåller ytterligare föroreningar.

Bild
Bild

Typer och storlekar

Tees med en T-formad sektion skiljer sig åt i ett antal egenskaper, inklusive produktens längd och storlek, hållfasthetsfaktor, härdningsmetoder, glödgning och åldrande för att stärka den. Parametrar som arbetsstyckets sammansättning och noggrannhet är också viktiga. Men i alla fall anses produkter av rent aluminium vara av högsta kvalitet.

Skyddsskiktet på profilytan kan vara annorlunda. Vanligtvis tillverkas materialet:

  • utan behandling;
  • med polymerpulverbeläggning;
  • bearbetas genom anodisk oxidation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumelement kan delas in i flera typer, utformade för specifika ändamål och användningsområden:

modeller för montering av undertakskonstruktioner

Bild
Bild

hörnmodifieringar (hörn)

Bild
Bild

märken som används för tillverkning av dörr (lerengöring) galler

Bild
Bild

profiler som krävs för installation av aluminiumkompositpaneler, ljuslådor, reklamstrukturer utomhus

Bild
Bild
Bild
Bild

produkter som är utbredda inom arbete relaterade till fixering av polykarbonatstrukturer

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är också vanliga delar, som skiljer sig i tvärsnitt i form av en triangel, kvadrat eller rektangel, som används i konstruktion, exteriör och inredning. Anodiserade delar med ökade hållfasthetsegenskaper uppskattas särskilt vid installation av fasadsystem. Metallprofiler skiljer sig åt i olika dimensioner, men den mest efterfrågade produktstorleken (kantig) är 20x20 mm. Dessa produkter är lämpliga för att skydda alla ytor, yttre hörn av interiörpartitioner, för alla inredningsbeklädnadsarbeten. För ramkonstruktioner används delar med måtten 50x25, 45x45 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta skarvarna på golvbeläggningar används oftast T-formade metallprofiler med en bredd på 26 mm. Detta är element med anodiserad yta upp till 2, 7 m lång. Smala produkter med en bredd på 10 mm är utformade för att dölja sömmarna på tunnare beläggningar. Samtidigt spelar de rollen som en dekorativ komponent, därför har de ett glansigt eller matt toppskikt (metallliknande guld, silver, brons). Men det finns produkter med andra storlekar - 15x15, 25x25, 50x20, 100x100. I detta fall är deras syfte avgörande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Stort urval av enkla och mångsidiga aluminiumarmaturer för specifika ändamål på grund av den höga efterfrågan på detta material i alla branscher och livssfärer.

  • Som guider produkter används inte bara för fasader på möbeluppsättningar, inklusive ventilerade - förstärkta modeller är relevanta för fasadstrukturer i byggnader. De är lätta, utesluter en imponerande belastning på byggnadens bas och är samtidigt motståndskraftiga mot fukt, betydande temperaturförändringar och kännetecknas av tillräcklig styrka och hållbarhet.
  • Kantändringar används för att dekorera möbler . Profiler med original inredning kan användas för att förbättra utseendet på bänkskivor, garderober och andra inredningsartiklar.
  • För golv, interiörväggar, paneler, mosaik, stativ, T-formade metallprofiler är tillämpliga som fixeringsstöd säkerställa en jämn viktfördelning på golvet, säkerhet och stabilitet i konstruktioner. Dörrsluttningar och fönsterkonstruktioner förstärks ofta med en aluminiumkant.
  • Aluminiumlaminerade profiler klarar perfekt sådana uppgifter som sammanfogning av sömmar mellan golv och väggytor för att uppnå det perfekta utseendet på plattornas hörn och för att bevara laminatgolvet.
  • Olika typer av modeller används som rörliga element inom maskinverktygsbyggnad, maskinteknik, flygplan och andra industrier , är nödvändiga delar av mekanismer för fordon.

Tillsammans med detta är aluminiumdelar med T-formade spår särskilt populära bland alla som bor utanför staden. Detta är ett underbart, lätt och prisvärt material för konstruktion av staket, gungor, lusthus och växthus med hjälp av cellulärt polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Olika kategorier av profiler är utformade för specifika uppgifter - detta är det avgörande kriteriet för att välja ett T -format varumärke. I vardagen kan ett ämne behövas vid reparation av golvbeläggningar, för att skapa ett sträcktak, för att effektivt designa möbler eller för att skydda interiör från slitage och negativ påverkan av yttre faktorer.

Först och främst bör du ta reda på vilken typ av delar du behöver

  • Dekorativ , bidrar till förfining av utseende på möbler, golvytor, väggar och tak.
  • Kantalternativ för att kanta möbelfronter och skydda headsetet från de negativa effekterna av miljön.
  • Profilreferensvy , ger möblerna stabilitet och gör den säker att använda. Sådana modeller installeras vanligtvis som ben.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte misstas när du köper en del rekommenderar proffs att ta hänsyn till följande rekommendationer

  • För att bygga en solid struktur är det viktigt att bestämma med exakta profildimensioner .
  • Varje produkttyp tillhandahåller olika installationsmetoder , därför är det värt att överväga vilka verktyg du behöver i processen.
  • Om produkten används för att förbättra det estetiska värdet, Välj profilens höjd, längd, form, färg och stil baserat på möbler, tak, golv etc .
  • Kostnaden för aluminiummaterial kan variera från tillverkare till tillverkare men du måste veta att en metallprofil inte kan vara för billig, även om ramprodukten är lätt i vikt och liten i bredd, men samtidigt utför en viktig uppgift.
  • Kom ihåg att noggrant granska varje detalj innan du köper - denna regel är särskilt viktig för T-profiler i aluminium. När allt kommer omkring kan varje äktenskap utesluta produktens normala funktion eller låta den inte användas som ett dekorativt inramningselement.

Design och driftskapacitet för olika typer av T-formade aluminiumprofiler gör att du kan välja element som är lämpliga för olika ändamål och typer av arbete. Men samtidigt bör särskild uppmärksamhet ägnas åt den exakta överensstämmelsen mellan parametrarna för den köpta produkten och installationsmetoden.

När det gäller produktens pris beror det både på bredd, vikt, beläggning och specifikationerna för användningen av denna användbara del.

Rekommenderad: